G. Blažič: Je SDS zelo dobro omrežena od nasprotnika – v notranjosti?

89
Foto: STA
Foto: STA

Medijski stampedo, ki je bil sprožen proti SDS, se ni zgodil niti prvič, niti po naključju. Takih izlivov žvepla in ognja smo doslej doživeli kar nekajkrat. In tudi tokratna afera s posojilom ima svoj raison d’être. Zgodila se je na dan razprave o ustavni obtožbi predsednika vlade dr. Mira Cerarja. A ne samo to. Zgodila se je z namenom – da slučajno kdo iz slovenske javnosti ne bi opazil malverzacij, ki se ta hip dogajajo v Gorenju ter Deželni banki Slovenije, kjer je kot glavni protagonist vpleten eden od politično in medijsko najbolj vplivnih »stricev« Borut Jamnik. In konec koncev – predvolilna kampanja se je že zdavnaj začela, ljudi pa bo čedalje težje prepričevati s tem, da »novi obrazi« prinašajo svežino in nov korak k blaginji. In ker hudič v sili žre tisto, česar je sam gospodar, namreč muhe (zato se v Svetem pismu poglavar hudih duhov večkrat imenuje »Belcebub«, torej gospodar muh), tranzicijski kamarili ostane le še rezervni scenarij: prisiliti čim več potencialnih volivcev slovenske pomladi, da ostanejo doma, čim bolj skregati med seboj SDS in NSi, hkrati pa mobilizirati čim več volivcev tranzicijske levice. In če niti to ne deluje, bodo skušali manipulirati pri samih postopkih štetja glasov ter vnašanja rezultatov volitev s posameznih volišč v centralno bazo podatkov. Na tem področju bodo letošnje volitve še hudo zanimive.

Seveda je nadaljevanje zgodbe odvisno tudi od SDS. Prepoceni bi bilo trditi, da si SDS v resnici ne želi zmagati in da je Janez Janša agent tranzicijske levice, kot to trdi ena od priljubljenih teorij zarote. Prav tako bi bilo prepoceni trditi, da so v SDS tako hudi politični analfabeti, da se brez premisleka spuščajo v sumljive kupčije, na katere medijski tranzicijski pitbuli ves čas prežijo, da bi jih zvlekli na dan. Morda pa je nekoliko bližja resnici domneva, da je največja opozicijska stranka zelo dobro omrežena od nasprotnika. In to v notranjosti. In prav to je tisto, kar nas lahko skrbi, saj bi bil ves njen trud jalov in že vnaprej obsojen na neuspeh samo zato, ker ni bil pravočasno sprožen ustrezen antivirusni program.

Vir: Demokracija

89 KOMENTARJI

 1. Ni treba posebej razumeti politike in je že 26 let jasno. Glavni nasprotnik SDS je Janez JANŠA! Janša proč, in SDS bo dobila več kot 60 % volivcev.

 2. Ni treba posebej razumeti politike in je že 26 let jasno. Glavni nasprotnik SDS je Janez JANŠA! Janša proč, in SDS bo dobila več kot 60 % volivcev. SDS brez Janše bom volil tudi jaz. Naj vodenje stranke prevzame Gorenak ali pa Tomčeva. Samo brez fige v žepu!!

  • Stranko SDS, kakršna je, je ustvaril Janša s sodelavci. Da bi brez njega dobili 60%, je seveda medijski spin, morda je po sredi tudi nevednost in ujetost v “dobronamerne” nasvete. Brez njega bi v resnici skoraj gotovo dobili manj kot z njim. Najbrž gre pri “dobronamernih” nasvetih za to računico.

   Zakaj je prav Janša mnogim trn v peti? Ker je prav on v največji meri garant za spremembe, ki se jih mnogi privilegiranci močno bojijo. Z drugimi voditelji stranke bi verjetno lažje obračunali ali jih odvrnili od radikalnejših ključnih reform.

   Stranka je posojilo že vrnila in razdrla pogodbo. Denar bodo zbrali s prostovoljnimi donacijami. Kot je videti, bodo zbrali celo več, kot bi dobili posojila. Vse to kaže, da si njihovi volivci še vedno želijo SDS pod Janšinem vodstvom.

