Goran Klemenčič: sem levičar po prepričanju

46

Avtor: Milena Miklavčič. Vir: blog Zarečeno. No, pa se je- končno že- zgodilo, da smo tudi Žirovci prišli v zgodovino.

To, na kakšen način je Protikorupcijska komisija , ki ji predseduje Goran Klemenčič, naše gore list, prejšnji teden zamajala Slovenijo v samih temeljih, je dogodek, ki mu ga ni para. Sicer je Bojan Starman, tudi Žirovec in poslanec pri Virantu dejal, da vse skupaj smrdi, a nič ne de: četudi smrdi, zgodovinsko gledano je to itak vseeno.

Lansko leto, ko je v stari šoli v Žireh prof. Miha Naglič gostil mag. Klemenčiča, je ta – med drugim – komentiral tudi izjavo takratnega ministra Lukšiča. Ta je o delu protikorupcijske komisije izjavil, da so le- ti kot Gadafi, ki hočejo ljudem razlagat, kaj je prav.

”In kaj se zgodi,”nadaljuje Klemenčič,” priznam, da sem levičar po prepričanju, a poglejte to dvojnost slovenske morale: mediji se ob izrečenem nasmihajo, mi popizdimo nazaj, da je to nedostojno – pa gre mimo. Da to reče Janša in kdo od njegovih- bi polovica slovenskih intelektualcev tulila, da je to napad na slovensko neodvisno inštitucijo.”

Seveda sem imela ob marsikaterem komentarju, ki sem ga v lanskem letu zapisala pred očmi besede, ki ste jih pravkar prebrali in marsikaj, kar je bilo v aktualnem političnem vsakdanu – po mojem – skregano z logiko, mi je postalo prav zaradi ”lanskega” Klemenčiča veliko bolj jasno.

Ko pa je protikorupcijska komisija prejšnji teden vrgla v isti koš tisočake aktualnega predsednika, ki jih je, mimogrede, približno toliko, za kolikor je pred dnevi v Ljubljani neka starleta kupila parcelo in – na drugi strani – skoraj 2,5 nepojasnjenih milijonov Zorana Jankovića, sem si rekla, poglej, poglej, saj to je točno to, kar je lani govoril magister Klemenčič: Janša kihne pa tisti piš obravnavajo na enak način kot rušilni orkan.

A vrag je vzel šalo. Že laikom je bilo hitro jasno, da gre tokrat zares.

Na tihem sem pričakovala, da se bodo na desnici kaj zganili, da bodo udarili po mizi, rekoč, pustite nas vsaj toliko časa pri miru, da vladna koalicija izpelje reforme, potem pa se bomo ukvarjali tudi s takimi rečmi.

A nič podobnega ni bilo slišati- še več…

Koalicijski bratje so svojemu predsedniku drug za drugim obračali hrbte. Celo Toninova krščanskost iz Nove Slovenije je tokrat zablokirala, in ni dala od sebe prav nič pametnega. V medijih so se pojavili le nekateri standardni stebri slovenske desnice: dr. Lovro Šturm, Barbara Brezigar in še nekateri komentatorji, katere si je levica- tako kot zmeraj – tokrat pa še bolj silovito – krepko privoščila.

Z različnimi mnenjskimi strokovnjaki pa v kali povozila njihove šibke klice v puščavi.

Še levičarji so se škodoželjno hahljali in se spraševali:”Kje, za vraga, je v tem trenutku slovenska desnica? Kje?!”

To sem se spraševala tudi sama in to v trenutkih, ko sem bila še pod močnim vtisom nedavnih demonstracij, ko je levici uspelo zvabiti na glavne trge prestolnice deset tisoč ljudi. Odločno, vztrajno in – vsaj nazadnje je bilo tako- na kulturen način so politikom povedali vse, kar mislijo.

Bi bila tudi desnica zmožna narediti kaj takega? Bi se upali dvigniti in stopiti na plano ter reči, da imajo tudi oni dovolj Tita, Marxa, Hej brigad…dovolj poniževanja, maltretiranja in šikaniranja?

Figolefagole.
Žal nas tudi zgodovinske izkušnje učijo, da desnici kaj podobnega ne bi padlo na pamet- niti v najbolj drznih sanjah ne- zato pa je tako, kot je.

Ker so – milo rečeno- ene velike reve in se ne upajo povedati ne na glas, ne javno -kaj mislijo.

