F. Petrič, Družina: Letos že 45 duhovnikov žrtev vloma

5

V četrtek, 3. novembra, je bilo na povabilo nadškofa Stanislava Zoreta v Zavodu sv. Stanislava srečanje duhovnikov ljubljanske nadškofije, ki so doživeli v letošnjem letu vlom ali tatvino v župnišču. Teh je bilo to leto v nadškofiji že 45. Srečanju je dal pečat pogovor s kriminalističnim inšpektorjem specialistom, ki je duhovnikom spregovoril o tovrstnem kriminalu v Sloveniji ter načinih, kako ga preprečiti oz. kako ravnati v trenutkih, ko je ogroženo življenje in premoženje duhovnikov. Med drugim je tudi povedal, da so konec policisti Policijske postaje Logatec 21. oktobra odvzeli prostost 36-letnemu moškemu iz okolice Novega mesta zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine v župnišče v okolici Ljubljane, ki je bila izvršena v noči na 5. avgusta. Z ogledom kraja kaznivega dejanja in nadaljnjo kriminalistično preiskavo je bilo ugotovljeno, da je osumljeni vlomil skozi okno objekta in vstopil v pisarno, kjer je v predalu pisalne mize našel ključ, s katerim je odklenil kovinsko blagajno in iz nje odtujil denar. 36-letni osumljenec je bil priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Slednji je bil že večkrat obravnavan in obsojen za tovrstna kazniva dejanja. Predvidevajo, da gre za kolovodjo zadnjih vlomov v župnišče. Nadškof Zore je v nagovoru zagotovil duhovnikom tudi konkretno pomoč nadškofije pri zagotovitvi njihove varnosti.

Vir: Družina

5 KOMENTARJI

 1. Neverjetno! “Celo” Družina je bila končno sposobna o tem napisati nekaj besed!!! Ob tolikih “pomembnejših” cerkvenih dogodkih …

 2. 100% sem, da vlamljajo socialisti. Na zunaj govorijo, kako sta denar in kapital umazana, vulgarna. A denar ali kapital je drugo ime za opravljeno delo, ustvarjanje. Ki pa ni bilo takoj pojedeno ali popito, ampak je shranjeno, varčevano za namen čim bolj gospodarnega investiranja. Glede na to, da večino župnikov danes ne gospodari več, potem je jasno, da je denarja malo, samo iz nabirk. Tatovi ne vidijo pravega bogastva.

 3. Predvsem gre za barbarska dejanja. Skrunitev svetega. Tega ni nikjer. Samo neciviliziranci kot je Valteeer lahko kaj takega odobravajo.
  Potem pa še naši kriminalisti to obravnavajo kot običajen drobni kriminal. Ker seveda gre za bagatelne tatvine 100€, kajne, kolk vedo kje je spravljeno bogatstvo…
  In škofi ponujajo neko varovanje? Kaj je tu z g. Zoretom?! Kakšno varovanje lahko ponudi nadškofija? Kakšne neumnosti so to.
  Že sedaj zaklepamo cerkve, kar je značilno samo za skrajno barbarske družbe. Po mojem sicer pretiravajo župniki in bi se morali drugače odzvati. Kalimerovstvo. Slovenski značaj.
  Duh veje kjer hoče in to očitno ni v Sloveniji.

Comments are closed.