Gregor Čušin: Vera in kultura (VIDEO)

4

Gregor Čušin je začel svoje predavanje na Nikodemovih večerih 2011 z branjem anonimnega pisma, ki ga je prejel pred nekaj meseci v katerem avtor opisuje svoj pogled na Čušinovo delo in ustvarjanje.

Čušin je bil v nadaljevanju svojega nastopa povsem svoj – poln neposrednih pogledov na kulturo, cerkev in dogajanje v naši družbi.

Spregovoril je o razliki med kulturo in umetnostjo in o razliki med umetnostjo in vero. Razmišljal je o tem, kdaj je gledališče dolgočasno in zakaj je krščansko gledališče še najbolj dolgočasno. O razliki med pristnostjo, resničnostjo in realnostjo in o tem zakaj zahtevamo vrhunsko umetnost in pristajamo na slabo krščansko umetnost. In seveda: kakšno vlogo pri tem igra Cerkev?

Foto: Tamino Petelinšek na cusin.si

4 KOMENTARJI

  1. GOSPOD ČUŠIN , velik igralec, pripovedovalec, skratka umetnik !
    ON IN g. KALEZIĆEVA sta zelo redki osebi, izmet “estradnikov ” , igralcev , ki odkrito povesta , da sta tudi vernika, vse drugo išče neka izgovore, ki niso za nikamor !

    VELIK NA ODRU, VELIK PO DUHU !

  2. Pismo na začetku, ki ga prebere Čušin, je na takšnem intelektualnem nivoju, da sem prepričan, da si ga je spisal kar sam – Gregor Čušin.

  3. Se strinjam z osebo Jp, glede uvodnega pisma. Čestitam tistemu, ki ga je napisal, ker napisati tako besedilo ni mačji kašelj. Kdorkoli ga je napisal, ga prosim, da tudi meni napiše pismo :)) sicer nisem igralka, sem pa katoličanka.

Comments are closed.