Dr. Turk s predstavniki zasebnih šol

2

Minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport dr. Žiga Turk se je v prvem tednu novega šolskega leta sestal s predstavniki zasebnih zavodov s področja osnovnega in srednjega šolstva in sicer s člani Komisije za šolstvo pri Slovenski škofovski konferenci, s predstavniki inštituta Montessori, Waldorfske šole in študijskega centra Erudio.

Predstavniki zavodov so na srečanjih poudarili dobro sodelovanje z ministrstvom, opozorili pa so na vprašanje sofinanciranja zasebnega šolstva, participacije pri javnih razpisih, števila vpisnih mest za srednje šole in prilagoditve normativov in standardov za izvajanje izobraževanja po posebnih izobraževalnih metodah.

Minister dr. Turk je poudaril, da javni šolski sistem sestavlja hrbtenico izobraževanja v Sloveniji; za javne šole država skrbi z vso odgovornostjo in bo za javne šole enako skrbela tudi v prihodnje, prepričan pa je, da zasebne izobraževalne institucije bogatijo šolski prostor, zato ministrstvo s pozornostjo spremlja njihovo delo in v okviru zakona prispeva k reševanju problemov, s katerimi se srečujejo.

Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport

Izjava za javnost Komisije za šolstvo pri SŠK.

Minister za izobraževanje, znanost, izobraževanje, kulturo in šport dr. Žiga Turk se je v četrtek, 6. septembra 2012, srečal s predstavniki Komisije za šolstvo pri Slovenski škofovski konferenci (SŠK).

Predstavniki omenjene komisije so predstavili delovanje in posamezna stališča svojih članic, v nadaljevanju pa so se dotaknili odprtih vprašanj glede sofinanciranja zasebnega šolstva, participacije pri javnih razpisih, števila vpisnih mest za srednje šole in prilagoditve normativov in standardov za izvajanje izobraževanja po posebnih pedagoških metodah.

Minister je izrazil mnenje, da zasebne izobraževalne institucije bogatijo šolski prostor, zato ministrstvo s pozornostjo spremlja njihovo delo in v okviru zakona prispeva k reševanju izzivov, s katerimi se srečujejo.

Z ozirom na splošno zanimanje javnosti v zvezi z uvedbo varčevalnih ukrepov na področju šolstva, Komisija za šolstvo pri SŠK ponovno poudarja, da so zasebni vrtci in šole deležni iste usode, kot javni vrtci in šole, oz. so deležni vseh sprememb na področju zakonodaje in sprememb normativov, ki veljajo za javno šolstvo. Plače zaposlenih v zasebnih vrtcih in šolah so zakonsko vezane na plače zaposlenih v javnem šolstvu. Strokovni delavci, zaposleni v zasebnih vrtcih in šolah, so vladnih ukrepov deležni v enaki meri, kot zaposleni v javnih vrtcih in šolah.

Vir: Tiskovni urad SŠK


2 KOMENTARJI

  1. Levicarska avantagarda s svojo zgreseno solsko politiko peha mladino v moralni polom.
    Zanje je vazno samo, da jih te propalice potem volijo. Konzervativne stranke, ki imajo kaj krscanskega programa v sebi, seveda ne bodo volili.
    Ce zakonodajalci hocejo kaj dobrega storiti za bodocnost naroda, naj ze spregledajo kam vse to pelje in uvedejo verouk, ali pa vsaj kvaliteten eticni pouk v vse solske, poboljsevalne in kaznilniske ustanove. Ceprav bo to drzavo nekaj stalo, se bo stokrat splacalo.

Comments are closed.