   • Janša je ves čas na oblasti. V dobro človeka v vsem obdobju ni storil nič vidnejšega dobrega, ne v zakonodajni, ne v izvršilni veji oblasti. Še s prstom ni mignil, ko je šlo za dvorazrednost državljanov, niti za ureditev prenehanja kraje. Po vseh resnejših spoznanjih naklepno isto uničevalno deluje proti zavednemu Slovenstvu, neglede na njegovo držo v javnosti, nikoli ničesar kar negira ne dokaže. V ozadju pa ves čas mahinacije. Ena za drugo. Njegov klan vedno deluje sebi nasprotno in vedno v korist levih. Tako pri vrsti sprejemanja zakonov kakor na izvšni ravni. Janša naj, zaradi mene, ostane v SDS. Toda vodenje SDS je čas mora preiti v druge roke. NA Vse, kar se je v obliki nezakonitosti in neustavnosti se je zgodilo meni, zato natančno vem, in še mnogim zavednim Slovencem o čemer je bil obveščen. Pa ni reagiral, dokler se ni zgodilo tudi njemu. Šele ko se je zgodilo njemu je dogodke prepoznaval, kot neustavne in nezakonite. Toda tudi potem ni ukrepal v okviru vseh razpoložljivih možnosti, kar kaže na svojevrstno toleranco, ki jo uživa tudi sam. Za denar gre. In vedno se mu pri tem dobro izide. Kaznovan ni pa nihče. Kar se mene tiče ni pravi vodja opozicije in mojega glasu ne more več dobiti. Tudi vsa zadnja dogajanja to potrjujejo. Vedno je tako. Veliko Slovencev ne ve zakaj gre, jih pa toliko in dovolj dobro čuti, da SDS ne napreduje, da SDS ne v članstvu, ne v uspešnosti gradnje pravične, poštene in samoosvobojene države NE NAPREDUJE. Zato ne dobi glasov ampak stranka že 26 let stagnira. Ni odločen proti zaveznikom levega, ki so bili in so tajno, kot vse kaže, še njegovi zavezniki. Za denar je pripravljen žrtvovati državo, ki je vidno ropana in svoje somišljenike in celo svoje dobro ime. Zato je najboljše, da Janša odide in vstopi kdo drug, ki ima več vedenj, vizijo in bo odgovoren pravičnosti, resnici in poštenosti. S sestopom bo državi naredil veliko večjo korist, kot s svojo nečistostjo dela škodo. Zato. In zato, ker nima jasne proračunske niti razvojne vizije, ne strategije ne izvršilno operativnih ambicij za pošteno, pravično in delovno Slovenijo.

  • Tine, tudi jaz menim, da SDS tudi brez Janše ne more dobiti 60%. A sem po drugi strani absolutno prepričan, da bomo v strankah, ki že pred volitvami javno obljubimo, da ne gremo v koalicijo s SDS-om, dobili vsaj 60%. Torej, dokler imate v SDS-u za predsednika Janšo, ne boste v vladi. In pika!

   Priznam, da je tudi mene skrbelo, ko sem spremljal sojenje Janši. In se strinjam z mnenjem Ustavnega sodišča, da morajo dokazni standardi v demokratični državi že za opozicijskega poslanca biti precej višji kot za ostale državljane. Za vodjo največje opozicijske stranke to velja še toliko bolj. Ne sme pasti trohica dvoma, da je sodni proces politično motiviran. Iz takšne zadrege se je bolje izviti tako, da se mu sodi potem, ko več ne bo izvoljen za poslanca. A me zelo skrbi pravna kultura na Slovenskem. V normalni državi takšnega človeka stranka več ne bi dala na naslednjo listo. Če pa že bi, bi ga zavrnili volivci. A v Sloveniji imamo čuden volilni sistem, kjer je pomembno le, v katerem okraju te stranka kandidira in ne, koliko si dejansko priljubljen pri volivcih. A od sistema, kot rečeno, imamo še bolj čudno mentaliteto.

   Zakaj ne želim v koalicijo s SDS-om, dokler jo vodi Janša, sem tudi že pojasnil. Dokazni postopki na sodišču niso bili dovolj prepričljivi, da bi lahko z njimi mesarili po opoziciji. So pa bili dovolj prepričljivi, da (tudi) SDS ne posluje transparentno in da je predsednik definitivno odgovoren.

   • “… SDS ne posluje transparentno in da je predsednik definitivno odgovoren.”

    Kar se je lepo pokazalo pri zadnji aferi s posojilom.

