Finance: Cena poslanca

37

(…)

Andrej Magajna, nekdanji poslanec, najprej SD, nato samostojni: »Ni nujno, da je v igri denar, lahko so tudi grožnje, kot pri meni. Najprej sicer poskušajo zlepa, recimo s kakšnimi funkcijami, denar je zdaj le malo preveč tvegana zadeva. Če pa bo v igri, bo šlo za astronomske vsote, ker smo na tem, da bo končno konec tranzicijske levice. Prebežnike gotovo lovijo, računam na to, da bo med njimi tudi kateri iz Desusa, kjer je razkol hud, in tudi iz Virantove stranke.«

(…)

Več: Finance

37 KOMENTARJI

 1. Ne vem, zakaj zdaj toliko evforije glede nekih “puckotov”. Mimogrede, vsi tisti, ki tako navijate za desno-sredinsko vlado, se morda spomnite, kako je bila izvoljena Bajukova vlada? S pomočjo dveh “puckov”, ki sta bili slučajno takrat ženskega spola, to sta bili Eda Okretič Salmič (DeSUS) in Polonca Dobrajc (SNS). Slednja je bila nagrajena v novem mandatu s poslanskim stolčkom SDS. Bivša priležnica Plemenitega Viktorja je postala služabnica Janševe SDS. Kako prozorno.

  Sicer pa, večina Slovencev si za premierja želi Jankovića. Če ne bi bilo tako, Pozitivna Slovenija ne bi zmagala na volitvah. Zato se mi zdi neodgovorno, da je Virantova stranka svoj ego postavila nad interesi države, ki pa je ta, da čim prej dobi vlado. In prav je, da parlament potrdi Jankovića za predsednika vlade. Ljudsko voljo je treba spoštovati, tudi če nam ni všeč. Janković je bil že kot predsednik uprave Mercatorja odličen menedžer in verjamem, da bi on lahko potegnil slovenski voz iz blata. Zato se strinjam, da je treba njemu in njegovi ekipi dati priložnost. Mimogrede, Janša je imel svojo priložnost in jo je zapravil. Bil je poražen leta 2008, bil je poražen leta 2011. Pa kaj mu ni jasno, da je že SKRAJNI ČAS, da se skida iz politike?

  • Če bi večina Slovencev želela Jankovića, bi ta danes imel vlado 😉
   Tako pa ima malo manj kot eno tretjino poslušnih poslancev v Državnem zboru.

   • Boter Simon, tudi LDS je vedno imela okoli tretjino v parlamentu. Pa takrat ni bil problem priznati zmagovalca volitev. Zakaj je torej Zoki nenadoma tako velik problem? Morda zaradi prevelikega ega Janševih wannabe-demokratov?

  • spet eden, ki ne zna matematike – 72% ni volilo za ZJ. In Ja, če bo danes postal predsednik vlade bo to s pomočjo IZDAJALCEV!

   • Pri volilnih izidih se ne gleda tega, koliko NI glasovalo za zmagovalno stranko. Navsezadnje, ko je zmagala SDS leta 2004, ste tudi takrat izračunavali, koliko jih ni glasovalo za SDS?? Pa je Janša vseeno postal mandatar.

    • a je res tako težko razumeti, če nimaš absolutne večine, kar je v proporcionalnem volilnem sistemu zelo podgosto oz. skoraj vedno, moraš sestaviti koalicijo, ki ima SKUPAJ zadosti glasov, te pa ZJ nima – uradno ima njegova koalicija 44 glasov in ker so vsi ostali rekli, da ga ne podpirajo, lahko manjkajoče glasove dobi le, če bosta vsaj 2 poslanca prekršila strankarski dogovor – torej rabi 2 izdajalca.

     A bo zdaj šlo?

     • Saj ravno v tem je poanta. Če zmagovalec nima absolutne večine, pač povabi v koalicijo ostale stranke. In ravno tu gre za egoizem predvsem Viranta in Erjavca. Za SDS pa me itak ne preseneča več. To, da na tako lahkoten način odrečejo podporo mandatarju, je pač stvar egoizma in zagledanosti vase. Očitno se uresničuje moja teza, da je spor med Virantom in Janšo bil le zaigran.
      Slovenija pa potrebuje verodostojno vlado in potrebuje jo takoj. Ne šele čet nekaj mesecev.

     • krščanski demokrat in zakaj bi MORALE iti stranke, ki imajo drugačne programe in vrednote z njim v koalicijo?
      SDS je pa izključil ZJ že pred volitvami.

      Celo Pahor je bil proti temu, da se gre z ZJ v koalicijo – no njega so utišali strici,

     • Tako kot Janša-Bajukova bratovščina leta 2000 nikakor ni mogla skupaj spraviti 46 glasov – vedno sta dva manjkala. Dokler nista Eda in Polonca pomagali.

     • Ja. Pomagali sta jima – javno in transparentno. Vsi smo vedeli, kdo sta.

      Tudi Pucko je vnaprej povedal, kaj bo naredil.

      Zdaj pa si ni noben poslanec upal javno in transparentno reči – podprl bom Zorangutana in šel glasovati.

    • Ja. Janša je postal mandatar, je pa bil prisiljen popustiti veliko zahtevam Desusa.

     Jankovič je slab pogajalec. To je dejstvo.

 2. Prav zanimivo je poslušati komentarje o tem kako je potrebno spoštovati voljo ljudstva. In to govorijo isti, ki po drugi strani želijo prepovedati referendum o Družinskem zakoniku. Moje vprašanje: Kdaj torej poslušati voljo ljudstva? Odgovor levičarja: ko je ta skladna z naprednimi levičarskimi pogledi.

  • Potem pa predlagam, da naredimo referendum o vračanju gozdov v roke RKC. Mislim, da že vnaprej vem, kakšen bo vaš odgovor na to.

