Družina, p. Anselm Grün: Begunci nas lahko obogatijo

1

Anselm Grün, 70-letni benediktinski pater in pisec številnih uspešnic, v beguncih vidi predvsem priložnost. »Raznolikost obogati naše življenje«, je dejal v pogovoru za revijo tina, ki izhaja v Hamburgu. Na številnih področjih primanjkuje delovne sile, denimo v poklicni negi, je pojasnil p. Grün. »Poleg tega lahko upamo na živahno izmenjavo med kulturami.«

Všeč mu je misel, da lahko »gost postane angel«, je dejal benediktinski pater. »Kajti izraz angel pomeni: sel, ki nam oznanje nekaj novega.« Skeptikom, ki menijo, da je čoln že davno prenatrpan, p. Grün odgovarja: »Še zdaleč ni poln.« Pomembno je, da ga »napolnimo kar se da urejeno«. Mnogi ljudje se želijo vrniti v svoje domovine, takoj ko bo tam znova zavladal mir. »Za to pa je potrebno potrpljenje«, je pozval priljubljeni pisec.

Več lahko preberete na druzina.si.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


1 komentar

  1. Če bi pater Anselm Grun tole javno govoril v Sloveniji, ni nujno, da bi se zanj dobro končalo. Piscem kot so Preac, Iršič, Miklavčič in še kom bi se verjetno pojavil izpuščaj po celem telesu, ko govori o migrantih kot o “angelih, ki z raznolikostjo bogatijo življenje” in spodbuja, da jih Nemčija še sprejema.

    Še zame je to malo preveč odprta in optimistična vizija.

Comments are closed.