Daljnega leta 2002 je mag. Viktor Žakelj v enem od svojih razmišljanj ob izgubljenih volitvah za župansko mesto v Žireh na internetu objavil zapis, v katerem je v več točkah opisal, kakšen je slovenski desničar. Pod točko tri se je bralo naslednje:”Desničarji so ljudje, ki so prepričani, da se jim vedno in povsod godi krivica. Učiteljstvo in sistem sta kriva, da se niso izšolali, mojstri in direktorji, danes lastniki, so krivi, da niso naredili vidnejše poklicne kariere. Sem sodijo tudi nevoščljivci, katerih je v Žireh zelo veliko.”

Pika.

Je ob takšnih nič kaj prijaznih besedah v Žireh kdo povzdignil glas?

Seveda ne. Vsi so bili tiho, na skrivaj so prebirali pamflet, nihče pa ni imel jajc, da bi rekel bobu bob.

Na različnih omizjih, bodisi javnih, bodisi zasebnih, sem pogosto sprožila vprašanje, zakaj, za vraga, se desnica nenehno obnaša tako ponižno, klečeplazniško, zakaj se ljudje, ki razmišljajo malo drugače, ne upajo s svojo drugačnostjo priti na svetlo. Zakaj nastavijo še levo lice, ko jih udarijo po desnem?

Nekateri se sicer držijo reka, da bo ”že zgodovina pokazala, kdo je imel prav”, a ko se bo to zgodilo, bodo oni že zdavnaj na britofu.

Dnevno se- tudi javno- sliši, da desne časopise berejo le tisti, ki imajo IQ blizu debilnosti, pa nihče iz brezimne množice intelektualcev ne povzdigne glasu.

Zakaj ne?

Lani smo po spletu okoliščin dobili t. i. rahlo desno vlado.

Je desnica – tudi tista iz širokih ljudskih množic – kaj naredila zato, da bi lažje vladali? So kdaj udarili po goflji tistega, ki je o posameznikih v njej stresal perverzne pol resnice, včasih celo laži?

Veste, če bi bil Janša del levice, bi bile ulice polne demonstrantov že takrat, ko se je govorilo, da ima mega kliniko v Avstraliji!

Je kdo na desnici odprl svoja krščanska usta in javno dejal, da se to ne spodobi, ko je cela Slovenija blebetala, da na smrt pretepa ženo, in da je- za povrhu- z uspavali pred 14 dnevi ubil lastnega otroka?

Ni. Nihče nima in ni imel jajc, da bi se postavil zanj(e).

Glavni govornik, zgodovinar Božo Repe je v Dražgošah dejal, da v Sloveniji doživljamo konservativno revolucijo in da si bodo zombiji ponovno izborili ukradeno državo nazaj.

Njegove besede so se slišale ne le kot grožnja desnici, že same po sebi niso bile nič kaj prijetne. Moja soseda Mica se je trikrat pokrižala, petkrat pogledala okoli sebe in zašepetala:”Mar je hotel reči, da nas bodo, če ne bo šlo drugače, znova metali v jame?”

Je že tako, da bo tudi te dni desnica vnovič potegnila kratko.

Pa upam, da vsaj pred mojimi ušesi ne bo nihče tarnal, da zato, ker je takšna božja volja.

(skoraj)Večina Slovencev se je že dala prepričati, da na svojih prsih grejeo barabo in packa

Na desnici se bodo majčkeno zasmilili sami, nato pa bodo vdano sklonili glave, prikimali, češ, če tako pravite, že mora tako biti in potem bodo vnovič- verjetno pa tudi zadnjič – pokopali svojo kratko pomlad.

A čez čas bodo po lepi, stari navadi spet jamrali in stokali, da tako ne gre več naprej, več kot toliko pa ne: v odločilnih trenutkih spet (!)zaradi dlake v jajcu ne bodo potegnili skupaj, ne bodo strnili svojih vrst, ne bodo se postavili za svoje, kaj šele, drug za drugega.

In kaj naj rečem ob koncu tegale razmišljanja drugega kot to, da nikomur ne sme biti nič več čudno, če slovensko desnico usoda nenehno tepe.

Sama je kriva, če dovoli, da jo udrihajo po upognjenih hrbtih.

Skratka, dragi moji, niso levičarji tisti, ki bodo ponovno pokopali državo, desničarji so tisti, ki so ene navadne riti, ki znajo le molčati in bognedaj ukrepati in razmišljati s svojo glavo.

