Ekstremna agresivnost oziroma ničelna stopnja strpnosti in pluralnosti

21
303

PREJELI SMO. Blatenje Zavoda iskreni.net se po včerajšnji informaciji o telefonskih klicih sponzorjem še intenzivneje nadaljuje. Objavljamo pismo, s katerim želijo sponzorje festivala prepričati k prekinitivi pogodb in sodelovanja, ter naš odziv nanj.

Pismo Zavoda iskreni.net sponzorjem festivala:

Spoštovani poslovni partnerji, sponzorji Festivala družin,

v teh dneh ste verjetno prejeli pismo, poslano s strani g. Boštjana Kovačca in podpisano s strani nekaterih organizacij z naslovom: Sodelovanje vašega podjetja z Zavodom Iskreni.net. Morda ste prejeli tudi klic omenjenega gospoda.

Ob pismu in vsebini klicev, s katerimi ste nas nekateri partnerji seznanili, smo v Zavodu iskreni.net ostali brez besed. Nedoumljivo nam je, da se nekdo namesto odprtega dialoga o problemih, ki so v civilizirani družbi stvar argumentirane razprave, poslužuje tako pritlehnih metod, kot so ustrahovanje (poslovnih) partnerjev z namenom povzročitve škode.

V zvezi s pismom vam želimo podati samo en komentar: pismo je izrazita manipulacija, saj trga naše izjave iz konteksta, se sklicuje samo na en del stroke, in kar je najhuje, nam pripisuje odgovornost za izjave, ki so jih zapisali uporabniki na spletnih forumih. Prepričani smo, da si vsak razumen človek lahko ob branju našega spletnega portala ustvari objektivno mnenje o naših stališčih in dejavnostih.

V zvezi z delovanjem Zavoda iskreni.net pa vam želimo podati naslednje informacije:

 1. Glavno polje delovanja Zavoda iskreni.net so številni preventivni programi za družine in že 6 let zapored Festival družin, osrednja prireditev ob mednarodnem dnevu družine. Naše delo je usmerjeno v povezovanje za dobro družin, na kar s programom in tudi raznovrstnostjo udeležencev, ustvarjalcev in partnerjev najbolje kaže prav Festival družin.
 2. Gotovo pri Zavodu iskreni.net ne skrivamo naših jasnih stališč o dilemah, kot so vprašanje nedotakljivosti človeškega življenja, pomen zakonske zveze, svoboda izbire v odnosu do spolne identitete, vprašanje posvojitev nebioloških otrok s strani homoseksualnih parov. Do tega imamo v demokratični in pluralni družbi vso pravico, sami si tudi prizadevamo, da to pravico udejanjamo na demokratičen način.
 3. Nikakor ne pristajamo na to, da si samo nekatere organizacije civilne družbe prilaščajo avtoriteto zagovarjanja človekovih pravic. Pogled na človeka v današnji družbi ni enoznačen; vprašanje, denimo, kdaj se začne človeško življenje, je v svetu stvar velikih strokovnih in etičnih razprav. Tudi mi imamo v skladu z našim pogledom na človeka pravico, da zagovarjamo njegove pravice. Da smo v javnosti prepoznani kot civilna organizacija, ki deluje tudi na področju človekovih pravic, dokazuje denimo vabilo s strani Ministrstva za zunanje zadeve, da sodelujemo v razpravi o promociji človekovih pravic v zunanji politiki Republike Slovenije.
 4. V kolikor kdo meni, da naša stališča niso v skladu s človekovimi pravicami, ima na voljo vsa sredstva pravne države, da nam to dokaže. Zavod iskreni.net doslej ni bil nikoli obsojen, še več, niti ovaden, oziroma se ne nahaja v niti enem pravnem postopku.
 5. V Zavodu iskreni.net sodelujemo z mnogimi partnerji, in zagotovimo vam lahko, da se vsi 100 % ne strinjajo z vsemi našimi stališči. Toda zmoremo seči v roko sodelovanja za to, kar nam je skupno: prizadevanje za dobro, za celostno zdravje slovenskih družin. Z grozo pa ugotavljamo, da si nekateri v slovenskem prostoru znova želijo logike, ki že dolga leta hromi slovensko narodno telo: “kdor ni z nami, je proti nam” in “uničimo ali podredimo si vsakega, ki sodeluje z drugačnim od nas”. To nas za prihodnost naše narodne skupnosti navdaja z veliko zaskrbljenostjo.

