Ervin A. Schwarzbartl: Potrebuje Slovenija voditelja kot sta Orban in Trump?

12

DA!

Dalje. Se strinjate, da »samo drugačni ljudje spreminjajo svet; nihče normalen ni še nikoli dosegel nobene ušive spremembe.« (Frederik Backman).

Prebral sem Turkovo »Koto 101«, berem Jančičevo »Fake News«, Demokracijo, Reporter, Družino, Spletni portal Časnik, Novo 24 tv, TV 3…. Že zdavnaj sem pa odpovedal Delo, ne sledim poročilom in Fake news informativnim oddajam RTV Slovenija, POP tv…. Ob podpisu koalicije SKD z Drnovškom 21.1.1993, sem izstopil iz stranke SKD, edine v kateri sem kdaj koli bil, celo član SZDL ne. Zato menim, da bi Slovenija nujno potrebovala na oblasti človeka »kova« Orban in ali Trump. Še najbližje jima je Janez Janša. To so državniki in politiki, ki so brez dlake na jeziku, proti potvarjanju, laži, obrekovanju in za svobodo ter pravičnost sodstva. So izjemno odgovorni politiki za svojo državo, ki jo vodijo in si prizadevajo, da svet ne utone v defetizmu do pozitivnih vrednot, Sorosovi multikulturnosti in vsesplošni skvarjenosti (koruptivnosti) oblastnikov. Se ne strinjate? Če se ne, je potem vas bolje, da se še naprej slepimo z lažno demokracijo, navidezno strankarsko pluralnostjo, hinavskim prikrivanjem številnih nečednosti, zablod, oškodovanj davkoplačevalcev in se javno ter glasno proglasimo za državo kontinuitete pretekle komunistične oblasti, ki je zrasla iz krvi, laži, prikrivanja in jim sla po oblasti še vedno ni pošla. O tem sem pisal že večkrat v preteklosti (Glej na primer: »Smo vredni samostojne države?«, Časnik, 1. 2. 2014, Demokracija 6. 2. 2014; in »Bo Slovenija po 27. aprilu Putinu predlagala, da postane 23. Ruska federacija?«, Demokracija 3. 4. 2014).

Berem stališča naših politikov, sodnikov, tudi gospodarstvenikov in medijskih informatorjev oblasti, ki z besedami »To je prava smer« zaključujejo svoje »gosgovore« in obrazložitve, ki to niso, ko zagovarjajo svojo poniglavo politiko, polomije in neuspešnost ter s hinavskim prikrivanjem dejanskega stanja razlagajo zakaj še niso dosegli zastavljenega cilja, ali obljubljenih rezultatov in kako oni »razumejo« Ustavo. Kje je tu skrb za »slehernega državljana«, kot rad poudarja Miro Cerar, ko brani svoje ustavne in zakonske kršitve. Kje je skrb za dobro države, ko predsednik države molči ob očitnih kršitvah človekovih pravic in zlonamerni, celo lažnivi (»Fake News«) medijski gonji zoper posameznike, ki si upajo razkrivati številne nečednosti in škodljive odločitve za dobro državljanov. In kaj se potem zgodi, ko »obtoženi«, večinoma po dolgotrajni sodni proceduri, doseže oprostitev, ali zastaranje »zadeve« ali celo izpustitev iz zapora – prenehanje prestajanja kazni za nekaj česar ni zakrivil). Ali že pred glavno obravnavo tožniki odstopajo od tožb, ker se prestrašijo, da se bo na obravnavi sodišče moralo javno izreči  zoper njih na osnovi neizpodbitnih dokazov iz skoraj povsem uničenih arhivov in tako priznati zločinskost organov komunističnega režima pred osamosvojitvijo. Ali da morajo posamezniki svojo pravico iskati na Evropskem sodišču. Pa še bi lahko našteval, kako malo mar je oblastnikom za »slehernega državljana«, če stvar ni v njihovem interesu in v zaščito privilegiranih prvorazrednih državljanov, ki jim za kazniva dejanja ni potrebno odgovarjati, se jim dokazi celo brišejo, včasih celo zgubijo. Podobna zaščita velja tudi za gospodarske, politične, kulturne strukture, ki jih »omrežja« (mafija) izrabljajo za svoje koristi in obvladovanje državljanov. Nič se ne zgodi! Nihče se žrtvam ne opraviči. Tudi morilci in njihovi ukazovalci za poboje po šeststotih in več moriščih niso niti procesirani in ne obsojeni. Spomeniki krvnikom in »naročnikom« morije, pa še kar stojijo in ustanove, mostovi ter ulice se še kar imenujejo po njih.  Pa mi recite, da Slovenija ne rabi državotvornih vodij kot so Orban, Trump, Janša, ampak naši »slovenski naravi« povsem ustrezajo Cerarji, Erjavci, Židani, Celarci, Kopači, Makovci itd, ki skrbijo in si prizadevajo, da bomo spremenili Ustavo, priznali Arafatovo Palestino, ribarili v kalnem in se priklanjali Putinu, ohranjali »tekovine revolucije«, podaljševali čakalne vrste in zatirali zasebno zdravstvo, otežili delo zasebnim šolam, multikultivirali pojem družine in spola, uničevali redke plodne površine in vrtali drage tunele, zniževali ceno državne banke, itd, da ne »dolgovlačim«, ker spisek je enormen.

