Gospa general Ermenc ali kako so feministke žarele od sreče

62

Pa smo bili Slovenci spet na naslovnicah svetovnih medijev. Spet se je kot svetovno izjemna izkazala – Slovenka. Dobili smo generalko. Generalico, pišejo nekateri. Ali generalmajorko.

Ker gre za moško funkcijo, ki je hkrati simbol prave moškosti, pa ne bi bilo nič narobe, če bi ji rekli tudi kar general. Pokazala je, da je enakovredna moškemu. Zakaj bi si zdaj izmišljali novo besedo, ki ne prinaša nič novega? Meni bolje zveni “general Alenka Ermenc”. Gospa general. General Alenka Ermenc je prva in edina poveljnica vojske kake države. Z izjemo Ivane Orleanske mogoče edina v zgodovini. Če je Ivanka Orleanska v resnici sploh bila poveljnica. Zgodovinarji namreč ne vedo zagotovo, kaj se je takrat zgodilo in kaj je plod fantazije francoskih domoljubov. Tako to je pri zgodovini: ko jo v roke vzame politika, ne veš več, kaj je dejstvo in kaj je mit.

Očetnjava

Ne bi opisoval slavnostnega dogodka, o katerem so že vsi pisali. Naj omenim samo eno podrobnost, ki je večina novinarjev ni niti omenila. Bodisi ker to niso hoteli bodisi ker tega sploh niso opazili. Gospa general je v nagovoru poudarila ljubezen do domovine, kar je v slovenskem medijskem prostoru prava redkost. Domovino je poimenovala še z eno, v naših medijih in šolskih knjigah povsem pozabljeno besedo: očetnjava. Kako lepo! Mnogi polpismeni predstavniki novinarskega sveta so to besedo verjetno slišali prvič v življenju, zato je to še toliko bolj pomembno.

Yugo-moda

General Ermenc je bila oblečena v slavnostno uniformo. Ne ravno posrečeno oblikovano. Slovenske uniforme so po izgledu namreč zelo daleč od uniform drugih svetovnih vojska. To pa je daleč od besede moda. V oblikovnem, v mod-nem smislu, je logika “nemodnosti” ostala taka, kot smo jo poznali v nekdanji državi. Yugo dizajn.

Precej nenavadno je, da na to nemodnost opozarjam državljan, ki res nima pojma o modi. Paše moškim. A strokovnjaki so tiho. Kar bi se dalo mogoče tudi razumeti. Da so tiho strokovnjakinje, pa se ne da razumeti.

So pa na moč glasne neke druge strokovnjakinje. Feministke so žarele od sreče. Niso sicer poudarjale, da je gospa tudi soproga in mati treh otrok. To se namreč ne vklaplja v njihove ideale ženskosti. Pardon, moškosti. Današnje feministke v resnici ne bijejo bitke za ženskost, ampak za – moškost. Zadovoljne so namreč, ko ženska doseže kak MOŠKI položaj, ga opravlja enako kakovostno kot MOŠKI in se pri tem obleče v MOŠKA oblačila.

Ne razumem, kako lahko feministke imajo za dosežek ženske, oblečene v moške policijske uniforme. Z moško kravato vred. Pa kaj sem napisal!?! Moška kravata. Kravata je namreč samo moška, tako kot je krilo samo žensko. A v tem dekadentnem času je postalo vse tako zmedeno, da smo začeli pisati nepotrebne pridevnike.

Stoletni boj feministk za – moškost

V tem več kot stoletje trajajočem boju feministk za ženske pravice so izničile eno od svojih temeljnih in od vekomaj priznanih pravic: pravico, da so oblečene po svoje. Tako kot jim najbolj ustreza in je zanje najbolj primerno. Da so oblečene ta-ko, kot se najbolj počutijo.

Ampak ne. One žarijo od sreče, ko vidijo žensko na kratko postriženo. žensko, postriženo “na fantka”. žensko postriženo po moško. Žensko, stlačeno v moško obleko. Oblečeno v hlače, “rekelc” in kravato.

Obleka po meri človeka

Pa saj, v končni fazi, jim nihče glasno ne odreka pravice, da se strižejo, oblačijo in obnašajo po moško. Zato je še toliko bolj nenavadno, da tako številne feministke ne zahtevajo uniform, ki bi bile ŽENSKE.

Nihče jim ne odreka pravice, da ženska postane general. Nasprotno. Mnogi moški so celo ponosni, da je tako. A zakaj za božjo voljo nihče ne reče, da bi morala gospa general, pa tudi gospodična vojak, imeti obleko po meri – človeka?