Ob koncu si dovolimo zapisati še komentar z gospodarsko-poslovnega vidika.

Zavod iskreni.net je resna zasebna in neprofitna organizacija. Za razliko od mnogih drugih organizacij, ki so prisesane na državne jasli, se v veliki večini financiramo iz nejavnih sredstev: iz sredstev pokroviteljev, oglaševalcev, iz naslova prodaje lastnih izobraževanj, za slovenske razmere pa izredno velik delež dohodkov zberemo z donacijami ljudi (sploh upoštevaje dejstvo, da nismo humanitarna organizacija). S tem ustvarjamo poslovni model civilne družbe, ki je veliko bolj usmerjen v prihodnost in primeren za težke gospodarske čase, ki jih doživljamo. Morda je koga zmotilo tudi to.

Glede na očitno blatenje in transparentno diskreditacijo z namenom povzročitve poslovne škode upamo, da boste tudi v vašem podjetju omenjeno pismo organizacij prepoznali kot zlonamerno, ekstremistično in brezpredmetno.

Upamo, da bomo vsi skupaj namesto uklanjanja pritiskom in grožnjam z medijskim ustrahovanjem naši družbi pomagali do veliko bolj transparentnih in demokratičnih vzorcev delovanja.

Veseli in ponosni smo, da ste nas letos podprli tudi vi, saj nam brez vas ne bi uspelo pripraviti osrednjega nacionalnega dogodka.

V upanju na uspešen 6. Festival družin vas lepo pozdravljam,

Igor Vovk, direktor Zavoda iskreni.net

 

Pismo, ki so ga prejeli sponzorji Festivala družin.

ZADEVA: Sodelovanje vašega podjetja z Zavodom Iskreni.net

Spoštovani!

Na spletni strani „Festivala družin“, ki ga organizira Zavod Iskreni.net, je pod tekstom „Festival družin omogočajo“ objavljen logotip vašega podjetja oz. blagovne znamke s povezavo na vašo internetno stran. Zavod Iskreni.net zastopa nekatera, za slovenski prostor zelo sporna ekstremistična stališča v zvezi z abortusom in s homoseksualnostjo, na katera ob sklenitvi sodelovanja vašega podjetja z omenjenim zavodom verjetno niste bili pozorni ali pa opozorjeni.

Na več mestih na njihovi internetni strani enačijo abortus z umorom („umor še nerojenega otroka“, „Kaj niso ravno splavi moderni holokavst?“, „uničenje te človeške osebe“, „Sramoten zločin proti človeštvu“), ženske pa z morilkami, ki si zaslužijo kazen („je pa res, da je smrtna kazen morda res prehuda – tako za mamo kot za otroka. Pravično bi bilo, če bi tudi očeta, ki je tega otroka naredil, doletela kakšna posledica.“). Svoja ekstremistična stališča glede splava ilustrirajo z navajanjem izsledkov „raziskav“, za katere ugledne znanstvene ustanove ugotavljajo, da so ideološko pristranske in zavajajoče, napačno interpretirajo vzročne povezave in so dobljene na podlagi napačnih statističnih postopkov. Med drugim se sklicujejo na samooklicanega „Dr. Reardona“, za katerega ameriške vladne agencije trdijo, da je potrdilo o doktoratu naročil po pošti. Njegovemu vodilu: „Čeprav so zagovorniki dobili pet odstavkov, da razložijo, da je abortus varen, in mi zgolj eno vrstico, ki pravi, da je nevaren, smo zasejali seme dvoma“ sledijo tudi Iskreni.net.

Omenjena organizacija zastopa zelo sporna stališča tudi do homoseksualnosti, jo patologizira in promovira reparativno terapijo, kot uspešno metodo zdravljenja. Glede neučinkovitosti in škodljivosti reparativne terapije je zavzela stališče cela vrsta nacionalnih združenj psihologov in psihiatrov. Podobno stališče je letos izdalo tudi Združenje kliničnih psihologov Slovenije, negativno pa se je o „zdravljenju“ homoseksualnosti izrekla tudi varuhinja človekovih pravic. Skupno stališče vseh naštetih je, da je reparativna terapija v najboljšem primeru neučinkovita, pogosto škodljiva saj vodi v anksioznost, depresijo in suicidalnost, vedno pa poglablja stigmatizacijo gejev in lezbijk, katere žrtve so najpogosteje najstniki in mladostniki.