Tako ni le danes- tako je domala vseh 20 let v samostojni Sloveniji.

Seveda bo vlada padla, logično. To se je dalo slutiti že takrat, ko je Tonin zavestno pritisnil na tipko in sebi in svetu povedal, da ni ne tič, ne miš.

Vrag je, ker ljudje še zmeraj verjamejo v pravljice in v zlato ribico, ki jim bo v raztrgan žep pričarala Judeževe zlatnike…..

Vir: blog Zarečeno


46 KOMENTARJI

 1. Gospa Milena,
  desničarji, pa kdor koli so že to, so vedno dobili to, kar so volili: levičarje na oblasti. Lahko pa rečemo tudi drugače … uf, sem se zmotil, ko sem volil NSi! Če bi dal glas Janezu, bi imel poslanca več! In bi bilo manj problemov. Tako ali tako NSi nima namena širiti ideje Družbenega nauka Cerkve ampak socialo za bogate. Tako kot Janez.

 2. Milena, tole si zelo realno in tudi kritično napisala. Poznam tudi razmišljanje Viktorja Žaklja, saj imam žirovske korenine.
  Moje mnenje je, da se desnici vidi, da nima tradicije, oziroma, da si marsikaj želijo prehitro doseči.
  V desnici je tudi preveč individualistov, solerjev, ki niso povezovalni.
  Mislim tudi, da se prehitro ustrašijo, če levica dvigne glas.
  POSLEDICE Klemenčičevega dejanja ne bodo vidne danes ali jutri, katastrofo bomo začutili čez nekaj mesecev.
  Kot ekonomist, lastnik manjšega podjetja zato trdim, da nas bo doletel grški scenarij, velik del krivde bo njegove.

 3. Bi se kar strinjal. Žal. Namreč tole o desničarjih. Preveč je še vedno strahu in mentalitete, da se v javnosti ne spodobi govoriti “po desničarsko”. Pa ravno taka stališča so danes upor “mainstreamu”. Se pravi, da so desničarji neke vrste “levičarji”, ker predstavljajo – upor.
  Očitno res potrebujemo spremembo miselnosti. A kaj, ko nam potem razni moralisti skušajo prati možgane, češ da smo farizejski hinavci, ki na eni strani molimo k Bogu, na drugi strani pa ubijamo z besedo. Ker je “krščansko” to, da samo nastavljaš hrbet, po katerem te tolčejo. Toda ti, ki zagovarjajo tak princip, so očitno preslabo brali Sveto pismo. Kaj je že rekel Jezus, ko ga je pri zasliševanju klofnil eden od služabnikov velikega duhovnika???

 4. “Njegove besede so se slišale ne le kot grožnja desnici, že same po sebi niso bile nič kaj prijetne. Moja soseda Mica se je trikrat pokrižala, petkrat pogledala okoli sebe in zašepetala:”Mar je hotel reči, da nas bodo, če ne bo šlo drugače, znova metali v jame?”

  Gospa Milena, že že, toda kaj pa tisti, ki so bili za zombije imenovani (velika večina Slovencev, ki proteste podpira), kaj pa ti, ti se pa niso nič zdrznili in pomislili, da jih ne bo kdo spet pobijal s kolom po glavi in sekiro v rokah? In ve se, kdo je v tem primeru prvi začel. Viktor Žakelj je imel prav, desničarji vedno iščejo krivca drugod, pri sebi nikdar …

  • Kdo od dseničarjev naj bi se po Vašem opravičil za te izrečene besede? Niso jih vsi izrekli. Naj se vsak od nas globoko priklone, ko gre mimo levičar in ga prosi odpuščanja? G. Janko, na veliko pretiravate, ko gre za krivdo desničarjev. Kot da ne bi preživeli 70-letne komunistične vladavine!
   Mene so zasledovali, mi preprečevali, da dobim službo zaradi “aktivne vloge v cerkvi” in še kaj drugega. Pa se mi ni nihče opravičil ali poskušal popraviti krivico. Jaz pa naj se kar naprej trkam po prsih…Resnično težko berem take nenehne zahteve do kristjanov oz. desničarjev in nekakšne samorefleksije. Ali želimo biti demokratična država? Potem naj VSE za VSE velja enako. Vsi imamo iste pravice in vsi imamo iste dolžnosti. In nobenih privilegijev več, prosim!