Vir: Novi glas, 6. decembra 2018 (letnik 23, št. 43, stran 13)

62 KOMENTARJI

 1. Spoštovani g. Tino. Od sreče bi morali žariti tudi Vi. Gospa general, soproga in mati, ne bo dovolila ponovitve 24.5.1991.

 2. Naj vas poučim g. Mamić! Po levičarskem novoreku ljubljanske univerze in filozofske fakultete, ki je odgovorna za učenje jezikoslovja, se tudi za moškega generala uporablja beseda generalica ali generalka. General naj torej izgine iz besednjaka, uporablja pa naj se le generalica za vse osebe, ki jim ta naslov pripada ( bognedaj reči torej moški, kajti spolov je menda 56 ne pa po nazadnjaški miselnosti le ženski in moški)!

 3. G. Tino, dolgo vas že spremljam v medijih, ne brez razloga. Upam, da se tokrat v pozitivnem smislu in v dobro vojske ter države uresniči znani stari slovenski rek – ena ženska lahko v breg potegne več, kot sedem volov z njega.

 4. Gospa je v službi generala. Sicer je gospa generalica. Tudi po poklicu je vojak, general. Tako kot je zdravnica po poklicu zdravnik. Ampak to je vse neka zastarela tradicija. To je treba prenovit! Vse tako kot na filozofski fakulteti, kjer se jim je zmešalo od queer teorij.

 5. Pa prenovimo naš jezik: GENERALISIMA.

  Tista z bičem v postelji, vsaj tak občutek dobimo možaki, ki smo dali vojske skozi, ko pomislimo, da bi nam komandirala mala, priletna, špičasta generalisima. Edina na svetu, posebej za zblojen poženščen in brezbožen narod. Kdor je to predlagal, je imel hude probleme z očetom in pojma nima, kakšna je psihologija vojakov. Najbrž je preskočil JLA? Je punček? Če že rineš neko ženščurino za velekomandirko, mora biti vsaj mlajša in mična, kot je bila sveta Ivana Orleanska. Brez tega elementa vojska postane norost, saj zdravi moški niso voljni, da bi se podrejali komerkoli.

  Pošljite koga k Vodepu po en dober tekst o tem.

 6. Čista provokacija lgbt feminističnega lobija. Večje ponižanje moškega življa kot da je Srb župan glavnega mesta.Popolna odsotnost reakcije moškega dela populacije pomenijo :a. da lahko nadaljujejo s svojo agendo b.živimo dejansko v matriarhatu c. Slovenci smo nezgodovinski narod, ki ni sposoben samo-definicije zakaj sploh obstaja na tem planet-u.

 7. Dvomim,da je feminsitični lobi nastavil našo generalico. Sicer se strinjam, da je to zelo neprimerno in ni brez razloga edina na svetu.
  Ampak, ko berem, da je ponižanje moških že to da je Srb župan, se pa začenjam manj čuditi, da se je to zgodilo. Napuh je huda reč. Kakšno ponižanje je šele predstavljal komunizem, pa smo Slovenci bili prvi med prvimi v tem.

 8. Oboje sem emocionalno povezal ker sta si dogodka sledila.Ne gre za nacionalnost ampak za dotičnega. Kaj pa če sta dogodka povezana oz. če poznate ozadje so povezani vsi trije.

  Ampak če gremo drugače: Vojska je bila vedno v zgodovini domena moških in je predstavljala narodovo potenco. Mogoče v 21.stoletju to ni več tako izrazito vendar še vedno v neki meri velja. Feministična agenda to direktno sesuva. Če ni odgovora imunskega sistema telo počasi propada. Strinjam se s predhodnikom, da tisti ki je to napravil ali ne pozna vojaške psihologije ali je to naredil načrtno v skladu z gornjo agendo. Brez dvoma bo SV počasi atrofirala.

 9. Kdo je povozil g. Šimčika dne 24. 5. 1991?
  “Neatrofiran” moški bi ustavil tank, snel čelado in pljunil v poveljnika, ki je zastraševal civiliste.

