FAZ: V postopku proti Janši kršena načela pravne države

4

Nemški dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung danes objavlja daljši prispevek o odhodu predsednika opozicijske stranke SDS Janeza Janše v zapor. Časnik ob tem izpostavlja, da je moral “konservativni voditelj opozicije” Janša v zapor ob začetku predvolilne kampanje ali tri tedne pred parlamentarnimi volitvami.

Časnik dodaja, da so ugledni slovenski in tuji pravniki ocenili, da so bila med postopkom kršena načela pravne države, še posebej pravice obtoženega.

Sodišče ni upoštevalo oprostilne sodbe na Finskem

Obtožnica Janši očita, da je ob neznanem času, na neznanem kraju in prek neznane komunikacije sprejel neznano vsoto podkupnine za neznano politično posredovanje. Materialnih dokazov sodišče ni predložilo, prav tako tudi ni upoštevalo oprostilne sodbe v finskem procesu Patria proti obtoženemu menedžerju Patrie. Finsko sodišče je namreč ugotovilo, da ni bilo podkupnine, ob tem pojasnjuje FAZ.

Več lahko preberete na Planet Siol.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


4 KOMENTARJI

  1. Vazal se je poklonil pred prestolom, na katerem je sedel Veliki inkvizitor Lanim Čukna.
    »Pripeljali smo Vam obe,« se je priklonil in nadaljeval:« Tako Ivana Arška kot Nejza Šajna sta v Vašem zaporu!«
    Veliki inkvizitor ga je vzvišeno pogledal: »Obe morate obsoditi! Tega, kar sta storili, ne more narediti noben človek s svojimi močmi! Iz zanesljivih virov vemo, da sta na neznanem kraju ob neznanem času z neznanimi ljudmi izvajali neznane čarovnije!!! Obsoditi ju morate!!! Ponudite jima tudi to, da jima izkažemo milost, v kolikor priznata! Če bosta priznali, bosta deležne hitre smrti pod giljotino, če ne priznata, ju bomo sežgali na grmadi!!!«
    Ivana Arška je nekaj stoletij nazaj že zgorela na grmadi. V zgodovini je zapisana kot največja junakinja francoskega naroda. Veliki inkvizitor pa se je znašel na smetišu zgodovine.
    In kako je z najnovejšim čarovniškim procesom pri nas? Kdo bo junak in kdo se bo znašel na smetišču zgodovine!?

  2. Ali sodišče tudi ni upoštevalo sodbe v Avstriji? In kdo so “ugledni” tuji pravniki? Žalostno, da se FAZ tako tabloidizira, očitno novinar preveč prebira slovensko časopisje.

Comments are closed.