Drugi dan Mladinine ankete: vse tri pomladne stranke na dobri poti

8

Četrti dan merjenja javnega mnenja in druga objava tridnevne zaporedne meritve je pritrdila napovedim, da bodo zadnji dnevi v volilnem tednu izrazito dinamični. SDS vodi že s 35,2 odstotka podpore, sledi ji Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića s 24 odstotki, na tretjem mestu je SD z 10 odstotki. Na četrtem mestu ostaja DeSUS, ki mu podpora še narašča in zdaj znaša že 7,3 odstotka anketiranih.

Več: Mladina

8 KOMENTARJI

 1. Levi so morali predčasno zapustiti vlado, torej je razumljivo, da bodo izgubili tudi volitve. ( Če jih ne bodo, se mora Slovenija preimenovati v Butale, Slovenci pa ne v butalce, temveč Butle!)
  Kdo je levi in kdo desni je danes bistveno bolj jasno kot pred leti. Danes imamo dva tabora: kučanov in janšev.
  V janšev tabor sodijo le SDS, SLS in NSi. To volilci vedo.
  Vrinjence, kakršen je Virant, ali celo TRS, pa stranka mladih in podobne volilci hito prepoznajo in jih postavijo v ustrezen tabor. Vedo, da ti spadajo h Kučanu.
  Glede na povedano zmaga desnice oz. janševega tabora ne bo lahka, saj nasprotni tabor razpolaga z blazno mašinerijo, ki je sposobna še marsikaj sproducirati, vendar je zmaga le na obzorju.
  Prognoza: SDS 35%, SLS 10% in NSi 7%.
  Kako bodo leve stranke , liste in drugi demokratski in delavski surogati razporejeni niti ni več zanimivo.
  Važno je,da Slovenija ne postane Butale in Slovenci ne butci.

 2. Prognoza: SDS 35%, SLS 10% in NSi 7%.

  36 + 10 + 7 = 53
  Vendar … ne morem verjeti, da je komunistični sistem tako priljubljen, kot da je imel vsak drugi Slovenec materialno korist od njega.

 3. Iz izkušenj prejšnjih volitev /od leta 96 naprej/: SDS 31,NSI IN SLS skupaj 15 /težko reči katera bo boljša/ SKUPAJ 46
  Zraven dobiti še Viranta in SNS

 4. Mislim, da so predvidevanja za NS-i , pre-optimistična , da jih levi mediji “ujčkajo ” , da bi v dobri veri , da jim dobro kaže , zaspali !
  LJUDMILA UDARNO NAPREJ !

 5. Sam molim,da bi zmagala levica.Če bi odločal samo moj glas,ga zagotovo dam levici.Malo potrpljenja še kaki dve leti,pa se jih za zmerom rešimo.Verjamem,da bi še po 10.letih vskega zaprli,če bi priznal,da je kdaj volil levico.V kolikor bo šibka zmaga desnice,se bo šele pokazala vssovražnost naših komunistekov.Ranjeni so najbolj nevarni.Kapital pri njih pa ni problem.Ne vem ,če bo lepo.

 6. KNAP , pred več kot petnajstimi leti mi je dejal bivši kranjski župan GROS .: ” S komunizmom bo pri nas konec takrat, ko se bodo oni sami med sabo spopadli za plen , žalostno pa bo, to, da ne bodo znali z nakradenim ravnati, gospodariti “!

  IN RAVNO TO SE DOGAJA !

Comments are closed.