 10. Nic nimam proti konkretni osebi, ampak se strinjam, da je cudno in nenaravno, ce nam generalstab in policijo vodita zenski. Na splosno je vojska in vojskovanje od nekdaj podrocje moskosti in ima to svoj smisel in zenska na tem podrocju po naravi ne more biti enako uspesna. Delati proti naravi oz. Bozjemu redu je pa priblizno enako smiselno kot recimo hotenje, da bi moski bil nosec in da bi dojil. Nekateri, zlasti slovenski levicarji pa ocitno radi spilajo Boga, se zaletavajo z glavo v zid v svojih obskurnih protinaravnih eksperimentih, potem ob dokazih svoje brezplodnosti tiscijo glavo v pesek pred resnico.

  • Gospod IF,
   vi pa res ne razumete ničesar. NWO, ali kako se že to imenuje, je pač v eno od ključnih dežel postavil za vodjo vojske osebo, ki bo plesala po njegovih navodilih. To je, nikakršen upor proti naseljevanju Afričanov po EU.

   Vam je ta razlaga kaj pojasnila?

 11. A med moškimi je manj oseb, ki plešejo po najrazličnejšíh navodilih? Ko je odhajala prejšnja notranja ministrica, smo slišali nekaj resnic. Govorilo se je o njeni pokončnosti…
  Razprave o gospe general so od vsega začetka (Tino) ne le neumne, ampak nedostojne kristjanov.

  • Med funkcijo nacelnika generalstaba in obrambnega ministra je precejsnja razlika. Prva je vojaska, druga politicna. Voditi obrambno ali notranje ministrstvo je torej izkljucno politicna funkcija. Tu je pa manj redko v ustaljenih demokracijah, da je oseba zenskega spola, a prav pogosto tudi ne. Pa ne zaradi predsodkov, kot bi morda sodili nekateri levicarji in feministke. V Sloveniji moramo ocitno vedno biti neka pseudoprogresisticna izjema, ceprav se po pravilu taksno druzbeno eksperimentiranje oz.inzeniring slabo iztece.

   • Podobno je po volji taksnega inzeniringa na zupanskih volitvah v Piranu dirigirano zmagal kandidat zato, ker je bil temnopolt. Zdaj pa je splosno strinjanje, da je bil njegov mandat proc vrzena 4 leta za razvoj tega obalnega mesta.

  • Veronika, kaj nisi sama nedostojna kristjanka (ki pljuva v obraze), kot si napisala zgoraj? Luna dela zmedo 🙂

 12. Mogoče pa je na imenovanje gospe Alenke Ermenc na najvišji vojaški položaj v državi treba pogledati z drugačnega zornega kota: slovenska vojska kot vojska manjšega naroda se očitno ne more kaj preveč dokazovati z golo vojaško silo in z veliko količino orožja, torej s potentnostjo, ki je v prvi vrsti moška zadeva.

  Lahko pa se slovenska vojska izkaže s pametjo ter z drugačnimi strateškimi premisleki od običajnih, ki pa zmorejo premagati tudi fizično močnejšega nasprotnika – poznamo zgodbo o Davidu in Goljatu.
  Na tem mestu vsekakor pride v poštev tudi ženska pamet – kako da ne!

  Pamet in modrost gospa Ermenc zagotovo premore, kajti če se je kot ženska manjšega stasa, ki se na prvi pogled ne more kosati z večjimi in fizično močnejšimi moškimi, tako dolgo obdržala med pretežno moško druščino v pretežno moškem poklicu ter zraven dosegla še najvišje vojaške čine (ki ji niso bili podarjeni!), potem lahko verjamemo, da se je z utemeljenimi razlogi znašla na vrhu slovenske vojske.

  In če je gospa Ermenc prva ženska na svetu na najvišjem vojaškem položaju – imejmo v mislih, da smo Slovenci pač nekaj posebnega in, raje kot da se zgražamo, bodimo ponosni na to 👍😊

  Spomnimo se, kolikokrat in ob kako močni konkurenci slovenski športniki (tu mislim seveda tudi na ženske športnice, ko se že toliko spotikamo ob ta žensko-moška poimenovanja) dosegajo najboljše rezultate in prva mesta v svetovnem merilu.

  Na ta način lahko pogledamo tudi gospo Ermenc kot prvo generalico neke nacionalne vojske 👍

  • Obupen komentar je tole, kot iz vrhovnega štaba SV, predvolilni pamflet ali kaj podobnega. Rezultat pa bo seveda ponovno porazen, saj sta jo nastavila velika sposobneža in moralneža Erjavec in Pahor. Eden je že dolga leta vrhovni šef ravno te raztrgane vojske, drugi pa je že bil obrambni minister in je vojsko takrat spravil še korak dlje k današnji ubogosti.

