E. Brecelj, Odmevi: Če ta družba ne želi, da sem na Onkološkem inštitutu, pač ne bom

49

Pogovor Erika Breclja s Slavkom Bobovnikom za Odmeve

V osrednji zdravstveni ustanovi, ki skrbi za zdravljenje bolnikov z rakom, je vse bolj napeto. Danes so zaokrožile informacije, da je kirurg Erik Brecelj dobil odpoved, kar je vodstvo zanikalo.

Brecelj je v pogovoru za Odmeve dejal, da če ta družba ne želi, da je na Onkološkem inštitutu, pač ne bo. Če bo dobil odpoved, se ne bo pritožil, temveč bo predal dokumentacijo in odšel.

Svet Onkološkega inštituta je razpravljal o kandidatih za novega direktorja inštituta in obravnaval možnost odpovedi za pomočnico direktorja za pravne zadeve Zlato Štiblar Kisić. In prav ona je povzročila nov zaplet, saj naj bi povedala, da so ji naročili, naj pripravi odpoved delovnega razmerja za kirurga Erika Breclja. Kirurg, ki je leta opozarjal na različne napake v tem zavodu, naj bi že pripravljal vse potrebno, da bo svoje delo predal in zapustil inštitut. Je to res, gospod Brecelj, ali je bila to samo tista prva reakcija, potem ko so vam to povedali?
To je bila premišljena reakcija. Ko bom dobil odpoved, se ne bom pritožil. Dokumentacijo bom imel pripravljeno za predajo bolnikov in bom šel. Če ta družba ne želi, da sem tam, pač ne bom. Po toliko letih lahko to rečem.

Ampak poglejte, uradne izjave z Onkološkega inštituta so precej drugačne, bolj pomirljive. Gospod, ki bi se lahko podpisal pod vašo odpoved, če sem prav razumel, te pravice sploh v tem trenutku nima.
Ne, po mojem mnenju jo ima, zato, ker vlada ga še ni odstavila.

Gospod Brecelj, glede na najino znanstvo desetih let, bom zdaj ponovil eno od izjav, ki jo je napisal oziroma jo je sporočil gledalec popoldne. Pravi, da ste odličen zdravnik, velik poštenjakar, neomajen borec za pravice pacientov in vsega in prav zaradi tega verjetno težek sodelavec?
Jaz sem zelo težek sodelavec. To sem javno povedal. Jaz tudi v tej zgodbi sebe ne vidim kot neke žrtve. Meni je žal zato, ker sem bil s srcem v tej bolnici in lahko končno rečem, da je svet zavoda, tudi predstavniki vlade, odlično delal svoje delo, da odlično razumejo probleme, tudi razloge, zakaj je prihajalo do afer v preteklosti. Začeli so postavljati tudi organizacijsko in na pravnem področju statut zavoda tako dobro, da lahko z gotovostjo rečem, da v prihodnje bi se te afere preprečevale, če bi bila možnost, da nastanejo.

Kaj je največja težava v tem trenutku?
To, da se te ljudi, člane sveta, žali v javnosti, da jih direktor napada, ponižuje, žali, ob tem, da delajo odlično delo. Pričakujem minimalno podporo vlade, da svet zavoda do konca opravi svoje delo, da postavi to bolnico na temelje, ki bodo omogočali, da se afer na Onkološkem inštitutu znebimo.

Gospod Brecelj, vem, da so vam bila ponujena tudi nekatera odgovorna mesta. Zakaj nočete sesti na neki vodstveni stolček? Če bi tam udarili s pestjo po mizi, bi bilo slišati dlje.
Ne, mene zanima pač kirurgija in zame je ena zahtevna operacija, ki jo delam cel dan, veliko bolj težka in zahtevna, kot biti recimo direktor Onkološkega inštituta. Ni to taka znanost biti direktor, ampak saj pravim, politika pa tudi mora svoj nadzor izvesti in ukrepati, ko je potrebno.

In Erik Brecelj bo ostal v operacijski dvorani? Ne bo ukrepal od drugod, opozarjal od drugod, z nekega drugega mesta?
Ne rečem. Če bom dobil odpoved, bom šel, ja.