   • Meni so ubili dvajset letnega brata, pa mi niti tega nočejo povedati v katero brezno so ga vrgli. Ali je potem čudno, če me je strah, saj še vedno grozijo s Hudo Jamo !!!

  • Daje te paranoja. Desničarji nismo bili nikoli tako krvoločni kot levičarji.

   To dokazuje 600 množičnih grobišč v Sloveniji.

   Prvi so začeli levaki. Kaj pa Stanovnik lani, ko je tako zagreto branil kriminalca Jankoviča.

  • “…kaj pa tisti, ki so bili za zombije imenovani (velika večina Slovencev, ki proteste podpira)”
   =============

   A to pomeni, da večina Slovencev prepeva komunistično internacionalo in se kiti z rdečimi peterokrakimi zvezdami?

 5. Ahm navadil sem se Jankove komentarje “ne brat”. Povem vam, fantastičen občutek.

  @AlFe, kaj ima Družbeni nauk Cerkve s politično realnostjo? Nič! Predvsem ničesar ne sme imeti. Preberite si Uvod v taisti nauk.

  Gospa Milena, odlično nas provocirate. 🙂 Tako, zdravo. Zelo zdrav članek. Desnica še nima odgovora. Tiste, ki so še kaj vedeli, takrat po vojni, so potolkli ali izgnali, po 70 letih, pa nikomur ni več ni jasno. In levica kraljuje. Ampak ji gre navzdol, zelo navzdol, kljub temu.

  • @zdravko: “Ahm navadil sem se Jankove komentarje “ne brat”. Povem vam, fantastičen občutek”

   Pa bi bilo dobro jih brat in se malce zamislit, sicer pač nikoli ne pridete do odgovorov na vprašanja iz članka gospe Milene. In daste prav Viktorju Žaklju oz. vsej levici vedno znova in znova …

  • Saj smo se vsi naučili Jankota ne jemati resno. Je pa dobro opozarjati na to, kako on piše.

   Obtožuje desnico nekaj tako posplošeno, ko pa ga povprašaš po dokazih ali konkretnosti, pa se potuhne.

 6. včasih, ko se peljem na teren, ujamem Milenine komentarje na radiu Sora, mislim, da so ob ponedeljkih malo pred deseto uro.
  Všeč mi je, ker ni navijaška in se do problemov, ki jih izpostavi, opredeli skozi prizmo razmišljujočega posameznika, ki poskuša biti nevtralen.
  se pa strinjam, da je bila v zgornjem primeru do slovenske desnice precej ostra.
  V bistvu jim(nam) je nastavila ogledalo, mislim pa, da bi bil tudi čas, da se desničarji vanj tudi pogledaj(m)o.

 7. Se ne strinjam, teorija zarote, obsesija, ko je potrebno prevzeti odgovornost, tudi v mariborskem cerkvenem škandalu. Vse so drugi krivi, kot to vedno pravijo komunisti, a so vsi enaki komunisti. Nihče ne prevzame spodobno odgovornost. Pranje možganov je bilo temeljito.
  Dr. Jože Pučnik, prvi človek DEMOSA, slovenske pomladi je bil prepričan levičar! Ni se izogibal odgovornosti.

 8. Za Slovenijo, državo prava gre!
  »Slovenija naj bo država prava in demokracije«, poslušamo že leta in je postala želja in zahteva skoraj vsakega državljana, volivca.
  Da bomo vsi enaki pred zakonom, pred inštitucijami pravne države, in bomo ohranili dostojanstvo vsakega državljana.
  Pred novim letom je premier Janez Janša na nacionalni TV državljane pozval in rekel:» Sodbe sodišč je potrebno spoštovati, tudi če se nam zde krivične, sicer je konec države prava in demokracije«.
  KPK je tudi legalen in poseben organ države prava, menim da ga je potrebno še posebej spoštovati, sicer smo pokopali državo prava.
  V Nemčiji celo brez KPK storijo kar je prav, v Italiji ne pomagajo celo sodišča.
  Kdo nam je vzor, na koga vežemo naš gospodarski razvoj? Kaj je prav?
  Odsotnost države prava nas je že preveč stala, to najbolj vemo običajni državljani.
  Gospoda, Janez Janša, SDS in Zoran Janković, PS, vsi ste na potezi, zgodovina čaka, da zapiše vaša dejanja.
  Ignoranca in aroganca močno krnita in zatirata omiko in demokracijo.
  Za državo Slovenijo gre, da se povrne in ohrani dostojanstvo državljanov in države!