 3. “in zakaj bi MORALE iti stranke, ki imajo drugačne programe in vrednote z njim v koalicijo?
  SDS je pa izključil ZJ že pred volitvam”

  Zato, ker gre za državo, ki mora čim prej dobiti vlado.

  • Zakaj bi moral biti to ravno Zoki? Že najvišja moralna avtoriteta (kao) je pred volitvami izjavil, da ni nujno, da je predsednik vlade ravno predsednik relativno najmočnejše stranke.

   • Türk je to povedal, ker je vse kazalo, da bo zmagala Janševa SDS. Za Janšo pa vemo, da ni ravno verodostojna oseba. Navsezadnje zoper njega teče več kazenskih postopkov v več državah EU. Ne more vlade vodit nekdo, ki ga več evropskih držav smatra za kriminalca. Za razliko od Janše Janković ni v kazenskem postopku.

    • Za vsaj 26% slovencev Janša je verodostoja oseba. Naštej vsaj eno evropsko državo poleg Slovenije, v kateri teče kazenski postopek proti Janši
     ps: v Avstrijo je vabljen kot priča in ne kot obdolženec
     pps: za kriminalca velja človek, ki je obsojen za neko kaznivo dejanje (zgleda ti to ni jasno)
     ppps: Za razliko od Jankovičevih se Janševi spisi na policiji po naključju ne “založijo”

     • Torej je za preostalih 74 procentov Slovencev Janša neverodostojna oseba. Če se že tako trudite z izračunom, koliko ljudi ni glasovalo za Jankovića.
      In če še ne veste: preiskava v zadevi Patria poteka na Finskem, v Avstriji in Sloveniji. Ko bo v Sloveniji obsojen, bo sledilo podobno še drugod.

    • Tudi tukaj lažeš. Nihče Janše ne smatra kot kriminalca.

     Na Finskem so obtožnice že zunaj – vsaj pol leta, pa ne samo, da Janše ni noter, celo z afero Patria nimajo več veze. Našli so kopico drugih stvari, ki pa niso povezane s tem.

     V Avstriji tudi Janša nima nič zraven.

     Samo v Sloveniji ga vlačijo po sodiščih, ker je na neugotovljivem kraju, času in na neugotovljiv način prejel – obljubo – o podkupnini.

    • A vi to resno?

     no, v ukinitev demokracije za 40 let, v več variant socialističnega (od Stalinizma do samupravljanja)gospodarstva, v padec življenjskega standarda na 40% avstrijskega, v primerjavi s tem, da smo pred vojno bili na 80% avstrijskega,da o ostalih “radostih” (enopartijskega) komunitičnega režima ne govorimo.

     • Dajte no – samo zato, ker so krščanski socialisti kakor privolili v to, da imajo komunisti v OF vso oblast, se je zgodila ta nesrečna apokalipsa? Potem bo treba Kocbeka posmrtno obsoditi na sodišču v Haagu, ker nam je pravzaprav on prinesel totalitarizem, ker so njegovi krščanski socialisti podpisali to nesrečno dolomitsko izjavo.

      Nazadnje bo dolomitska izjava kriva še za sedanje gospodarsko stanje in celo za Janševe tajkune.

     • Komunisti so seveda bolj odgovorni kot kršačnski socialisti, saj so bili le-ti v podrejenm položaju in je mnogim šlo za glavo. Razlika med Kocebekom in tipi kot so bili Fajfar, Javoršek, Stanovnik itd. je, da Kocbek po vojni ni več zagovarjal komunističnih zločinov niti jih ni poskušal realitvizirati, kar počnete v svojem pisanju vi.

  • To ni noben argument, da je potrebno iti komu v vlado z Jankovićem, ker potrebujemo vlado. V vlado gre tisti, ki meni, da bo ima skupna prepričanja, program z mandatarjem. Ne more stranka pozabiti na svoj program, prepričanja, zato, ker Slovenija potrebuje vlado. Če se odpove stranka svojim prepričanjem, potem izda samo sebe, svoje volilce. Postane hlapec prepričanj drugih, postane neverodostojna. Ne razumem kaj je Virant pričakoval od Jankovića, ker njuna pojmovanja gospodarstva ne gresta skupaj. Janković zagovarja centralnoplanski kapitalizem, Virant liberalni kapitalizem,

   • Kolikor vem, je Virantova stranka že parafirala koalicijski sporazum z Jankovićem, potem pa so si Virantovi premislili. Sedaj pa so Virantovi, pa SDS, NSi in SLS napovedali, da bodo bojkotirali glasovanje? Sramotno početje. Nimam besed!

   • Leta 1992 krščanski demokrati niso imeli pomislekov glede vstopa v vlado z LDS. In še danes je Peterle ponosen na to odločitev. Pa so bile razlike še večje kot sedaj med Pozitivno Slovenijo in SDS. Kdo zdaj koga vleče za nos?

 4. NO PA JE LE KANILO TUDI G. MAGAJNI , dolgo je rabil , da je to doumel ! TOREJ , šele sedaj , ko so ga pospravili med odpadni material !

 5. Jelinčič je včeraj govoril, da bi utegnil veljati poslanec v tej situaciji kakih 50.000 evrov, sinoči pa je bilo slišati, da je bila cena pol višja.

  Vsi poslanci, ki jih je obstrukcija volitev obvarovala pred skušnjavo, pa naj bodo hvaležni, hudo je vse življenje poslušati o “puckotu”.

 6. VETERANKA , res je kar praviš ! SI MISLIŠ od kod JELINČIČU takšno bogastvo , koliko je kasiral in koliko bi še iz-tržil , če ga volilci nebi odstranili s politične scene !

  UDBOVSKI PARAZIT !

Comments are closed.