Poglejte, ko smo pred leti slišali samo vaša opozorila, je še nekako šlo. Zadnje čase pa se zdi, da je v slehernem segmentu tega zdravstva, v sleherni pori tega zdravstva nekaj hudo narobe. Ampak gospod Brecelj, jaz poznam celo vrsto ljudi, ki delajo v tem cehu in ki so predani svojemu poslu in so dobri zdravniki in dobri delavci. Kaj se dogaja? Imamo napačen vtis o tem zdravstvu?
Do neke mere res napačen. Ogromno ljudi, ne samo zdravnikov, tudi negovalnega kadra, medicinskih sester in drugih dela svoje delo odlično, pošteno, transparentno, strokovno. Žal so posamezniki, ki kvarijo ta ugled. Problem politike pa je, ni potrebna reforma zdaj, ker Slovenci se te besede bojimo. Politika bi morala dovoliti ljudem, ki imajo pozitivne ideje, poštene namene, da pridejo do izraza in te ideje udejanjijo. Ne pa, da dovoli, da nekdo, ki dokazano svojega dela ni opravljal tako, kot bi moral, jih mirne duše žali v javnosti, napada, ponižuje; tega si ministrica ne sme privoščiti.

Zdaj kažete s prstom na enega samega človeka? Na direktorja Onkološkega inštituta.
Ja.

Se je v teh zadnjih desetih letih, odkar traja ta vaša bitka, sploh kaj v tem slovenskem zdravstvu premaknilo, spremenilo na bolje?
Bistveno premalo, kot bi se lahko. Glede na to, da smo vse dokazali. Ampak prav zadnje čase pa čutim, vidim spremembe, vidim ljudi, kot recimo člane sveta zavoda Onkološkega inštituta, ki peljejo stvari pozitivno naprej. Njih je treba podpreti. Ne mene. Njih je treba podpreti, da to počnejo naprej. Ne pa dovoliti, da se jih ponižuje v javnosti.

Več lahko preberete in si ogledate pogovor na rtvslo.si.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


49 KOMENTARJI

 1. En dober spin.

  Brecelj dela galamo že 10 let. Vmes je mafija na OI izpeljala vse posle. In sedaj poniknila.

  Sedaj je kriv samo Remškar, ki je eno leto direktor OI in eno leto skuša pogasiti štalo.

  Brecelj pa hvali nadzornike.
  “En gledalec je rekel, da ste velik poštenjakar”.

  1.del lutkovne igrice za glupe Slovence

 2. To boš moral malo razložiti.
  Brecelj ni easy, v tej štali pa se dobro bori. Vendarle eden, ki ni suženj po svoji volji.

  • Zdravko: “… Vendarle eden, ki ni suženj po svoji volji.”
   =============

   pavel: “1.del lutkovne igrice za glupe Slovence”
   =============

 3. Brecelj je en velik kverulant. Ne bi se čudil, če si ne bi “novice”, da je odpuščen kar sam “namontiral”. Je pa to pot JJ dobro odnesel, včeraj ga Brecelj ni niti enkrat obtožil nečesa.

  Na KPK-ju pa imamo te dni eno podobno zgodbo v kateri igra glavno vlogo Brecljeva “enojajčna dvojčica”. Brecelj v sedlu. 😉

 4. Je pa Brecelj pridobil še nekaj kilogramov žive teže odkar sem ga nazadnje videl. Dobra “reklama” zdravnika za zdravo življenje.

 5. Imaš kaj argumentov proti Breclju? Razen da z JJ nista skupaj.
  In kaj je narobe s to “dvojčico” na KPK? Imaš kak argument? Ali samo vsem privoščiš hudo, tako tipično, slovensko.

