G. Rudolf: Do krika po Usmiljenju

2

Uvod v mašo, evangelij Lk 4,1-13 in pridiga msgr. Gašperja Rudolfa na prvo postno nedeljo. Posneto v Medani, 14. februar 2015. Uredila Branka Kovšca.

»Jezus se je vrnil od Jordana poln Svetega Duha in Duh ga je vodil štirideset dni po puščavi« (Lk 4,1).

2 KOMENTARJI

 1. Samo malenkostni odmik, zdrs je potreben in bomo osebno, družinsko, družbeno in kot narod šli v pot zla.

  Hudič je v večini dobre stvari ponujal Jezusu. Le en majhen delček v ponudbi je imel kalček zla, ki ga je Jezus, izkušen duhovni bojevnik hitro opazil in duhovito, jasno in ostro zavrnil kljub marljivost.

  Materialna skušnjava (korupcija)
  Duševna skušnjava (gospodovalnost)
  Duhovna skušnjava (malikovanje)

  Včeraj sem se odločil, da po treh letih zapustim civilno društvo v katerem so sami gospodovalni NSI in SDS ovci v Cerkvi, ker so zelo gospodovalni in drugim ljudem ne omogočajo ustvarjati in sodelovati. Mladih pod 60 tako nimajo, razen parih čudakov (maminih sinčkov), od vseh pa pričakujejo samo kimanje. Dva ali trije se vse zmenijo. Ustvarjalnosti in prodornosti nimajo, ker so prestrašeni birokratski hlapci. Za zidovi župnije pa se gredo orto ponosno in pozlačeno katoliško.

  Če se hočete naučiti kako zgleda, če človek za 50 let prikimava vsem 3 hudičevim skušnjavam, je dobro obiskati kako župnijsko društvo ali biti v lokalni “desni” stranki. Starčki nas s svojim zlom že 25 let na 50 podlage vlečejo v pekel. Ali s sladkobno hinavščino ali s spletkarsko zahrbtnostjo ali s socialistično večino kolektiva.

Comments are closed.