Gorje svobodnim državljanom!

9
Foto: Radio Ognjišče.
Foto: Radio Ognjišče.

Ustavno sodišče je naložilo Državnemu zboru, naj spet popravi nek zakon. Tokrat gre za zakon o poslancih. Pustimo ob strani dejstvo, da US prevečkrat nalaga našemu zakonodajnemu telesu, popravilo kakega zakona ali členov zakonov, ker so v nasprotju z Ustavo RS ali pa celo s človekovimi pravicami. Pustimo ob strani dejstvo, da je večina teh zakonov nastala na ideološkem zelniku retrogradne kontinuitete in dovolimo si vprašanje, kaj lahko pričakujemo državljani od sedanje oblasti za volitve v prihodnosti. Sedanjo oblast pojmujem kot 2/3 večino vladnih in nevladnih strank, kjer skrajna in populistična stališča propagirata in uveljavljata skrajna ZL in propadla ZaAB, druge stranke jim pa kot krotke ovčke sledijo. Ti dve majhni in ekstremistični stranki danes dejansko dajeta ton vladni koaliciji. Ti dve stranki ne pojmujem kot opozicijo, čeprav ne sodelujeta v vladnih poslih, ker sta del glasovalnega stroja vladajoče kontinuitete. Pravzaprav imamo danes podoben položaj kot pod mnogimi Drnovškovimi vladami, ko si je »večen premier« zlahka zagotovil zunajvladno večino, ko je hotel utrjevati privilegije kontinuitete in betonirati mitologijo rdeče zvezde.

V vseh letih demokracije in svobode, še nismo imeli parlamenta kjer bi kontinuiteta mogla sama, brez pogovorov in spoštovanja drugače mislečih, brez pogajanj in koncesij, spreminjati ustavo. Zdaj to večino ima in to večino je in bo zdaj tudi uporabila sebi v prid. S podporo medijske pralnice možganov, bo tudi zlahka plasirala svoje ideje kot sprejemljive za ljudstvo, čeprav je jasno, da kontinuiteto ljudstvo eno figo briga, še najmanj populistične skrajneže ZL. Mislim torej, da ima Cerar osebno veliko večjo odgovornost kot nekoč Drnovšek, da se tudi za ceno svojega osebnega odhoda iz politike, upre poskusom, da se s pravnimi sredstvi izvede protidemokratični ustavni udar. Naj spomnim, da je tudi Hitler postal »Führer« po pravni poti. Postal je legalni nemški diktator, ko je zdaj temu, zdaj onemu preprečil sodelovanje v političnem življenju Nemčije. Skupaj z odličnim medijskim manipulatorjem, pri katerem se še danes tako ali drugače učijo vsi iz te branže, Göbbelsom, je Nemce »uročil« z nacional-populistično retoriko in svet spravil v največjo morijo doslej.

Ampak, ali so naši kontinuitetniki kaj drugačni? Paralele so presenetljive. Korak za korakom, sistematično in premišljeno, porivajo našo državo v pravno-politično stanje, ko bodo lahko le oni na oblasti. Skupaj z vsemi totalitarci nosijo v sebi prepričanje, da so vsi, ki ne mislimo, govorimo in delamo kakor oni, zaslužimo izginotje, če je prilika kakšno Hudo Jamo ali Kočevski Rog, če prilike ni pa vsaj izobčenost od upravljanja države, nevidnost v kulturi in nevladnem svetu v šolstvu pa indoktrinacijo, ki je vredna vsakega komunističnega sistema. Ker so danes časi »pravic«, svoje nasilje nad drugače mislečimi izvajajo pod parolami »človekovih pravic«, proti vernikom pa uporabljajo še priljubljeno krilatico »ločitev Cerkve od države«, vse skupaj pa dobro opremijo s tradicionalnimi fanfarami o »napredku vs. zaostalosti«, liberalnosti vs. konzervativnosti, ipd.

V tem mračnem politično-kulturnem trenutku, se bo naš parlament lotil spreminjanja zakona o poslancih, tako imenovanega »antijanševega zakona«. Namen sprememb v zakonu je jasen. Preprečiti, da bi njim neljubi kandidat, sploh mogel nastopati na volitvah, saj se redno dogaja, da ljudstvo take prav rado pošlje v parlament. In kdo je najbolj priročen, da kaj takega prepreči? Sodniki, ki v srcih nosijo rdečo zvezdo, saj se ne spodobi, da bi jo nosili v javnosti, razen na kakšnih zasebnih. Takih sodnikov, tkim. »naših« pa je na pretek. Kdo pa lahko danes v Sloveniji prepreči, da bi krivosodje koga, tudi popolnoma po nedolžnem, ne poslalo v zapor za 6 in več mesecev in tako odločilno posegli v volitve? Nihče jim tega ta hip ne more preprečiti. Četudi bi US kasneje postavili stvari na svoje mesto, bi bila škoda že narejena, kakor je narejena za pretekle volitve in se vsi »zmagovalci« sprenevedajo, da je vse v najboljšem redu.