   • Igor MB, če desno usmerjene stranke ne zberejo več kot 50% glasov, se itak ne da narediti nobene resne reforme. V preteklosti se je pokazalo, da jim nasprotujejo celo nekatere, ki se uvrščajo na desno. Zato takšne (desne) vlade, ki ne more ničesar premakniti, niti ne potrebujemo.

    Potem je vseeno, če so na oblasti kar tisti, kot sedaj. V obeh primerih bo ohranjen status quo, ali nadaljnje nazadovanje.

  • P.S. Torej možno, da bi v SDS-u na naslednjih volitvah brez Janše dobili manj. Ne vem. Večinoma se družim z ljudmi, ki besedo SDS uporabljajo za kletvico. Tako da bi težko ocenil, kakšno je razpoloženje na drugi strani. A ti vseeno definitivno lahko pojasnim, da z Janšo ne boste v nobeni naslednji vladi. Nobeni naslednjih vlad v bodoče…

   Kaj to pomeni za celotno desno politično opcijo, oceni sam.

   • Razen, če desnica dobi 50+. Zaenkrat res žal slabo kaže, ampak je še upanje.

    Takrat lahko upamo, da bo tudi NSi, če bo v parlamentu bolj trezno reagirala.

    Seveda so pa tebi kot zagrizenemu levaku mokre sanje, da vedno vlada levica.

 3. Se strinjam z Samoosvoboditeljem. Problem je JJ. Po taki napaki, kot je ta s tem posojilom, mora odstopiti in iti v penzijo.

  Čeprav me zanima, kako je bilo s posojili na prejšnjih volitvah. Je bila to ustaljena praksa? So to ves čas delali, sedaj pa so njihovi konkurenti obelodanili?

   • Saj je sam priznal, eno redkih priznanj, le da je sedaj on ki soustvarja zakonodajo, naprtil krivdo drugim. Torej ne obvlada. Sicer pa izgublja SDS in vsi ki vemo česa je Slovenija v urejeni obliki sposobna. Janša žel, ne zna oceniti niti tega (mislim, da noče), kdo ima predloge ki pomenijo razvojno vizijo, ali tega noče. SDS z odstopom JANŠE s položaja ne izgubi Janše, pridobi pa SDS. Tega pa Janše SDS ne privošči!? Ker JANŠA, V DRŽI, KOT JO JE PREDSTAVLJAL HVALICA, KOT JO PREDSTAVLJA PREDSEDNIK KOMISIJE ZA RAZISKAVO PRANJA DENARJA NA NLB, Tomčeva, Breznik, Grims in še nekateri ne more delovati je nujno, da odpre možnost tem, sam pa pomaga s svojimi izkušnjami….če res ni RUŠILEC znotraj SDS. S tem pridobi Slovenija in SDS in ureditev politične polarizacije skozi ustavo, napačne zakone in zelo zgrešena kadrovanja se lahko začne. Kaj pa je v tem škodnega če Janša sestopi s položaj? NIč! Vsi, tudi on bo pridobil , če to, kar javno izraža res pošteno želi, a vendarle ne uredi. V 26 letih niso uveljavili niti Ustave, prav tako dolgo se ukvarjajo z državno mejo, hkrati pa z uničevanjem družbene lastnine in jo počasi v škodo vseh pretvarjajo v privatno lastnino. Prav tako je z vso podjemno zakonodajo. Tudi ta Ustavna obtožba je zaigrana. Možne so druge poti. Pa ni uporabil niti ene. Z uprizorjenim je vnesen zgolj dvom in polemika, ki je neplodna.

    • Ah samoosvoboditelj, nanizal si cel kup stvari. Pa ne vem kaj sploh zelis povedat?
     A vrnitev v ureditev z “druzbeno lastnino” iz katere poskusamo odit?

