Družina: Mladi preplavili Stično

0

V soboto, 19. septembra, so mladi iz vse Slovenije romali v Stično na 34. festival Stična mladih, ki jo pripravlja Društvo SKAM – Skupnost katoliške mladine. Pri organizaciji sodeluje več kot 300 prostovoljcev. Nekateri so v Stično romali s kolesi iz Štepanje vasi, mladi pa so se iz Litije odpravili kar peš. Skupaj je bilo na dvorišču cistercijanskega samostana okrog 6.000 mladih in več kot 160 duhovnikov in škofov.

Mašo je daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki je v pridigi izrazil prepričanje, da si vsi želimo biti srečni, imeti čisto srce in gledati Boga. Na majicah in ličkih mladih je opazil veliko srčkov in jim zaželel, da bi veselje, ki so ga čutili ves dan, prenesli v vsakdanje življenje tako, da bi se njihova srca vedno videla na sijočih obrazih. Ob koncu maše pa je blagoslovil križ SDM, ki se podaja na romanje po Sloveniji.

Tema srečanja »Blagor čistim v srcu, kajti ti bodo Boga gledali« (Mt 5,8). temelji na poslanici papeža Frančiška za mlade, ki jo je objavil za mednarodni svetovni dan mladih, ki ga leta 2016 prirejajo v Krakovu na Poljskem. Izbral je evangelijske besede: »Blagor čistim v srcu, kajti Boga bodo gledali« S tem papež Frančišek vabi mlade, da pogledajo v svoje srce, v njem okrepijo, kar je dobrega, in prosijo Gospoda, naj odstrani slabo. Kateheza pa je nosila naslov »poSPRAVLJENO SRCE«.

Več lahko preberete na druzina.si.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.