Zato sta naša demokracija in naša svoboda v veliki nevarnosti. Zanašati se na Evropo je podobna zmota kakor zanašanje domobrancev in slovenskega demokratičnega tabora na Angleže 1945. Zanašanje na Evropo se bo končalo podobno slabo za nas, kakor se je takrat!

Kontinuiteta namreč z vsem afektom, to je prizadetostjo in pravim sovraštvom, s sodobnimi pravniškimi metodami preganja tistega, ki ji je najbolj nevaren. Preganjanje se ne ustavi pred nobenim zakonom, ne pred teptanjem človekovih pravic, ne pred kleveto, ne pred zlorabo položaja. V prvi inkvizicijski vrsti stojijo nevidni sodniki, ki sodijo v imenu ljudstva in so tako rekoč nedotakljivi, ker imajo »trajni mandat«, čeprav imajo vsaj toliko sramu, da ne dovolijo, da bi jih slikali, kajti anonimnost je pri očitkih vesti vse. V falangi z njimi so novinarji, ki pralnici možganov ne dovolijo, da bi se ustavila. Potem pa še množica nevidnih, neznanih in nepomembnih ljudi, ki sicer ne vedo zakaj jim je prvak demokracije tako antipatičen, vedo pa, da je prav, da ga »ne morejo«. Za ta afekt, ki je prvinski in nerazumen, vprežejo tudi svoj razum, ki služi ohranjanju delitev in sovraštva preteklosti, ki jih je v Slovenijo vpeljala in s krvjo podpisala KPS. Zato nikakor ne podcenjujem nasprotnikov, saj vem, da v svoji brezvestnosti niso idioti, temveč visoko inteligentni ljudje, ki pa niso sposobni razumeti drugega in ga sprejeti, kaj šele biti strpni do njega.

Obsedeni s svojo nedemokratično željo »ostati večno na oblasti«, bodo zdaj spisali zakon o poslancih, ki bo prav gotovo vreden njihove socio-komunistične preteklosti. Vse bo v službi tega prvega in edinega cilja rdeče elite.

Pri tem pa tako nujno potrebujemo nekatere popravke zakona o volitvah v državni zbor, ki bi državljanom omogočil večjo izbiro. Dobro bi npr. bilo, da bi se odpravili volilni okraji. V volilni enoti naj vsaka stranka predlaga listo 11 kandidatov, potem pa volivec, državljan, suveren s preferenčnim glasom, odloči katerega postavi na prvo mesto, katerega na zadnje in mu tako omogoči vstop v parlament. Že ta droben popravek, bi krepko prenovil slovensko politiko. Ne vidim pa nobenega razloga, da zaporniki, ki jim je dovoljeno domala vse in živijo marsikdaj bolje kot pošten davkoplačevalec in imajo neskončno dolg seznam pravic, ne bi ustanovili svoje stranke in kandidirali. Naloga volivca je, da kriminalca ne izvoli, ne pa nekega skrivnega »nravstvenega organa« v tipično komunističnem duhu. Kontinuitetniki dobro vedo, da z vnaprej načrtovano in od njih dirigirano izločitvijo njim nevarnih kandidatov, znatno povečajo svojo možnost za večen obstanek na oblasti. In oni dobro vedo, da danes v Sloveniji lahko kogarkoli dajo zapreti za kolikor časa hočejo. Vse kaže, da nas bodo levičarji peljali po poteh Orbanove Madžarske. Tako bodo spremenili pravila igre, da bodo vedno zmagali. To bi pa pomenilo, da bi dobili pravi levi fašizem.

Ko človek površno, ponavljam, površno pogleda v zgodovino, vidi presenetljive podobnosti med nacisti in komunisti. Odmev je torej imel prav: isti, isti, isti.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


9 KOMENTARJI

 1. Treba jim je priznati, da res znajo!!!
  Spomnim se svojega starega očeta, ki je bil rojen istega leta kot Tito. Niti približno se moj stari oče ni strinjal s početjem komunistov in njihovih podrepnikov, vendar je imel o Titu svojsvteno mnenje: “Stari pa zna!”
  Danes vemo, da se je Tito tega naučil v ruskih šolah, hkrati pa je kot učenec prekosil učitelja (Stalina).
  Podobno se naši podrepniki učijo na FDV-ju in treba jim je priznati: res se naučijo!
  Nekateri bolj, nekateri manj! Pa zardi tega niso niti malo manj podrepniki!
  So pa zvesti svojim “gospodarjem”, ki jih še danes dobro pitajo in jim omogočajo dobre službe. Včasih si moral imeti za to partijsko izkaznico, danes še to ni več potrebno!
  Ampak tako je to: “nevidne” partijske izkaznice še vedno odpirajo vsa vrata.

  Če še enkrat prečitam zgoraj napisano, ne vem, koga sem opisoval: mafijske ali naše razmere…

 2. Njihove nevrednotne veščine je mogoče premagati le z vrednotnimi veščinami, ki omogočajo uresničitev dobrih zgledov in plemenitih ciljev!

 3. Pokorno javljam, da je razmišljanju g.Pozniča težko kaj tehtnega dodati, razen to, da je njegovo sklepanje preroško, dejansko in hud strah vzbujajoče.

