Erik J. Krisch: Vladajo nam ljudje, ki jim še manjše kmetije ne bi zaupal

19

potNa svoji zemlji smo mi gospodar, so bile parole, ki smo jih po 10. maju 1945 slišali še dolga leta. Star sem bi 14 let in čakal bratranca, da se vrne iz partizanov.

Danes, sedemdeset let, po tem se sprašujem, kaj se je v tem času zgodilo, da nismo gospodarji ampak sužnji. Ljudje ki nam danes vladajo dajejo vtis, kot da bi prišli iz vzporednega sveta, kot, da niso nikoli živeli tukaj in zdaj. So proizvod obdobja, ki mu vlada Milan Kučan, oseba, ki ne more preboleti izgube položaja, ko je imel v rokah življenje in smrt prebivalcev Slovenije. Podrejen mu je bil ves aparat, ki omogoča vladanje v diktaturah tako nacizmu kot komunizmu, sodstvo, medije in represivni aparat ter predvsem tajno policijo UDBO. Dokumentirana je njegova izjava, da samostojna Slovenija ni bila nikoli njegova intimna želja in šele plebiscit ga je prisilil, da je preko volčje kože navlekel imitacijo ovčje.

V letih samostojnosti je pogosto kršil ustavo, sodstvo pa nič in v porog vsem nam, je Slovenija edina država od bivših komunističnih držav, ki ni sprejela resolucije EU o obsodbi nacizma, fašizma in komunizma. Še več, medtem ko Hrvati sodelujejo v preganjanju in obsodbah bivših agentov UDBE, pri nas bivši agenti UDBE sodno preganjajo organizatorje desetdnevne vojne za osamosvojitev Slovenije. Če se vrnem na parole izpred 70-tih let o gospodarju na svoji zemlji. Vladajo nam ljudje, ki jim še manjše kmetije ne bi zaupal, saj bi jo hitro spravili na kant, kajti v obdobju vlad Boruta Pahorja, Alenke Bratušek, Miro Cerarja so Slovenijo zadolžili za 30 milijard evrov. Predvsem zadnja vlada Mira Cerarja je, kar se tiče gospodarjenja na svoji zemlji, čista katastrofa. Sprašujem agente UDBE, člane Foruma 21, uradne in neregistrirane lobiste, kapitaliste na slovenski način in ostale nasprotnike demokracije, ali premorete vsaj malo vesti in ljubezni do domovine, ali vam je važen le denar, ki vas na koncu ne bo osrečil, niti ga ne boste ponesli s seboj v grob.

Vladajočih politikov pa ne sprašujem, kaj je z njimi, kajti če vodilni med njimi ni sposoben ustvariti družine, ki je osnovna celica krščanskega sveta, nimajo odgovora na vprašanja človekovega obstoja.

19 KOMENTARJI

 1. Berem: “Vladajočih politikov pa ne sprašujem, kaj je z njimi, kajti če vodilni med njimi ni sposoben ustvariti družine, ki je osnovna celica krščanskega sveta, nimajo odgovora na vprašanja človekovega obstoja.”

  Se popolnoma strinjam. Edino izpustil bi “krčanskega”, torej: “družine, ki je osnovna celica sveta”

  Vendar pa nekaj manjka. Manjka nasvet za boljšo prihodnost. Vsaj ta nasvet: “Vsak dan zmolimo Očenaš in Zdravo Marijo za slovenski narod in Slovenijo!”

 2. Socializem sovraži gospodarje, rad pa ima birokrate,tlačane, sužnje. Vzdržuje negativno selekcijo. Na vrhove plezajo Psihopati (brez vesti in grabežljivi, gospodovalni, ne znajo pa ustvarjati,gospodariti).
  Sicer pa eden izmed člankov, ki so inflacija. Znana dejstva, nič novega.Dodana “vrednost“ je v zmerjanju v okviru politične korektnosti.

  • pavel: “Sicer pa eden izmed člankov, ki so inflacija. Znana dejstva, nič novega.”
   =============================

   Pa saj so inflacija tudi tvoji komentarji!

 3. Kako bo ustvaril družino, če sebe lovi za rep in menjava ženske kot zmrdušavi kozavi mulc, ki serje z polno ritjo, že vse življenju pri velikem Rdečem koritu?

  Ali bi bil sposoben peljati zasebno podjetje za pridelavo solate*? NO!

 4. Vrednote, obrnjene na glavo, pa čeprav je SMC zmagal zaradi obljube civilizacijskih vrednot, ne pa barbarskih NOB vrednot, ki so hlapčevale nevrednotnemu tujemu “zgledu”.