  • Neverjetno, koliko medijskega prostora in komentarjev zapolni tako PROZORNA VABA, kot je zadeva posojilo Dijane Đuđić Janezu Janši. Izgleda, da smo Slovenci res močni in ………Vedno bolj razumem, zakaj se državljani Slovenije ne moremo (ali nočemo) ničesar naučiti iz zapisanih zelo konkretnih misli Pijadeja, Đilasa , Popita in Pučnika o pridobitvi, izvajanju in ohranitvi oblasti, ter naivno nasedamo vsakovrstnemu leporečju.
   Moje prepričanje je, da je Janša naredil največjo politično napako s tem, DA NI KANDIDIRAL NA PREDSEDNIŠKIH VOLITVAH (K temu ga je javno pozival VILI KOVAČIČ). Tudi če bi jih izgubil, bi lahko v političnem smislu mnogo pridobil. Če pa še enkrat izgubi parlamentarne volitve, pa res ne vem, kam se še lahko skrije.
   Glede oprane milijarde v NLB je zadeva bolj delikatna kot posojilo Dijane Đuđić Janezu Janši (ki je po mojem prepričanju VABA). Če so naslednje navedbe pred nekaj časa na požareport resnične:
   »Predsednik vlade Borut Pahor je za sporne iranske transakcije izvedel septembra 2010. Takrat naj bi mu tudi povedali, da bo “slabo za vlado in NLB, če afera pride v javnost”. Premier Pahor naj bi to sprejel, vendar zahteval, da se zadeve uredijo in transakcije ustavijo. In res, nekaj tednov kasneje je sporne iranske transakcije uradno prepovedala Banka Slovenije.«,
   so naš sedanji predsednik (če je res, kar je pisal Bojan Požar), kot tudi vse ostale uradne osebe, ki so vedele za obravnavano pranje iranskega denarja, utemeljeno osumljeni storitve kaznivega dejanja, ker so opustili dolžno kazensko ovadbo zoper storilce in pomagače tega pranja iranskega denarja.
   Ali pa bodo naši pravni eksperti oprano milijardo dolarjev zlahka razglasili za svinjarijo, ki ni kaznivo dejanje? Pranje je bilo sicer nedvoumno opravljeno. Vendar je vsak Zakon (tudi KZ-1) tako in tako le v pisni obliki izražena volja vladajočega razreda. Zato je odgovor na postavljeno vprašanje zelo predvidljiv.
   Malo težje bo zgolj za svinjarijo razglasiti prejete nagrade sodelujočih pri pranju in izgubljen potencialni zaslužek (provizije pri transakcijah Miki miški, Jaki Racmanu in podobnim) državne banke. NPU za razliko od MSM ne more biti v nedogled: NIČ NE VIDIM, NIČ NE SLIŠIM, NIČ NE REČEM.

 4. Prav gotovo je bilo takšno sumljivo posojilo napaka, ki jo je Janša tudi priznal, saj je razdrl pogodbo, kar je edino prav.

  Vsak politik ve, kako je pod drobnogledom financiranjem strank.

  Poleg tega je neverjetno, da bi naj našo suvereno politiko financirali Srbi in celo tisti iz samooklicane srbske republike, ki imajo največ masla na glavi glede zadnje balkanske morije.

  Pozitivna plat tega posojila je, da se je le pokazalo, da Janša ni nezmotljiv, kar bo moral v bodoče upoštevati v odnosih znotraj SDS in izven.

  Vsako slabo je za nekaj dobro.

 5. Še enkrat: Obsojanja vredno je pajdašenje s sumljivimi ljudmi iz samooklicane srbske republike in sklepanje posojilnih poslov za politično delovanje suverene in vrednotne Slovenije ter pika.

 6. Pa tudi, če ne bi šlo za sumljive ljudi, ne bi mogel pristati na to, da slovensko suvereno politično delovanje financira nekdo iz samooklicane srbske republike.

 7. Sklicevanje na zaroto, je zgolj tolažba, saj je logično, da mora vsaj politik vedeti, kaj je prav in kaj ne.

 8. Svitase, se strinjam da je pri tem strankinem posojilu šlo za nerazumljivo početje.
  Ne vem pa, če je šlo za nerazsodnost.

 9. Tale z manipulacijo med štetjem glasov je zelo poceni! Nimam pojma, kako je bilo pred slovensko osamosvojitvijo, a v tem stoletju sem tudi sam sodeloval pri štetju glasov. Nihče od prisotnih ni hotel šteti glasov za svojo stranko – za stranko, ki ga je predlagala v odbor. Ljudje smo vseeno toliko sprejeli demokracijo, da se nam vsem po vrsti upirajo že takšne ideje.

