Evropski poslanci za versko svobodo

3

V Evropskem parlamentu zbirajo podpise v podporo kristjanom na Bližnjem Vzhodu, ki so tarča ubojev in drugih pritiskov.  Podpišejo se lahko člani EP. Besedilo izjave se glasi:

Mi, poslanci Evropskega parlamenta, smo pretreseni zaradi zadnjih terorističnih napadov na katedralo v Bagdadu in nad nadaljevanjem preganjanja, ki je usmerjeno proti kristjanom na Bližnjem Vzhodu. Zavedamo se napetosti in vedno večjega strahu, ki raste v srcu skupnosti kristjanov v tej regiji. Želeli bi biti obveščeni o tekočem dogajanju pritiskov, groženj in napadov, s katerimi se soočajo kristjani na Bližnjem Vzhodu.

Mi, poslanci Evropskega parlamenta, smo odločeni, da vzdržujemo odnose s kristjani na Bližnjem Vzhodu in jih ne puščamo same. Odločeni smo, da uporabimo vsa sredstva, ki so nam voljo, da se vzpostavi demokracija, človekove pravice in svoboda religije, ki vključuje tudi kristjane na Bližnjem Vzhodu.

3 KOMENTARJI

  1. N’č bat, sta si že izmenjala pisma iranski šefe Ahmadinedžad in Papa Ratzi. V njih tožita o materializmu, sekularizmu in propadanju družine. Kdo ve, kaj se bo izcimilo.
    Me pa zanima, če se bodo evropski parlamentarci zavzeli tudi za kristjane v Saudski Arabiji in v drugih veledemokratičnih državah zaveznicah …

  2. Carlos

    Kdor zmore cinizem ob tragediji ljudi, sporoča, da je prešel mejo etike, ki jo normalen človek nikoli ne sme preiti. Carlos, kako je živeti na drugi strani meje???

  3. Osebno se imam zaenkrat kar dobro. Hvala za skrb. Poznavalci mediteranske prehrane (in tu resnično ne delam nobene diskriminacije med jedmi katoliške, judovske in arabske provenience) ob kosilu priporočajo kozarček ali dva rdečega vina. To je moj mali prispevek k vsesplošni toleranci. Namig: ko bi ti ljudje pogruntali, da je človek to, kar jé, bi ugotovili, da imajo med seboj več skupnega kot pa razlik.

Comments are closed.