  • KPK je izkazal velika “koruptivna tveganja”.
   KPK si ne zasluži nobenega spoštovanja.
   Vsak zmazek, kot je to poročilo KPK-ja si ne zasluži spoštovanja.

   V naslednjem mandatu predlagam v komisijo enega člana Gorenakovega ministrstva in enega novinarja Demokracije ali Reporterja

 9. Kdo ogroža razvoj slovenske demokracije?
  Volilni sistem za volitve poslancev DZ RS. Čas je za spremembo izbora politične elite!
  Večinski volilni sistem tudi za parlamentarne volitve! Berem v tisku politologa Marka Čehovina.
  Največji operativni problem za uvedbo večinskega sistema so male, tudi desne stranke, ki tako rade prisegajo na ljudstvo. Nedavna zelo kratka predstavitev večinskega sistema na vročem stolu na info TV, ki jo je podal dr. Lovro Šturm, je bila zelo korektna in atraktivna. Žal jo ne zainteresirana politika, npr, na formativnih oddajah na RTV SLO ne ponavlja in javnost ne seznanja, seveda tudi mediji večinoma ne, celo redki desni ne!?
  Vsekakor je pošteno in aktualno, da se končno spremeni volilni sistem za volitve v parlament, saj to je pravzaprav srž protestov, čeprav še nevede!
  Če je realno dosegljiv, naj bo to večinski sistem, če ne, pa je nujno sprejeti kompromis, s preferenčnim glasom, ki ima takoj zadostno podporo v DZ, in to bi bil prvi korak k želenim in potrebnim spremembam, da imajo ljudje oblast, pravico izbire kdo bo poslanec.
  Gotovo bi bilo to vse obče pozdravljeno državotvorno dejanje k razvoju demokracije, vrnitev vsaj osnovnega ugleda in verodostojnosti parlamenta.
  Tudi SDS in Janez Janša bi pridobila veliko na ugledu, mnogi bi šli zopet na volitve. Če pa teh sprememb volilnega sistema vsa aktualna politika ne bo sprejela, ki sicer že veljajo za poslance v evropski parlament, in so se obnesle, bi skoraj gotovo ne bilo več Boruta Pahorja na politični sceni.
  Brez te spremembe volilnega sistema se bodo protesti bolj ali manj nadaljevali.
  DZ bo stalno v krizi in brez zaupanja volivcev, mnogi pa se volitev sploh ne bomo več udeleževali, saj nimamo pravice do izbire poslanca.
  Na potezi je vsa aktualna politika, tudi SDS in Janez Janša!

  • Ne bluzi s patetiko.

   Volilni sistem smo že spreminjali in imeli o tem referendum. Celo Ustavno sodišče je odločilo, da je zmagal t.i. večinski volilni sistem.
   Plotiki slovenske levice se niso ozirali na ugotovitev Ustavnega sodišča.
   Toliko o tvoji patetiki glede spoštovanja pravne države:

   “KPK je tudi legalen in poseben organ države prava, menim da ga je potrebno še posebej spoštovati, sicer smo pokopali državo prava”

 10. KLEMENČIČ trdi , da je levičar, to je sedaj dokazal, potrdil ! Koliko odgovornosti bo prevzel nase za vsa dejanja , nikakršne , kot vsak levičar !
  ŽAL mi je za našo štajerko , da smo jo ” dali ” levičarju v ” shrambo” !

  PRIDE ČAS , KO GA BODO POPLJUVALI ZNANCI IN DOMAČINI , to bo zanj prava kazen !