 10. In dalje. V vsakem odboru so tako predstavniki opozicije kot vladajočih strank. Če bi ljudje bili bolj motivirani za delo v politiki, bi se ta sistem dalo še izboljšati. A že sedaj deluje. Manipulacije s tisoči glasov so pa iz nekega drugega časa…
  Igor Đukanović
  (iz 706. OVK)

 11. Zame je tolažba tole:

  Da se je razkrilo, da rabi SDS posojilo, ne pa da se kopa v denarju kot ji očitajo nekateri.

 12. Najslabše bi pa bilo, da se SDS angažira, da bi utišala znotraj sebe tiste, ki cenijo vrednotno držo.

  Potem niso nič boljši kot tisti na levi, katerim očitajo takšno nevrednotno ravnanje.

 13. Zdaj pred volitvami je pravi čas, da pridobi absolutno prednost vrednotna drža!

  Volivci vam bomo za to hvaležni.

 14. Skratka, imamo zdravo jedro, ki ga neusmiljeno napadajo zunanji sovražniki in notranji izdajalci. Zveni znano.

 15. Meni je bila Sds Janse, Pucnika in Hvalice precej boljsa od Sds Janse in Roka Snezica. Ki je tudi najvecji delnicar Nove Tv. Ne vem zakaj se je treba druzit z davcnimi utajevalci. Celo javnimi promotorji tega pocetja. Zanimajo me stranke usmerjene na zahod. Ne v Republiko srbsko. Niti v Beograd, Moskvo ali Ankaro. Ali v Caracas.

  • IF,
   ne dvomim, da ste svoje mnenje o pravniku dr. Roku Snežiču sestavili na osnovi obilice negativnih zapisov o njem v medijih, naklonjenih aktualnemu političnemu režimu 😉

   Namenoma zgoraj izpostavljam Snežičev znanstveni naziv, s katerim ga avtorji večinoma slabšalnih zapisov praktično nikoli ne naslavljajo, vedno pa zapišejo, da je Snežič “doktor davčnih utaj”, čeprav je uradni naslov njegove doktorske disetacije “Primerjalno pravni prikaz obdavčitve nepremičnin in utaje davčnih obveznosti s poudarkom na ustavno pravnem vidiku v Sloveniji in državah bivše Jugoslavije”.

   https://www.evro-pf.si/dejavnosti/knjiznica/doktorska-dela/

   Če bi dr. Snežiča pogledali z drugačnega vidika, bi mogoče v njem zagledali človeka, ki bi mu pametni politiki, v drugačni politični konstelaciji, morda celo ponudili mesto direktorja finančne uprave 😀

   Snežič s svojim ravnanjem in v javnih izjavah razgalja nesposobnost slovenske davkarje, da bi dejansko pobrala davke od najbogatejšega sloja državljanov.

   Menda ne boste trdili, da so za slabo slovensko davčno zakonodajo, visoke davke in neučinkovitost Fursa pri izterjavi davkov, zaslužni Snežič in ostali, ki so svoje premoženje uspeli poskriti v davčnih oazah?

   No, spodaj prilagam dva zapisa, ki nista čisto negativno intonirana, pa kljub temu ne pišeta o dr. Roku Snežiču – kar glede na precej dosledno nazivanje ostalih slovenskih doktorjev, ni pravično do dr. Snežiča, kajne? 😉

   https://mariborinfo.com/novica/globalno/doktor-davcnih-utaj-banja-luka-mi-prinasa-denar-maribor-pa-veselje/140430

   https://www.rtvslo.si/slovenija/v-osebni-stecaj-sem-sel-samo-zato-da-unicim-davcno-odlocbo/421289

   • Tudi mene moti to zaničevanje “doktor davčnih utaj”. Res pa je bil obsojen in je nekaj hodil na Dob. Toda ob naših sodiščih to komaj kaj pomeni.
    Tudi Bavčar je obsojen, celo mora vrniti kup milijonov €, a nobenega evra mu niso našli. Ponavadi policija in sodišča najdejo tudi plen in poiščejo kam je šel. V filmih vidimo, da ga celo vrnejo lastniku. Pri nas pa denar kar izpuhti in ga nihče sploh ne išče. Dokažejo nekomu neko oškodovanje “družbenega premoženje”, denarja pa nihče ne išče.