   • Ha ha, ha, David, to ste ga pa pihnili! 😆

    Moj komentar je bil napisan s precej ironične distance, kajti s slovensko vojsko nimam ničesar opraviti in me prav nič ne vznemirja, da bo pretežno moškim sestavom poveljevala ženska. Niti načeloma ne.

    Bolj kot to, kdo jim poveljuje, je za vojake pomembno, da dobijo primerno plačilo za svoje trudapolno delo ter da jim v zimskih razmerah ne prezebajo prsti na nogah.

    Zakaj bi potemtakem ženskam sploh dopuščali vojaško usposabljanje in zakaj bi same vztrajale v vojaški službi, če po vašem in vaših somišljenikov mnenju ne bi smele posegati po najvišjih činih in položajih?

    Ob vseh zaničljivih označbah, ki ste jih uporabili za Alenko Ermenc (mala, priletna, špičasta generalisima) in vsako žensko na enakem položaju (ženščurina za velekomandirko), mar menite, da bi moralo biti najvišje vojaško poveljevanje pridržano le za stasite moške srednjih let, visoke vsaj 185 cm, še raje pa več? 🤣

    Da so moje besede na vas učinkovale kot vojaški pamflet, me prav zabava. Vaše mi zvenijo povsem moško šovinistične…. ali se malce bojite žensk, kaj, David? 😎

    • No, pa poglejmo …
     prvak v boksu je moški …
     šahovski prvak je moški …
     AH! Kdor je razumel, je pač razumel. Kdor pa ni, mu pa ni pomoči. Mu bodo pa že islamisti pokazali.

    • Je pa res, da po tistem obrambnem ministru, ki je nosil majice z napisom, da sovraži vojsko, bo generalisima Alenka izpadla kot genij.

 13. Slovenska vojska je tipičen primer za to kako na splošno deluje slovenski javni sektor.
  Avtomatska napredovanja glede na delovno dobo in ne zaradi rezultatov dela in sposobnosti. Tako se jih vedno več nahaja v višjih plačnih razredih in stroški za javno upravo so vedno višji, učinek pa ne sledi povečanim stroškom. V vojski imamo tako vedno več generalov in vedno manj vojakov, učinek oz. sposobnosti vojske pa se manjšajo, kar je potrdil tudi sam vrhovni poveljnik B. Pahor. Večina denarja gre za plače, za škornje vojakom pa ga zmanjkuje. Vendar ta problem se rešuje avtomatsko, ker je vojakov vedno manj in je tudi potreba po škornjih manjša, je pa zato potrebno nabaviti vedno več generalskih epolet, kar pa je ceneje kot so škornji.
  Tako, da se sploh ne ve več ali še sploh imamo vojsko ali pa gre za nov socialistični eksperiment, to pot ne o odmiranju države pač pa o odmiranju vojske, eksperiment kako priti do vojske brez vojakov. Sam vrhovni poveljnik B. Pahor je pred časom potrdil, da imamo dobro vojsko za mirnodobsko obdobje vendar slabo v primeru vojnega stanja. Kot nam je pred časom zagotavljala tudi ministrica za zdravje Kolarjeva, da imamo odlično javno zdravstvo v primeru če smo zdravi, da pa se še malo zatika, če zbolite. Vendar pa, z zagotovilom, da bodo te malenkostne težave odpravljene do začetka decembra (katerega? ni povedala, decembra pa dodala, do konca marca). V tem primeru pač vskoči zasebno zdravstvo in javno zdravstvo tako lahko ohrani reputacijo odličnosti.
  Počasi dozorevajo ugodne razmere za državni udar, množico generalov ne bo težko obvladat.

 14. Sodniki so se nam že zapili in imamo feminizirano pravosodje. Ali je vojska tudi na tej poti, ne vem. Vem, da smo imeli v povprečju enega častnika/podčastnika na enega vojaka. Vse od ukinitve naborništva vojska gre navzdol. Menda so odnosi v vojski taki, kot jih gledamo v ameriških filmih… Da bi tako majhna država imela profesionalno vojsko je seveda iluzorno in neumno, da niti nimam vseh pravih pridevnikov. Ampak to je le en segment družbe, ki ne ve kaj bi sama s sabo. Problem identifikacije kot naroda se neha v napuhu pred balkanci in ponižnosti pred zahodnjaki, recimo nemci. O državi in oblasti ne vemo nič drugega kot to, da te zajebe tako ali drugače. In namesto da bi obstajal boj za razum, za pravico, za resnico, obstaja samo malodušna predanost.
  Ampak dovolj kritike. Zdaj že meni ni všeč.
  Treba bo vstajenjsko pogledat v svobodo in namesto uživat v morbidni fascinaciji suženjstva.