Svetovna zdravstvena organizacija v svojih priporočilih, izdanih prejšnji mesec, organizacije, kot je Zavod Iskreni.net, označuje kot nevarne za javno zdravje in poziva vlade k njihovemu sankcioniranju.

Zgoraj opisana stališča Zavoda Iskreni.net vsekakor niso v duhu določil ustave RS, ki vsakomur zagotavlja pravico do osebnega dostojanstva in pravico do svobodnega odločanja o rojstvu otrok.

S sodelovanjem vaše cenjene blagovne znamke z organizacijo Iskreni.net, ki v slovenskem prostoru spodbuja in razširja nestrpnost in sovražnost do žensk in manjšin, tudi sami posredno legitimizirate nestrpnost in sovražni govor. Verjamemo, da to nikakor ni bil vaš namen.

Spodaj navedene organizacije vas zato pozivamo, da nemudoma prekinete sodelovanje vašega podjetja z Zavodom Iskreni.net, zahtevate vračilo sredstev, ki ste jih namenili za njihovo delovanje in v prihodnje bolj pazljivo izbirate organizacije, s katerimi sodelujete kot družbeno angažirano in odgovorno podjetje.

Lep pozdrav!

 

Nada Kirn

Združenje mladih, staršev in otrok SEZAM , Ljubljana

 

Metka Roksandić

Ženski lobij Slovenije, Ljubljana

 

Katjuša Popovič

Društvo Ključ – Center za boj proti trgovini z ljudmi, Ljubljana

 

Mojca Dobnikar

Društvo za uveljavljanje enakosti in pluralnosti Vita Activa, Ljubljana

 

Nataša Briški

Zavod Metina lista, Kočevje

 

Maja Plaz

Društvo SOS telefon za ženske in otroke-žrtve nasilja, Ljubljana

 

Katja Zabukovec Kerič

Društvo za nenasilno komunikacijo, Ljubljana

 

Aleksandra Žorž

Zofijini ljubimci – društvo za razvoj humanistike, Maribor

 

Barbara Rajgelj

Zavod Open, Ljubljana

 

Miran Šolinc

Škuc Magnus, Ljubljana

 

Tatjana Greif

Škuc LL, Ljubljana

21 KOMENTARJI

 1. pokvarjenost nekaterih gejevskih aktivistov&co. je pa res neverjetna, ampak njihovemu NASILJU je potrebno reči odločen NE.

 2. Zdaj vsaj cisto jasno kazejo, kako (ne)strpni so do mnenj drugih. Uporabljajo pa metode totalitarnih rezimov, vsaj tega jim ne moremo oporekati…

 3. Uf glava boli. Kaj takega. Čestitke Zavodu iskreni.net, ki dela dobro in gre ekstremističnim organzacijam v nos.

  Žalostno je, da se poslužujejo totalitarnih metod ustrahovanja. Včeraj, ko sem prebral ( http://www.iskreni.net/druzba/aktualno/1320-napadi-na-iskreni-net.html ) sem prav pomisli, da je tale Barbara Rajgelj v ozadju. In dan kasneje se ženska celo podpiše. Sick!

  Vem, da ni na nivoju pa vseeno zaključim s komentarjem mojega prijatelja, ki redno bere iskreni.net pa mi je prejle rekel: “Nočem obsojat ampak ta dogodek pa me je pogrel. Ostajam brez besed. Vse kar lahko rečem: (….) Ženske, ki niso zadovoljne v svoji koži morajo napadati, ker je to vse kar imajo.”

 4. Podpiram akcije iskreni.net, mi dajo pa mislit tele kritike, vseeno. Razglašati splav za umor je vsaj netaktno. Nekako kot bi samomor razglasili za umor… Splav je podobno kot evtanazija: prepovedan je lahko zato, ker si nihče ne bi smel vzeti pravico da ga opravi. Glede homoseksualnosti pa jim vsa čast, vsekakor. Čez glavo imam teh pedrov in njihovega “ponosa”.