  • Zdravko: “Imaš kaj argumentov proti Breclju? …”

   Mi je tole,…

   http://med.over.net/forum5/read.php?151,9945229

   … na kak primitiven način se je znesel nad predsednikom vlade za katerega očitno meni, da se mora ukvarjati z vsako pipo na Onkološkem inštituto veliko povedalo o njem.
   Pa intervju, ki ga je dal pred kakimi 4 leti na TV SLO, ko je navedel, da so mu ponujali vodstveno mesto, da bi uredil stvari po svoje, pa je odklonil, mi je tudi veliko povedalo o njem. Bi vseskozi kritiziral in celo primitivno pljuval po drugih pa sam nič ukrenil, podobno kot Sedlarjeva na KPK. Ona (pa tudi Brecelj) bi si lahko poiskala službo drugje, a tole kdo sili, da je na KPK

   • Še to, Sedlarjeva je bila izbrana v drugem iskanju, potem, ko je prva ekipa odstopila po nekaj dneh. Na prvem soočenju z izbirno komisijo ni dobila pozitivne ocene in bila najslabša med vsemi kandidati.

   • Razen tega, da z JJ nista na liniji?! Sicer, da bi JJ podlegel Zidarju ne bi bilo nič posebnega.
    Tudi da je odklonil vodstveni položaj, ki mu ga nihče ni ponudil!, tudi ni nič slabega.

    • Zdravko: “Razen tega, da z JJ nista na liniji?! Sicer, da bi JJ podlegel Zidarju ne bi bilo nič posebnega.”
     =======================

     Izgleda, da ti ni jasno kak intelektualni poden so obtožbe JJ-a s strani Breclja zaradi vodovoda na OI.
     Pa ni predsednik vlade odgovoren za prevzem stavbe!
     Za to so kompetentni gradbeni in še kakšni inženirji v komisiji za prevzem. Predsednik vlade jih lahko kvečjemu vpraša, če je vse OK.

 6. Tudi meni deluje kot predstava v lutkovnem gledališču.
  Show v prime-time terminih televizij, sam ga gledal včeraj preko nacionalke ob sedmih in zlasti ob desetih z Bobovnikom.

  Seveda je zadnje, kar medije briga, da bi predstavili nek poglobljen, objektiven vpogled v dogajanje. Drug pogled kot Brecljev jih tu sploh ne briga. Škandalozno, slepo sledijo eni strani, drugi strani pa, konkretno dr.Remškarju niti ne pomolijo mikrofona pred usta. Saj bi ga tako ali tako lahko, kot oni znajo, maliciozno zmanipulirali. Ampak niti do njega ne grejo. Predvajajo stare posnetke, kaj je rekel septembra. 🙁

  To kar imamo, je karikatura medijev. Namesto, da bi nam pomagali po profesionalnih kriterijih, torej tudi objektivnosti in nepristranosti, videti resnico, nam v novicah dajejo nek EPP. Ta zlepljenost novinarjev in dr. Breclja je prav bolestna. Z obeh strani bolestna.

  p.s. Pol nam pa še časnik.si prenaša članke nekega Olenika, ki trga vodilne zahodne medije, češ, kako zanič da so. Nora hiša. 🙁

  • Remškarju so ponudili mikrofon, ob razrešitvi. Poden! Sedaj pa niti ne gredo več k njemu.
   Nora hiša, sicer res. Težko je imeti mnenje o čemerkoli. Vendar ne vidim s čem si je Brecelj zaslužil odpoved.
   Niti Sedlarjeva, ki jo Riki kar odslavlja na enak način. Štefanec pa res ni referenca za karkoli.

 7. Če nam je kaj včerajšnja medijska predstava pokazala, je to, da so se Breceljeva demantiranja izjav dr. Remškarja, da on stoji za njegovo odstavitvijo z vrha OI, izkazala za neresnična in da dejansko odstavljajo dr. Remškarja prav po volji dr. Breclja.

  Vse kaže, da je “novica”, da dr. Breclja mečejo iz službe dejansko samo medijski spin. Ki naj dodatno vrže slabo luč na dr. Remškarja, ki je s svojim pismom vladi dokazal, da se jim ne misli brez boja ukloniti. Vse kaže na povezavo med dr. Brecljem , Nadzornim svetom z bledo politikantko Miklavčičevo in pa namestnico Remškarja ( neko neznano na ić), ki ji je ta druščina namenila, da bo nasledila dr. Remškarja. Je pa Remškar odkril velike nepravilnosti pri njenem izplačevanju nadur in začel ukrepe proti njej. Proti njej pa res. To, da bi ukrepal proti Brecelju, je pa očitno samo spin vojne proti Remškarju. Izmišljotina. Odogovor na Remškarjevo ukrepanje proti njegovi nesojeni naslednici in njeni očitno korumpiranosti ter odgovor razkrinkanje nepravilnosti v delovanju nadzornega sveta, vključno z nesnemanjem zadnjih sej.

