ETV, Pogled: Janez Juhant

1

Prof. dr. Janez Juhant v oddaji Pogledi na televiziji ETV o ločenosti Cerkve in države, o volitvah in novi vladi, o procesu Patria in medijski klimi v Sloveniji.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


1 komentar

 1. PRI NAS SE BORIMO ŠELE ZA FEVDALIZEM

  Intervju je dolg, vendar sem ga z zanimanjem poslušal do konca. Juhant je med drugim dejal približno takole, da je kot demokrat pri veliko ljudeh, celo kristjanih, malone moteč element.

  Se strinjam. V Sloveniji je svet obrnjen na glavo. Spomnim se odlične poljske cinične šale še iz komunizma. Politik ima govor pred milijonom protestnikov na trgu. Med drugim reče: “Stvar stoji takole. Vsi vi se motite, jaz imam pa prav.”

  Zakaj je v Sloveniji vse obrnjeno na glavo? Zato, ker je Juhant kot zaprisežen demokrat v razmerju do svojih oponentov resnično tisti, ki ima edini prav, medtem ko se tisti, ki mu nasprotujejo, dejansko motijo.

  Zadnje parlamentarne volitve so pokazale “obraz” našega dejanskega stanja. Zmagala je stranka z mencajočim predsednikom, brez programa in s številnimi sumljivimi posamezniki, ki so bili prikazani kot novi obrazi. Tudi jaz se ne motim, če izjavim, da so Cerarjevi volivci slabiči in po svojem bistvu Cankarjevi hlapci.

  Pri nas sploh ne gre za izmenjavo enakovrednih mnenj. Demokratična mnenja so potisnjena v neko drugo dimenzijo (dimenzijo glav demokratov), kamor bi jih nedemokrati radi zabetonirali. Naše volilno telo je v veliki meri prava sramota. Po njihovi zaslugi smo demokratično usmerjeni ljudje (s tzem ne trdim, da imamo vedno prav) potisnjeni v moderno sužnjelastniško skupnost. Pri nas se borimo šele za fevdalizem!

Comments are closed.