Erik J. Krisch: Rdeči petelini na slovenskem kupu gnoja

7

petelinVladajoči del politične strukture v Sloveniji so kadri, ki so svoj materialni in družbeni vzpon pridobili z zvestobo partiji in zavestnim odrekanjem osebni svobodi govora in mišljenja. Rezultat je žal ta, da so v glavnem vsi mislili enako in s tem ni mislil nihče, zato se je uveljavila mentaliteta preračunljivega koristoljubja in laži v medosebnih ter družbenih odnosih. Zaradi tega ima ta struktura zatrt socialni del inteligence, ki je v demokratičnih družbah dobro razvit. Družbeni etos značilen za diktature 20. stoletja; komunizem, fašizem in nacizem; v Sloveniji komunizem, ki se je gradil 45 let ga prehod v demokracijo in tržno gospodarstvo sama po sebi nista mogla in ga ne bosta mogla razgraditi, saj že po inerciji ohranja večino realne družbene moči v gospodarstvu, medijih, državni upravi, sodstvu, šolstvu, sindikatih, prek vzgoje in selekcije pa se v veliki meri tudi samo obnavlja. V letih naše samostojne države ostaja ta družbena struktura v grobem nespremenjena, saj ob poskusih, da bi dali ljudem drugačnega svetovnega nazora možnost uveljavljanja, režimski mediji dvignejo vik in krik o preganjanju drugače mislečih.

Na odgovornih mestih v sedanjem mandatu so politiki, ki so odraščali in se šolali za časa komunizma, zato se ne smemo čuditi, da ob letošnjem prazniku doživljamo množično histerijo o mitu partizanskega boja in kako je bilo vse lepo in dobro, iz naftalina so potegnili recimo Ljubo Bavcona in ostale z grehi preteklosti.

Za primer te odvisnosti od centra zla dajem dr. Milana Brgleza predsednika parlamenta rojenega 1. septembra 1967 v Ljubljani, diplomiranega politologa iz smeri mednarodnih odnosov, magistra pravnih znanosti in doktorja iz področja mednarodnih odnosov. Zaposlen je (bil) kot visokošolski učitelj (docent) Fakultete za družbene vede (FDV in predstojnik Katedre za mednarodne odnose (2006-14)) na univerzi v Ljubljani. Leta 2011 do vstopa v Stranko Mira Cerarja je bil podpredsednik Rdečega križa Slovenije. Njegov hitri vzpon po politični lestvici je tesno povezan z njegovo poslušnostjo centru zla, je tudi primer osebno zatrte socialne inteligence, tako je brez kančka sramu in s polnim prepričanjem v svoj prav v tedniku Mladina v intervjuju izjavil, da so žrtve povojnih pobojev naravno pravo. Poskus opravičevanja množičnih pomorov z zmotno uporabo definicije naravnega prava, s čemer hoče legitimirati povojne poboje kot pravico zmagovalcev, je dejanje, ki nima podlage ne v naravnem pravu ne v pozitivnem pravu ne v naši ustavni ureditvi. Je celo v izrecnem nasprotju z določbami naše ustave in temeljih, na katerih je koncipirana samostojna Slovenija.

Ti visoki duhovniki njihovega božanstva »laži«, doživljajo versko histerijo, ko se kažejo prvi neuspehi njihove vere, kajti demokratična Evropa v katero smo razumni Slovenci in ostali državljani naše države vstopili ne bo kar tako dopustila, da zločini komunizma zginejo v pozabo.

Tako nas je 21. marca 2016 obiskala delegacija Justice 2.0 organizacije mednarodne pravičnosti za nezastarljiva komunistična hudodelstva, z vprašanji zakaj slovenski parlament ni sprejel »Resolucije evropskega parlamenta z dne 2. aprila 2009 o evropski zavesti in totalitarizmih«.

Sosedne države so namreč dobro obveščene o dogajanjih pri nas in se sprašujejo zakaj recimo naša policija ne spremlja in kaznuje številne kršitve zakonov ob demonstracijah, na katerih naša levica simpatizira s teroristi, ki vodijo džihad ter kot vrhunec njihove histerije na transparent napiše, “Ubijte Janšo!”, policija pa nič.

Zakaj ne ukrepa se sprašujem, ali lahko pademo še nižje?

Erik J. Krisch, Ljubljana

7 KOMENTARJI

 1. Ta gospod Erik je pa še hujši od našega gospoda Pavla: pleme, ki nasprotuje komunistom, je označil za gnoj. Glede na uspeh nasprotovanja ima pravzaprav kar prav.

 2. Na pohodu je kriminalna miselnost, ki je hujša od tiste, ki spodbuja krajo premoženja in podobno.

  Zagovarjanje kršitev človekovih pravic in slovenskega genocida ter nasprotovanje sprejemu evropske deklaracije o obsodbi totalitarizmov, je mnogo hujše kot le kraja premoženja in podobno.

  Zato Slovenci upravičeno zahtevamo, da nam barbarski kriminalci ne smejo ogrožati civiliziranega življenja!

  To pravico nam daje slovenska ustava in mednarodna deklaracija o človekovih pravicah, ki nam zagotavljajo varnost in osebno dostojanstvo.

  zato

  zato Slovenci uporavičeno zahtevamo, da

 3. Vse navedno v članku žal drži. Koninuiteta skupaj z njihovimi mediji, sodstvom idr. tone vse globlje. Enkrat bo gotovo prišlo do preobrata. To ne more trajati v nedogled. Malikovalci laži se pri nas lahko uničijo ali vsaj oslabijo le sami.

  Vprašanje je, ali je slovenska desnica na to pripravljena. Dokler med desnimi strankami vlada antagonizem, gotovo ne.

  • …”malikovalci laži se pri nas lahko uničijo … ”
   ——
   Smo na isti ladji ?
   Se res lahko samouničijo ali potegnejo za sabo še druge ?
   Morda pa nismo na isti ladji !?

   • Seveda smo. Toda dokler ne bodo na desni razumeli da slovenski narod ni dosegel samostojnost, ampak neodvisnost…
    S tem bodo prišla še mnoga druga spoznanja. To bodo boljši časi!

 4. Volivci so bili zavedeni, saj niso vedeli, da ne gre za civilizirane vrednote, ampak za nečlovekoljubne NOB “vrednote”.

Comments are closed.