  Vse skupaj je bolno. Skratka v vojni proti Remškarju so očitno njegova korumpirana namestnica ( nesojena naslednica), nadzorni svet in dr. Brecelj. Če je ta zadnji, pomeni, da so slepo na tej strani tudi mediji. Za dr. Remškarja zveni situacija izgubljeno, razen če nima neke podpore v vladi.

  Zelo verjetno je dr. Brecelj zraven in izkorišča svojo medijsko moč ( mimogrede, povsem proti vsaki etiki lastne profesije) zato, da bi obračunal z dvema vodilnima na strokovnih položajih v OI, s katerimi je kot pes in mačka že desetletje. Pravzaprav je dr. Remškar, ki se je pojavil kot motnja v tem obračunu šele dobro leto nazaj, le kolateralna žrtev v tej dolgoletni vojni.

  Cela igra je pravzaprav umazana in ljudje, ki nismo njen del, ne poznamo dovolj dejstev, da bi lahko sodili. Mediji si pa upajo soditi, čeprav se jim sanja še manj kot recimo meni. Ampak ta predstava za javnost, ki iz dr.Breclja dela svetniško osebnost in edinega kompetentnega zdravnika na OI, je pa ena taka beda ( tu pa predvsem beda slovenskega žurnalizma), ena taka primitivna medijska manipulacija z nevednim ljudstvom, da ob teh cesarjevih novih oblačilih jaz res ne morem molčati.

  • Popolni konstrukt! Če Brecelj nima ambicij zamenjati Remškarja, potem je vse kar govoriš navaden konstrukt, brez podlage.

   Remškarju se obil o glavo opomin pred odpovedjo, ki ga je izdal Breclju. Kdor drugemu jamo koplje sam vanjo pade.

   • Nekaj od stvari, ki sem jih zapisal, je res hipotetičnih. A več dejstev nakazuje na njih.

    Vsekakor je novica, ki jo je dr. Brecelj spravil v medije, češ da ga odpuščajo ( in nima nič črno na belem, da bi bilo to res, popolnoma ničesar), bazirana na nečem, kar naj bi slišal od nekoga. In zanimivo, slišal prav od tiste osebe, ki ji je bilo namenjeno, da nasledi direktorja, a ta je direktor na podlagi ugotovljenih nepravilnosti proti njej začel ukrepati. Proti njej pa res. Zrelo kredibilna zgodba, skratka. 🙁

    To, da dr. Remškar odpušča dr. Breclja je torej dokazano približno toliko kot ono, da je Patrija podkupila Janšo. Take bedarije lahko verjame oz. jih vrednoti za fakte samo Slovenija. Tista, ki verjame tudi, da so ji žled poslala Natova letala

    • Če mu je dal opomin pred odpovedjo in izgubil na celi črti, ni verjetno, da bi Brecelj forsiral naprej. Je že zmagal. Čemu torej. Dvomim, da je Brecelj sam razglasil govorice o svoji odpovedi.

   • Seveda obstaja alternativna hipoteza, da so dr. Breclja naplahtali z novico, da ga dr. Remškar odpušča in računali z njegovimi burnimi odzivi pred vesoljno Slovenijo. Ga skratka izkoristili za boj proti R., pri katerem B. torej ne bi bil primarni deležnik. Ampak, a je možno, a je verjetno, da je tako naiven in da ne bi preveril, kaj je res, preden burno odreagira?

    • Saj ni nič burno odreagiral. Burno so odreagirali mediji. Zdi pa se mi verjetno, da je Remškar hotel zadati še en udarec dokler je lahko. On se je osramotil z opominom Breclju.