Sem zapisal kaj novega, še ne slišanega ali prebranega? Priznam, da nič! Res nič, ker vse to in še marsikaj je že bilo povedano in zapisano. Problem je drugje. Oblastni mediji o marsičem spornem ne pišejo in ne obveščajo svojih državljanov ter jih celo zavajajo in »vzgajajo« v (ne)vrednotah, ki nasprotujejo zdravemu razumu, resnici, odkritosti in poštenju. Ovirajo celo odkrivanje in obelodanjenje zgodovinskih dejstev, jih ignorirajo in »gonijo« svojo lažnivo »resnico«. Zato so kritični mediji, ki sem jih omenil v uvodu, »primorani« pisati in govoriti o stvareh, ki običajne državljane ne zanimajo, saj morajo le ti predvsem poskrbeti za svoje preživetje. Naklada in gledanost kritičnih medijev je zato skromna, preskromna, da bi ozaveščala volivce in davkoplačevalce. Za povrh pa v režimskih medijih nam državljanom vztrajno perejo možgane, kako moramo misliti »o in za naprej« in naj nas pretekla krvava zgodovina ne zanima, razen seveda o »zaslugah« NOB pa moramo vedeti, ko so komunisti že na Čebinah osamosvajali Slovenijo. Hecno, ali ne! Ne!! Žalostno, in še bolj žalostno je, ko gredo državljani na volišča in tam volijo svoje »grobarje« svobode, demokracije, in človekovih pravic, ter zanikovalce resnice. Nekateri pa se tja vedno manjkrat odpravijo, saj menijo, da se ne da nič spremeniti.

Naj zaključim. Upam in pričakujem, da se bo Orban, kot je voščil svojim državljanom za Božič, še naprej boril, da Evropa ostane evropska, Madžarska pa svobodna in ne Sorosova,. Prav tako želim, da se bo Trump, z neposredno besedo in brez dlake na jeziku, boril proti obrekovanju in »diplomatskim igricam« ter za močno ZDA, ki bo branik pred grožnjami »levakov« in teroristov, Janša pa se bo še naprej prizadeval za svobodno, demokratično in razvojno uspešno državo, očiščeno bremen preteklosti in vplivnih omrežij ter krivosodja.

Bog daj, da bi bilo tako in bi volivci ob prihajajočih volitvah spoznali svojo slepoto, privzgojeno v enoumju in, kot piše Cukjati, z glasovi v podporo desnosredinskim strankam omogočili »edini preboj Slovenije iz slepe ulice, v katero nas je pripeljala tranzicijsko-komunistična opcija«. Sem preveč zahteven, je upanje nerealno? Od vas volivci je odvisno, od vaše pokončnosti, od vašega hotenja, izraženega na plebiscitu 1990, da bo Slovenija država Slovencev in ne fevd mafijskih združb. Zato volite znane in poštene stranke in poslance, ne »novih obrazov«, za katere ne veste, kaj imajo za bregom. Ko boste »nove obraze«, ki jim boste spet namenili svoj glas, spoznali, bo prepozno. Da so ljudje vedno žrtve prevare in samoprevare, ko to spoznajo, pa je prepozno, je rekel že Lenin, oče boljševizma[i]. (Lenin: »Trije izvori in trije sestavni deli socializma«)

Potrudimo se, ozavestimo se, ne bodimo bojazljivci, da ne bo prepozno!!  

[i](Lenin: »Trije izvori in trije sestavni deli socializma«)

 

12 KOMENTARJI

 1. Briljantno!!! Čestitke avtorju!

  Janša se še naj navzame Orbanovih vrednotnih besed in na njih gradi slovensko prihodnost, da bo vsak vedel kaj je bistvo napredka.

  Manj pa se naj ukvarja s Kučanom in drugimi posamezniki, da ni v ospredju medsebojni spor, ampak naj bodo v ospredju vrednotni cilji, za katerimi gremo vsi smelo in vztrajno!

  Tisti, ki se borimo za vrednotne cilje, obvladamo tudi veščino povezovanja, ne pa razdvajanja.

  Zato se naj v besedah bolj osredotočijo na vrednotne cilje, pa bodo volivci še bolj verjeli njihovim prizadevanjem!

  • Temu prispevku ni kaj za dodati ..toda kaj ko je pri nas na umski koleraciji ali frekvenci veliko takšnih, ki podpirajo takšno tipizacijo človeka kot so bili diktatorji TITO, MAO CE TUNG,FIDEL CASTRO, MANDURA itd !?

