Družina: Peter Opeka znova prihaja v Slovenijo!

1

V Slovenijo se prav s posebnim namenom vrača misijonar Peter Opeka.

Dobrodelna prireditev bo 17. oktobra ob 19h v Hali Tivoli

Sredi oktobra nas bo nagovoril in znova navdihnil s svojimi pričevanji o pravici in pravičnosti, stiskah sodobnega časa in rešitvah. »Jaz gledam na človeka kot sobrata, kot meni enakega,« pravi Opeka. Sledite njegovi viziji tudi vi in se mu pridružite na prireditvi Peter Opeka za prijatelje. Sporočilo upanja in veselja bodo poleg njega prinašali še glasbeni gostje, kot so Modrijani, Alfa in Omega, Bee Jeezus in številni drugi. Enkratno vzdušje, ki bo prav gotovo še dolgo odmevalo v naših občestvih, bomo doživeli v soboto, 17. oktobra 2015, v Hali Tivoli v Ljubljani.

Prireditev Peter Opeka za prijatelje je dobrodelna, celoten izkupiček bo namenjen revnim in lačnim na Madagaskarju. Prostovoljne prispevke bo mogoče darovati tudi na dogodku. Vstopnice lahko kupite na vseh Eventimovih prodajnih mestih, na bencinskih črpalkah Petrol in na pošti.

Govoril bo o splošnih vrednotah

Pobuda za dobrodelno prireditev je nastala leta 2013, ko je Civilna družba za pravično Slovenijo pripravila pričevanje s Petrom Opeko. Zdaj se je Civilna družba povezala z Misijonskih središčem Slovenije. “S prireditvijo želimo delo Petra Opeke predstaviti širšemu občinstvu, tudi neverujočim, ki jih njegovo poslanstvo zanima. Peter Opeka bo govoril o pravici in pravičnosti, torej o splošnih vrednotah, ki niso vezane na prostor. To so solidarnost, iskrenost, poštenost, nedotakljivost, odnos do sočloveka … O človekovih pravicah, revščini in lakoti se veliko govori, a malo naredi. Peter Opeka pa konkretno išče pot iz revščine in se bojuje proti lakoti.”

Peter Opeka bo sodeloval tudi pri drugih dogodkih v okviru misijonske nedelje. V petek in soboto bo obiskal “Misijonsko vas” v Zavodu Sv. Stanislava v Šentvidu pri Ljubljani, v nedeljo pa se bo udeležil maše na Brezjah.

Leta 2012 je bil Opeka prvič nominiran za Nobelovo nagrado za mir, letos pa tudi drugič. Leta 2012 je prejel nagrado francoske Lige za javni blagor. Leto dni pozneje pa ga je nagradila Evropska akademija za znanost in umetnost.

Več na druzina.si.

1 komentar

Comments are closed.