   • Sicer ima pa dr. B. ambicijo zamenjati, kot sem omenil, dve vodilni figuri na stokovnih položajih v OI, strokovnega direktorja in direktorja kirurgije, s katerima je v vojni že desetletje in več in to ni nobena skrivnost, samo da to stanje trenutno ni v fokusu javnosti.

    Opomin pred odpovedjo, ki ga je pred meseci direktor dal dr. B. je bil pa, kolikor je to možno, tudi javno pojasnen. Brecelj je kršil temelje poklicne deontologije, ko je bolniku/bolnici reklamiral neko po doktrini nepriznano metodo pomožnega zdravljenja in obenem pred isto osebo kritiziral svoje nadrejene zaradi tega, ker te metode ne ponudijo. Tak opomin je strokovno logičen.

    • Ne vem. Meni je precej za lase privlečen. Strokovne/tehnične napake, če je to bila, se rešujejo drugače. Za to se ne dajejo odpovedi.

     • Dr. Breclju nihče ni dal odpovedi in ne verjamem, da je dr. Remškar to nameraval. Nobenih dejstev okoli tega ni. Je pa dejstvo, da mečejo iz položaja in službe dr. Remškarja. In to je nesporno dejstvo.

      Torej eno je medijska predstava. Drugo so dejstva. V tem primeru kažejo ta glede na predstavo v divergentno smer. Če tega ne moreš uvideti, ti ne znam pomagati. Napisal sem dovolj in s tem končujem.

 8. Bobovnik je kot star novinarski maček diskretno manipuliral tako, da je precej svojih iztočnic in vprašanj predstavil s prvoosebnega stališča:

  “Gospod Brecelj, glede na najino znanstvo desetih let, bom zdaj ponovil eno od izjav,… da ste odličen zdravnik, velik poštenjakar, neomajen borec za pravice pacientov in vsega in prav zaradi tega verjetno težek sodelavec.”

  “Gospod Brecelj, vem, da so vam bila ponujena tudi nekatera odgovorna mesta. Zakaj nočete sesti na neki vodstveni stolček?…”

  “Ampak gospod Brecelj, jaz poznam celo vrsto ljudi,…ki so predani svojemu poslu in so dobri zdravniki in dobri delavci. Kaj se dogaja?…”

  “Gospod Brecelj, pred desetimi leti sem poznal zdravnika, ki je napisal takšno pismo…. to je seveda vaše pismo…”

  “Gospod Erik Brecelj, ne verjamem, da boste odšli iz operacijske sobe.”

  in za konec: “Rabimo vas.”

  Ali je novinar s prvoosebnim zgledom hotel nakazati gledalcem, ki izpraševanca osebno ne poznajo, kako visoko bi pravzaprav morali ceniti dr. Breclja in podeliti temu primerno težo njegovim izjavam?

  Zakaj ni rtvslo hkrati z Brecljem pred kamere povabila tudi napadenega direktorja Onkološkega inštituta (na katerega je Bobovnik pokazal s prstom), da bi pred gledalci soočila svoje izjave?
  A je že spet na delu “civilna družba”, kot pri odstavljanju tujcev iz slabe banke?

  • Odličen komentar!
   Vse skupaj mi je zvenelo precej ceneno s strani Bobovnika, ampak ta zaključek: “Rabimo vas” pa je bil tako patetičen, da sem skoraj zajokal. 😉

   Ta Bobovnikov nastop je bil lep primer kako se vpliva in oblikuje javno mnenje. Za učbenike o novinarski manipulaciji.

  • Zlata Štiblar Kisić

   To neznano osebo sem zgoraj navajal, ne da bi se spomnil njenega imena. Ta oseba se očitno nadeja direktorskega stolčka OI, pa je ukrepanje dr. Remškarja ob ugotovljenih nepravilnostih ( preveč je sama sebi izplačevala nadure) to postavilo pod vprašaj. No, ta oseba je, bi si upal sklepati, najbolj zaslužna za včerajšnjo veličastno medijsko predstavo. Med drugim Bobovnikovo.

