Družinski zakonik dejansko prinaša podlago za umetno oploditev lezbijk in kupovanje otrok

3

PREJELI SMO. V zadnjem času v javnosti poteka polemika o tem, ali Družinski zakonik v 60. členu v povezavi s 5. členom dejansko daje podlago za legalizacijo umetne oploditve za lezbijke in kupovanje otrok oziroma t.i. nadomestno materinstvo.

Zagovorniki zakonika to vztrajno zanikajo, na včerajšnjem velikem soočenju na TV Slovenija pa je bil predstavljen magnetogram razprave predstavnice MDDSZ Ane Vodičar na seji Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide, v katerem pojasnjuje, zakaj mora ta člen, ki določa, da zakonca svobodno odločata o rojstvu otrok, veljati tudi za istospolne pare.

Med drugim pravi takole: »Ker ocenjujemo, da določeni tuji pravni sistemi omogočajo, da tudi partnerske skupnosti na nek način otroka pridobijo, recimo, situacija, da tuje državne ureditve omogočajo oploditve, ki jih naša ureditev ne, ocenjujemo kot potrebno, da se svobodno odločanje o rojstvu otrok zapiše oziroma se ne izključi za partnerske skupnosti.«

Povedano pa je neposredna potrditev, da so predlagatelji ves čas imeli v mislih, da se bo ta člen uporabljal v povezavi z umetno oploditvijo lezbijk in nadomestnim materinstvom kot ene izmed oblik pridobivanja otrok, kakor že ves čas opozarjamo nasprotniki zakonika.

Naravno dejstvo je, da se otrok rodi iz zveze med moškim in žensko, predstavnica MDDSZ pa je povedala, da zakonik uvaja PRIDOBIVANJE otrok.

Tako popredmetenje otroka ocenjujemo kot povsem nesprejemljivo in predstavlja enega izmed pomembnih argumentov, da na materinski dan gremo na referendum in glasujemo proti.

Tomaž Merše

P.S.: Citat izjave je iz magnetograma 5. nadaljevanja 19. redne seje 31.3.2011 Odbora DZ za delo družino, socialne zadeve in invalide in je dostopen na spletni strani Državnega zbora.

Foto: Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve

3 KOMENTARJI

 1. Dokazi, da so Družinski zakonik pisali homoseksualni aktivisti:

  – 1. del Dzak je bil pisan v pisarni Mirana Senice
  – 4 leta kasneje Katarina Kresal obljubi homoseksualnim aktivistom, da bodo vključeni v Dzak. KK in LDS si tudi prizadeva, da bi se uvedla homoseksualna ideologija v šole (glej link spodaj)

  – To razkritje je bilo pa včeraj na soočenju za in PROTI Dzak na RTV SLO : bivša državna sekretarka dr. Anja Kopač Mrak je imela glavno vlogo pri pisanju zakonika in je tudi aktivistka Društva za integracijo homoseksualcev (Društvo DIH), katerega je včeraj na oddaji zastopala.

  – psihologinja dr. Ljubica Marjanovič Umek, ki je med drugim tudi predsednica programskega sveta revije Ciciban (je sedaj jasno od kje sporne zgodbice v Cicibanu) in je včeraj razkrila, da je aktivistka znamenite sporne homoseksualne Parade ponosa. Med oddajo je celo zagrozila Meršetu, da bo že videl maščevanje s strani psihologov in socialnih delavcev po morebitnem sprejetju Dzak (je bilo že veliko govora o tem kako je lahko vsak starš tarča zlorabe zakonika in kako lahko otroka država odvzame, če je ta ogrožen). Umekova je tudi redna profesorica razvojne psihologije na Filozofski fakulteti (študentje imajo na razpolago izključno literaturo, katere avtor je ona, sodeluje tudi pri pisanju učbenikov za osnovne šole, od 30 učbenikov je pri 25 recenzetka prav ona in je tudi v strokovnem svetu, ki učbenike potrjuje. A je še kdo v dvomih, da bo uvedena homoseksualna ideologija v šole?

  – Glede kupovanja otrok homoseksualcev pa sledeče: na TV Slovenija je bil predstavljen magnetogram razprave predstavnice MDDSZ Ane Vodičar na seji Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide, v katerem pojasnjuje, zakaj mora ta člen, ki določa, da zakonca svobodno odločata o rojstvu otrok, veljati tudi za istospolne pare. »Ker ocenjujemo, da določeni tuji pravni sistemi omogočajo, da tudi partnerske skupnosti na nek način otroka pridobijo, recimo, situacija, da tuje državne ureditve omogočajo oploditve, ki jih naša ureditev ne, ocenjujemo kot potrebno, da se svobodno odločanje o rojstvu otrok zapiše oziroma se ne izključi za partnerske skupnosti.«

  Toliko o strokovnjakih, ki so sodelovali pri pisanju Družinskega zakonika, kateri naj bi postavil na glavo današnji svet, uničil družino in otroke popredmetil, saj zagovarjajo stališče, da je otrok temelj družine in da ni važno kako bo ta otrok prišel na svet, torej lahko ga kupiš, če ga ne moreš imeti po naravni poti. Otrokom hočejo vzeti pravico do biološke mame in očeta. Tradicionalni družini hočejo odvzeti pravico do zasnovanja družine in pravico do svojih otrok. Hočejo, da so heterospolni popolnoma izenačeni z istospolnimi. Uvajajo tudi nadzor nad družine, saj ima po novem Dzak socialna služba več pooblastil kot policija sama.

  LDS in Kresalova
  http://www.24kul.si/a/?id=1016&fmod=0
  http://www.24kul.si/a/?id=439&fmod=0

  Prepletenost homoseksualnih aktivistov, ki se skrivajo za raznimi skupinami in organizacijami (Društvo SOS telefon za ženske in otroke, Društvo Ženska Svetovalnica, Društvo Ključ in Društvo za nenasilno komunikacijo)
  http://www.24kul.si/a/?id=462&fmod=0

 2. Saj to so potrdili že z legalizirano posvojitvijo iz Amerike.

  Nekaj bodo naredili v tujini, ostalo pa pri nas.

Comments are closed.