 11. Dilema, Slovenija v Bizanc ali v Evropo?
  Slovenija lahko gre z Zoranom Jankovićem na čelu, preko Balkana v Bizanc, kjer je še vedno bolj znana ne-morala, brez prava, saj se ve: »Kadija tuži i sudi«!
  Skoraj kot v enoumju, kjer je bilo »pravo« pogosto le »igra mačke z miško«!
  Zoran Janković še vedno javno pravi, kar ni prepovedano je dopustno, še vedno pošteno!
  Tudi odtujitev kapitala iz Slovenije v »oaze«, Ciper, kar počne njegova rodbina, berem, brez plačila davka za skupno dobro, če prav razumem? In to naj bi bilo povsem prav?
  Janković torej meni, da mora država sicer sprejeti nove zakone, da to prepreči, tedaj pa tudi »po Jankoviću« to ne bo več prav. Ali bo on sprejel takšne zakone?
  Kdo je torej za poštenje, spoštovanje države in sodržavljanov, brez drage birokracije, predrage pravne države? Ali ni to višek javne špekulacije in manipulacije sodržavljanov?
  Skandinavci in sorodni se nam smejejo, koga imamo v politiki, ki zagovarja izogibanje plačevanja davkov. Takšni gredo v normalni demokraciji v zapor.
  Kdo torej ni po lastnem etičnem spoznanju torej pripravljen plačati davke, prispevati za skupno dobro, kar je 2000 letni zahodni omiki že davno povsem jasno?
  Predsedniku stranke Pozitivna Slovenija, g. Zoranu Jankoviću pa to očitno še vedno ni jasno in še marsikomu ne. Do kdaj še?
  To je pot nazaj v Bizanc, daleč od proč od Trubarjeve, Prešernove, Pučnikove Slovenije!
  »Stati ino obstati«, je rekel Primož Trubar in to piše tudi na slovenskem evru.
  To je umetnost. Ko enkrat stojiš, da tudi obstojiš na dolgi rok, v Evropi ne v Bizancu!

 12. Javno vprašanje predsedniku republike!
  Predsednik gospod Borut Pahor, ali premier demokratične države lahko, celo po vaše, odgovarja zgolj svoji stranki, “državi SDS”, in ne predvsem Državnemu zboru Republike Slovenije?
  Imamo državo republiko Slovenijo ali le »državo SDS« in podobnih?
  Ali je torej DZ RS res tudi za vas odveč?
  Pozdrav
  Franc Mihič

 13. Tudi ga. Ljudmila Novak in NSi državo prava in javno moralo zatajila!
  Mariborska cerkvena ne morala se širi!

  • Kakšna mariborska cerkvena nemorala?
   Gre za nekaj posameznikov, ki niti niso vsi iz mariborske škofije.
   Nižja duhovščina v škofiji in še kakšen pošten prelat so bili že leta 1994 zaskrbljeni zaradi “Fikret sistema” pri vodenju financ in gospodarjenju.

 14. Ravno komunisti so na podlagi teorij zarote, izmišljotin, vso svojo konkurenco likvidirali, in kdo sedaj to ponavlja?

 15. S Pučnikom sem slučajno potoval z letalom iz Frankfurta v Zagreb, ko se je vračal iz Avstralije. Ne bom pozabil. Menim, da bi rekel: “Zakaj pa naj bi se Janez Janša oziral na ravnanja proslulega Zorana Jankovića? Ali nima lastne integritete, samopodobe in odgovornosti do države prava in volivcev, ne samo do stranke SDS?”
  Sem prepričan!

 16. Kdo ogroža slovensko demokracijo, razvoj države prava?
  O tej grožnji se mnogi, celo »ugledni in poklicani«, javno zelo sprašujejo. Že dolgo.
  Mogoče pa to ogrožajo kar s pomočjo partitokracije, ne pa po volji ljudstva, vedno doslej izvoljeni poslanci in takšna oblast sama ? Menim, da!
  Strankokracija, partitokracija, ki je potomka oblasti komunistične partije, ogroža demokracijo.
  Edino korektno in zrelo je, da se menjajo politične elite po demokratični poti , ne pa z utopično revolucijo na cesti. Zato pa je potrebno zamenjati način izbora politične elite. Sprejeti nov volilni sistem s preferenčnim glasom, kot volimo evropske poslance, če ne celo večinski volilni sistem.
  Skrajni in pravi čas je za to demokratično spremembo, da dobimo končno pravo demokratično oblast po izbiri ljudstva.
  Čas je, da preneha neustavna oblast strankokracije, saj Ustava veleva, oblast ima ljudstvo, ne pa partitokracija, ne samo stranke.
  Strankokracija, partitokracija je potomka oblasti partije, kot opozarja tudi dr. France Bučar.
  Čas je, da se tudi v Sloveniji partitokracija končno odplavi na smetišče zgodovine!
  Večina parlamentarnih strank, zadnje dve leti, javno ugotavlja in obeta, spremenili bomo način izbire političnih elit, volilni sistem za DZ RS. Pred kratkim, je ravno Janez Janša to zelo javno izpostavil kot rešitev za blokade delovanja vlade, politike, države. Ali so vsi to počeli s figo v žepu? Upam, da ne!?
  Na potezi je vsa aktualna politika, tudi SDS in Janez Janša!
  Slovenija je vredna demokracije in volitev po meri ljudstva, koraka do države prava!

 17. Kakšen državni udar naj bi doživel Janez Janša, nemogoče, saj ga v najbolj skorumpirano državo na svetu usmerja in verjetno varuje Janez Škrabec, svetovno znani filantrop, tudi član Kučanovega foruma 21, seveda?

 18. »DRŽAVA, KJER POŠTENI LJUDJE NISO TOLIKO ENERGIČNI KOT POKVARJENCI, JE IZGUBLJENA.«
  (Franklin Delano Roosvelt)
  “Svet ni nevaren zaradi tistih, ki delajo slabo, ampak zaradi tistih, ki to gledajo in ničesar ne storijo.” (A. Einstein)
  “Bolje je trpeti zaradi resnice, kot pa biti nagrajen za laž.”
  (Leonardo da Vinci)

  ‎”Kdor hoče nekaj narediti, že najde pot; kdor noče nič narediti, najde izgovor.”
  Arabski pregovor

  Veliki slovenski in ribniški jezikoslovec p. Stanislav Škrabec je dejal:
  »Le to želim, Slovenci moji, bodimo možje in ne zamerjajmo si odkritosrčnosti! Ljubimo resnico, če tudi ni namazana z vsemi sladkimi besedami. Med in tržaške fige nas ne bodo rešile, resnica le nas more in resnična bratovska ljubezen!«

 19. Dr. Viktor E. Frankl, najbolj genialna osebnost 20. stoletja, psihiater, nevrolog, ki je preživel štiri nacistična koncentracijska taborišča, je s svojo nezlomljeno človeškostjo in spravljivostjo izpričeval, da more življenje v vseh okoliščinah uspeti.
  Dr. Viktor Frankl je, kljub vsem prestanim grozodejstvom v taboriščih, na koncu rotil svoje sojetnike, sotrpine, ne maščujte se sami, sicer smo vsi zaman trpeli.

 20. Se strinjam, da je edina rešitev goreča, vztrajna ljubezen, ki premaga vsako sovraštvo in zlo!!!

  Tudi tisti, ki z ljubeznijo gospodari, ima najbolši gospodarski rezultat, ki ni kratkega veka, ampak dolgega.Toliko bolj velja to za politiko.

  Imamo preveč grenkih izkušenj, da bi lahko razmišjali drugače.

 21. Ali se še nismo zavedli in okusili kako prijetno je živeti, če se medsebojno spoštujemo in pomagamo. K temu lahko veliko prispevamo!

 22. Levičarji so tisti, ki so vedno na liniji in mislijo pravilno! Kar seveda pomeni , da nimajo svojega lastnega razuma. Klemenčič = bednik.

 23. Levičarstvo v Slovenimji:dedek,pradedek in vsa žlahta skrivači v svojih hostah,po letu1945 na paradah uniformirani in okrašeni z ukradenimi medaljami,po letu 1990 poskriti po lažnih strančicah,največ v poljedelski podeželski sls , sinovi, njjihovi vnuki in nečaki pa – v ropanje našega ljudskega premoženja ,ki je bilo tudi pokradeno in na koncu- uvrstitev ne lestvice najbogatejših in lopovskih državljanov ter priključitev v najbolj pošteno,demokratično,čisto in slovensko stranko-Jankovičevo-murgeljsko tolpo.Amen.

 24. BOGOMIR , VSI TISTI KUČANOVI podrepniki , kot je tudi ” FORUM 21 ” //SAMO TI SO POVZROČILI PREKO 20.000 NEZAPOSLENIH // , so ostali nekaznovani in se izmuznili vsem ob-sodbam ! CELO sodno dOkazani tat DANILO KOVAČIČ je ušel zaporu ! KUČANOV svak , ki je zavozil in okradel ” SMELT ” , tako bo tudi verjetno z JANKOVIĆEM ?! Torej , če si v KUČANOVI senci je to garancija za nedotakljivost !
  ŠE POMNITE TOVARIŠI , temeljni kamen v ZBILJSKEM GAJU , JE ” BLAGOSLOVIL ” MILAN KUČAN , SE JE KOMU KAJ ZGODILO ? VSE JE ZASTARALO !

Comments are closed.