 15. Govoril sem s sosedi na ulici, eden je mimogrede omenil generalisimo (nisem bil jaz) in ekipa pridnih in sposobnih možakarjev se je začela hahljati, odkimavati in brcati v tla. Hehe, edini na svetu smo, da nas bo komandirala ženska, ki rabi pručko, da jo bomo videli. Nak nak, enakost gor ali dol, tu nekaj pač ne štima, to ni v naravi slovenskega moškega, kolikor ga je še ostalo. Lahko bi bila kapetanka, ne pa generalisima.

  Potem so komentirali Erjavca, kakšen fijasko da je bil kot obrambni minister že prvič. Da je menda vojakom obljubil, da bo z njimi tekal in delal sklece, pa jih je le prvič, komaj, menda 8. Pol pa ga ni bilo več na spregled. Le tisto Patrijo da je zakuhal? Pahor pa je itak poveljnik naše vojske že šest ali koliko strganih let?

  Pa ljudje, kje vam je kanček pameti? Še vedno čakam na gospoda Vodepa, da napiše svoje strokovno mnenje. Gospod Perko si tega ne bi upal kaj dosti naravnost izraziti. Smehljal bi se … ker je na CSD v službi. Dopoldan.

  Pa če se PR SV na glavo postavi, taka je pač klima med starimi borci.

  • Se bojim, da tukaj tud Vodeb ne bo imel kaj povedat. Ker je zadeva tako zagonetna.
   Sicer bi pa jaz Perkotu prej verjela, ker so mi njegove razlage nekako bližje.

  • No, pa poglejmo … drugič:
   prvak v boksu je moški …
   šahovski prvak je moški …
   AH! Kdor je razumel, je pač razumel. Kdor pa ni, mu pa ni pomoči. Mu bodo pa že islamisti pokazali.

 16. Prebral sem ta link o Godinovi, pa lahko le rečem: obstaja več vrst ženski: verne, neverne, dobre, grde, slabe, briljantne, zgledne in pokvarjene do obisti in svete.

  A bomo zdaj dopuščali karkoli, le zato, ker je nekdo ženska? Recimo ga. Godina spada med ve se kateri levičarski kader in rada uporablja leve medije za svoje mahinacije proti soljudem in zanjo smo mi bedni Slovenčki. Brenceljni. Celo levi medij jo je cenzuriral, kar pa ima v ozadju še druge stvari. Npr. da se je časopis ustrašil umika reklam od gospodarskega sektorja. Veste, vse kar je levo, je stvar velike hinavščine.

  Desni pa smo nerodni troti, je videti.

  Seveda ne vemo, kam spada gospa generalissima, ali je dober ali slab človek, ne moremo še soditi, je pa dejstvo KDO jo je nastavil, in pa da je za moško vojsko pač nekam čudna izbira. Bi bila lahko poveljnica tudi kakšna izšolana vojaška stara mama, invalidka na vozičku ali lezbijka? Lahko, teoretično, praksa pa bi pokazala svoje. Poznavanje moške psihologije je ključno za uspešno vojsko. In ženska narava te psihologije pri najboljši volji ne more dojeti, ker nismo enaki in ji ni dano. O tem bi lahko kar dosti napisal, pa zaenkrat ne bom.

 17. Da smo objektivni: prej sem napisal, da ne moremo vedeti, če je nova poveljnica vojske dober ali slab človek, premalo vemo o njej. Vemo le, KDO jo je nastavil – in je ona sprejela. A se kažejo tudi plusi. Tole sem prebral v Šarčevem intervjuju:

  “Ste vedeli, da Alenka Ermenc, nova načelnica generalštaba Slovenske vojske, obiskuje prireditve Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO), ki ga vodi član SDS Aleš Hojs? Nedavno je zaokrožila fotografija, kjer Ermenčeva pred cerkvenim oltarjem stoji ob boku Boža Predaliča, generalnega sekretarja VSO in poslanske skupine SDS.”

  Počasi bomo že vedeli, kam pes taco moli. Vsekakor pa je pravi možakar boljša izbira za pretežno možakarsko vojsko. Vojaščina je itak domena moškega. Ves svet misli tako, pa imajo vojske, ne pa to revščino, kot mi. In tako mislimo tudi stari borci.

