Franc Kangler: mariborske vstaje leta 2012 so bile politično organizirane

15
Foto: J. Možina
Foto: J. Možina

Franc Kangler, kandidat za mariborskega župana kot motiv za svoje vztrajanje v javnosti in politiki navaja boj proti krivicam v pravosodju, ki se kažejo tudi na njegovem primeru.

Jože Možina, Tv Slovenija: Pogovor Francem Kanglerjem (POSNETEK)

V nedeljo, 21.1. 2018, smo na TV Slovenija lahko spremljali zanimiv pogovor, ki ga je dr. Jože Možina je pripravil z nekdanjim mariborskim županom, danes državnim svetnikom, ki zastopa interese lokalnih skupnosti v Državnem svetu.

Pogovor sta začela z obuditvijo spomina na t. i. mariborske vstaje, ki so leta 2012 Kanglerja odnesle s položaja in so bile po Kanglerju politično organizirane. Njegovi kritiki sedaj sicer ugotavljajo, da je stanje v mestu in na Štajerskem danes še slabše in Tone Partljič, ki je bil med pobudniki njegove odstavitve v uvodnem prispevku pravi, da bi se mu opravičil, če bodo proti njemu res padle vse ovadbe.

Od 22 ovadb jih je do sedaj padlo že 16, vključno z zgodbo o ptičji hišici, ki so jo Kanglerju vrnili. Na vprašanje voditelja, da je bilo v prisluhih vendarle zaznati še druge sume kaznivih dejanj in da so nekateri projekti vendarle nasedli (Univerzijada) se Kangler brani, da ni šlo za nezakonitosti ter izpostavlja, da je poglavitne ovadbe proti njemu sprožil sodnik, ki tega po zakonu sploh ne bi smel. Kangler ga je namreč kot član parlamentarne komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb več let nadziral. Prav članstvo v tej komisiji je Francu Kanglerju omogočilo vpogled v delovanje t. i. globoke države oz. udbomafije za katero Kangler trdi, da je izredno močna in vplivna tudi danes.

Našteva afere od kraje postojnskega orožja, afere Vič-Holmec, afera Patria, kjer so bile po njegovem stvari zapeljane tako, da bi pred volitvami obremenili vodilne politike na pomladni strani. Kangler tudi meni, da je pri trgovini z orožjem poglavitna krivda na strani starih strukturah, ki so edina imele ustrezne povezave.  Kot izredno škodljivo za slovensko družbo izpostavlja dvojna merila v medijih in pravosodju. Tako poda primerjavo med urgentno policijsko preiskavo, ki so jo sprožili ob tem ko je nekdo postavil svinjsko glavo na podstavek spomenika Borisu Kidriču ter ignoranco organov pregona, ko so na dravskem mostu v Mariboru visele obešene lutke. Podobno velja zanj pri sedanjem poročanju o kreditu SDS, ki ni bilo skrito ampak  izvedeno prek notarja. Ob tem izpostavlja, da niti približno take medijske pozornosti nima razkrita donacija, ki jo je sedanjemu premierju Cerarju naklonil podjetnik iz Bosne. Kangler v intervjuju poziva ministra Gorana Klemenčiča, da v duhu boja proti korupciji nemudoma poda prijavo, če seveda držijo navedbe Bojana Požarja, da je bila ta donacija nakazana in da ta bosanski podjetnik sedaj dobiva posle v Sloveniji.

Kangler je izrazil tudi veliko zadovoljstvo ob tem, da se je spet vrnil v Državni svet potem ko so ga v prejšnjem mandatu kljub izvolitvi izločili. Kot motiv za svoje vztrajanje v javnosti in politiki pa navaja boj proti krivicam v pravosodju, ki se po njegovem kažejo tudi na njegovem primeru.

15 KOMENTARJI

 1. Gospod Kangler upravičeno opozarja na spolitizirano pravosodje, ki ima pogoste odločitve kot jih narekuje določena politika, pravičnost in človekove pravice in svoboščine pa so prezrte.

 2. Čim je hotel uvesti več varnosti in reda s postavitvijo radarjev v mestu, je stopil na žulj nekaterim, kar je izkoristila skrajna leva politika in se je zgodila vstaja.

  • Oh! Radarji so bili pri roki, ko se je izbral način medijskega umora. Če ne bi bilo radarjev, bi pa izbrali nekaj drugega.

   Ko imaš v oblasti medije, te nič ne ustavi.

 3. Tudi Kangler bo žak izgubil volitve z gostilničarjem in prav groteskno se mu ponuja v koalicijo in sifelivanje. Oblast in oblast!
  Temeljiti in opravičevati kandidiranje za župana na osebnih zgodbah in krivicah je še ena napačna zgodba ki bi prinesla rezultat 49/ 60.

  In desnica bi dost osnrtna& 5 minut pi volitvah bo JJ iz vojaške retorike natvezil cel kup oslarij, spet vsi drugi krivi, desnici se krivica godi?
  Zver naj ne počiva 10 let v Bruslju, vsaj eno koristno stvar naj v 30 letih naredi! Zmaga naj v Mariboru, da ne bo največja občina kjer imajo SDS župana primestne Grosuplje.
  Upam da imate še v spominu SDS ovega direktorja KC MARIBIR-še en “genialen kader sds” in ni čudno, da SDS nima podpire in nobenega resnega kandidata za župana,ne v Mariboru!

 4. Tudi Kangler bo žal izgubil volitve z primitivnim gostilničarjem in prav groteskno se mu ponuja v koalicijo in sodelovanje. Vse za denar in oblast!
  Temeljiti in opravičevati kandidiranje za župana na osebnih zgodbah in krivicah je še ena napačna strategija, ki bo prinesla le poraz 40/ 60. Edini slogan: ” Vse za Maribor in za malega človeka” je Premalo in preveč Preprosto !

  In desnica bo spet pametna, le 5 minut pi volitvah bo JJ iz vojaške retorike natvezil cel kup oslarij, spet vsi drugi krivi, da bo desnica izgubila Maribor in desnici se spet krivica godi?
  Zver naj ne počiva 10 let v Bruslju, vsaj eno koristno stvar naj v 30 letih naredi! Zmaga naj v Mariboru, da ne bo največja občina, kjer imajo SDS župana, primestne Grosuplje.
  Upam, da imate še v spominu SDS ovega direktorja KC MARIBIR-še en “genialen kader sds” in ni čudno, da SDS v Mariboru nima podpore in nobenega resnega kandidata za župana !

 5. 30 letna napačna Demisiva kadrovska anti-politika ima posledice. Neprivlačna desnica, brez kadrov!

   • AlFe: “V LJUTOMERU SO DESNI “VSTAJNIKI” PODPRLI KARBO”
    ================

    V Ljutomeru, s t.i. desnice, podpirajo Dejana Karbo samo lokalci NSi in SLS.
    “Podpreti takšnega kandidata je za NSi in SLS precej nerodno. Bolj komično bi bilo le še, če bi ga podprla še lokalna SDS. To se pa ni zgodilo.”

   • Ena zadnji največjih sramot za NSI.
    —————-Kako si pa predstavljaš, da bi SDS podprl Karbo?
    Saj to ni predstavljivo. Ni mogoče.

    Je pa ena druga stvar v teku na katero SDS /Zver / Janša ne dajo odgovora !!!

    Ne odgovorijo na obtožbe dvakrat bombastično pisane od Boštjana Turka proti Zveru in nj.gospe kot o zakletih rdečuhih kameleonih – in niti pisnejo ne!

    Čakamo!
    Če ne bo Zver, bo moral Janez ! HUDO!

 6. Kanglerja je odstranila negativna mariborska politična balkanska mafija, na kar so opozarjali tudi kandidati za župane.

 7. Vsa čast in globok priklon za vse kar ste prestal in kar ste naredil v Mariboru, g.Kangler.
  Vaše mesto v zgodovini slovenskega naroda je visoko in je zgledno in je častno, tam v vrsti za Slomškom in za Maistro, Janšo, na svetleči in sijajni strani Človeštva!

  Kriminalcem Udbokučanizma pa je končno mesto v Peklu. Škoda besed !Satanisti in največji škodljivci lastnemu Ljudstvu v vsej zgodovi9ni obstoja.

 8. Vsa čast in globok priklon za vse kar ste prestal in kar ste naredil v Mariboru, g.Kangler.
  Vaše mesto v zgodovini slovenskega naroda je visoko in je zgledno in je častno, tam v vrsti za Slomškom in za Maistro, Janšo, na svetleči in sijajni strani Človeštva!

  Kriminalcem Udbokučanizma pa je končno mesto v Peklu. Škoda besed !Satanisti in največji škodljivci lastnemu Ljudstvu v vsej zgodovini obstoja.

Comments are closed.