  Prav zaradi tega je danes v razsulu pravosodje, vojska, zdravstvo, izobraževanje…

 5. “Danes, sedemdeset let, po tem se sprašujem, kaj se je v tem času zgodilo, da nismo gospodarji ampak sužnji.”

  Zgodilo se je dvoje:
  1. negativna selekcija oz. socializem
  2. sovjetska varianta Taylorizma oz. samoupravljanje

  Vprašanje: Ali je možno socializem vzpostaviti v Londonu?
  Radio Erevan: Načeloma da, toda kdo nam bo potem posojal denar.

 6. Dokler bo slovenska desnica obsedena predvsem z upokojencem Milanom Kučanom in totalitarizmom, tolerira pa politike in strokovnjake, enako kot levica, ki so sprejeli in zagovarjali odločitve, ki so državljanom in državi naredili nepopravljivo škodo, v Sloveniji ne more biti bolje, saj politika ne razume, kaj je pravičnost in nepotizem prevladuje.
  http://www.publishwall.si/franc.mihi%C4%8D/post/233830/ali-je-res-samo-kucan-za-desnico-problem-ostali-politiki-pa-ne

 7. Prevladuje in plačujemo kulturo, ki ne daje ljudem ne kruha in ne dostojanstva.
  Svetlana Makarovič, umetnica, temna diva slovenske poezije, pravi: »V umetnosti ne vidim nobene praktične koristi. Dragocena je ravno zato, ker je nima. Jaz sem mačka, nimam duše.«
  Njena vehementna izjava odmeva: »Nobene sprave ne more biti. Kakšna sprava, kaj ni vse jasno? Saj jih ne pobijamo. Stvar je urejena. Saj tudi vsi partizani nimajo groba. Naj zdaj mi plačujemo za izkopavanje kosti in analize DNK, ki bodo dokazovale, kdo je bil fašist, kdo komunist, kdo je bil ustaš in kdo je bil kar nekdo? Saj imajo spomenike, maše, shode na Rovtah, domobranske pesmi, kdo pa jim kaj hoče? Naj izkopavajo in pokopavajo svoje na svoje stroške, če ne vedo, kje naj prižgejo svečo. Pravzaprav, če ne vedo, kam bi s svečo, naj si jo nekam vtaknejo.«
  Ta kruta izjava »cenjene umetnice« Svetlane Makarovič se ko pravilna še vedno citira, a za mnoge je to bolečina na še odprte rane. Res brezdušna izjava za vse nepokopane, tudi za partizane, za vse žrtve v drugi svetovni vojni in državljanski vojni, predvsem za njihove povsem nedolžne bližnje sorodnike in prijatelje. Menim, da vsak človek želi in ima pravico, da ga po smrti ne vržejo na smetišče, da ga tam ne pojedo mrhovinarji in tako za vedno izgine iz spomina ljudi. Kulturni ljudje to že od vekomaj vedo, brezdušni pač ne.
  Kaj torej prevladuje v Sloveniji?

 8. Vladajo nam politiki, ki jim jaz ne bi niti 100 svojih evrov zaupal.
  Komu bi gospod Kirsch zaupal svojo kmetijo voditi? Piše kot da vidi boljše politike. Tudi v opoziciji ni gospodarnega človeka videti med politiki. Ni dobrega gospodarja. A mene ne briga, če penzijonisti svoje hiše prepišejo Ljubljenemu vodji, prav tako svoje penziji. V bistvu se osebna odgovornost začne, ko vlagaš svoj denar tja, kar govor

 9. Kako teče delničarsko podjetje Nova24? Slišim od novinarjev, da finančno propada. Da nimajo denarja za plače. Tudi na Demokraciji novinarji že 4 mesece niso dobili plač. A drži? Sicer bo resnico čas pokazal. A če pokvarjeni birokrati /politiki vodijo gospodarske posle, potem ti zelo trdo pristanejo v rdečih številkah.

 10. Vladajo nam ljudje?
  Glasilo REŠETO občine Ribnica, kjer je na oblasti SDS in poslanca Ljudmila Novak in Jože Tanko, je že tretjič letos zavrnilo objavo mojih prispevkov, z objavo prispevkov ZB NOB pa ni zadržkov..
  Kje je demokracija?
  To ni dediščina SKD in DEMOS-a

  Franc Mihič
  Prvi predsednik ribniških SKD -ov
  Podpredsednik ribniškega DEMOS -a
  Prvi podpredsednik SO Občine Ribnica

Comments are closed.