   Koliko je vpleten dr. Brecelj, se bo pokazalo v prihodnjih mesecih. Zapomnite si imena: dr. Janez Žgajnar, dr. Marko Hočevar. Če bosta tadva za dr. Remškarjem izgubila svoji poziciji, potem pač ni nobenega dvoma, da je dr. Brecelj ne le sopotnik, ampak eden kolovodij teh bolanih intrig in medijskih predstav.

   Še to: me zanima, ali so zmožni omenjeno Štiblar Kisićevo po razkritjih še imenovati na direktorski položaj. V Sloveniji je marsikaj možno.

 9. E. Brecelj: “Če ta družba ne želi, da sem tam, pač ne bom. ”
  =================

  Ta izjava mi je včeraj v Odmevih še posebej padla ušesa.
  Zdi se mi precej hinavska, ker se zdi, da se Brecelj z njo sklicuje na svojo, po očitno njegovem prepričanju, popularnost v javnosti.
  Le zakaj se Brecelj sklicuje na javnost (družba), če je vendar vsakemu jasno, da ni v sporu z javnostjo (družbo) ampak je v sporu (ali “sporu”?) s svojo ožjo profesionalno okolico?
  Le zakaj se Brecelj sklicuje na javnost (družba) saj ga ne odstavlja družba ampak naj bi ga njegovi predstojniki?

 10. Imam res gužvo in nisem vse prebral. Dobro piše If, Riki in Vanja. Slednje dva Breclja napadata, ker je ta nekoč napadal JJ. If gre bolj profesionalno za sledovi krvi. Zdravko ima zgleda bolečo izkušnjo z odpustitvijo, zato je zanj vsak, ki odpušča = velika baraba.

  Ful moramo brati natančno, osvobojeni od navezanosti na stranko ali človeka. Tudi jaz za Remškarja ne dam roke v ogenj. Podobno je kot branje kriminalk agathe Christi. Detajli in nelogičnosti v zgodbi povejo resnico, ki jo akterji skrivajo.

  Mi ki smo zunaj, ne zdravniki, ne politiki in ne mediji: mi moramo zelo previdno sprejemati informacije, da nas mediji ne uporabijo za kanon futer “dejanja zla s kolektivom” kot je bilo 3 leta nazaj odstavljanja JJ.

  1. Bobovnik je neprofesionalen novinar, rdeči in potuhnjeni politkomisar. Takoj sem za demonstracijo ali peticijo, da rtvslo neha dobivati davkoplačevalski denar. To je medij rdeče mafije.

  2. Brecelj spravlja ven afero za afero. Podoben je JJ. Dela šov, rezultatov ni 10 in več let (ali izvajalec del sedi v zaporu, predsednik nadzornega sveta, vodja bolnice, pravni in drugi svetovalci in podpisniki pogodb? Še več: ali so jim zarubili hiše, vikende, bančne račune, delnice, avte, da pokrijejo škodo nam davkoplačevalcem) mafija pleni dalje (Zidarjev SCT je 2x predrago bolnico naredil, potem pa z aneksi 6 let vlekel dodatne milijone.

  3. Remškar je samo eno leto tu in je sedaj glavni sovražnik Breclja, vsa mafija v nadzornem svetu pa je za Breclja sedaj pozitivna, čeprav je v svetu človek, ki je bil njegov šef 10 in več let: dr. Žgajnar.

  4.komunisti in Janša so spet na liniji. Miklavčičeva (sds) je šefica, ki je Remškarja odstavila.

  5. Nadzorniki so podkupili remškarjevo desno roko, Remškar jo je zaradi goljufije hotel vreči ven, sedaj pa ji pomaga Brecelj in medijski aparat poleg pokvarjenega nadzornega sveta, ki ga Brecelj po novem hvali, čeprav je notri polno prejšnjih akterjev.

  Torej je (po moji logiki in ugibanju) Brecelj podobno kot Janša priročen igralec, ki zavaja javnost z aferami, da javnost misli, da se kaj rešuje, v resnici pa dela za mafijo, dobiva delež.

  • pavel; “Slednje dva Breclja napadata, ker je ta nekoč napadal JJ. ”
   =====================

   Ne spomnim se, da bi Sedlarjeva iz KPK kdaj napadala Janšo. 😉

   Se pa strinjam glede Remškarja, tudi meni se ne zdi nek brezmadežen cvet.