 18. Hvala, da dopuščate drugačne možnosti. Prav pa tudi je, da ne pozabimo, da (še najbolj talentiran in usposobljen) moški lahko izda ukaz, ki ga narava normalne ženske in matere ne bi zmogla. Vsaj v miru ne.
  Zato sem pripomnila osebje tanka, moške, ki so dne 24. 5. 1991 povozili g. Šimčika. In to zunaj kasarne, kjer veljajo prometni predpisi, če že ne načelo, da se s tanki ne gre proti lastnemu narodu. Oseben pogum je bil in bo potreben! Njega lahko posedujeta in izkažeta tako moški kot ženska.

  • Gospa Veronika,
   če primerjamo najbolj pokvarjenega moškega in najbolj moralno mater, je to manipulacija. Se opravičujem, če sem vas sedaj vrgel iz stanja čustvenega zadovoljstva. Oprostite!

   Pišete o osebnem pogumu. Lepo, vendar spet ste se ujeli v čustveno zadovoljstvo ob očitni manipulaciji. Razum zahteva, da se moški žrtvuje, ženske pa ostanejo žive. Ker en moški lahko oplodi več žensk in vrsta se nadaljuje. In ne postano sužnji islamistov. Spet se opravičujem, če sem vas sedaj vrgel iz stanja čustvenega zadovoljstva. Oprostite!

  • Ne bi se s tem strinjal. V neredih včasih posreduje vojska in jo kdo tudi skupi. Tako je povsod. In tako bo tudi pod gospo Ermenčevo. Zadnji nakup policijskega vodnega topa je naredila ženska.
   Prepričan sem da uporaba sile za ga. Ermenčevo ni nobena večja težava.

 19. Seveda je vse možno in narava ženske je tudi taka, v skrajnih okoliščinah, da lahko v celoti in popolnoma prevzame moške funkcije. To pozna stara Gorenjska: “S’m šu; s’m reku”, je govorila taka ženska; kot tudi Bosna, ko je bila ženska edini preživeli na kmetiji: začele so govoriti v moškem spolu, pognale so jim brčice in uplahnile prsi, konec je bilo z luno in nosile so moške hlače.

  Tudi sam se opravičujem, če sem s tem koga zmotil v vsečutnem zadovoljstvu.

  Živi bili pa videli.

 20. Čustveno zadovoljstvo? Zaradi izmenjave mnenj? Mislite resno?
  Ne bom natolcevala o zadovoljstvu, s katerim nekateri blatite človeka, ki ga skoraj ne poznate. Raje bi razmislili o opazni rasti poguma notranje ministrice Vesne G. Žn. A imamo še kakšen drug primer?

  • Gospa Veronika,
   ne znam si razlagati vaše nelogičnosti kot neko čustveno stanje. Če se boste umirili, boste videli veliko napak v vaši logiki tistega odgovora. Sem jih tudi tam navedel. Ampak! Nič hudega, Vi kot ženska imate primanjkljaj na logičnem polju, ste pa toliko močnejši na čustvenem. In to je seveda prav, saj človeštvo se drugače ne bi moglo prenašati iz generacije v generacijo.

   Prav pa je, da poznate meje in jih ne prekoračujete. To velja tudi za gospod vrhovno generalko.

 21. Pr’jatli, spomnimo se samo ministric Cerarjeve vlade, še posebej obrambne, pa za delo in ugrabljenje otrok, edino policijska ministrica je stežka vsa ta leta zadrževala Cerarjve popadke glede meje in varnosti. Kazala je pravo žensko zrelost, v teh časih tako zelo težko dosegljivo. Se vidi, da je v mladosti živela s pravimi možakarji in jih sprejela.

  Veronika, v dušo vam vidimo, AlFe je živi gentleman, dajte se malo umiriti, a vidite, da le redka ženska zasluži, da stopi v moški klub, ker je potem tam takoj razprtija. To so včasih vedeli tako rudarji, vojaki, kot mornarji. Zanima me, kako se bo to končalo v vrhovnem štabu SV, če niso tam itak že vsi poženščeni, kot posledica 4 letnega treninga psiho-Katičeve (spomnite se njenega metanja gojzarjev na mizo).

  Feminizem je patološki popadek. V vsaki hiši mora komandirati možakar kar on obvlada in ženska, kar ona obvlada. Ko pa ona komandira kar ne zna, ampak je le tišasta, se začne pekel na zemlji in pametni možje odhajajo v samostane in misijone, bolj preprosti pa za šank.