  • IF,ali veste,da se tudi naš mečkator-ki bi ga nekateri radi kar odkupili in podržavili- ukvarja npr.s poslovanjem v srbski bosni -po vašem torej tudi z utajo davka-in še česa?…,da ne govorim o preštevilni množici drugih raznoraznih dejanskih in fiktivnih podjetij s sedeži izven Slovenije.Vse, kar hočejo uzurpatorji oblasti že vso novejšo zgodovino dopovedati naivnim Slovencem je,da je vse tisto,kar je dovoljeno njim-za druge državljane in predvsem za resnično opozicijo pač prepovedano.Če katerikoli pravi podjetnik zaradi davčnih,finančnih in drugih ugodnosti raje posluje v tujini in s tujno,je to v resnici -vsaj v svobodnih državah-le ekonomično,pametno in legitimno.

   • Ne vem, če to ve gospod IF, ampak jaz sem prepričan, da naši forumaši 21 pa še kdo lepo perejo denar na isti način, kot ga je hotel Janez. Ampak! Njemu ni dovoljeno.

    Prepričan pa sem tudi, da je Janez to vedel že oalalalala let, vendar ni hotel to preprečiti, hotel je biti zraven. Ampak! Njemu ni dovoljeno.

    • AlFe: “…, ampak jaz sem prepričan, da naši forumaši 21 pa še kdo lepo perejo denar na isti način, kot ga je hotel Janez.”
     =========================

     Zakaj sploh imamo sodišča če pa gos. Alfe “vse ve”.

     Ta denar, ki si ga je izposodila SDS zanesljivo ne izvira od kakšnega domnevno skritega denarja JJ-ja, kot bi se tako rado prikazalo s strani njegovih političnih nasprotnikov.
     Dvomim, da obstaja en sam človek na tem svetu, ki bi skušal svoj skriti denar prekanalizirati v politično stranko in ga s tem v bistvu izgubiti.
     Če bi šlo npr. za posojilo neki firmi v kateri bi bil eden izmed večinskih lastnikov JJ in to z veliko večino, potem bi to bilo celo možno. Da pa bi bil JJ tak altruist, da bi svoj denar poklonil stranki pa je zelo malo verjetno.
     V bistvu se ponavlja insinuacija v zvezi z afero Patria. Tam je bilo malo drugače. Namreč ga ni podkupovalca na svetu, ki bi šel podkupovat predsednika vlade, čeprav je o javnem naročilu odločala komisija pri ministrstvu za obrambo, torej kakih 10 ljudi. To bi bilo metanje denarja stran s strani podkupovalca.

     • Reporter stil: “JJ je odrešitelj Slovenije!” Šest krat hura za Janeza! Hura! Hura! Hura! Hura! Hura! Hura!

  • Dovolite mi še nekaj vprašanj, IF 🙂

   Če prav razumem vašo zgornji zapis, vam je bila SDS v obdobju, ko so v njej sodelovali Janša, Pučnik in Hvalica, precej boljša od sedanje SDS.

   Ivo Hvalica je izstopil iz SDS leta 2001. Ali je bila torej dotična stranka po vašem boljša tedaj, ko je v parlamentu sedelo še manj njenih poslancev, kot jih sedi danes?
   Poleg tega se sprašujem, ali ste tedaj sploh dejansko volilno podpirali politiko SDS, saj ste v preteklosti omenili, da ste bili nekoč član SKD?

 16. Ko sem na hitro prebral zgornje komentarje se nisem mogel znebiti vtisa, da jih pišejo nekateri norci.
  Prvič, nekdo ki bi bral komentarje in ne poznal slovenske politične scene bi dobil vtis, da v tej državi že 27 let vlada stranka SDS z JJ na čelu.
  Drugo:
  Neverjetno kakšna skrb za stranko SDS s strani tistih, ki itak na volitvah ne dajo glasu tej stranki in to celo (posredno) priznajo (“Če bi se SDS znebila Janše, bi celo glasoval za njo”).
  Si predstavljate, npr. ste volivec stranke NSi ali pa SMC ali katere koli druge in na ves glas javno stalno poudarjate kako mora ravnati stranka SDS, da bi dosegla boljši rezultat na volitvah. Pa kje ste še videl take idiote, ki bi jih skrbela usoda stranke njegovih političnih nasprotnikov?
  Torej dragi idioti, “So what”, katerega predsednika ima stranka SDS naj vas ne skrbi.