 5. Bravo avtorji in podpisniki pisma! Nosilcem sovraštva in nestrpnosti je treba reči odločen NE! Vsak ima pravico, da sam odloča o svojem življenju in morebitnem potomstvu, pač v skladu s svojimi nagnjenji, željami in interesi, ne pa, da se ga (jo) posiljuje z neživljenjskimi in ljudem sovražnimi dogmami neke iz bližnjevzhodnih puščav izvirajoče sekte.

  • a ne morete preboleti družinskega zakonika, kaj?!
   najbolj sovražni in nestrpni ste ravno gejevski aktivisti&co. kdo vam pa kaj hoče?
   upam, da noben sponzor ne bo nasedel temu ustrahovanju vseh priklopljenih na državne jasli.

  • Tinko, le spomni se malo kako so komunisti ravno zradi nestrpnosti pobijali. Kdor se ni strinjal z njimi, zlasti taki, ki so imeli veljavo in avtoriteto pri ljudeh, so bili ubiti. In z njimi vred še dobršen del njihovih družin. Tudi otroci.

  • Pripadniki sibirske sekte ste ste pa seveda vsi zlati, a? Življenjski, a? A veste, zakaj je bil Marx najbrž tako tečen in sovražen? Bojda je imel vse polno uši, ker se ni umival, pa so ga pikale v njegovi bradi. Zato se je hotel znašati na cel svet. Tinko, če bi bilo po volji vašega velikega guruja, začetnika in glavnega apostola, ne, celo maziljenca vaše sibirske sekte, nobenega od nas ne bi bilo več na tej zemljici, ker bi nas razviti industrijski narodi preprosto iztrebili in uničili. Hvala Bogu je temu na prste stopila ena druga opcija, zelo tesno povezana s tisto puščavsko sekto, ki jo prej omenjate.

  • Tudi pedofili in incestni sprevrzenci imajo svoja nagnjenja, gospod Tinko. Ali velja tudi zanje Vasa trditev, da vsakdo lahko v skladu s svojimi nagnjenji odloca o svojen morebitnem potomstvu?

  • Tudi pedofili in incestni iztirjenci imajo svoja nagnjenja, gospod Tinko. Ali tudi zanje velja Vasa trditev, da ima vsakdo pravico ziveti in odlocati o morebitnem potomstvu v skladu s svojimi nagnjenji?

 6. Levo usmerjeni so vse bolj nestrpni. V svoji nestrpnosti, nestrpnost kot po tekočem traku pripisujejo drugim. Vsi drugi so nestrpni, samo levičarji pa ne. Njih je sama ljubezen.
  Naj spomnim, da so ekstremni levičarji v Sloveniji udejanjali svojo nestrpnost do drugače mislečih tako, da so jih pobijali. V Sloveniji! V takoimenovani Ljubljanski pokrajini še največ.

  Zaradi nestrpnosti so v Nemčiji pobijali Jude. In kasneje to nestrpnost razširili na po vsej Evropi Zdajšnja dogajanja pri nas me spominjajo ravno na to. Kdaj bodo začeli s fizičnim obračunavanjem?

 7. Levičarji, homoseksualci zelo agresivno uveljavljajo svoje mnenje in nazore. Po njihovem morajo skorajda vsi sprejeti njihovo mnenje. Kdor jim argumentirano ugovarja in pove svoje mnenje, je nestrpen. Levičarjem se ne sme ugovarjati! Oni z največjo ljubeznijo agresivno, surovo uveljavljajo svoje mnenje in seveda niso nestrpni. Kje pa!!!!

  Zgodovina, naša učiteljica. Naš narod je to pred desetletji že doživel. In ponovno doživlja.

 8. Tej agresivni homoseksualni ideologiji je potrebno reči odločen NE! Si predstavljate kaj bo, ko bodo prišle na oblast »napredne sile«, ko bo vzpostavljen referendumski kvorum?

 9. Vse lepo in prav, iskreni.net, tole je sicer res grdo, ampak vi kar veselo vabite se naprej na svoje druzinske shode Luksica, ki mu zdaj lahko pridruzite se razne Kovacce.

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite