Finance: Titanik je bil poln upanja

1

Pahor za težave Slovenije krivi državni zbor in propadlo pokojninsko reformo, Janša se zgraža nad Pahorjevo nesposobnostjo in tem, kako so mu druge vladne stranke skakale v hrbet, sindikati pa krivdo za visoko brezposelnost in skromne plače delavcev zvračajo na podjetja, ki ustvarijo premalo dodane vrednosti.

…..

Pustimo ob strani korupcijo, lenobo, nesposobnost, nadutost in druge kritike, ki vse pogosteje – upravičeno ali ne – letijo na javne uslužbence. Brez težav bi lahko ugotovili, da skoraj vsak oddelek javnega sektorja poskuša najti svoje mesto na ladji. Težava je le v tem, da naloga, ki jo opravljajo, vse pogosteje nima nobene koristi za ladjo in njene potnike. Te težave se v zadnjem obdobju še povečujejo.

Posadka ne gleda več na ladjo in potnike, ampak le še nase in svoje pravice. Ne vsi, ampak vse večji del. Če so črnoglede napovedi pravilne – in upam, da niso -, potem se nam v prihodnjih letih napoveduje občutna podražitev vozovnic. In to ne bo zaradi boljše in udobnejše poti v prihodnost, temveč zato, ker je posadka (in potniki) v preteklosti zapravljala gorivo, ko je ladja stala na mestu.

Preden se vožnja podraži, bi morala posadka potnike prešteti in vprašati za smer vožnje. Morda pa ne potrebujemo tako velike posadke in zalog, morda za plovbo po znanih vodah ne potrebujemo vesoljske tehnike. Morda pa bi lahko potem pocenili vozovnice in s tem dobili več potnikov.

Več: Finance

1 komentar

  1. Potniki iz te ladje le bežijo,če imajo le kam. Ostali bodo le potniki za pod “ciprese”, ki državo stanejo (penzionisti) in pa sprevodniki(javna uprava), ki ravno tako ne ustvarjajo nove vrednosti.Pa še prav požrešni so. Rabimo enega dobrega strojevodjo in nekaj nakladalcev premoga.

Comments are closed.