  A.Besancon pravi v ZLU STOLETJA tole:

  Komunist in nacist ste zrela za pregled na klinični psihiatriji.Zdita se zaprta, odrezana od realnosti, sposobna v nedogled v krogu razpravljati s svojim sogovornikom, zaslepljena in kjub vsem prepričana, da sta razumna.Tako stanje sistemizirane kronične blodnje se primerja s šizofrenijo in paranojo…

  Kolikokrat sem dobil občutek, ki ga ta raziskovalec opisuje in utemeljuje v svoji knjigi, ko sem poslušal in sledil prepričevanjem zadrtega komunista, kako je nam govoril stvari, ki jih sam ni verjel na tak način, da je
  na koncu debate vedno izvil zadevo, tako, da je bila zmaga njegova…Seveda se iz zadeve nikoli ni nič koristnega rodilo. Eno samo ničevo teženje s položaja oblastnika, ki ve da je glavni, da ima blagoslov za svoje svinjsko naduto poslanstvo, da je zaščiten kot kočevski prašič in, da itak rezultat kroji on sam v času, ki ga sam izvotljuje. Na račun delavskih množic, ki jih on zveličavno ščiti.V iluziji in v laži, seveda!

  Prav ima, g.Poznič. K Kučanovim TITONICOM tone vse ljudstvo in vsi pozitivni projekti. Hudo gorje svobodnim. Definitivno.

 4. Ta zakon je po mojem neustaven in upamn, da ga bo SDS poslala na Ustavno sodišče.
  Zanih je kup primerov, ko je marsikdo bil v zaporu, pravnomočno obsojen. Tako da, takšna sodba ne more biti absolutno merilo o krivdi.

 5. Ja, Zdravko.
  Če US ne spregleda hitlerjanskih namenov rdečih rentnikov, potomcev, dedičev in drobtinožerov narodove biti, potem bo
  štab kupleraja Slovenistan dobil svoj Reichstag in Dumo s katero bo mesaril v svoji prekleti guberniji.

  To je naše in tukaj smo MI gospodar, je hrulil Milan Plavi!

  MI, MI, MI ! Samo MI!

  O, Kučan, boste MI, ko se ti zagrne zavesa Zemeljskega in ugledaš ves izšokiran svojega edinega Kralja Vesoljstva!
  In ti bodo Angeli zapeli citate Najvišjega, ki jih niso hotel poslušati, raje si poslušal črno pesnico otroške poezije Svetlano, ki se sploh ne sveti, ampak je sajasto črna.

 6. Gorje svobodnim, a neenakopravnim državljanom!
  Čas je za čistejše vino in odgovornost!
  Zlorabljena in zgrešena privatizacija je povzročila ponovno neenakopravnost državljanov !
  Strinjam se predvsem z mnenjem bivšega ministra dr. Andreja Umeka, SLS, da danes, ko se začenjamo zavedati gospodarskih in moralno-etičnih posledic Drnovšek–Markovićeve privatizacijske zakonodaje, nikakor ne bi smeli za napačne odločitve kriviti celotne slovenske politike. Krivce za ekonomski in etični kolaps v slovenskem gospodarstvu, ki sta v veliki meri posledica zgrešene privatizacije, je potrebno imenovati z imenom in priimkom, naj gre za posameznike in stranke. Vsakdo bi moral prevzeti polno odgovornost za svoja stališča in dejanja in nikogar ne bi smeli obtoževati za stališča in dejanja njemu politično in ideološko konkurenčnih subjektov. »Demosova privatizacija je predvidevala, da del takratnega družbenega premoženja pripade skladom, pokojninskemu, odškodninskemu in razvojnemu, preostalo pa se v obliki certifikatov razdeli med vse polnoletne državljane Republike Slovenije. S tako privatizacijo bi bilo v celoti zadoščeno ustavni zahtevi po enakopravnosti vseh državljanov«, tako prof. dr. Andrej Umek, v prispevku »Politika je spodbujala menedžerske prevzeme«; DELO – SP, 20.09.2014. Vendar ne pozabimo, kdo vse je zagovarjal menedžerske prevzeme, tudi na desnici! http://hubert.blog.siol.net/2013/12/20/ne-pozabimo-kdo-vse-in-kako-je-zagovarjal-tajkunizacijo/
  Berem, da se Slovenci vedemo podobno kot Grki in nas verjetno čaka enaka usoda. Vodilni grški politiki in gospodarstveniki so ravnali kot hlapci, ne kot gospodarji. Zato je zelo aktualen članek Smrt demokracije oz. ugotovitve g . dr. Andreja M. Pozniča, lucidno se sprašuje: Ali ne bi bilo bolje, da bi ukinili volilne okraje in uvedli strankarske liste v volilnih enotah s pravico do preferenčnega glasu? Preprosto, pregledno in pošteno. Verjetno pa je to preveč za naše strankarske lobije. Šele tako bi volivci neke stranke lahko soodločali koga hočejo in koga ne v parlamentu!«
  Gorje svobodnim, a neenakopravnim državljanom!
  Čas je za čistejše vino in odgovornost, kar je pogoj za napredek!

Comments are closed.