EU napovednik: Boj proti utaji davkov

0

Predsednik Parlamenta Martin Schulz bo ta teden odprl konferenco Evropski parlament invalidov, v nedeljo pa se bo skupaj s predsednikoma Evropske komisije in Evropskega sveta, Josejem Manuelom Barrosom in Hermanom Van Rompuyem udeležil tiskovne konference pred podelitvijo Nobelove nagrade za mir EU v Oslu.

V četrtek bo Evropska komisija sprejela obsežen sveženj ukrepov za okrepitev boja proti utajevanju davkov ter sprejela ukrepe za agresivnejšo načrtovanje davkov v EU. Izogibanje plačevanja davkov oz. njihova utaja prikrajšajo države članice EU vsako leto za skoraj 1 trilijon evrov.

Generalni direktorat za ekonomiko in generalni direktorat za raziskave pri Evropski centralni banki bosta v četrtek organizirala v Frankfurtu konferenco z naslovom »Dolgovi, rast in makroekonomska politika«. Konferenca bo zbrala raziskovalce iz akademske sfere ter ustrezne institucije, ki sprejemajo pomembne odločitve, z namenom vodenja razprave o vlogi dolgov v srednjeročnem obdobju in njihovem vplivu na ekonomsko politiko v EU.

V katarski Dohi ta teden potekajo pogajanja o mednarodnem sporazumu o boju proti podnebnim spremembam, ki se je udeležuje tudi 14 članska delegacija Evropskega parlamenta.

Vir: Press and Communication – Cabinet of EPP Group in European Parliament&europarl.europa.eu & eubusiness.com

Foto: daily.ali.co.uk