  Kajti, ženske, berite to resnico: noben moški na svetu se nikoli v srcu ne podredi nevredni ženski, še najmanj pa taki, ki komandira le zaradi položaja moči. NIKOLI. Nikoli, raje odidejo, raje umrejo, šibki pa se raje razkrojijo z alkoholom. In ker levica pozna to naravo moškega, povsod nastavlja ženske na vrh, zato fantje bežijo, še ministranti nočejo biti več, poslovneži se selijo v tujino, slovenski narod pa propada. In Cerkev se tako veseli brhkih ministrantk in duhovniki neke daljne obljube o porokah, da je vsakemu pametnemu jasno, da so to hudičevi cajti.

 22. Nesmisel Zdravko, kakšen cinizem neki, to je psihologija moških. Kar poglej, kaj se zgodi copatarjem: podredijo se in notranje propadajo. Ker se niso nikoli resnično podredili. Tako je s policijo in vojsko: falične ministrice jim komandirajo, vse skupaj pa propada.

  Je tole grdobija do žensk ali ženska grdobija ter škofovska packarija, ker ju ne bodo preganjali? Zamisli si kakšen brezmejen kriminal je tole. Veronika bi jim upravičeno v obraz pljuvala, kdo pa bi jima kar roke odsekal, nekoč:

  http://www.times.si/svet/ameriski-nuni-priznali-da-sta-kradli-denar-iz-solskega-sklada–4e4f6434d389b395bc56f458d85797b647a3ed25.html

 23. Spoštovani Tino, jaz sem pa videl uniformirane ženske v krilu. Namreč gasilke na paradi, pa tudi krkavške gasilke, ki na procesiji k strunjanskemu križu vsako leto na Veliki šmaren nosijo Marijino sliko. Zelo lepo, tudi za oči. Verjamem pa, da bi se gasilke v krilu težko lotile gašenja ob požaru. Zelo podobno je tudi z lovkami (ženska oblika od lovec). Ne vem pa, kako je s policistkami.

 24. Govorimo o situaciji v tanku dne 24.5.1991: Za prispodobo “pljuvanje v obraz” se z duše opravičujem. Tudi časa za kaj takega ne bi bilo dovolj. A moč upreti se ukazu, tank ustaviti in izstopiti s čelado v roki, je bilo in bo ostalo dolžnost. Čim višje bo to spoznanje obveljalo, tem bolje za Evropo. Ne daj Bog, da se vojska ali policija postavi zoper civilno ljudstvo, tako kot se je to zgodilo v Mariboru.

  • Saj si prav reagirala, še premalo divje. Le kontekst ni bil primeren, ker si istočasno druge opominjala ali so sploh verujoči kristjani.

   Ne pozabi na italijansko “armado brez jajc”, ki se je vrnila domov, potem ko so šli zatirat severno Afriko in padli v roke bataljonu muslimank. Ženska torej zmore vse, le teh stvari ne:

   uspešno voditi gnilo vojsko,
   zaploditi otroka,
   jasno moralno razsojati
   in več njih istočasno v kahlo lulati.

   Te stvari pa bodo vedno le moška zadeva in basta. Moški pa ne moremo otrok rojevati.

   • To da zenska generalno ne zna “jasno moralno razsojati” ali nekoliko visje gori trditev AlFe-ja, da ni zmozna dobrega logicnega sklepanja, je ne le pretiravanje, ampak zelo zaljivo in nedostojno. Negentlemansko. Ni na nivoju tega portala.

    • Se mi je kar zdelo, da gospod IF in ta portal nista po Božji besedi:

     Žene naj bodo podrejene svojim možem kakor Gospodu, mož je namreč glava ženi, kakor je Kristus glava Cerkvi: on, odrešenik telesa. (Ef 5, 22-23)

     Če pa se hočejo o čem poučiti, naj doma vprašajo svoje može, ker bi bilo sramotno, če bi žena govorila v Cerkvi. (1 Kor 14,35)

     😉 := 😉 := 😉 := 😉 := 😉 := 😉 := 😉 := 😉 := 😉 := 😉 := 😉 := 😉 :=

     • AlFe,
      ker IFu in temu portalu očitate, da “nista po Božji besedi”, menim, da ste zelo površni ob branju in umevanju svetopisemskih besedil.
      V bistvu nimate s čim dokazati, da IF in ta portal nista po Božji besedi, ampak kar nekaj kvasite.

      Če bi bili pozorni, bi opazili svojilni zaimek v besedni zvezi “podrejene svojim možem”.
      Nikjer ne piše, naj bodo žene podrejene vsem moškim na splošno ali naj bodo podrejene vsakemu moškemu, ki pride mimo, ampak piše zgolj: “…naj bodo podrejene svojim možem”. Za vsako žensko je “svoj” mož samo njen mož, torej samo en moški, s katerim je vezana pred Bogom.

      Če hočete (preko namiga, da drugačna razlaga položaja žensk v družbi, razen podrejenosti moškim, ni v skladu z Božjo besedo) govoriti o nekakšni splošni nuji po podrejenosti žensk moškim kot o krščanski nuji, pojdite to raje pripovedovat v muslimanske dežele, kjer bodo vašo razlago sprejeli odprtih rok 🙃

      Sploh pa ste odlomek iztrgali iz besedila, kjer je zapisano:

      “Iz strahospoštovanja do Kristusa se podrejajte drug drugemu. Žene naj bodo podrejene svojim možem kakor Gospodu, mož je namreč glava ženi, kakor je Kristus glava Cerkvi: on, odrešenik telesa. In kakor je Cerkev podrejena Kristusu, tako naj bodo v vsem žene možem. Možje, ljubíte svoje žene, kakor je Kristus vzljubil Cerkev in dal zanjo sam sebe, da bi jo posvetil, ko jo je očistil s kopeljo vode z besedo, tako da bi sam postavil predse veličastno Cerkev, brez madeža, gube ali česa podobnega, da bo sveta in brezmadežna. Tako so tudi možje dolžni ljubiti svoje žene kot svoja lastna telesa. Kdor ljubi svojo ženo, ljubi sebe.” (Ef 5, 21-28)

      Priporočilo, naj žene, če se hočejo o čem poučiti, doma vprašajo svoje može, ker bi bilo sramotno, če bi govorile v Cerkvi, je bržkone potrebno interpretirati v duhu časa, v katerem je bilo zapisano in ne zgolj dobesedno.

     • Oh! Gospa Vanja! Oziroma gospod Vanja! No, karkoli ste že.

      Mislim, da je gospod IF čisto drugače razumel,, vam pa svetujem razvedrilo, mogoče kakšno humoresko ali komedijo.

     • AlFe,
      vaš humor je sicer zelo težko umljiv, vendar dvomim, da je vašo opazko, da IF in ta portal nista po Božji podobi, kdorkoli drug dojel kot parodijo svetopisemskih odlomkov.

      Lahko pa se motim in se v resnici bralci vaših komentarjev valjajo po tleh od smeha 🙃

   • Nekaj za moško šovinistično dušo 🤪

    https://siol.net/novice/svet/borke-za-pravice-zensk-s-puskami-v-rokah-170677

    Da ne bo kdo zaključil, da so te bojevnice feministke (ker se ta izraz v članku večkrat pojavi), je tu citat iz članka: “Večina vojakinj trdi, da so se enotam priključile, ker niso hotele doma čakati, da v njihovo hišo vdrejo islamisti in jih posilijo.”

    David: “…italijanska armada brez jajc…”

    Kako pa naj razmišljamo o “jajcih” “armade” slovenskih moških, ki modrujejo o moški psihologiji in trdijo, da ženske niso kos vojskovanju in vlogam vojaških poveljnikov, obenem pa se sami na kilometre daleč ogibajo vojaški službi?

    • Pustimo posplošitve ob strani, jaz bom zapisal le: “Če mora žena prijeti za orožje, potem je konec že zelo blizu!”

     • Zdravko,
      dokler nam slovenski samooklicani varuhi medmrežja in bojevniki proti “sovražnemu govoru” še niso onemogočili anonimnosti v virtualnem okolju, se mi izrecno deklariranje spola sploh ne zdi potrebno. Tako ali tako ne moremo vedeti, kdo je oseba, ki vpisuje anonimne komentarje.

      Lahko ugibate o spolu sogovornikov, kolikor hočete, a povem vam, da samo zase zanesljivo veste, za AlFeja pa, razen če ni vaš alter ego, že ne veste več, katerega spola je 😆

 25. Hvala. Določen odstotek moških oz. žensk premore pogum. Ostali ne. Zato je potrebno biti priseben in od politikov obeh spolov zahtevati, da se opogumijo ter pred streljanjem od strelcev pravočasno pridobijo podpis Marakeške deklaracije (glej twitter).

Comments are closed.