Družina: Je to opravičilo kardinalu?

7

V ponedeljek, 2. junija, je Slovenska tiskovna agencija prinesla novico o poravnavi v tožbi med kardinalom Francem Rodetom in Delom ter novinarjem Dejanom Karbo. »Vsebina poravnave ni znana, saj sta se stranki dogovorili, da je ne bosta razkrili,” je poročala STA. Delo je avgusta 2012 objavilo zgodbo, da naj bi imel Rode leta 1969 intimno razmerje s Tanjo Bredo Stelzer, ki je leto pozneje v Nemčiji rodila sina Petra Stelzerja. Ta je za medije izrekel željo, da Rode opravi test očetovstva. Kardinal Rode je še isti dan odločno zanikal, da bi prelomil celibat in izrazil pripravljenost na test očetovstva, ki so ga pozneje opravili na univerzitetnem inštitutu v Münchnu. Analiza je pokazala, da Rode ni Stelzerjev oče. Rode se je za tožbo proti Delu in novinarju Karbi, ki je zgodbo napisal, odločil zaradi hudih duševnih bolečin, ki naj bi jih pretrpel po objavi.

Foto: Družina.
Foto: Družina.

Več lahko preberete v Družini.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


7 KOMENTARJI

  1. Vsekakor so objavili tako opravičilo, da ga nihče ne bo opazil. Tisti članek pa je bil dejansko na prvi strani zgoraj.. najbolj udarna novica. To pove vse.

  2. kardinal je tu potegnil kratko, saj delo s tem dejansko ni zanikalo nič, kar je vedno trdilo. 🙂 s tem, ko so se opravičili za neprijetnosti, ki naj bi jih zaradi poročanja kardinal utrpel, dejansko niso z ničemer priznali, da bi bilo s tem poročanjem v osnovi karkoli narobe. 🙂

  3. Kardinal Rode je gospod. Zakaj pa naj bi bedakom dokazoval, da so počeli kaj narobe? Naj bi se dajal v zobe tem gozdnim vitezom iz komunističnega Dela.

Comments are closed.