Granda: Rušenje demokracije

4

V pomanjkanju argumentov zagovorniki neuspešne vlade znova vlečejo na dan staro komunistično izrazoslovje o nevarnosti fašizma, totalitarizma, populizma, avtoritarizma. Znana in preizkušena taktika, ko tat vpije držite tatu. Ne prenesejo političnih porazov in demonizirajo opozicijo. Ljudem očitajo zavzemanje za svoje pravice in boljše življenje. Ljudem odrekajo temeljno pravico: pravico do boljšega življenja.  Sindikatom bi znova naložili kot glavno nalogo: izpolnjevanje notranje in zunanjepolitičnih ciljev partije. Znova zahtevajo materialne žrtve kot v času jugokomunizma, ko smo morali vselej  še malo potrpeti za boljši jutri, ki ga nikoli ni bilo in ni moglo biti.

Panika, ki je zajela vladajoče kroge, najbolje izražajo zahteve po novih organizacijah civilne družbe. Seveda pod to razumejo samo tisto, ki bi tulila v njihov rok oziroma bila »žlahtno-konzervativna« (beri jalova).

Več: Reporter

4 KOMENTARJI

  1. Kaj pa tale Granda prispeva za blaginjo Slovenije in Slovencev? Čiča v dobro plačani sinekurni službici v nekem inštitutu SAZU, piše sovražne pamflete, s katerimi deli Slovence in podpihuje stara sovraštva. Res sama prizadevanja za dobrobit naroda, ni kaj! Da o njegovi skrajno neestetski pojavi ne izgubljam besed …

  2. Gre še huje: javnosti bi bilo potrebno samo predočiti posnetke sej, ko je gospod Granda sedel na RTV-ju, in vsako njegovo palamudenje o demokraciji bi vsi takoj vrgli pod predal “bizarno” ali “živim se vse zgodi”.

  3. Grando sem sprva imel za enega boljših intelektualcev, vendar me je strahotno razočaral. Ne samo, ker se je pustil vpreči strankarskim interesom na RTV, pač pa tudi zaradi dostikrat zelo ozkega komentiranja, skozi katerega se vidi, da pravzaprav samo izvaša stališča določene stranke v javnost.

Comments are closed.