Gala koncert Radia Ognjišče: Presenečeni nad kakovostjo (FOTO, VIDEO)

0

Sodelavci radia Ognjišče so ob praznovanju 18-letnice delovanja radia in ob 80-letnici direktorja Franca Boleta pripravili koncert, ki so ga sami poimenovali “Presenečenje!”. Dvakrat polna Gallusova dvorana Cankarjevega doma dokazuje kako veliko zaupanje – koncert je bil tudi oglaševan kot presenečenje, brez napovedi nastopajočih – imajo poslušalci radia.

Koncert je bil res presenečenje. Prvovrstno presenečenje je bilo dejstvo, da so vse skladbe ob spremljavi odličnih glasbenikov skupine Mihe Goršeta, odpeli – kar sodelavci radia sami. Saj je nekako razumljivo, da znajo peti glasbeni uredniki, pa tudi nekateri novinarji so znani po lepem glasu … A od kje so se našle mladenke in mladeniči s suverenim nastopom za mikrofonom, ki jih sicer ne prepoznavamo kot pevce? Globok poklon.

Drugo presenečenje je bilo odličen izbor skladb, ki so bile iz nabora zimzelenih slovenskih popevk – v počastitev 50-letnici Slovenske popevke. Program sta duhovito, brez cenenih “štosov”, povezovala dramska igralca Gregor Čušin in Boštjan Smukavec.

Čisto na koncu, pri izhodu iz dvorane pa nas je čakalo še zadnje presenečenje, CD z glasbo s koncerta. Hvala dragi kolegi z radia Ognjišče za lep večer, poln prijetnih presenečenj.

Foto: Matjaž Maležič

Video: Radio Ognjišče