 17. Da ne bi bil narobe razumljen. Ta domnevni kredit Sds v Republiki srbski je kvantitativno gledano drobizek. Domnevam da ima postkomunisticna levica in njena zaledja ohoho vec masla na glavi, samo je pri njih lepo vse pokrito. In tudi ce se malo razkrije obtici v sodnih kolesjih ali vecinski mediji stvar ignorirajo ali minimalizirajo.

 18. Svezi primeri so iranska milijarda v NLB ali odpis 16 milijonov Jankovicevi familiji. Se enkrat – ostajam kriticen do snezicevskih in reublika srbska naveze Sdsa. Obenem ne spregledam, kako voljno zeli takoj nase pravosodje in enako dominantni mediji ponoviti orkestrirano akcijo kriminalizacije Sdsa , da bi ga spet onemogocili na naslednjih volitvah. To so profesionalni brezhrbtenicniki in ceneni ritolizniki.

  • ” da bi ga spet onemogocili na naslednjih volitvah”

   Niti ni tako zelo potrebno. JJ je solist, naslednike komijev pa vrže z oblasti lahko le skupina, torej sodelovanje, partnerstvo. To pa je za JJ popolna neznanka.

   • Človek,ki ga ljudje celo iz aresta izvolijo v parlament, je velik in pomemben-njegovi nasprotniki to dobro vedo ter se ga boje-njegovih sodelavcev in volilcev pa tudi.Odtod sovraštvo-sovražijo v bistvu namreč le strahopetci.Danes lahko jasno vidite,koliko takih je v tej deželi.

    • Boje? Boje? 😮

     Le kdo se boji Janeza? Levaki prav gotovo ne! Oni se bojijo njegovega odhoda v penzijo, ker ga lahko nadomesti sposoben, pošten mož!

     • AlFe: “Le kdo se boji Janeza? Levaki prav gotovo ne!”
      ===================

      Prav gotovo se ga! Sicer se ne bi toliko ukvarjali z njim.
      Se pa levičkarji prav gotovo ne bojijo Ljudmile Novak in Zidanška, tudi Primca so se nehali bati saj se tudi z njim ne ukvarjajo več.

     • Torej vi menite, da se nikogar ne boje. Da je njihova pozicija tako močno usidrana, da je nobena sila ne more omajat ?
      Če je to tako, zakaj mu potem nagajajo? Iz golega dolgčasa ??

     • AlFe: “Le kdo se boji Janeza? Levaki prav gotovo ne!”
      ===================

      Kaj pa tile?:
      Komandir policijske postaje Zlatko Gomilšek je grozil Janši z likvidacijo
      Zemljarič na sestanku “Janšo je treba ubiti, ubiti, ubiti”
      Masleša: “Janšo je treba sfukat”
      Demšar (spet policist, beri miličnik): “Na Janšo je potrebno izvesti napad”

 19. To posojilo je bilo nedvomno velika napaka, tako velika, da je težko verjeti, da je sploh bila napaka, kajti JJ ni bil nikdar neumen politik, ampak je marsikatero potezo znal predvidevati celo v naprej. Sam je povedal, da mu preverjajo vsak računček, komaj se je ravnokar izognil zaplembi premoženja, pa ne bi predvidel, da bodo nasprotniki takoj problematizirali veliko posojilo pri problematični punci iz Republike srpske!? Tudi takojšnje vračilo ne bo pomagalo, prah se ne bo nikoli polegel, mainstream mediji bodo to v nedogled premlevali in on je vse to vedel, če ni slučajno že dementen. Čas bo pokazal, kaj stoji za tem.
  Sicer pa so postali dogodki okrog njega nepomembni, vsi vemo, da bo sedanji režim dobil na volitvah ustavno večino, v državnem zboru se bo formirala nova SZDL pod vodstvom stare partije in kot včasih igrala Kardeljev pluralizem samoupravnih interesov, brezzobo SDS bo pa kazala urbi et orbi kot delujočo opozicijo v parlamentarni demokraciji. To se bo zgodilo zlepa ali zgrda. Z glasovi ne bodo manipulrali pri lokalnih volilnih komisijah, ampak kar v srcu režima. Če bi na primer SDS po čudežu dobila 42% glasov, bodo pač objavili 24% pa mirna Bosna. Kdo nam pa kaj more, saj so povsod naši!

 20. “Morda pa je nekoliko bližja resnici domneva, da je največja opozicijska stranka zelo dobro omrežena od nasprotnika. In to v notranjosti.”

  Bilo kuda, Udba svuda.

 21. V zvezi z medijskim bombardiranjem in gnilim komentiranjem glede posojila SDS me mika po svetopisemsko reči, da kritiki ne vidijo bruna v svojem očesu. Toda to bi bilo naivno, saj bi tak očitek veljal za naivne ali zavedene ljudi. Resnica je, da gre za vrhunsko pokvarjeno igro mednarodnega antifašizma, ki stavi na površno, brezbrižno in deloma že z gnilobo načeto volilno telo. 500.000 evrov in še več je letna plača nekaterih menedžerjev. Naši mediji so iz tega naredili pravi Strah z veliko začetnico. Vedo, da pol milijona evrov ni noben poseben denar za volilno kampanjo, stavijo pa na asociacije, ki jih vzpodbuja tovrstno poročanje/ komentiranje, in se širijo kot požar – češ, koliko malverzacij s strani SDS je šele, ki ostajajo skrite! Tovrstna nagnita razmišljanja so bila izhodiščna za gnile komentarje in grozljivo širjenje strahu pred Janšo in SDS. Tudi med komentatorji na Časniku so razširjevalci strahu, npr. Osamoosvoboditelj ali Alfe. Poslanci SDS na vsaki seji DZ in odborov, v vsakem intervjuju in vseh drugih javnih nastopih razkrivajo neverjetne malverzacije levičarske oblasti, ki je že 75 let na oblasti. Toda ljudi to ne gane. Žal je vse bolj jasno, da so Nsi in druge stare in nove stranke in razni”pojavi” (beri: razni mnenjski voditelji), ki se vsiljujejo na demokratično stran, samo spretno prikrite Kučanove agenture (hočeš – nočeš).

  • “Poslanci SDS na vsaki seji DZ in odborov, v vsakem intervjuju in vseh drugih javnih nastopih razkrivajo neverjetne malverzacije levičarske oblasti”

   Če bi imeli pošten namen, bi to razkrinkavali, ko so bili na oblasti. Sedaj “razkrinkavajo” zgolj zato, da odvrnejo pozornost od svoje neumne sramote. Kučan vam pač ne dovoli “neverjetnih malverzacij”. Je pač pametnejši od Janeza, kaj hočemo!

   • AlFe: “Če bi imeli pošten namen, bi to razkrinkavali, ko so bili na oblasti”
    ======================

    Neumnost!
    Kot opozicija imajo možnost voditi preiskovalne odbore, ki jih kot stranka na oblasti ne bi imeli. Pa še tu gre težko ker sodna veja oblasti, ki je levičarsko prestreljena ovira delovanje odborov, pri pridobivanju dokumentacije iz bank npr.

    • 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

     Potem imate pa popolnoma prav, da vztrajate v opoziciji. Tako imate več možnosti kot stranka na oblasti!

     🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    • Res je, da je birokratski sistem ves prepreden s kontinuitetnimi kadri. Oz. da so vsaj na ključnih položajih.
     Vzrok vemo da tiči v neizvedeni lustraciji. Tako da situacija niti ni tako smešna.

 22. V tej (slovenski politični) zmešnjavi je toliko bolj nerazumljivo, če stranke demokratičnega in osamosvojiteljskega izvora počnejo stvari, za katere lahko v naprej vedo, da bodo uporabljene in zlorabljene zoper njih. Proti levo-liberalni kontinuiteti je bilo do sedaj mogoče dobiti volitve samo in zgolj s predvolilno koalicijo. Tako nas uči kratka zgodovina slovenske samostojnosti.

  dr. Ivan Štuhec v Komentarju tedna na Radiu Ognjišče

  • Alfe:S posojilom SDS ni nič narobe in to vsi vemo in vedo.Sicer pa:Seveda ima Štuhec prav-pa tudi mnogi drugi že leta opozarjamo.da nam je za parlamentarne volitve potrebna trdna predvolilna koalicija vseh pravih demokratičnih strank.Kdor katerokoli res demokratično stranko iz takšne možne koalicije že vnaprej preračunljivo ali samoljubno izključuje pa žal dokazuje le,da je kukavičje jajce med pravimi Slovenskimi domoljubnimi demokrati.Danes tako lahko že precej bolje kot pred leti razločimo,kje raste ljulka-ker je že večja! in kje prava pšenica.Čas je,da izločimo plevel.

Comments are closed.