 2. Struktura zdrave družbe je sestavljena:
  1.alfa moški na čelu
  2.beta/gama/delta moški navzdol po hierarhiji
  Tako se vzpostavi naravna struktura od zgoraj navzdol in ne obratno.
  Tako je tudi ženska želja (hipergamija) omejena navzven proti tujim vsiljivcem.(aka beguncem)

  • To je vaše mnenje, ki pa ni ravno krščansko. Krščansko je, da se upošteva čim več pravil, nasvetov … , ko jih je Bog dal človeku. Čim več jih človek ali družba upošteva, tem bolje mu gre oziroma tem bolje ji gre.

   Gospod Lemans, vaš opis strukture zdrave družbe je po krščanskem razumevanje strašno pomanjkljiv, saj niste sploh omenili dobro in zlo. Tako je po krščanskem pojmovanju vodja družbe le služabnik vsem ostalim. Predvsem nemočnim. In to je Dobro.

   • mogoče je predkrščansko velja pa še danes.
    Temelji na izkušnjah ne na teoriji.

    npr. Švedska kot ena najbolj demokratičnih,socialno pravičnih ,solidarnih , prijaznih do žensk in še bla,bla družb se danes sooča z no-go conami kjer vlada šeriatsko pravo, bombnim nasiljem, posilstvi.itn.
    Assange je dejal da je Švedska feministična verzija Saudske Arabije.
    Verjamem pa da je bilo preden so židovski masoni dobili vpliv v Evropi tudi tam drugače.

 3. Ojoj. Noro. Na Časniku. Kam gremo? Mogoče pa res tja, kamor si avtor želi. V bolj enostaven svet, bolj črnobel. Bolj plemenski. Resničnost pa je vse prej kot enostavna, in z njo prave odločitve.

 4. Težava z Orbanom in Trumpom je malo širša. Pred kratkim je Evropski parlament obravnaval poročilo o “Nepravih evropskih demokracijah”.

  Neprave so tiste, ki še vedno dovoljujejo svoboščine, zapisane v Deklaraciji ZN in se nanašajo na svobodo vesti, svobodo govora, svobodo druženja in zborovanja, spoštovanje rezultatov svobodnih volitev itd.

  Prave so tiste, ki preganjajo “lažne novice” (in zato ne objavijo, da je Trumpova politika prispevala k najvišji gospodarski rasti v zadnjih desetletjih in izredno nizki brezposelnosti), ki ustavljajo “sovražni govor” oz. uvajajo cenzuro, ki po vrtcih in šolah promovirajo homoseksualnost itd.

  V glavnem, EU zelo skrbi, da se ji ne bi zgodil novi Trump. Naši kontinuitetniki in tudi nekateri, ki sebe postavljajo kar na demokratično stran, se tej skrbi iskreno pridružujejo. Zato bodo storili vse, da se to ne bi zgodilo.

  Bi bil pa pri nas zelo potreben novi Trump, ki bi imel toliko moči, da izsuši močvirje, v katerega vztrajno tonemo.

  • “Neprave so tiste, ki še vedno dovoljujejo svoboščine, zapisane v Deklaraciji ZN …”

   Razumljivo. Svoboščine, zapisani v Deklaraciji OZN, temeljijo na veri v Bog. EU pa taistega Boga meče ven. Naši komunisti te deklaracije niso nikoli priznali, EU pa postaja vse bolj socialistična, torej na nek način njim podobna.

  • Rdečkaji bi imeli na oblasti še vedno prevarante , lažnivce in parazite , jim pač odgovarja neodgovorno posedanje v parlamentu in sede “zaslužena plača” ,
   učinek “garačev” je enak absolutni ničli ! Ali bodo poslanci v slovenskem parlamentu
   tudi štrajkali in zahtevali dodatek za moteno spanje v topli dvorani parlamenta ! Svita se trdi : Tisti , ki se borimo za vrednotne cilje, obvladamo tudi veščino povezovanja, ne pa razdvajanja , in vi ki se borite za vrednone cilje se odlično povezujete , kar ste pred kratkim tudi dokazali ! Se pač radi povezujete , ampak se ne zavedate , da se povezujete s tistimi , ki so že sedemdeset let trdno pvezani in imajo kosmate duše in ušesa ! Odvisno je katero tehniko in veščino povezovanja ste zastavili , ta ki jo propagirate zagotovo ni prava ! To je eksplicitno samo moje mnenje brez povezav !

   Andrej Briški

 5. NE, nikakor ne. Potrebujemo pa pokončne, poštene, spoštljive, domoljubne može in žene. Takšne, ki jim politika ne pomeni skrb za svoje potrebe ali potrebe svojih prijateljev ali “stricev in tet”, temveč skrb za skupno dobro, za dobro vseh, tako da bo naša država res država vseh, da bo prav(i)a dom-ovina.

  • Ja, res? Kdo potrebuje “pa pokončne, poštene, spoštljive, domoljubne može in žene …”? Kako bomo pa potem kradli, ko pridemo na oblast?Mi ne želimo, da bi bila NLB privatna lastnina! Mi le želimo, da bo vrhovni direktor NLB naš človek!

Comments are closed.