Državljanska participacija v Evropskem parlamentu

0
221

PREJELI SMO. Volilna udeležba je bila na zadnjih evropskih volitvah približno 43-odstotna in najnižja doslej, v Sloveniji se je teh volitev udeležilo 28 odstotkov državljanov. Zaupanje v Evropski parlament od leta 2009 pada in je 41-odstotno (Eurobarometer, december 2011). Že nekaj časa je odprto vprašanje demokratičnega primanjkljaja v okviru predstavniške demokracije in vloge političnih strank v evropski politični areni.

Vabimo vas, da se nam pridružite na tiskovni konferenci, ki bo potekala v petek, 29. 6. 2012, ob 13. uri v Hiši Evropske unije, Breg 14, Ljubljana.

G. Blaž Golob (CeGD) in g. Simon Delakorda (INePA) bosta predstavila evropska projekta (Padgets in Puzzled by Policy), katerih cilj je vključevanje državljanov in javnosti v delo Evropskega parlamenta ter v evropske politike s pomočjo interneta in družbenih omrežij, kot so facebook, tviter ter bloger. G. Franci Zlatar (Slovenska filantropija) in g. Franci Jazbec (Društvo Odnos) pa bosta osvetlila pomen tovrstnih evropskih projektov za nevladne organizacije.  Z nami bodo svoje izkušnje, videnje in izzive pri vključevanju javnosti v delo Evropskega parlamenta podelili nekateri evropski poslanci.

Vabljeni.