   • Jaz nisem omenjal sedlarjeve, temveč tebe in vanjo.

    Tudi nisem pisal, da je Remškar pokvarjen, zato se ne moreš v tem z menoj strinjati.

    • pavel: “Jaz nisem omenjal sedlarjeve, temveč tebe in vanjo.” …
     ================

     … v povezavi z JJ. Nisi razumel, Sedlarjevo sem omenil zato, ker sem jo v predhodnih postih izenačil z Brecljem glede kverulantstva, zato sem na koncu tudi pripopal smajlija, ki mežika.

     Tudi jaz nisem napisal, da je Remškar pokvarjen, torej mi ne moreš tega pripisovati.

  • 1. Ti si pa res zadovoljen z vsako simplifikacijo. Sploh človeku ne priznavaš da ima lahko tudi kaj značaja. Tebi so vsi gnili. Vsi Fritzlove žrtve brez značaja. Spet razen tebe, predpostavljam. Ti imaš značaj! Ti imaš razlog za pohvalo ali kritiko.

   2. Glede Breclja, pa sporočaš: vsi so slabi, vsi so gnili.

   • To so tvoje poenostavitve in to samo zato, ker sem Janšo kritiziral.

    Ali ločiš kritiko dejanj in kritiko (odpis, umor) osebe? Mislim, da ne, ker drugače ne bi ljudi zmerjal z bedaki. To (pekel) kar sam živiš, to seješ in potem žanješ.

    Kar nekaj ljudi spoštujem. Hkrati prav vsakega pohvalim, če kaj dobro napiše. Celo tebe. Ne pozabi, da sva se več let “ujela” na teh komentarjih, kot se sedaj z Alfe.

    Moraš vedeti, da avroritarcev pa res ne prenašam, šefom ekstra gledam pod prste. Še manj prenašam kolektiv in navijače.

     • Ne o Remškarju, a o vseh, ki so se nanj spravili.

      Ravno pred parimi minutami je skandinavski strokovnjak na Odmevih povedal, da gre domov. Čeprav se je boril za svobodo Slovencev. “A sedaj si iščite svoje Che Guevare”.

      Ti si svojega že našel.

     • Ti si svojega že našel.
      ==========
      ko bi te že človek resno vzel, se poserješ na svoje lastne besede.

 11. Poštenjakar Bobovnik je v tej od mafije ugrabljeni Sloveniji vedno poštenjakar, čeprav velikokrat zavestno laže in zavaja.

  Poštenjakar je tudi vedno šef in politik Kučan, čeprav je gotovo eden od mafijskih kolovodje.

  Poštenjakar je vedno tudi delavec Brecelj, čeprav dela take prekrške zaradi katerih bi vsak povprečni Slovenec (ki ni na liniji) letel iz službe.

  Postenjakarji so vedno tudi sindikalisti, Semolič in Štrukelj, čeprav sta gotovo kolovodja mafije.

  In Poštenjakar je za 10 procentov Slovencev vedno JJ, čeprav se rdečkarji že 30 let trudijo najti obremenilne dokaze…

 12. delavec Brecelj, čeprav dela take prekrške zaradi katerih bi vsak povprečni Slovenec (ki ni na liniji) letel iz službe.
  ==================
  sklep: Delavec Brecelj ni povprečni Slovenec.

  • Tudi delavec Remškar ni povprečen. Pa se z njim dela kot se dela. Niti javne besede mu ne privoščijo.

   Kot da bi bil Janez Janša. In njegova stranka. Vodilna stranka opozicije. Ki za televizije, kot jih gledam, bolj ali manj ne obstaja. Če ni afer, ki bi jih Janši naprtili, šefa opozicije mediji, kot jih imamo, držijo v globoki ilegali. Ostaja mu samo twittanje kot dokaz, da ga še niso fizično likvidirali.

   Očitno s kriteriji te “povprečnosti” nekaj ne štima. Oz. bolje, sploh ni kriterijev. Je direktiva ali pa kolektivni Pavlov refleks, koga se podpira in koga neusmiljeno popade in raztrga.

   Pa saj že javno ne skrivajo več, da sta jim komunizem, marksizem in avtokracija ( putinovstvo, castrovstvo, chavezovstvo) ljubša kot zahodna demokracija in kapitalizem.

    • Torej je to z odpovedjo res. Ni si Brecelj tega izmislil.
     Tokrat zaradi izjav v Večeru. Morda pa še uspemo prebrat ta članek, kjer Brecelj širi “informacije javnega značaja”, kot član Sveta zavoda!
     Pa še Štiblarco bodo odpustili z ovadbo vred. Da bomo ja vedeli v kako pravični državi živimo.

    • Očitno sem glede nekaterih stvari prehitro sklepal. Pripisujoč dr. Remškarju večjo racionalnost, kot jo očitno trenutno premore.

     Namesto da bi se racionalno branil, je šel ( stisnjen v kot brezupa, z željo po maščevanju?) streljati iz vseh topov, na način, ki mu ta hip vse prej kot pomaga.

     Tudi, če je kolovodja njegovega odstavljanja prav dr. Brecelj, tudi če ta z javnimi nastopi krši v pogodbi o zaposlitvi določena pravila obnašanja in bi v vsaki firmi ali bolnici na zahodu ob podobnih javnih nastopih že davno letel iz službe, je ta hip jasno, da si bo Remškar z načrtovanjem kakršnihkoli ukrepov samo dodatno izkopal jamo.

     Kakršnkoli ukrep proti dr. Breclju v tej državi seveda pomeni medijski pogrom proti osebi, ki bi ukrep sprejela. Če bi npr. kdo oglobil Breclja za nepravilno parkiranje, joj-prejoj njemu, če zadeva pride v medije. 🙂

     Škoda. Sem imel Remškarja za prepametnega, da bi počel to v takem trenutku. Za bolj obvladanega. Potem pa izpade tako, da se moram še sam za svoja sklepanja posipati s pepelom.

    • Sicer kljub temu za večino tistega, kar sem tule pisal, lahko še stojim.

     Tudi z odhodom dr. Remškarja je malo verjetno, da bo na OI zavladal mir in se bojo sumljivi posli in zanikrnost iz preteklosti razčistili na način, da bo javni interes imel kaj od tega. Čisto verjetno, da bo ostalo ( latentno) vojno stanje med dr. Brecljem in nekaterimi vodilnimi iz stroke na OI. Vprašanje, kako bojo sobivali.

     Precej verjetno, da ima Brecelj velike skomine, da bi počistil tudi z vodilno strokovno garnituro v ustanovi. Za njih celo bolj kot za Remškarja. Če mu bojo dovolili, je drugo vprašanje. Medijsko podporo, da s tanki zapelje čez kolege bi Brecelj gotovo imel, o tem ni dvoma.

     Kdo pa bo direktor Onkološkega inšitituta, kdo strokovni direktor UKC? Naj bosta vendar končno novinarja, po vzoru Praprotnika na NLB. Predlagam Bredo Štivan Bonča za Onkološki inštitut in Dejana Steinbucha za strokovnega direktorja UKC. Kvalifikacije so brezhibne. 🙂

     • Dr. IF,

      čigav pa je Remškar: sklepam, da je nsi, če ga je lani vlada nastavila, da pogasi 10 letni požar na OI.

      Če bi bil SDS, ga miklavčičeva ne bi žagala?

      Kako je z 10 nalogami, ki jih ni opravil? Zakaj ne dokazuje, da je nekatere opravil popolno, nekatere 70% itd?

     • Na tako naslavljanje se, pavel, sicer ne mislim odzivati. Odgovorov na tvoja vprašanja pa žal ne vem. Remškar je bil v SKD, tudi njen poslanec, ne vem pa, če je še v kateri stranki. Če v kateri, potem najverjetneje v SLS. Niti ne vem, če ima Miklavčičeva karkoli opraviti z SDS, to je tvoja domneva. Pravzaprav me strankarska plat tu najbolj ne zanima in sodim, morda napačno, da niti ni tako pomembna.

Comments are closed.