Dr. Štuhec o Patrii, Zvonovih in političnem stanju v Sloveniji

76
Slovenija brez Patrie in Zvonov: razmišljanja, komentarji, eseji, kolumne in predavanja, ki so bila objavljena v različnih slovenskih medijih med letoma 2010 in 2017.
Slovenija brez Patrie in Zvonov: razmišljanja, komentarji, eseji, kolumne in predavanja, ki so bila objavljena v različnih slovenskih medijih med letoma 2010 in 2017.

Slovenija brez Patrie in Zvonov je nova knjiga dr. Ivana Štuheca, teologa, predavatelja na teološki fakulteti v Ljubljani in Mariboru ter direktorja zavoda Antona Martina Slomška v Mariboru. V njej so zbrana razmišljanja, komentarji, eseji, kolumne in predavanja, ki so bila objavljena v različnih slovenskih medijih med letoma 2010 in 2017. Gosta in njegovo knjigo je na večeru Društva slovenskih izobražencev predstavil časnikar Ivo Jevnikar.

Tako naslovnica kot ovitek sta v temnih barvah. Črni oblaki se zgrinjajo nad Slovenijo, ta pa je za rešetkami, ki predstavljajo afero Patria, saj ni spravila samo Janšo, temveč celo slovensko pravno državo za rešetke. Te so simbol ugrabljene Slovenije, v kateri pravna država ne deluje, ker je šibka. Črni kos na vrhu predstavlja gospoda, ki je sodeloval pri vseh aferah v Sloveniji in se piše kot omenjeni ptič.

Knjiga, ki prinaša razmislek tako o aktualnih družbenopolitičnih dogajanjih kot tudi o odzivih Cerkve nanje, je zasnovana na zgodbah dveh velikih laži, Patrie in Zvonov. Prva ni imela realne podlage, zato da je sploh nastala; vemo samo to, da je v neznanem času, na neznanem kraju z neznano osebo z neznano vsoto nekdo nekoga podkupil. Glede Zvonov pa je italijanski novinar napisal članek z naslovom Mala slovenska škofija je naredila dolgove bibličnih razsežnosti v obsegu 800 milijonov evrov. Za notranje slovenske politične potrebe v času volitev so operirali z milijardo, stopnjevalo se je do milijarde in pol. Slovenski dnevni politiki je služila za to, da so iz tega delali zgodbo. Realne številke so napisane v knjigi. Mednarodne revizijske firme so decembra 2010 ocenile, da znaša vrednost dolgov, obveznosti do bank s strani obeh finančnih holdingov, 376,3 milijona evrov in 47 milijonov evrov do drugih pravnih oseb. Vrednost Zvonov je bila večja, kot je bila vrednost dolgov. To je pomembno izhodišče, ker je novinar za Večer leta 2015 napisal šest nadaljevanj, v katerih je analiziral situacijo Zvonov in postavil tezo, da Ljubljanska banka ni bila pripravljena za reprogramiranje dolgov. V zadnjem trenutku je odskočila od dogovora, ki so ga druge banke bile pripravljene narediti z Zvonovi. S tem bi bili rešeni in bi vrnili vse kredite do leta 2015.

Kot je dejal dr. Štuhec, je eden izmed največjih krivcev, da so se Zvonovi pogreznili v kredite, takrat nastajajoča firma T-2. Idejna voditelja sta bila ekonom mariborske nadškofije Krašovec in nekdanji direktor slovenskega Telekoma Kramberger. T-2 je danes v lasti človeka, ki je gradil omrežje in bil lastnik Gratela. To je zelo perspektivna firma, ker razpolaga z najboljšo telekomunikacijsko tehnologijo.

Mariborska škofija je tako izgubila svoje premoženje in mora danes prodati vse nepremičnine, med katere spada tudi škofijski zavod. Dr. Štuhec se že sedem let ukvarja s temi zadevami, za katere niso krivi, a so nastradali. Dr. Štuhec je orisal politični kontekst v času propada Zvonov: Pahorjevo vlado in ministra za finance Križanič, v istem obdobju pa se je po Ljubljanski banki oprala milijarda evrov iranskega denarja. Danes je očitno, da je nekdo potreboval dve aferi, da je prikrival druge zgodbe. Predavatelj je bil kritičen do vatikanskega početja, saj niso poslali nevtralnega človeka, da bi raziskal situacijo.

Vir: Novi Glas, avtorica zapisa Metka Šinigoj

76 KOMENTARJI

 1. Pred kratkim sem prebral to knjigo. Izjemno branje! Tako poglobljene analize stanja v slovenski družbi še nisem zasledil. Profesionalni analitiki, zlasti oni, ki so dežurni v službi perpetuiranja režima, se lahko vsi po vrsti skrijejo. Knjiga je zares dober pripomoček za samospraševanje Slovencev, kje smo in kam gremo.

  • Spoštovani “perpetuiranec” Kapodistrias. Si prepričan v pravilno razumevanje svojega branja in Štuhčevega pisanja. Morda tako, kot v sveto pismo in druge cerkvene pouke, ki se oltarijo že 2018 let vedo malo več in vedno malo bolj IZKORIŠČEVALSKO NERESNIČNO? Zakaj cerkev ne plačuje DDV na prejeta sredstva? Tudi davka na dobiček ne plačuje. Tudi dohodnine ne plačuje! Si potuhtal koliko pravičnostnih ocen je v tem pisanju? Si ugotovil ali spoznal tudi to od KOD smo, kje resnično smo in kam resnično lahko pridemo, če že tja res gremo? Si morda lahko prebral, koliko je Slovenski narod star, v relativnem in absolutnem pogledu? Boš o tem, kar in kako si spoznal iz prebranega citiral, da se bo videla ta relativna Štuhčeva profesionalna analitika ali forenzika domnevne goljufije, da se bo videla Resnica pisanja? Si kdaj prebral Davorina SADARJA “Lep pozdrav iz celice 49”, ki opisuje, kako ja bil opeharjen in kako se je boril odpraviti to kar se v Sloveniji dogaja po SAMOOSVOJITVI pretežno po letu 1994? Si prebral knjigo Janeza LAH-a, MPP je uničil TAM (MAFIJA POLITIKANTSKIH PODJETNIKOV JE UNIČILA TAM), da bi lahko primerjal kaj se je, zakaj, dogajalo z Zvonom? Nisi? Preberi! Kar se je dogajalo z Zvonom je posledica preslabo usklajenih GOLJUFIJ oblastnih na Slovenskem! Kar se je dogajalo v omenjenih primerih pa je bilo resnično proti Mafijsko pisanje. Predlagam, da kar si prebral pred kratkim, verjetno niti ne veš koliko poglobljeno, preberi ponovno in vključi samokritičnost avtorja v okolju resnične pravičnosti in resnice. Bova videla, če boš še enkrat ponovil objavo, ki si jo lahkotno zapisal. Boš naredil to? Saj je vredno za iskaje Resnice ali bi rad podprl le subjektivno ali relativno Resnico ISTOSOMIŠLJENIKOV? Hvala, za odgovore. In vprašaj se ali sam Štuhec ve KDO je in kako je nastal, koliko kakšne energije, za katero verjetno še vedno misli, da mu jo daje onostranski Bog, je v njem in kako sploh klasificira energijo in nastanek materije, če je ne jemlje SAMOUMEVNO USTVARJENO. In ali morda ve zakaj vzdrži spoznaje, da je bila kura prej kot jajce, česar niti Bogovi ne ne znanost ne pojasnjujejo, ne da bi se zapletali in zapletli v božje skrivnosti ali v kvantnost fizike. Prijetno ponovo branje brez prenagljenosti in opredeljevanja. Ni namreč pomembno KDO ima prav, pomembno je KAJ je prav! Pomagalo ti bo in vsem bo pomagalo, če bomo vedeli KAJ je prav , kakšne je resnica. Le po spoznanju Resnice lahko nastopi potrebna mirnost, bi lahko vedela ali spoznala g. Štuhec in ti in vsi drugi.

    • Najprej se vprašaj, kaj je s teboj. Jaz vem, kaj je z menoj. Z Resnico se ukvarjam, ne s prevarami, lažmi in sprenevedanji, ne z nedoslednostmi. Iščem KAJ je prav, n, KDO, ima prav, KOT TI. ne vzpostavljam konfliktov ampak samo s svojim tvornim relativnim mnenjem, ki ima, za razliko od tebe, velik približek, k Resnici v okolju pravičnosti, poštenosti in tvorni ustvarjalnosti. Daj še ti tako! In spoznal boš, če še, kot kaže, nisi, kakšni so lahko rezultati tvornega “NEPEGAVEGA” dialoga. Zmoreš ali si preveč UGRABLJEN, kot Zvonova, kot Krekova banka, kot pohlep in neodgovornost vpletenih?

    • Ali drugače povedano. NIsem suženj sistema in ideologij, kot ti! Sem samoosvobojen, kaj si spregledal? Obrni se po pomoč k takšnim bolj tvorno samoosvobojenim od sebe! Vse dobro.

    • A tega nisi spregledal, potem si res močno zafrustriran človek potreben velikanskih sprememb na poti k Resnici in Smislu življenja? Če moš sledil moji diskusiji imaš nekaj možnosti za spremembe v pravo k pravemu. Tvoja stališča so sebi, Štuhcu, Slovenstvu in SMISLU življenja škodna. Mar tako malo ceniš svojo rit, da niti tega ne opaziš in epidemično razposajaš s pegavostjo? Upam, da nisi kakšen duhovnik, ki ga pod pravim imenom celo poznam še iz nekdanjih ali starih časov. Če pa si, ti lahko povem le, da si globoko zabredel in bi te na “sodni dan” čakal PEKEL, če bi obstajal. Tako bi razsodil tvoj Bog, ne moj! Vesel bodi, da ga ni, pekla.

     • Joj, Samoosvoboditelj, kaj se toliko trkaš po prsih s svojo poštenostjo in kličeš nebesa in pekel nad naše komentarje. Če bi bral Štuheca, bi vedel, da je poslovanje Zvonov močno kritiziral in prav tako kot ti omenjal pohlep, hkrati pa je dokazal, da so banke (beri: komunistična stran, ki jih ima pod kontrolo) Zvonova načrtno uničile, čeprav jih bi lahko brez velikih pretresov rešila. Dokaz je v tem, da mnoga podjetja in vlagatelji, povezani z Zvonovoma, ki bi po logiki morali potoniti skupaj z njimi, še zdaj normalno (in vedno bolj normalno) delujejo in poslujejo. Sam skorajda ne verjamem v pohlep ljudi, ki naj bi uničili oba sklada, ampak v napačne poslovne odločitve. Meni se zdi povsem normalno, če si v poslu, da si želiš čim več zaslužka in dobička. Trdno pa verjamem v zaroto proti Zvonovoma, saj gre v bistvu za ustaljeno prakso antifašistov, ki brezobzirno in brezvestno uničijo vse, kar ni NAŠE. Ne kliči onostranskih sil, Samoosvoboditelj, ker boš na koncu zelo neprijetno presenečen, ko boš zrl v oči lastni, tako veliki zmoti.

   • Nisi omenil “največjih”, najbolj “lucidnih” pisunov, “novinarjev” Zgago in Šurca.
    Pa še veliko je podobnih, ki kar hlepijo po nekih priznanjih in nagradah za svoje “delo”.

    • Oj, Lucijan, če boš tako nadaljeval se bo pokazalo, da si bolj kot pegav pravzaprav »Luciferojan«. Nič se ne trkam po prsih. Kolikor je trkanja po prsih to delaš prav ti po mojih prsih! Jasno sem povedal, da je Štuhec v intervjuju povedal vse, kar je potrebno vedeti. Zato mi ni potrebno brati takšnih netočnosti in polovičarskih resnic o katerih piše. Česar ne ve ali se mu zdi škodljivo žal kar izpusti ali pa se kot rad počne v dialogu samovšečno odide z izgovorom o pomanjkanju čas.
     Ne gre le za načrtno uničevanje Zvonov. Gre za veliko hujše hudodelstvo, gre za nažiranja osnovne substance Slovenije in Slovenstva tako v materialnem kapitalskem kot v nematerialnem smislu.
     Opažem da veliko ne veš o suverenosti pravnih oseb in tudi o korporativnem pravu in korporativnem managiranju se bi lahko bolj poučil in usposobil, če že takšne teme prebiraš.
     Saj ti ni potrebno verjeti v pohlep ljudi. Pohlep je vsakič, na vsakem intervjuju v živo izkazan in enako je s Štuhčevo pisarijo. Dobiček mora biti pravičen. Rad izpuščaš besede pravično, pošteno resnično. Dobiček mora biti pošten, da je kaj vreden, sicer te pokoplje kot se je Zvon 1 in Zvon 2. Poglej samo s kom so se spečali in kako.
     Ti pa tvoja vera. V poslu n i kaj verjeti. V poslu je vedenje, pravilnost, poštenost delovanja. Pusti ti vero župnikom in duhovni, ki nas farba kolikor je le koga mogoče, z duhovi, bogovi in drugim česar sploh ni!
     Naj ponovim, da sem se teološko dovolj izobrazil in poučil, da to vem, ampak vem tudi kako da jih ni! Vem namreč KDO je ustvaril Boga, česar ti ne veš ali pa sprenevedavo ZANIKAŠ IN KAKAŠ V SVOJ KROŽNIK iz katerega ješ!
     Bi rad , da kaj povem o cerkveni brezvestnosti ali samo naštejem (celibar, gejevstvo, pedofilstvo, zloraba nevednih revežev, neplačevanje davkov)?

     O onostranskih silah so se pogovarali v času krščanskega pobijanja čarovnic, v času inkvizicije in preganjanja svojih drugače misleči. Kako pa misliš, da je nastalo toliko vaših podmnožičnih skupnosti kot so pravoslavstvo, luterizam da drugih ne naštevam.itd.
     Jaz svojim zmotam zrem v oči že danes, ker vem, da onostranstva ni in vem tudi kdo kako in zakaj ga je ustvaril. Bo rad, da te po tej poti spoznam tudi s tem, kljub temu, da vem, da se cerkveno v svojem pohlepu zateka tudi k prvemu smrtnemu grehu na pa k zapovedi:« Ne ubijaj!« In zmot celo iščem, da bi uzrl pravilno, kar tebi »pegavo« močno primankuje. Če pa bi bil Bog, kot k njemu kličete bi bil jaz pred vsemi vami, s papežem na čelu, na njegovi, od vas definirani DESNICI! Ampak to ni potrebno ker vem, ponavljam, kako nastaja energija, MATEREIJA življenje, KAJ JE SNISEL ŽIVLJENJA PO KATERI se je celo življenje vpraševal vaš pater Trstenjak v knjigi Človek.
     Pegavi Lucijan ali poustvarjeno »Luciferojan«, predlagam da javno soočenje ali pa vsaj bolj prizadevno iskanje Resnice življenja, v okolju pravičnosti, poštenosti, uravnoteženosti in ustvarjalnosti, saj bi se tako najbolj približal sodbi svojega boga (iz onostranstva) da bi te vzel na svojo desno, kot sina božjega.
     Ne primem na strašenje z onostranstvom, ker ne mislim zapustiti tuzemstva (spoznal sem samo obnavljanje o katerem, domnevam, ti ne veš prav nič, niti toliko ne kot si je mislil Kristus, ko je napovedoval vstajenje od mrtvih), razen nasilno, pod tvojim in Kristjanskim ubijalskim ali skrajno komunističnim mečem.
     Amen (Res je!)

    • Lucijan napak očiščen tekst.

     Oj, Lucijan, če boš tako nadaljeval se bo pokazalo, da si bolj kot pegav pravzaprav »Luciferojan«. Nič se ne trkam po prsih. Kolikor je trkanja po prsih to delaš prav ti po mojih prsih! Jasno sem povedal, da je Štuhec v intervjuju povedal vse, kar je potrebno vedeti. Zato mi ni potrebno brati takšnih netočnosti in polovičarskih resnic o katerih piše. Česar ne ve ali se mu zdi škodljivo žal kar izpusti ali pa, kot rad počne v dialogu, samovšečno odide z izgovorom o pomanjkanju čas.
     Ne gre le za načrtno uničevanje Zvonov. Gre za veliko hujše hudodelstvo, gre za nažiranja osnovne substance Slovenije in Slovenstva tako v materialnem kapitalskem kot v nematerialnem smislu.
     Opažem da veliko ne veš o suverenosti pravnih oseb in tudi o korporativnem pravu in korporativnem managiranju se bi lahko bolj poučil in usposobil, če že takšne teme prebiraš.
     Saj ti ni potrebno verjeti v pohlep ljudi. Pohlep je vsakič, na vsakem intervjuju v živo izkazan in enako je s Štuhčevo pisarijo. Dobiček mora biti pravičen. Rad izpuščaš besede pravično, pošteno resnično. Dobiček mora biti pošten, da je kaj vreden, sicer te pokoplje kot se je Zvon 1 in Zvon 2. Poglej samo s kom so se spečali in kako.
     Ti pa tvoja vera. V poslu n i kaj verjeti. V poslu je vedenje, pravilnost, poštenost delovanja. Pusti ti vero župnikom in duhovni, ki nas farba kolikor je le koga mogoče, z duhovi, bogovi in drugim česar sploh ni!
     Naj ponovim, da sem se teološko dovolj izobrazil in poučil, da to vem, ampak vem tudi kako da jih ni! Vem namreč KDO je ustvaril Boga, česar ti ne veš ali pa sprenevedavo ZANIKAŠ IN KAKAŠ V SVOJ KROŽNIK iz katerega ješ!
     Bi rad , da kaj povem o cerkveni brezvestnosti ali samo naštejem (celibat, gejevstvo, pedofilstvo, zloraba nevednih revežev, neplačevanje davkov)?

     O onostranskih silah so se pogovarjali v času krščanskega pobijanja čarovnic, v času inkvizicije in preganjanja svojih drugače misleči. Kako pa misliš, da je nastalo toliko vaših podmnožičnih skupnosti kot so pravoslavstvo, luterizem.., da drugih ne naštevam. itd.
     Jaz svojim zmotam zrem v oči že danes, ker vem, da onostranstva ni in vem tudi kdo kako in zakaj ga je ustvaril. Bi rad, da te po tej poti spoznam tudi s tem, kljub temu, da vem, da se cerkveno v svojem pohlepu zateka tudi k prvemu smrtnemu grehu ne pa k zapovedi:« Ne ubijaj!« In zmote celo iščem, da bi uzrl pravilno, kar tebi »pegavo« močno primanjkuje. Če pa bi bil Bog, kot k njemu kličete bi bil jaz pred vsemi vami, s papežem na čelu, na njegovi, od vas definirani DESNICI! Ampak to ni potrebno ker vem, ponavljam, kako nastaja energija, MATERIJA življenje, KAJ JE SMISEL ŽIVLJENJA PO KATERI se je, celo življenje, vpraševal vaš pater Trstenjak, v knjigi Človek.
     Pegavi Lucijan ali poustvarjeno »Luciferojan« predlagam, na javno soočenje ali pa vsaj k bolj prizadevnemu iskanju Resnice življenja, v okolju pravičnosti, poštenosti, uravnoteženosti in ustvarjalnosti, saj bi se tako najbolj približal sodbi svojega boga (iz onostranstva) da bi te vzel na svojo desno, kot sina božjega.
     Ne primem na strašenje z onostranstvom, ker ne mislim zapustiti tuzemstva (spoznal sem samo obnavljanje o katerem, domnevam, ti ne veš prav nič, niti toliko ne, kot si je mislil Kristus, ko je napovedoval vstajenje od mrtvih), razen nasilno, pod tvojim in Kristjanskim ubijalskim ali skrajno komunističnim mečem.
     Amen (Res je!)

   • Ne,Samoosvoboditelj (ustreznejše ime bi bilo Samozasvojenec), toliko pa se že cenim, da se ne bom ponižal in spravljal v dialog z nekim opranoglavcem in njegovim primitivnim dolgovezenjem. To priporočam tudi drugim. Škoda časa.

    • Oj, Kapodistrias. Kakor hočeš Kapodistrias.
     Samoosvoboditelj je lahko tudi samozasvjenec, ker sledi sebi, ker pozna vse česar ti še sanjati ne moreš in ker je že bil pegavec in še marsikaj žaljivega.
     Umik, ko in ker ni izhoda za več? Znana Štuhčeva in dolgotrajna politikantska finta, stara iznajdba pobega v svoj kot za primitivno vlečenje nevarnih vrvi iz ozadja. Probaj, kot so že mnogi, še vedno si nemiren strahopetec v umiranju in ni ti pomoči tudi, če skličeš konzorcij vseh bogov, lažnivcev in IZKORIŠČEVALCEV.
     Tvojega časa je vsekakor škoda. To si sklenil že takrat, ko si se zavedno ali nezavedno odločal med svojim življenjem v nemirnosti z neresnicami in svojim življenjem v Resnici. Resnice nisi sposoben, tudi javnega soočenja pred videoprenosom ne. Navadno Politikantsva za nizke , če ne najnižje
     človeške cilje si sposoben. In zopet sva pri prvi božji zapovedi, ki kot greh ne drži, drži pa za samooblikovanje mirnosti, ki je pogoj za samoobnovljivostno samoohranjanje življenja. Ti pa si že dolgo na razpotju ali zapoved kršiš in zakaj, in kdaj ja, kdaj ne! IZKORIŠČEVALCI pa se onostranskega kraljestva niso bali je znano in opazno že pri Feničanih, tudi pri Medičejcih, katerih vladar je DENAR, ne človek ali zdravje in ŽIVLJENJE kaj šele bog. Primitivnost je tolikšna, da se v njeni oblasti spregleda enostavno dejastvo , da truga nima žepa. Toliko vere, da bi se odrekli pohlepu, pa skupaj ne premorete “luciferijan”, Kapodistrias in Štuhec.
     Človek, ljudstvo in narod pa že dolgo čuti modrost: »Sam se reši, sam si pomagaj in bog ti bo pomagal!« Ampak za tako poglobljeno ideološko zmotnost, kot je opazna, si bo katerikoli od naštetih težko, praktično nemogoče pomagal, torej tudi kateremukoli po lastnem izboru izbrani bog ne more pomagati.
     In dolgovezenje: Si se znašel v Štuhčevi »kratkoveznosti« ? Hahaha…

    • Lahko si tudi žaljiv. Ampak to si ti! To se vidi ves čas! In vedno bolj nemiren si in vedno manj verodostojen kaj šele veden si! Vse dobro in Bye bye…

  • Se strinjam, Kapodistrias, odlično branje. To, kar piše Samoosvoboditelj, so navadne privoščljivosti. Tipičen primer “pegastega Slovenca”, namreč s pego v glavi, zaradi katere ne vidi celotne slike, ampak le tisto, kar mu dopušča nepegasti del. Toliko (verjetno nenamerne) površnosti, da sploh ne veš kje začeti s pospravljanjem. Štuhec bi moral nehati s prevarantstvom in podtikanjem? To je res vrh slepote. Ta knjiga oziroma zbrani članki so napisani kot izziv, njihov cilj je odpiranje prostora. Tolikšno nerazumevanje bistva, kaj je namen te knjige, je pravi vzorec povprečnega politično zmanipuliranega Slovenca. To je podobno, kot očitajo Janši, da skriva in prikrikriva, sam pa je ne vem kolikokrat pozval Milana Kučana k javnemu soočenju, pa se je ta – kaj pa drugega – skril. Res, Samoosvoboditelj, to je zlahka dokazljivo – motiš se v jedru. V samem jedru si zašel v miselne vijuge, ki so ti jih naredili manipulatorji.

   • Kapodistrias.
    Neumnosti klatiš in govoriš od začetka naprej in samogoljufivo zavajaš sebe in druge.
    Meniš, da če se spoznaš na svojo umnostno pego, da se spoznaš tudi na pege drugih? Pa se na pege drugih ne spozaš! Še svoje nisi spregledal oziroma si je točno toliko, da NESRAMNO blebetaš, kot o meni.
    Jaz pa tebe, kot Janša Kučana, vabim na dialog. Od tebe bi bilo res nesmiselno bežati, ker boš ostal zavit v TEMO NEVEDNOSTI in PROVOKATROSTVA TER IDEOLOŠKEGA PODPORNIŠTVA.
    Če se ne bojiš sam sebe in RESNICE, opraviva razjasnitev v mirnostnem okolju dialoga. Mogoče se ti zgodi ODPRAVA SVOJE (tvoje) PEGAVOSTI in ZANIČUJOČE NESRAMNOSTI. Ali kaj enostavnejšega mogoče se ti zgodi razumevanje tega kar prebereš in kaj zagovarjaš?
    Lahko si priženeš Štuhca, da bosta dva. Začnemo lahko pri Brezmadežnem spočetju ali kjer je Kristus podzavedno pravilno zaznal Večno življenje. V resnici pa je govoril neresnico, kot je govoril.
    Vse o bogovih in prevarantih se da zmeniti in se lahko pogovarjava. Tudi o tem KDO je ustvaril ali kaj je ustvarilo boga in bogove. Si sposoben strokovnega neskrivnostnostnega dialoga. No, potem boš sprejel poziv in ne boš kot Kučan. Lahko si opremljen še s Svetim pismom, s svojimi izbranimi znanstveniki svojega loga, z vsemi vatikanskimi učenjaki vseh vednosti.
    Le miren bodi, deluj z logiko in resnico brez zatekanja v kakršnekoli skrivnosti. Če nisi preveč umno opran, bova hitro našla Resnico. Sicer ti ni pomoči in si izdal svoje življenje! Lp, vse dobro

   • Napisati moram še to! Kapodisrias in Lucijan. Vse napisano velja tudi za Lucijana! Torej lahko na dialog pride tudi Lucijan s svojo pego, ki vidi mojo zmanipuliranost. Nisi pomislil, Lucijan, da si zmanipuliran prav ti? V jedru se moti eden od naju. Tisti, ki bi se naj motili so v Resnici tisti, ki trdijo, da je Kristus Resnica. Ta trditev je stara že 2018 let in je z NERESNICO VZGAJANA s ciljem IZKORIŠČANJA ENEGA PO DRUGEM z zastraševanjem in obljubljanjem neobstoječega ONOSTRANSTVA ali kot se je izrazil Kristus, božjega kraljestva. Vse je povedano v Bibliji, ki je v celoti samoizpodbitna. V njej še vedno mrgoli nesmislov, tudi takšnih, ki so prepoznani že od inkvizicije naprej in nekateri več kot 550 let, pa so v Bibliji še vedno Evangelijsko orodje prepičevanja v pravičnost, vsemogočnost in večnost Boga.
    Zvon je čisti dokaz pohlepa, v zavetju katerega je prišlo do poneverb. Čas je, da zazvoni in zvoni Resnico! In spečali so se, Zvonovci, s z oblastnimi Komunisti! Kaj pa misliš, da je Krekova Banka? Poglej povezave Krekova Banka Zvon! Leglo izkoriščanja enako tistemu Medičejskemu! Z vami, torej s Krekovo banko, ste samo praktično izvedli natego za ropanje kristjanov. To je bilo vidno takoj na začetku! Ali pa so vsi povsem nesposobni in zgolj IZKORIŠČEVALCI s prevaro? Bi radi odpuščanje? Če bi bil Bog pravičen bi poznali besedo kesanje in oproščanje ter vsaj spoštovali 10 božjih zapovedi. Pa jih? Gejevstvo in pedofija je nekogaršnja domen, čigava. Domena Resnice ali LAŽI? KAj je to? Je to 0dkup za Celibat? NO PRIDITE LJUDJE IN POMENIMO SE O TEM KAKO JE NASTAL BOG, KDO GA JE USTVARIL IN KAKO JE Z ENERGIJO IN MATERIJO, KI SI JE 2018 NE UPATE ZANIKATI. Ali pač? Boste pometli pred svojim pragom? Ali rešujete vse kot p. Frančišek rešuje pedofilstvo in gejevstvo? Vesel vas bom. Boste veseli tudi vi? Je srečanje z vami sploh varno ali ZA SVOJE POTREBE kršite tudi 1. božjo zapoved? Če je kdo nedolžen je to bivši škof Kramberger, ki ste ga grdo prevarali, ker vam je brezpogojno zaupal in verjel!

    • “Če je kdo nedolžen je to bivši škof Kramberger …”

     Mirno sem sprejel otroke škofa Urana, mirno sprejel pornogrfijo in T-2 … ko so pa potunkali škofa Turnška, se mi je pa zvrtelo v glavi. To je še večja svinjarija od prevare škofa Krambergerja.

    • Zakaj bi bila tema dialoga Bog, energije in podobno?
     Saj tema tega prispevka je Štuhčeva knjiga, katero žal še nisem prebrala.
     Sem pa zato članke s pronicljivo vsebino.
     Torej o konkretnih vsebinah naj poteka dialog.

     • Ameli.
      Seveda je smiselno govoriti o Štuhčevi knjigi. To ne bi bilo težko, če ne bi bilo takšne ideološke obarvanosti. Gre za to, da so izjave avtorja o knjigi že nevzdržne. Z ideološkimi meglicami poizkušajo prikrivati Resnico. To počnejo ves čas. Dialog bi bil konstruktiven in spraven, če bi se odvijal na načelu KAJ je prav ne pa KDO ima prav! Izpuščanje pravičnosti, poštenosti in RESNIČNOSTI pa izključuje dialog v smislu iskanja KAJ je PRAV, kaj je RESNICA. Izogibanje dejstvom je potvarjanje RESNICE za svoje ideološke nesmisle. Če pa KDO želi dialog z IDEOLOŠKIMI EKSPONENTI se je tega pač potrebno lotiti IDEOLOŠKO, torej je treba spoznati ali IDEOLOGIJE IDEOLOGOV V RESNICI VZDRŽIJO. Tako bo nepotrebno pronicljivost, provokativnost, laž, sprenevedanje izginilo in možna bo Resnična sprava, možen bo popravek nepravilnosti, kesanje in odpuščanje. Ko pa nekdo svoje izvajanje utemeljuje s sklicevanjem na neko svojo lažno resnico, dialog v smislu iskanja, KAJ je prav, ni več mogoč. Torej je smiselno najprej doreči ali razjasniti temeljna izhodišča dialoga. In če se kdo sklicuje na svojo poštenost in Resnico, kar naslanja na Boga, se je potrebno urediti v razumevanju te Resnice o Bogu, veri, verstvih, cerkvenih in necerkvenih ciljnih interesih in jih urediti v smiselno Resnico. Štuhec pa že pripadnostno deluje ideološko in poizkuša svojo verodostojnost izkazovati in utemeljevati z božjanstvom. Že njegovo govorjenje o BREZMADEŽNEM SPOČETJU, ki sem ga poslušal okoli leta 1990 je izjemno problematično. Ko se govori o čudežih je polno NERESNIC in POLRESNIC, KI SO ENAKO NEVARNE, vključno s tisto o JEZUSOVEM vstajenju od mrtvih in VEČNEM ŽIVLJENJU V ONOSTRANSTVU, kar je z vedenji o MOČI MISLI, ENERGIJI NASTANKU MATERIJE dandanes povsem vsestransko logistično procesno razumljivo dokazljivo, Itd. itd… In dokler bo vsa ta zmotna verska in znanstvena navlaka prisotna je nemogoče doseči SPRAVO IN MIR, ker smo v neprestanem konfliktu. Eni in drugi se za zaščito svoje prevarantske nevednosti zavijajo v skrivnosti in vedno znova vzpodbujajo nezaupanje, konflikt, sovraštvo, in v tem s svojo fizično močjo izkazujejo svojo PRIMITIVNOST, da z njo IZKOROIŠČAJO ENEGA PO DRUGEM. Zgubljata pa obe strani! Ko gre za denar pa se nevedneži in nepoznavalci RESNICE SMISLA ŽIVLJENJA poenotijo in skupaj (čeprav v resnici manjšinci) KRADEJO, GOLJUFAJO, VEČINO ali LJUDSTVO. Imajo se za nekaj več z vsemi elementi zgodovinsko znanega antičloveškega delovanja v obliki fašizma, rasizma, komunizma, nacizma in drugih SAMOUNIČUJOČIH ELEMENTOV ČLOVEKA in ČLOVEŠTVA. In ko počne nekdo, ki se je proslavil propagandno populistično ideološko povzpetniško in dosegel nivo Štuhčeve prepoznavnosti je to toliko bolj nevarno in neprimerno. Zato je smiselno vse to umiriti in končno razjasniti. Razjasni pa lahko le procesno logistično razumna in dokazljiva NEDVOUMNA RESNICA. Te doslej igralci svojih različnih zgodb še nimajo v rabi in raje delujejo primitivno celo sebiškodno in svojemu življenjsko nesmiselnemu CILJU ustrezno. Temu sledi tudi večina podpornikov, kot se vidi na vseh danes poznanih socialnih omrežjih, s čimer prihaja do nerešljive polarizacije, ki je NETVORNA ali NI ŽIVLJENJSKO TVORNA!
      Vedno nekaj skrivajo, zamolčijo in ob tem napenjajo še svoje fizično močnostne mišice (REPRESIJA v okolju skrivanja , laži in prevar, kdo bo koga!).
      Bistvo življenja, UM, MOČ misli, SMISEL MATERIJE in UMNEGA ŽIVLJENJA pa izničijo in nanj lahkotno SAMOUNIČUJOČE pozabijo, ga ignorirajo, ter netijo medsebojno sovraštvo, ki eskalira v konflikte vseh vrst, tudi takšne GENOCIDNO HOLOKAVSTNE, v katere pa strahopetno pošiljajo druge.
      Zato se je, ob takšnih SLABO, pol resničnih DELIH Štuhčevega tipa potrebno vedno znova pogovoriti o temeljnih izhodiščih življenja in razjasniti ZMOTE IN NESMISLE življenja. TAKO BO MOGOČE IZITI IZ KANIBALSKEGA primitivizma in VSTOPITI v NEIZKORIŠČEVALKO SOŽITJE v MIRU, ki edino lahko zagotovi SAMOOBNAVLJANJE V VSEH RAZSEŽNOSTIH SANMOOBNOVITVE, ki je konsistenten, tvoren način oblikovanja življenjskega etra (prostora) v katerem obstaja in bo najden in prepoznan in pripoznan SMISEL ŽIVLJENJA.
      Za RESNICO GRE, le ta je čisto SPRAVNO izhodišče za MIR v katerem je edino možno vzdrževati in ohranjati ZDRAVJE in ŽIVLJENJE.

    • Samosvoboditelj, ti misliš, da si ne vem kaj, v resnici ne delaš nič drugega, kot da kričiš: vsi so isti! Ali ni počasi zadosti te stopnje eksistiranja in komuniciranja? Braniš, kaj?

     • Kaže da si bolj NE umen, KOT SE NA PRVI POGLED VIDI, no, ali “PEGAST” če uporabim tvoje izrazoslovje. Zelo “pegast”. Tvoja eksistenca ni vzdržna in te pogublja. Moja je tako, da si boš želel sledenja. Nobenega kričanja ni, če odštejem tvoje nesmisle. Še vedno nisi izkazal pripravljenosti na javno debato s tvojimi kričači in kričačicami. Pred teboj ničesar ne branim, ker me ti s svojimi nesmisli braniš sam. Če pa že kaj, če nisi razumel, ja, branim Resnico, po kateri ti s sprenevedavo “Štuhčino”, z njegovo knjigo tolčeš. Amelie, s knjigo se ne kanim ukvarjati, ker sem na NOVATV 24h toliko slišal, da bi bilo branje čista izguba časa. Kakšnih poglobljenih modrih misli pa v njej ne bi mogel najti, saj se Štuhec od leta 1990 ni spremenil, razen v leporečenju, da bi skril svoj in institucionalni pohlep. Ali bo “Štuhčina” kaj spremenila, da ne bo njihov POHLEP bremenil JAVNIH SREDSTEV in Kristjanov?

     • Tvoje mnenje zaenkrat, kar se mene tiče, nima prav nobene teže. Je preveč pegavo, Lucijan! Škodno pegavo. Epidemično” ali vsaj pandemično “pegavo”. Amelie, ti beri to knjigo, ampak počasi in v okolju poštenosti, pravičnosti in Resnice. Ne zgolj v obsegu svoje subjektivne ali relativne resnice. Razširi Resnico vsaj do Biblične obsežnosti. Zmoreš to? Potem boš kar nekaj časa tiho. Zaradi mene se lahko opisuješ kolikor želiš, saj tvoje pisanje govori o tebi, kot moje o meni. Preberi si še Biblijo, obe zavezi in razjasni, kdo in kaj je ustvarilo Boga in kako je z Brezmadežnim spočetjem in kako je z nastankom materije ter z vstajenjem od mrtvih, Nebesi, Vicami in Peklom. To, razjasni, kako je nastal svet kar Sveto pismo izpostavlja na samem začetku knjige. Ampak še vedno je opazno, Amelie, da niti tega ne veš, kaj je bilo prej KURA ali JAJCE IN ZAKAJ BI NAJ BILO TAKO. Veseli se življenja in popazi na samoobnovljivost, ki je možna zgolj v mirnosti (to je Jezus delno slutil, ni pa VEDEL!). Torej oblikuj svojo zavedno in nezavedno mirnost. In forenzično ANTROPOLOŠKO pravilno spoznaj sebe ter to apliciraj na vseobsežnost, ne zgolj na znano obsežnost. Toliko

     • In Luci, nič ne KRIČIM VSI SO ISTI, ker vem, da nič ni isto razen sistema OSMIŠLJANJA, ki pa velja od prve do zadnje materije, mikro ali vseobsežnostno? Lahko kaj razumeš? Če ne vprašaj, vendar “pegavost” in absolutivnost (ker nisi absolut, ker nihče ni) odstrani.

   • No, Julijan, kdaj prideš s svojimi najvišjimi in po lastni presoji izbranimi jedraši, da bomo razjasnili in odpravili jedrsko motnjo in da bomo spoznali miselne vijuge resničnih manipulacij, Javno naj bo. Bomo poklicali novinarje in vse se bo dogajalo pred kamerami! Javno in neposredno! Lahko v stolni cerkvi v Mariboru ali pri meni doma. vse dobro, kot je rad dejal škof Kramberger.

    • Poglej, Samoosvoboditelj, komunisti so na oblasti 75 let. Tudi, ko je bil nekaj let Janša na oblasti, je bilo to samo napol (ali pa še manj). Kljub temu sta bili to daleč (daleč, daleč) najuspešnejši vladi. In to kljub poblaznelemu nagajanju podsistemov in t.i. civilne družbe. Tvoja slepota je v tem, da ne vidiš, da gre samo za denar, ki je izrazito krivično porazdeljen, saj ga prejemajo le NAŠI. Ti si se kot kakšen nori klop zasesal na Zvonova, ne vidiš pa prihvatizacije, ki se je zgodila lahko le s sodelovanjem medijev, ki so tudi tebi pomešali pojme. To je bistvo. Mediji s prstiom kažejo na pravične in ne krivične in ti tega ne vidiš, zato spadaš med pegaste Slovence. To zelo jasno v svojih člankih poudari Štuhec. Žal, Samoosvoboditelj, spadaš med pegaste.

     • Nič hudega, ker gre za tvoje pegasto mnenje. Saj si dobil povabilo in bralno pismen upam da si. Pridi pred javno TV in bova vse razjasnila tudi o tvoji pegasti pravičnosti, ki se kaže imenuje KRIVIČNOST. Saj si pismen? Potem povej kdaj se prikažeš s svojim pegastim Štuhcem in drugimi, s knjigo pod pazduho, da razjasnimo vse, kar koli si zaželiš, samo da rešiš svojo provokativno pegavost IN PEGAVO DUŠO. Ja, jaz sem pegav, vendar ne ideološko versko. To sem pospravil po predalih, ki bi jih ti nujno moral spoznati, da te SPRENEVEDAVOST, LAŽ IN DRUGIH NEKAJ SMRTNIH GREŠNOSTI NE POBERE. PEGAV SEM Z RESNICO ŽIVLJENJA. ti pa si, KUČANOVEC IN lažnivec, IZKORIŠČEVALSKI KOLABORATOR, ČE PONUDBE NE SPREJMEŠ. To ne izgine, kot na primer opitost.

     • Ti Lucijan/Kapodistris vidiš vse pegasto, zato pojma nimaš, kaj jaz vidim. Ko boš pravilno vprašal, boš zvedel kaj vidim in kako bo v Resnici z IZKORIŠČEVALCI. Sebe boš našel tam kamor poizkušaš postaviti pegaste, S PEGASTIMI. Pa sploh veš kakšne pege so to? IZKORIŠČEVALSKE SO IN STRAHOPETNE, KOT SI SAM IN BI JIH RAD PRIKRIL s Štuhčevimi zablodami. Te privatizacijske niso nič niso drugačne, kot denarne pege. Vse pege so na tebi. Skupaj z vsemi boš pogrnil, ker nimaš Resnice in mirnosti, torej si tam kjer je pristalo že 270 tvojih relativnih Tako ali drugače formiranih IZKORIŠČEVALSKIH generacij. Saj vem, da ti pegavost onemogoča razumeti, kar je Resnica, ker je tvoja pegava in kar bereš . Torej le vse strahopetno pegavo bluziš.
      Čakam te na vabljeni javni dialoški spovedi, po kateri boš lahko ocenjeval svojo zmedenost in zmotnost, ki ti jemlje edino, kar je kaj vredno in česar nikoli nisi mogel dojeti, ker nisi usposobil svojih sposobnosti.
      Ne prihajaj z namero 1. smrtno grešne zapovedi, ker je usmerjena k tebi.
      Brez Resnice se nihče ne more samoobnavljati in mirnostno samoosvoboditi! Tvoj denarno/privatizacijski in duhovni interpret je poguben predvsem zate in za vse, to in ono vrstne, asmiselne in nekonstruktivno SPRENEVEDAVE.
      Cosmos tvojega IZKORIŠČANJA ENEGA PO DRUGEM, če ga še tako zvito megliš, je od prve OSMISLITVE OBSOJEN NA POPOLNO IZGINUTJE hierarhičnih IZKORIŠČEVALCEV.

  • Kapodistrias

   Pojma nimaš o duhovni praznini, še manj pojma pa imaš o intelektualni bedi, kaj šele, da bi kaj vedel kaj o patološkem stanju kakšne osebnosti.
   Duhovne praznine ni, KE RNI NOBENE DUHOVNOSTI, od katere ti ovčje-pastirsko živiš oziroma se je prevarantsko poslužuješ.
   Intelektualnosti drugega ti ne moreš presojati, ker še svoje ne obvladuješ. Intelektualnost, a sploh veš kaj blebečeš, ko se tega pojma lotevaš? NIč ne veš! Kot sem ti že povedal ne veš niti kdo, si, kako si nastal, in zakaj si.
   Ali sploh veš kaje je patologija? Takole ti bom razodel pojmovanje patologije: “citat Wikipadije” Patologija je študija ali diagnoza bolezni s pregledom organa, tkiva, telesne tekočine, ali celega telesa (obdukcija). Patologija obsega tudi z njim povezane znanstvene študije bolezni procesov, ki se imenuje splošna patologija.
   Medicinska patologija je razdeljena na dve glavni veji, anatomska patologija in klinična patologija.
   V klinični psihologiji ali psihiatriji je poudarek na področju duševnih izkušenj in delovanju, tako se uporablja izraz psihopatologija. Nevrološke motnje preučujemo v nevrologiji, izraz nevropatija pa po navadi uporabljamo za primere patologije perifernih živcev.
   Veterinarska patologija se nanaša na bolezni živali, medtem ko je fitopatologija preučevanje rastlinskih bolezni, lesna patologija pa preučuje bolezni lesnih gliv in insektov, ki razkrojujejo les. Strokovnjak za patologijo je patolog.
   Beseda patologija je iz grščine πάθος, pathos, “čutiti, trpeti”; in -λογία, -logia. Patološki, patologirati se nanaša na postopek definiranja stanja” .

   Ko govoriš o hlapčevstvu, te najprej prosim, da prepoznaš svoje HLAPČEVSTVO!

   Vloga dežurnega provokatorja .. je še kak večji ideološki provokator od tebe, ki si povrh še hudo IZKORIŠČEVALSKI v IZKORIŠČANJU ENEGA PO DRUGEM.
   In nasvet. Če te nihče ne sili v dialog, v katerem se izkaže vso tvoje provokatorstvo se ga raje izogni. Vsaj ne bodo potrebni klici na pomoč v iskanju izhoda iz stiske v katero se lahkotno zašel.

 2. Dr. Štuhec ni pošten. To izkazuje in dokazuje s samo knjigo. Vsekakor je krivda v Tistih, ki so se s tem ukvarjali. Pohlep je eden od deklariranih smrtnih grehov, bi lahko Štuhec vedel. Ta pohlep je vladal in vlada ljudem, ki so bili kakorkoli povezani z Zvonovi. Če kaj ni krivo za prevare, potem ni kriv Zvon. Krivi so ljudje, ki so bili vključeni. Sama prevarantnost. Vaš Bog, ki ga kitite s pravičnostjo sojenja vas bo obsodil. Ampak to niti ne bo potrebno, saj se kar sami uničujete in si sodite, ker nimate mirnosti trpite in nimate SAMOOBNOVLJIVOSTI. Imate SAMOUMEVNOST ŽIVLJENJA, ENERGIJE, MATERIJE, IN ZGANJATE NESMISEL ŽIVLJENJA. Torej SMISELNO izginjate v NIČ, kjer ste nastali. Ne vaš Bog, ne Stalin ne bosta imela nobenega dela, ker vso delo opravite sami. Najhuje pa je, da vso zmotnost še razglašate in poglabljate svojo ogroženost z izgubljanjem mirnosti. Kažete pa tudi svojo NEUSPOSOBLJENOST za Resnico življenja. Če bi jo poznali, bi vedeli, da ni Bogov, da ni Grehov, da je zgolj oblikovanje osebne mirnosti na SAMOUSPOSOBITVENEM potovanju k Resnici življenja. Nikoli niste razumeli PODZAVEDNE IZPOVEDI J. Kristusa, ki je napovedal vstajenje od mrtvih, s katerim se ZA KORISTNOST IZKORIŠČNJA ENEGA PO DRUGEM, postavljate. Vstajenje od MRTVIH, isto kot BREZMADEŽNO SPOČETJE, ki ga dogodkovno asociativno prikazuje cerkev, s Svetim pismom, ne vzdrži BiUmnega slednostno logističnega preizkusa, torej ne drži. Drži pa v Resničnem pomenu besede kot je dokazano z OSMIŠLJANJEM. Ko se bo človek zadostno OSMISLIL, ali se mirnostno uredil, ne bo več umiral, kar drugače povedano pomeni, da bo v svojem CELOSTNEM CIKLIČNEM SAMOOBNAVLJANJU DOSEGEL PODZAVEDNO SPOSOBNOST IN SE BO ZAVESTNO USPOSOBIL za samoobnavljanje BiUma, se bo torej zadostno SAMOOBNAVLJAL z Resnico, (ki mu daje potrebno mirnost) in v zadostnem SAMOOBNAVLJANJU ne bo več CIKLIČNO UMIRAL, TOREJ BO OHRANJAL ŽIVLJENJE IN BO NA TA NAČIN V ZADNJI RELATIVNO/ABSOLUTNI PODOBI VEČNNO ŽIVEL. TAKO BO RESNIČNO PO MNOGIH CIKLIČNIH SAMOOBNOVAH OHRANJAL IN OBSTAJAL PRI ŽIVLJENJU. SMRTI ITAK NI. To je primitivna izmišljotina za PRIMITIVNE PRESTRAŠENE, ki izvira iz NEVEDNOSTI, zamegljeni z DUHOVNOSTMI in BOGOVI.
  Če hoče ŠTUHEC mirnost, bo moral prekiniti s SPLETKARJENJEM in PREVARANTSVOM, kot vsak drugi, ki išče pot do samoohranitve in neumrljivega življenja ali kot je ubesedil J. Kristus, DO VSTAJENJA IN VEČNEGA ŽIVLJENJA. Za začetek bo najboljše, če ŠTUHEC CELOTNO DOGAJANJE PREPOZNA KOT LASTNO NERZUMNOST IN PRIMITIVNO POTREBO PO POHLEPNOSTI, PREPOZNA, PRIPOZNA IN PRIZNA SVOJO NEVEDNOST IN IZKORIŠČEVALNOST ENEGA PO DRUGEM in SE POSVETI ISKANJU RESNICE ŽIVLJENJA. Z VEDENJI BREZ SAMOMALIKOVALNOSTI MU EDINO LAHKO POMAGA NA POT PRAVIČNOSTI, POŠTENOSTI IN UMNE SAMOUSTVARJALNOSTI, NA POT DA BO ZMOGEL ZAVEDNO SAMOUSTVARJATI ŽIVLJENJSKO ENERGIJO (o kateri noče nič vedeti ali v resnici ničesar ne ve), ju urejati in UREJATI SVOJE ŽIVLJENJE STRAN OD SAMOUNIČEVALNIH ŽIVLJENJSKIH ČERI. ZA ZAČETEK NAJ ŠTUHEC POŠTENO IN PRAVIČNO IDENTIFICIRA NAPAKE IN JIH SPREMENI V PRAVILNOST IN SAMOUNIČEVALNE ČERI BODO IZGINILE. ZAČNITE ŽIVETI OD SVOJEGA PRAVIČNEGA POŠTENEGA USTVARJALNEGA ŽIVLJENJA. KDAJ RAVNATE PRAVILNO BOSTE SPOZNALI, KO VAM BO POVSEM JASNO ZAKAJ JE BILA KURA PRED JAJCEM. TAKRAT BOSTE SPOZNALI PROCES ŽIVLJENJA, V KATEREM SE JE POTREBNO POUČITI O ENERGIJSKI MOČI MISLI, NASTANKU MATERIJE IN VZROČNOSTI ZAKAJ JE V VSAKI MATERIJI ENERGIJA, O VREDNOSTI ŽIVLJENJA IN MIRNOSTI IN BOSTE NAŠLI SMISEL ŽIVLJENJA. VESELO NA DELO. NAJ VAS NE SKRBI, DA NISTE SPOSOBNI, KER NISTE LE USPOSOBLJENI. SPOAOBNOST VAM ZAGOTAVLJA IZVIRNA ENERGIJSKA MOČ MISLI. ČE JE NE PZNATE PREBERITE KNJIGO Tvorna GRADNJA življenja. Vse je za pravičnega, poštenega, delovno vztrajnega človeka zadostno čisto pojasnjeno.

  • “bi vedeli, da ni Bogov, da ni Grehov”

   Ja, ja to pogosto slišimo. Ni greha, ne vesti, ne morale … je samo logika: “Močnejši ima prav!” Sicer pa je zanimivo, kak hitro izumre, izgine družba, ki si tako logiko množično privošči. Zadnji primer je EU, gledate lahko, kako izginja.

 3. Oškodovanje družbenega premoženja in finančni zlom mariborske nadškofije
  Ključna napaka za gospodarstvo mariborske škofije je bila odločitev, da podjetje T-2 zaradi težav s Telekomom glede souporabe njegove infrastrukture zgradi s pomočjo bančnih kreditov lastno optično omrežje in prekoplje Slovenijo, kar je bil finančni zalogaj, ki mu niso bili kos.
  Tako je zaradi prevelike zadolžitve in zmanjšanja vrednosti premoženja zaradi nastopa ekonomske krize nastala finančna luknja, velika okoli 300 do 400 milijonov evrov, ki je pokopala oba sklada in z njima tudi lastnike certifikatov in male delničarje.
  Kar je bilo za Cerkev ne samo strahoten finančni, ampak tudi moralni udarec.
  Tudi ob poznejšem razkrivanju pošastnih menedžerskih prevzemov podjetij se politični vrh države v nobenem vladnem mandatu, niti Pahorjevem in Janševem, ni jasno in odločno opredelil do teh pojavov in še manj ukrepal proti njim. Tako smo tam, tudi po zaslugi teh zgodb, kjer smo. Dodatno oropani, obubožani in vsak dan socialno bolj ogroženi.
  Tudi če je pomanjkljiva zakonodaja dopuščala malverzacije, bi se morala sleherna odgovorna vlada zavedati, kam to pelje, zaostriti pregon nemoralnih in kaznivih dejanj ter po hitrem postopku dopolniti in zaostriti zakonodajo.
  Prevladuje občutek, da je bilo to namerno tolerirano, če ne celo načrtovano, v duhu proslulega slogana o »nacionalnem interesu «, ki naj bi preprečil vdor tujine v slovensko gospodarstvo tudi za ceno, da si ga na brezvesten način razgrabi in po potrebi tudi sesuje nekdanja ekonomska in politična elita, pretežno rdeče provenience.
  Ob nastopu tega velikega grabeža v začetku 90. let se je novinar Dela Igor Guzelj spomnil nastanka družbene lastnine ob povojnem revolucionarnem razlaščanju in med drugim dejal (Delo, 14. novembra 1993), da bo v novejši slovenski ekonomski zgodovini fenomen družbene lastnine zapisan kot dvojno prekletstvo.
  Prvič, ko je družbena lastnina nastajala z revolucionarnim nasiljem oz. razlaščanjem, in drugič, ko si jo je kar brez revolucionarnih dekretov in brez udeležbe narodove večine razgrabil brezvesten sloj bodočih mogočnikov.
  Milan Gregorič
  DRUŽINA – 29.7.2012; Veliki grabež
  http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/AB41858D6523EDC7C1257A460040B878?OpenDocument

 4. Pozornost Vatikana sta leta 2007 vzbudila pisanje slovenskih medijev o pornografskih programih na cerkveni televiziji T-2 in čudna prošnja, ki jo je ravno takrat poslal v Vatikan mariborski nadškof Franc Kramberger, naj mu odobrijo dve posojili, vsako za 5 milijonov evrov. Vatikanskim vrhovom je bilo to sumljivo, šli so v akcijo, v kateri so sicer letele škofovske glave, zaradi propada družb v cerkveni lasti pa se niso obrisale pod nosom le banke, ampak tudi 30.000 varčevalcev, malih vlagateljev in drugih upnikov. Vsi ti so se bolj ali manj zanašali na zanesljivost in poštenost cerkve ter v zadnji instanci tudi Vatikana, kamor je ekonom Mirko Krašovec, preden je bil odstavljen, poslal pismo z besedami: »Trdno verujem, da nam bo naša dobra vera v bratskem duhu in z vzajemno pomočjo v oporo pri preseganju tudi te preizkušnje.«
  V Sloveniji, v Vatikanu, v vesoljni cerkvi in vesoljnem svetu nikoli ne bo pozabljeno, da je kar deset odstotkov petmilijardne luknje v slovenskih bankah izvrtala cerkev oziroma podjetja v njeni lasti. Celotni znesek, tudi 458 milijonov evrov, za katerega je odgovorna cerkev, smo pokrili slovenski davkoplačevalci.
  To je bil eden od najhujših finančnih polomov v cerkveni zgodovini, o njem je pisal ves svet, Vatikan, navajen vsakovrstnih škandalov, pa prvotnim informacijam kar ni mogel verjeti, dokler ni leta 2010 takratni vatikanski državni tajnik Tarcisio Bertone v mariborsko nadškofijo poslal zaupnega inšpektorja Gianluco Pirredo, strokovnjaka za poslovne bilance. Ta je lahko poročal le, da je nadškofija ustvarila votel poslovni imperij. Finančne avanture slovenskega duhovništva in njegovih sodelavcev so pravzaprav prišle na dan po naključju, razlaga v knjigi Pohlep Emiliano Fittipaldi, italijanski novinar, ki je z objavo v Espressu prvi javno razkril ta škandal, namige o njem pa je dobil v Vatikanu.
  DELO, sob, 22.10.2016 ; Nepotešljivi pohlep cerkve
  http://www.delo.si/mnenja/nepotesljivi-pohlep-cerkve.html

 5. Nemoralno moraliziranje
  REPORTER, 23. December 2017

  Boris Pogačar, član Društva SRP, v svojem pismu, Dnevnik, 9. decembra, piše: «Pred kratkim nas je dr. Ivan Janez Štuhec presenetil z naslednjo izjavo v časopisu Večer: »Cerkveno vodstvo se je umaknilo iz prvih vrst, iz javnega družbenega življenja. S slabo vestjo, pod hipoteko dogodkov, pod geslom Bolje, da smo tiho…« Dr. Štuhec, moralni teolog, pedagog, po tolikih letih še pravi: »Rad bi videl več samozavesti in bila bi tudi v tem, da bi enkrat v Cerkvi dobili na mizo črno na belem, kaj se je dogajalo, kdo je za kaj odgovoren.« Tudi on je šele sedaj nezadovoljen z epilogom cerkvene mariborske finančne in moralne polomije. Ni mu jasno, kdo je za kaj odgovoren. Meni tudi ne. Drugi kleriki, teološka fakulteta, katoliško občestvo pa je še naprej tiho o tem polomu. A ni to dvojna morala? Kje je tu odgovornost za ogromen finančni, zlasti moralni polom. Ob tem se mnogi »pravoverni« zgroženi nad nizko moralo v družbi, ko državljan goljufa državo, država pa njega. Kaj pa je počela cerkvena ekonomija pod vodstvom škofov? Razpečavali in prodajali so pornografijo, po cerkvenem nauku greh, ter nudili odpustke. Kot za časa Lutra in našega Trubarja. Tudi jaz se strinjam, g. dr. Štuhec, da je vaše stališče visoko moralno, ni pa moralno, da se oglašate zdaj. Mar niste tudi vi v samem vrhu slovenske Cerkve in ste imeli možnost vplivati na tokove znotraj nje? Nastopate na številnih tribunah in medijih, a niste imeli časa pravočasno oglasiti zoper početje Cerkve »prodaje greha in odpustkov«? Res je, vaši kolegi so povsem tiho, kot da ni te cerkvene zgodbe, kar je zelo nemoralno in neodgovorno. P. Branko Cestnik je že 8. Julija 2007 napisal v članku “Ali lahko kristjan voli levico?” v DRUŽINI: »Pozor! Hudič je mojster pretvarjanja. Ravno tam ga ni, kjer ga najprej vidimo. Medtem ko se strastno ukvarjamo z »rdečo« nevarnostjo se nam je zgodilo, da smo danes po logiki »normalnega« kapitalizma in v »skromnem« prizadevanju ustvariti nekaj več denarčkov za dobre namene preko »cerkvenega« podjetja T-2 eden največjih raznašalcev pornografije na Slovenskem. Bíli smo silne bitke proti brezbožni levici, v zaledju pa klecnili na kolena desničarskim bogovom kapitala. Ne dražgoški mitingi, pornografija in zaslužek za vsako ceno je tisto, kar danes pogublja duše!« Objavo je tedaj odobril odgovorni urednik, msgr. mag. Franci Petrič. Tudi o programskem svetu, odgovornem za pornografijo v program na cerkveni T-2, še nikoli ni ene besede. V nadzornem svetu ZVONOV sta bila duhovnika kanonik Mirko Kraševec in prelat dr. Janez Gril. »Brez T-2 bi danes Zvonova veselo zvonila«, je v pogovoru za tednik REPORTER pojasnil metropolit dr. Anton Stres. V istem REPORTERJU je tudi informacija o pornografiji na T2. Metropolit torej javno pove, da brez velikega vlaganja cerkve v medijsko podjetje T2, ki je legalno razpečavalo tudi pornografijo, bi »cerkveni zvonovi« še danes veselo zvonili! P. Cestnik pravi: »Poraženi niso samo trije ali štirje odgovorni, temveč množica varčevalcev in preprostih ljudi, ki so cerkvenim ekonomom zaupali svoje certifikate in prihranke. Širše gledano je poražen vsak kristjan, ki preprosto verjame evangeliju, poskuša živeti po njem in se običajno rad šteje med pripadnike Cerkve. Skoraj bi doživel olajšanje, češ, to se pač dogaja in zgodilo se je tudi Cerkvi. Češ, nihče ni osebno obogatel. Vendar je mariborska zgodba teološko paradigmatična tranzicijska zgodba. Kajti če je bilo v imenu Božjega kraljestva dovoljeno vse to, potem ni čudno, da je v imenu zemeljskega kraljestva dovoljeno še več.« P. Branko Cestnik, klarentinski pater, koordinator zadnjega pastoralnega načrta v Cerkvi je jasen: »Zame je bilo to povsem jasno znamenje, da je Boga zamenjal drug Bog – denar. Zato pravim, da so kršili prvo božjo zapoved. (!!!) Kasneje so se izgovarjali na holding, pa na zapletene lastniške povezave… Sami izgovori! » Dr. Štuhec je imel prav, ko je izjavil: » Verniki so že marsikaj požrli, bodo pa še to!« Kdo jih vzgaja? Družba rabi moralo, a ne dvojne morale.
  Franc Mihič

 6. Boga zamenjal drug Bog – denar
  Lokalni spodrsljaj slovenske RKC?
  Dejstvo je, da je cerkvena T-2 z vednostjo škofov več let(!) razpečavala pornografijo, kar je veliki greh in pohlep ter škodovanje družini. Eno je slovenska Cerkev učila, drugo pa storila. Dvojna morala.
  Cerkev je največ vlagala v T 2, a gledala vstran, ko je ta razpečavala pornografijo, samo da bi medijska naložba T2 imela dobiček. Tudi to ni pomagalo, da bi se poslovanje cerkvene T2 pozitivno končalo. Pustilo je le sled v Bančni luknji.
  Katoliško občestvo, društvo katoliških pedagogov, kleriki in teološka fakulteta so bili in so še tiho. Kdo je za to sploh resno odgovarjal in dobil pokoro? Nihče, vsi vpleteni odgovorni, duhovniki škofje naj bi bili zopet moralni razsodniki, vzgled vsej družbi? Kakšen vzor in sporočilo je to za slovensko družbo?
  Berem. Stečaja cerkvenih finančnih holdingov Zvon Ena in Zvon Dva sta bila po obsegu dolgov z naskokom največja v zgodovini samostojne Slovenije. Do zdaj nihče ni odgovarjal.
  Kardinal Franc Rode je propad podjetij iz kroga Nadškofije Maribor poimenoval “lokalni spodrsljaj”.
  Tudi drugi cerkveni veljaki so se otepali odgovornosti za spodletel skok v podjetništvo in krivdo pripisovali krizi. Čeprav so tudi sami sprejemali odločitve, ki so pripeljale do stečaja, je bil do zdaj obsojen zgolj dolgoletni ekonom nadškofije Mirko Krašovec, a še ta v drugi zadevi. O razsežnostih propada cerkvenih finančnih holdingov pričajo naslednji podatki:
  • Deset domačih bank (NLB, NKBM, Abanka Vipa …) je samo holdingoma Zvon Ena in Zvon Dva posodilo okoli 376 milijonov evrov. Vseh dolgov je bilo medtem za več kot pol milijarde evrov. Tudi zato je bila potrebna dokapitalizacija bank z davkoplačevalskimi milijardami.
  • Premoženja v stečajnih masah je bilo za manj kot polovico tega. Po prvih podatkih je bilo ocenjeno na skupno okoli 210 milijonov evrov. V kolikšni meri bodo poplačani upniki, bo dokončno znano po koncu stečajev. Banke so verjetno edine, ki bodo deležne večjega poplačila, saj so si pravočasno izborile hipoteke na finančnih naložbah.
  • Za službe je trepetalo na tisoče zaposlenih v Heliosu, Steklarni Rogaška, Cetisu, Tovarni olja Gea, Letriki, Mladinski knjigi Založbi. Ker so se pomembni lastniški deleži teh družb znašli v stečajnih masah, so bili drugi lastniki prisiljeni začeti prodajne postopke.
  • Holdinga Zvon Ena in Zvon Dva sta imela več deset tisoč malih delničarjev, večino še iz časov certifikatske privatizacije, ki so zaradi stečaja ostali brez vsega.
  http://siol.net/novice/gospodarstvo/pokop-financnega-skandala-desetletja-se-podaljsuje-se-za-leto-dni-432633
  Davkoplačevalci pa plačujemo za nastalo bančno luknjo, saniramo banke največjih dolžnikov v RS, Zvonov 1 in 2, kjer sta bila v Nadzornih svetih tudi duhovnika, kanonik Mirko Kraševec in prelat dr. Janez Grilj. Nobeden od njiju za to nič ne odgovarja, prelat dr. Janez Grilj v Družini veselo “vice” piše in ovčice na izlete vodi.
  Ali je kakšen drug organ RKC sprožil po cerkvenem kanonskem pravu sprožil postopke za ugotovitev odgovornosti za nastalo škodo in suma kršitve nauka RKC zoper osebe, ki so odgovorne, da je bil cerkveni denar, denar vernikov, cerkvenih inštitucij, i.d. nevestno naložen v podjetja, celo v podjetje, ki je prodajalo in razpečavalo pornografijo?
  http://siol.net/novice/gospodarstvo/pokop-financnega-skandala-desetletja-se-podaljsuje-se-za-leto-dni-432633

 7. Janez Janša je nedolžen, a bi moral odstopiti!
  DELO, 15.12.2014

  Strinjam se, kar berem, da je sodba »zmazek«, kot to pravijo nekateri ugledni pravniki z gospodom Krivicem na čelu, ki ne voli SDS-a, kakor tudi jaz več ne, in mu ne moremo očitati niti tega, da bi bil »desni«, »pomladni« ali kakorkoli povezan z »našo stranjo«. Sodba temelji na indicih, ni pa pravih dokazov in krivda po moje ni dokazana. Janez Janša je zato nedolžen.

  To je moje mnenje o sodbi, ki seveda ostaja, vse dokler jo sodstvo ne spremeni.

  Ali je Janez Janša političen zapornik ali ni? Ali je ali ni obsojen zaradi političnega delovanja?
  Niti bivši ustavni pravnik g. Krivic, niti drugi ugledni pravniki, kot mi je poznano, niso dejali, da je Janez Janša politični zapornik. To je tudi moje mnenje.

  Janez Janša bi moral kot pomladni politik, ki mu je politična etika sveta, takoj odstopiti iz vplivne javne politike, čeprav je nedolžen. Žal. Vsekakor pa mora nadaljevati dokazovati in dokazati svojo nedolžnost.

  Tako bi dokazal, da slovensko pravosodje in politika, ki pravosodje ščiti, nista vedno v službi ljudstva in pravičnosti, kar kaže žal tudi praksa.

  Tako bi tudi dokazal, da je tudi tretja veja oblasti lahko zelo zmotljiva in bi morala biti veliko bolj tudi zamenljiva, če ima ljudstvo v Sloveniji oblast, kot to piše v ustavi. To bi bilo lahko njegovo največje »remek« delo, za demokracijo, državljane, državo prava in spoštovanje človekovih pravic.

  Franc Mihič

  • Gospod Mihič, pa sem imel vas za bolj pametnega. Očitno sem se zmotil.

   “Janez Janša bi moral kot pomladni politik, ki mu je politična etika sveta, takoj odstopiti iz vplivne javne politike, čeprav je nedolžen. Žal. Vsekakor pa mora nadaljevati dokazovati in dokazati svojo nedolžnost.”

   V demokraciji je vse od razsvetljenstva naprej zlato pravilo, da mora tožilstvo in sodišče DOKAZATI kaznivo dejanje, sicer ne obstaja, ne pa, da mora nekdo dokazovati svojo nedolžnost.

   To slednje je tipičen primer pravno in etično popolnoma zavrženega pojmovanja, značilnega za revolucionarno pravo (ki dejansko sploh ni pravo!), zlasti boljševističnega.

   • Kapodistris,ali bi to, da ti koga okvalificiraš za pametnega imelo kakšno vrednost? Kot kaže ne, saj tvoji odzivi kažejo, da ne razpolagaš z vidno večjo pametjo. Kako naj nekdo, manj usposobljen, da ne bom govoril o pameti, prepozna umnejšega od sebe? Ne Že zaradi zavisti, ki ga obvladuje ne , če recimo pohlep in drugo spregledam!
    G. Mihič imaš dokaj pravično držo. Mi je všeč in imaš vsaj pri meni boljšo vrednost, kot ti jo namenja Kapodistris… Naj te ne skrbi zaradi manj usposobljenih in bistrih.

 8. Janez Janša je žal najdlje zagovarjal tajkune in vseskozi, odobraval ne plačevanje prispevkov za delavce!
  Janša je torej zagovarjal kršenje ustavnih lastninskih pravic državljanom, kot je to zastavila levica!
  Žalostno, kar so na desnici počeli, tudi če niso razumeli!
  O tem vedno molči!
  http://hubert.blog.siol.net/2013/12/20/ne-pozabimo-kdo-vse-in-kako-je-zagovarjal-tajkunizacijo/
  http://hubert.blog.siol.net/2015/10/19/slovenija-potrebuje-moralno-prenovo/
  http://www.publishwall.si/franc.mihi%C4%8D/post/188655/levica-in-desnica-sta-podpirali-menedzerske-prevzeme-in-gledali-proc-pri-kreditih

 9. Vklopi razum, zahtevaj račun od politikov!

  Brez celovite obsodbe vseh spornih menedžerskih prevzemov podjetij in obsodbe kratenja lastninskih pravic delavcev, -sramotno zakonsko dovoljeno prikrito neplačevanje prispevkov, kar je kraja dela delavčeve plače-, Slovenija nima prihodnosti. Menedžerski »nakupi« podjetij brez lastnega denarja so rop stoletja, prikrita zakonsko dovoljena kraja zaposlenih, delavcev pa je sramota stoletja.

  Velja a levico in desnico, za skoraj vso sedanjo politično in strokovno, družboslovno slovensko elito!

  Dr. J. Mencinger, rektor, minister, politik je že leta 1996 celo izjavil:»Če bi bil sam direktor in bi videl, da mi grozi izgubiti vse, kar imam in za kar sem se trudil desetletje ali več, bi namreč tudi sam poskušal oškodovati družbeno premoženje.«

  Konec javne morale in pravne države!

  Kdo je pisal gospodarsko finančno zakonodajo, zakone o prevzemih podjetij?

  Največ pravnica Nina Plavšak, SD, Tone Rop, SD in LDS, i.p..

  Dr. Nina Plavšak, SD, je pomagala pisati zakonodajo tu vladi Janeza Janše, to je v letih 2004-08, ko je bilo izvedenih največ največjih prevzemov podjetij!

  Janševa vlada je šele pod pritiskom javnosti, končno, vendar prepozno (?), spremenila zakone, da delnice niso več primerne za hipoteko za kredite, in da prevzeto podjetje ne sme namesto prevzemnika odplačevati kredite in tako oškodovat i podjetje.

  V EU je to prepovedano!

  Kdo vse je to dopuščal? Tranzicijska levica in stroka. Pa še desnica se jim je pridružila, seveda v bistveno manjši meri! Ne morala je pa ista! Brez celovite obsodbe »ropanja stoletja« Slovenija nima prihodnosti, ne danes, ne jutri ne nikoli!

  Mag. Anton Rop je, ko je bil vladi, sprejel celo zakon o prikritem neplačevanju prispevkov .

  Tudi Janša ga ni odpravil.

  Minister mag. Janez Drobnič, NSI, celo dejal: «Delavci so sami krivi!«

  Jože Tanko, SDS, pa : »Bilo je prav! Pomagali smo podjetjem«.

  Kako, s sredstvi prispevkov zaposlenih, ki bodo imeli zato nižje pokojnine?!

  Večna sramota za vse vpletene.

  Žal pa je t.i. desnica kar slepo oz. nerazumljivo posnemala in tekmovala z levico?

  Nepojmljivo, neodpustljivo, za levico in desnico, vse dokler ne bo obsodbe ropanja stoletja!

  Vlada Boruta Pahorja oz. minister prof. dr. Franci Križanič je še oktobra 2011, tip pred odhodom vlade, še zadnjič poskušal zopet uvesti neplačevanje prispevkov, pa ga je ustavilo Ustavno sodišče in odpravilo sporen zakon .

  Prof. dr. Ernest Petrič je kot predsednik ustavnega sodišča na javni TV dejal: »Menedžerski »odkupi podjetij brez lastnega denarja in neplačevanje prispevkov je goljufija!«

  To je »madež« tudi za RKC , ki je tudi o vsem tem molčala in tako pritrjevala, saj je tudi sama pri tem sodelovala, a pozabila na moralo?

  Sramota za slovensko levo in desno pravo in politiko, ko je skozi zakonodajo izvajala oškodovanje lastnine delavcev in državljanov, ki nismo obravnavani enakopravno.

  Rezultati dela te elite sami govore; saj prizadeto ljudstvo oblega slabo organizirano zdravstvo, slovenski kapital ni doma aktiven, gre raje v tujino, kamor gredo tudi mladi in izobraženi !

  Poslancem ni mar za opeharjene! Vse naše politične stranke sicer prisegajo, da skrbijo za državljane, za socialno državo, za socialno tržno ekonomijo, a le v besedah, a praksa je drugačna.

  Primer dvojne morale, brezbrižnosti in neznanja ali cinizma in demagogije je ravno več kot 20 letno zanemarjanje pobiranja socialnih, zlasti pokojninskih prispevkov zaposlenih, ki so tako oškodovani in bodo imeli nižje pokojnine.

  Po novem zakonu mora Zavod za pokojninsko zavarovanje zgolj obvestiti delavca, kakšne so oziramo bodo posledice, če njegov delodajalec, sicer obračuna prispevke, jih pa ne plača. Nova ureditev terja od delavcev, ki bodo dobili takšna obvestila, da skladno s pravno ureditvijo pravočasno uresničujejo svoje pravice in tako prispevajo k izboljšanju pravne varnosti.

  Politiki, poslanci v DZ in vlada torej oškodovanim zaposlenim sporočajo:«Če ste okradeni za prispevke, je to le vaš problem! Pravna država vam je na razpolago!«

  Oškodovani delavec mora torej sam poiskati pravico na sodišču.

  Nemška država pa ima za takšna ravnanja zakon, kjer se že prvi člen glasi:»Delodajalec, ki pristojnemu zavodu ne plača prispevkov za socialno zavarovanje vključno s prispevki za delovno dobo, se ne glede na to, ali je bila plača izplačana ali ne, kaznuje z zaporno kaznijo do pet let.«

  Nemška država kaznuje, če delodajalec ne plača prispevkov, ne glede ali je bila plača izplačana ali ne.

  Slovenska država pa z zakonom »poskrbi«, da ZPIZ obvesti zaposlenega, da zanj niso plačani prispevki in naj to sam uredi.

  Ali res ni nikogar sram, da mora pri nas vsak sam poskrbeti, da dobi zasluženo pokojnino.

  Zakaj sploh imamo stranke, DZ RS, pravno stroko, državo z ogromno javno upravo.

  Kaj bodo storili poslanci, volitve so pred nami?!

  Pred nami so volitve, a politiki nam ne dovolijo veliko izbire, ne spremenijo volilnega zakona, ki ne dovoli, kar sicer piše v ustavi, da tudi glas volivca odloča, kateri poslanec bo izvoljen.

  Le udeležba na volitvah in oddaja neveljavne glasovnice, je evidentirano sporočilo nezadovoljstva z rezultati dela politike in je zahteva za spremembe. Nezadovoljstvo je potrebno izraziti aktivno, tudi na volišču.

  Mag. Andrej Cetinski je sicer zapisal: » Pogoji za spremembe bodo očitno dozoreli šele po tem, ko se bo kriza tako zaostrila, da se bo narod sedanji politiki množično uprl.«

  Ali je to res edina možnost ?

 10. Kljub vsemu se v taka tveganja in megalomanstvo neposredno ali posredno s skofijskim upravljanjem povezan kapital ne bi smel spustiti. Dosti bolj previdni, odgovorni, konzervativni bi morali biti v svojih nacrtih. Od vodilnih v Krekovi banki, vkljucno s Krasevcem, do Zvonov. In na vrhu skofije bi se morali zavedati, da bojo morebitni fiaski Zvonov nujno udarili po njih. Bojim se, da so tudi oni imeli prevelike oci in da so padli skusnjavi.

 11. Dogajanja v zvezi z Zvonovi so poučna. Znova kažejo, kaj se zgodi, če nenaši kolaborirajo z našimi. Ob prvi priložnosti sledi nož v hrbet.

  Koliko ponavljanj bo še potrebnih, da bi to dojeli?

  • Koliko ponavljanj? DO ZAVEŠČENE OSMISLITVE, TOLIKO. Vendar ne se bati. Resnica zmaga v vsaki tekmi, tudi če pride zadnja na cilj. Samo samoobnavljanja s samoosvobajanjem se je potrebno pravilno poslužiti ali enostavneje, svoje sposobnosti je potrebno pravilno USPOSOBITI. Nepravilnosti so SAMOKAZEN. IZKORIŠČEVALCI ENEGA PO DRUGEM so vsepovsod. Se spremenijo ali za vedno izginejo.

 12. ŽIVLJENJENICA.

  Ne zasluži opevanja življenje spakovano,
  ki z ravnanjem, sebi škodnim, je pretkano.
  Nesmiselna besedna znano zmotna stanja
  naj Resnica s pravim vedenjem preganja.

  Lažno samouničevalsko plete si kopreno,
  kdor krepi z nesmisli zdravje dragoceno
  in dopušča, namesto z zavednim umom,
  se pojiti s samoumevnostnim ne -umom.

  Zato Zdravljico v ŽIVLJENJENICO uredim,
  in z življenjsko energijo stas BiUmen prepojim,
  ki ohranja zdravje in krepi telo,
  Zdravljica naj Življenjenica bo.

  Prijatelji, Slovenska misel obrodila je edinstveno.
  BiUm z vedenji ureja celice, obnavlja mirnostno,
  odpravi vse skrbi, Moč misli up v njem budi,
  izkoriščevalca z Resnico samoobnovljivostno uredi.

  Živi naj vsak Zemljan,
  ki hrepeni dočakat dan,
  da koder sonce sije,
  prepir s pravičnostjo, s sveta, se izmije,
  da rojak prost bo vsak,
  zavedajoč se, pošten, pravičen je mejak.

  Slovenci Življenjenico večnosti imamo,
  saj izvor BiUma v sebi prepoznamo.
  Prepoznamo, pripoznamo in priznamo.

  • Pisanja osamosvojitelja se berejo kot intelektualistično nabuhla pisanja Zdenka Roterja. Kdo je bil in kdo je, pa vemo.

   • Saj ni pomembno KDO je. Pomembno je kaj pojasnjuje. In kar je napisano vzdrži vse nabuhle odgovore.

   • Res je, že dolgo nisem naletel na nekoga, ki je tako prepričan v svoj prav. Samoosvoboditelj je očitno zaljubljen vase. Vendar imam občutek, da nesrečno …

    • Lucijan. Ti še nikoli nisi srečal nekoga, ki bi imel toliko izjemnih in za človeštvo pomembnih vedenj, niti nisi srečal nikogar, ki bi mu bilo tako malo pomembno ali ima prav. Prvič srečuješ koga, ki je srečen in miren, neglede na tvoj občutek, ki je zgolj in samo občutek, kot je instinkt vse o čemer sodiš. In tvoja zmeda in dilema sta, če boš znal biti tvoren, lahko le odskočna deska iz nezavedanja v zavedanje od verskih in napačnih verovanj in znanstvenih PREPRIČANJ v zavedno vedno kokolje življenjskega bivanja, katerega smisel je logistično sledno mirnostno samoobnavljanje življenja brez umiranja. V eni od, o Resnici življenja prihajajočih knjig, naslovljeni Miselno samozdravljenje, boš lahko izčrpno (kratko) predstavitev vedenjskih spoznanj bral tako: (Upam, da je bila tvoja osnovnošolska in srednješolska pegasta borba za izkaz naučenih in priučenih vedenj zadostno dobra, da si svoje sposobnosti toliko usposobil, da lahko bereš natančno matematično oblikovano poezijo (slediti je potrebno temeljnim enačbenim algebraičnim pravilom vsaj do poznavanja nivoja II. operacijske stopnje?)

     RESNICA ŽIVLJENJA

     Resnica življenja pove,
     kako uresniči se OSMIŠLJANJE,
     ki življenje v umrljivo ali BiUmno stke.

     Pravilo
     Bilijon neznank, njim enačb enako.
     Koren računa BiUma se algebersko.
     Determinantno eliminanira se z limito,
     k spremembi v Resnico konvergentno.
     Ali ciklično bo, ali BiUmno večno,
     koren BiUmno dejanskega življenja
     razkriva RESNICO OSMIŠLJANJA.

     Koren umrtja
     Jaz KDO = Jaz RESNICA – jaz KAJ,
     OSMIŠLJA se v ciklični značaj.
     OSMISLITEV, ki pove,
     kdo živi zato, da le umre.

     Koren življenja
     Jaz KAJ = Jaz RESNICA – jaz KDO,
     OSMIŠLJA se v življenje večnostno.
     OSMISLITEV, ki z Resnico osmišljuje
     in življenje v večno, v BiUmu, oblikuje.

     Spoznanje:
     JazKaj, nezavedeno-faraonsko piramidno čutno znan,
     v jazKDO, zevedno ureditveno je zdaj spoznan.
     Algebraično – poetično človeka umu je poznan,
     ciklo-večnostni, Resnice svet, BiUmu je predan.

     p.p. Pravica :
     Lahko razume vsak, RESNICO, z vso pravico svojo, RELATIVNO.
     Upošteva naj, v lastno dobro le: Newton, Einstein vedela sta že,
     relativno, brez RESNICE ABSOLUTNE smiselno nikoli ne uspe!

     Morda pa ti bo tvoja pegavost dovolila, da sporočilnost prežene tvojo pegavost in prestopiš zid (mejo), ki razmejuje človeški jazKDO samovšečnosti in BiUmni jazKAJ samoosvobojenosti? Ja, in pri tem lahko mimogrede zaznaš svoj občutek svoje konzervativno zaspane nevednosti. Oboje jazKDO in jazKAJ je v tebi. Med obema teče življenjski dialog in ta dva, v tebi oblikujeta ali življenjsko ali umrljivostno ENERGIJO.
     Ja saj vem, da bo tečko ker živiš v zavetju verskih in znanstvenih zmot, ki jih prav zaradi nesamoosvobojenosti, v strahu pred preživetjem, krčevito z vsem, kar imaš braniš in vedno znova pristaneš na ideološkem razpotju, ki te stahovito zmede in namesto MIRNOSTI proizvajaš NEMIRNOST (zavedno prepoznavaš, nezavednega pa jemlješ, kot samoumevnost, ki je NE prepoznavaš, pripoznavaš in priznavaš , deluje in ti si NEZAVEDNO NEMIREN ZAVEDNO miren in vendarle zbolevaš in UMIRAŠ).
     Tako vidiš, te ne ogrožam jaz, SAMOOSVOBODITELJ, ampak se OGROŽAŠ SAM.
     Ne bo ti sodil Bog, ker si sodiš sam. in KDOR KOLI TE BO NEPRAVIČNO SODIL bi stopil v okolje NEMIRNOSTI in UMIRANJA. Ja, vem, tudi tega še nisi slišal. Pa ne maraj, kolo napredka zavira samo sebe, ker nima potrebnih vedenjih o temeljnih življenjskih strukturah, ki so: MISEL, MOČ MISLI, ENERGIJA, MATERIJA SMISEL ŽIVLJENJA.
     Ker ti SAMOMALIKOVALNOST toliko pomeni, ti v tolažbo povem, da nisi edini, da so vsi takšni, z zaenkrat eno samo izjemo. In tako bo ostalo do zadostne SAMOOSMISLITVE in SAMOOSVOBODITVE še drugih. Zdaj veš, zakaj ni moja skrb kaj se dogaja s teboj, saj lahko pridobiš le toliko kolikor si USPOSOBLJEN. SPOSOBEN nedvomno si, kot vsak živeč Zemljan vključno z menoj. JAZ SEM SE LE nekoliko bolj USPOSOBIL, ker vso svoje življenje ABSOLUTNO/RELATIVNO kognitivno kontekstno z jazKDO sledim jazKAJ.
     Pameten vprašuje po jazKAJ neumen ostane neumen, kar je manj kot pijan, ki se trezni, in ostane pribit jazKDO (egoizem).
     In še nekaj ti povem. To usposabljanje (jazKDO v jazKAJ) je vstajenje od mrtvih, ki ga J. Kristus ni razumel je pa ga intuitivno napovedoval. Tako rad je imel , že takrat, življenje, da je zanj po svoji volji, mogoče res v trpljenju, preprosto mirno, po svoji volji, umrl. Nobene SMRTI ni bilo, na obisk, ker SMRTI, kot jo DOMNEVNO ti še vedno pojmuješ, PREPROSTO NI, kot ni niti ENEGA SAMEGA boga (z malo začetnico). Bogovi so začeli nastajati s strahom človeka zaradi nerazumevanja dogajanj v svojem življenjskem okolju v KATEREM SE JE OSMISLIL, kar je dokazljivo že v piramidnih Faraonskih časih (beri sestavek Piramidno zavetje (2017). Ampak to je nova težka spoznavna tema za tvojo in vsesplošno prisotno pegavost, ki podlega pohlepu tvojega in slehernega jazKDO.
     Sedaj, po povedanem, bi že lahko razumel, da sam odločaš o sebi in da onostranskosti, niti ni potrebna, da je ADVENTNOST samoprevara za korist IZKORIŠČANJA ENEGA PO DRUGEM in ščitenje nepriznanega in neprepoznanega (beri skrivnosti), ki nikoli ne bo izpolnila izmišljenih pričakovanj in da si sam z vsemi svojimi Štuhec somišljeniki življenjsko sebiškoden vse dotlej dokler ne bo tvoj jazKDO prišel zadostno blizu jazKAJ. Takrat te bo minila vsa nestrpnost in volja do pegavosti, ki jo tako rad, vzorčno modelno, pripisuješ drugim, ker jo sam imaš in jo zato lahko v sebi (ne v meni) prepoznaš.
     Ne delaj tega ljubi Lucijan, Luciferojan, Kapodistias in Štuhečist! Raje bolj zapusti jazKDO, da se bo lahko simbiozično stopil z jazKAJ in postal pravičen, pošten samoustvarjalen, samoobnovljiv JAZ (ego), BiUm , ne le človek.
     Človek bo tako vstal od mrtvih, čeprav RELATIVNO sploh ne bo vstal (vstal bo LE ABSOLUTNO, ker že obstaja , je živ, ker ves čaj je, obstaja, bolj kot vsi bogovi in druge fanatično nesmiselne tvorbe in z njimi vsa povezana fanatična pričakovanja.
     In veš kaj je največja koristnost tvojega branja Štuhčevih pisarij?
     To, da si lahko prebral pravkar prebrano.

     • Samoosvoboditelj (beri: samozasvojenec),tole tvoje umobolno nakladanje lepo razkriva tvojo duhovno praznino in intelektualno bedo, predvsem pa pohabljeno, patološko osebnost.
      Sicer bi se sramoval svoje bedne vloge dežurnega provokatorja in režimskega hlapca.

     • Takole ti bom odgovoril. Ako je pri tebi malo, malo pameti, boš vedel kam spadaš.

      SPOZNAVANJE RESNICE ŽIVLJENJA

      Začetki ujemajo se s konci

      Te pesmi sem izbral in dal v zbirko ProfitMân,
      da bralec vsak bo mogel biti z upanjem navdan:
      »Element, večmilijardne množice, en sam, toliko ima moči,
      da množico vso, nezmotno, more urejati k resničnosti.«

      Spoznanja ne naslanjajo na mistična se verovanja,
      niti ne na šolsko dvomno programirana poučevanja.
      Naslanjajo se nase, v realni stvarnosti iščoč življenje
      v skupni tvorni gradnji, vsi za enega, eden pa za vse.

      Dva delujeta v dogajanju, dva v eno, dva za eno.
      Življenje njun je cilj, ki KAJ ga da, ne KDO.
      Dialog pošten, svoboden, stalen je in miren,
      v delovanju neprekinjeno življenju podrejen.

      Dialog poteka tvorno, strpno, v misli stvarni,
      ki moč življenja ima v energiji samoobnovljivi.
      Neneheno ustvarjalen dialog gradi se v resnici,
      ko samoobnovitveni začetki ujemajo s konci.

      UMIRAJOČI bodo rekli:
      »Zpisan smrti si!«
      NE-VEDNI:«Naj neumnost gre v koš!«
      NORCI: »Da nor sem, kot kokoš«.
      NEUKI:«Učenostim, da nisem kos«

      VERNI bodo z božjo kaznijo grozili.
      VLADNI, mojo psiho bi podili.
      FILOZOFI:«Glej človeka v sili!«

      LAŽNIVCI:« Ta je poln nesmiselnih laži.«
      PREVARANTI, da vse mogoče je prevarati.
      IZKORIŠČEVALCI, z davki jeli bi me daviti.

      Vsak, pa zase ve, da sodi le po sebi,
      kot v možganskem umu blodi.
      Le BiUmen more krčiti poti,
      za vsespoštljivo k Resnici hoditi.

      Napadov bom deležen, umirajočih,
      nevednih, norčavo demagogovernih,
      lažnivih, prevarantov, blablablablapolitikantov.
      Žal, ne s čutov logike, le z mnenj izkoriščevalcev.

    • On je le provokator. Zaradi totalitarnega, skoraj pol stoletja trajajočega režima, pa moramo levičarstvo odklanjati. Pol stoletja je mnogo preveč, zato je lahko skvarilo mišljenje tudi pametnih ljudi. Toliko levičarjev imamo pri nas samo zaradi pol stoletja komunizma, ki je povsem pohabil možgane večini naroda.
     Zato jaz levičarstvo hvaležno odklanjam. Samoosvoboditelj pa naj se takemu mojemu mnenju zahvali “osvoboditeljem”, komunistični revoluciji in celi plejadi pokvarjenih vrhovnih komunističnih voditeljev (zločincev!), ki so prišli na oblast s pomočjo neznanskih količin po nedolžnem prelite krvi. S krvjo so prišli nas oblast v krvi (1991-1995) so jo zapustili.

     In potem smo v Republiki Sloveniji v Temeljno ustavno listino med drugim zapisali: “Izhajajoč iz volje slovenskega naroda in prebivalcev Republike Slovenije, izražene na plebiscitu o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije dne 23. decembra 1990,
     upoštevajoč dejstvo, da je bila Republika Slovenija država že po doslej veljavni ustavni ureditvi in je le del. svojih suverenih pravic uresničevala v Socialistični federativni republiki Jugoslaviji,
     ob dejstvu, da SFRJ ne deluje kot pravno urejena država in, se v njej hudo kršijo človekove pravice, nacionalne pravice in pravice republik in avtonomnih pokrajin…”

     Torej?

     • Torej? Nič. Samo dal si vedeti, da je tvoja USPOSOBLJENOST za življenje NIČ. živiš tja v en dan. Ai kot rečemo bil primitiven in ostal primitiven. Žal mi takih razvojno zaostalih KONZERVATIVCEV, ki so življenje zapravili za NIČ! Iz NIČ v NIČ!TAKO Torej! Še tvojega časa je škoda za tebe, kaj šele mojega, zato se mi s takšnimi NE umneži ne kaže ukvarjati. Sam si odgovoren zase! Večino živečih čaka še 7 do 8 ŽIVO CIKLIČNIH GENERACIJ (verjetno pojma nimaš kaj sem ti sporočil s to besedo?)usposabljanja, tebe ideološko prepojenega pa čaka vsaj 100 generacij (3.300 let) samoobnavljanja in si praktično že izuml. Trenutno nimaš skoraj nikakršnih izgledov za sqmousposobitev ali pa največ 0,001 %. Upam, da si se osnovnošolsko usposobil vsaj za odstotkovno (%) predstavljivost? Upam. Redek primer ZAOSZALOSTI, ORTIKON. M0rda se preimenuješ v ORTIIKON? Pa vse dobro v NERAZUMNOSTI SEBE!

   • Ti ne veš nič. Ti se svojega kakca ne prepoznaš, sicer ne bi bilo toliko kakanja. Očitno si še navaden “DREK MAŠIN”, torej predelovalec zaužite hrane in pijače. Življenje pa je tvoja Španska vas. To kar začni urejati, da kar cel ne postaneš kakec.

 13. Spoštovani urednik , ukinite za božjo voljo , zakajenega in omotičnega Samoosvoboditelja !
  Tudi pametovanja in duhovičenja G. Mihiča ne bi pogrešal po mojem mnenju nihče od bralcev to je samo moje mnenje in odkrit nasvet Vam in vašim sodelavcem ! Naj Časnik ne postane poligon “samoosvoboditeljev” in kvazi političnih komentatorjev ! Rad se oglašam na tem portalu včasih tudi malo zajedljivo , vendar ne zlonamerno , kot to počenjajo tisti , ki še niso spoznali kam pravzaprav plove vse manj slovenska barka , prenatrpana z “zmagovalci” in zakajenim “samoosvobditelji” ter rdečimi stremuhi , ki se krčevito oklepajo ideologov , ki jim lažejo , kadar odpro usta ! Perspektive za boljši jutri ne vidim ! Zanimivo je dejstvo , da štrajkajo in vodijo štrajke ljudje ,ki imajo polne riti in bi radi imeli še več , kreditov , hipotek
  itd , ko se bo ustavilo to “razkošje” , sledi žalosten prolog !

  Andrej Briški

  • A ti se imaš za naprednega , demokratičnega. Ti si navaden INKVIZITOR, ki tiste, ki jih ne razume KAR tako ali drugače ODSTRANI. pAMETI IMAŠ ZA LASNKI SVET, DEMOKRATIČNOSTI , PRAVIČNOSTI, POŠTENOSTI IN USTVARJALNOSTI PA imaš isto mero. Če boš natančneje izt+razli kaj te toliko moti, ti bom lahko natančneje pokazal kaj, kje, kako s čim iz zakaj je s teboj, človek nekaj hudo, hudo narobe je s teboj. Ti se še lastnega kakca bojiš. Še vedno živiš v srednjem veku, v času pobijanja ČAROVNIC? Ti še “božji” človek biti ne moreš. Kaj si, to ti bo povedalo tvoje naslednje oglašanje. Torej sam se boš razodel v vsej svoji realnosti. In utrdi se, da ne boš izgubljal potrpljenja, kisaj te bo tvoje postavljanje nedvomno RAZKRILO, do nagega. Hočeš biti nagec? Ni hudo saj bi naj (domnevam da si vernik) bog ostvaril nagega človeka. Raje ne delaj tega, ker te bo RESNICA ŽIVLJENJA preveč prizadela. Preprosto si nepripravljen ali konzervativno zmotno zaverovano zabetoniran. Ti bi mene odstranil, Andrej BRIŠKI? Jaz pa se te veselim, ker na neumnostih najlepše razgrnem RESNICO!

  • Absolutno se pridružujem Andreju!!!

   Sem poskusil priti do vrha komentarjev, pa mi je bilo povsem nemogoče. Kdo bo te bedarije preskakoval?!
   Mihič pa ima dovolj drugih portalov kjer mu pustijo objavljati vse to, in tu samo še ponavlja n+1 krat!

   • Sam zelo dolge komentarje preprosto preskočim. Ker so pri nekaterih komentatorjih stalnica, preskočim še njih.

    Mislim, da komentiranje ni namenjeno ustvarjanju neskončnih traktatov, temveč le jedrnatemu izražanju mnenja o določeni temi.

    • Torej, ti ne, ti ja, ti ne ti ja,…Tisto kar je tvoje ravni bereš, kar presegatvojo raven in interes, tega ne bereš. Bravo. Tako se dela, tako delujejo Butalci IN OSTANEJO BUTALCI. TUDI NA DOLGO NE, SAJ PREHITRO ZMANJKA ARGUMENTOV IN POTEM in potem pride v poštev zbiranje čim več istoštrihanih podpornikov, pritiskanje na urednike, žaljive diskvalifikacije, enosmernost k argumentu moči…izkazovanje svoje šibkosti, ki se brani kot je zaslediti tukaj, celo, češ govorimo raje o temi, tako, da bomo spregledali kontekst, zgolj o temi, tako na pamet, tako pristransko nedotakljivo. Koga pa branitelji sprenevedanja branite? Zakaj ne branite ljudi, katerekoli ideološke opcije, kot pač običajno poteka etiketiranje. Zakaj se ne zavzamete za oškodovane in za celo kontekstno Resnico. Zakaj ne začnete pri A in zaključite z X, Y, Z? Kaj se vam še ni posvetilo, da ste izrabili zaupanje mnogih svojih vernikov, ki so ob nečednih oblastnih dogajanjih zapustili državne banke in prestopili v Krekovo? Vaša duhovna drža, ki so ji komitenti verjeli je preprosto izrabljena za prevaro. Začnite se pogovarjati pri A ne pa samo po odsekih, za katere ocenite, da je z njimi mogoče verodostojno prikazati svojo osebno ali RELATIVNO RESNICO? Kaj ne dela JANŠA enako? Dela! Torej zajemimo vse. In A je verodostojnost vaše ideologije o vstajenju od mrtvih in na sto tisoče drugih spornosti. Tako resnično ni mogoče voditi dialoga in doseči sprave in mirnosti. Sami se na vsakem koraku zapletete. Ali pa pričakujete zgolj takšne posplošene komentarje na konkretno parcialno pisarijo? Ali ne morete razumeti, da je zgubljenih nekaj 100 tisoč vernikov, ki sicer še govorijo, da verjamejo v boga, cerkvi pa nič več razen ob svojih tradicionalno dediščini spoštljivo naklonjenih praznikih. Realno je, da je vernikov čedalje manj in jih bo čedalje manj. Če že zmanjševanja vernikov ne opazite pa bi lahko opazili vsaj rapiden padec novomašnikov. Koliko jih je bilo leta 2017? Z zastopanjem NERESNIC se izgubljate. Izgublja se substančna krščanska identiteta. Boste iskali krivce med takšnimi, ki povemo Resnico in vam želimo dobro? Boste že enkrat začeli pri sebi? Kaj se vam še ne svita, da oblastna politika in vaša z oblastjo kolaborirana politika PROPADATA, da IZKORIŠČANJE ENEGA PO DRUGEM izginja po naravni poti zaradi NERESNIC.
     Ja, bodimo jedrnati, natančni sebi NEŠKODNI POŠTENI, PRAVIČNI IN USTVARJALNI. Drugače ne gre in ne bo šla pa ste lahko še tako nesramni in do sebe in posledično do drugega nepošteni.

 14. Samoosvobojen ne more spadati ne v vrsto RKC ne med Stalinovce. Ti ni niti to jasno? Če si duhovni in uporabljaš pridežnico za neumno klevetanje in kričanje razumevanja življenja, je najbolj enostavno PRIDEŽNICE (UPAM DA JE LESENA) ODSTRANITI, KER NERAD GOVORIM O RUŠENJU. Za tebe je pomembno da bi vedel kdo si in kam spadaš, mene tvoja vrsta in tvoj breg na katerem zabetonirano stojiš, NE ZANIMA!

 15. »Pozor! Hudič je mojster pretvarjanja. Ravno tam ga ni, kjer ga najprej vidimo. Medtem ko se strastno ukvarjamo z »rdečo« nevarnostjo se nam je zgodilo, da smo danes po logiki »normalnega« kapitalizma in v »skromnem« prizadevanju ustvariti nekaj več denarčkov za dobre namene preko »cerkvenega« podjetja T-2 eden največjih raznašalcev pornografije na Slovenskem. Bíli smo silne bitke proti brezbožni levici, v zaledju pa klecnili na kolena desničarskim bogovom kapitala. Ne dražgoški mitingi, pornografija in zaslužek za vsako ceno je tisto, kar danes pogublja duše!
  Boga je zamenjal drug Bog – denar.« Tako Pater Branko Cestnik
  Razpečavanje oz. prodaja pornografije na cerkveni T 2 zaradi doseganja dobička je po nauku RKC velik greh in pohlep. Kdo in koliko se je pokoril? Mali ljudje, verniki so zgubili vložene prihranke in dobili veliko pokoro, veliki duhovniki pa skoraj nič, so še naprej vzor in učitelji morale. Mar ni to velika hipokrizija, poguba za odgovornost v družbi. Kdo vzgaja vernike? Družba rabi moralo, a ne dvojne morale. Glede na komentarje ima dr. Ivan Štuhec še vedno prav, ko pravi: » Verniki so že marsikaj požrli, bodo pa še to!«

 16. “Kristjan v politiki se je dolžan ukvarjati z razvijanjem pravičnosti in neprestanim izpopolnjevanjem družbenega in gospodarskega sistema ter vseh podsistemov.
  To počne predvsem s pametjo in ne z vero. ”
  Katoliška Cerkev zagovarja popolnoma jasno stališče, da je v pristojnosti politike delo za pravično družbo in da je pristojnost Cerkve, da pri tem sodeluje kot vsaka druga oblika civilne družbe na svoj posebni način. Svojo dodano družbeno vrednost pa vidi v krepitvi duha solidarnosti, požrtvovalnosti, zastonjskosti, nekoristoljubnosti in preseganja družbene sebičnosti. Kristjan v politiki se je tako dolžan ukvarjati z razvijanjem pravičnosti in neprestanim izpopolnjevanjem družbenega in gospodarskega sistema ter vseh podsistemov. To počne predvsem s pametjo in ne z vero. Temeljna vrednota, ki ga vodi in zavezuje, je tako iskanje pravičnih rešitev za čim večje število ljudi. Samo tako se lahko krščanska politika uveljavi in preživi. Vse drugo s krščanstvom in krščanskimi vrednotami nima veliko zveze, zato ima tudi sklicevanje nanje ob nepravem času nasprotni učinek. Če kristjanom v politiki uspe na področju zakonodaje izboriti pravičnejše zakone, ki pravičneje razdeljujejo dobrine med ljudi, ki v večji meri dajejo vsem ljudem enake možnosti in bolje urejajo odnose med državljani, bo takšna politika imela ne samo dovolj močno stranko, ampak tudi dovolj veliko volilno telo, ki jo bo podpiralo.
  “Vsi poskusi desnokrščanske miselne opcije, pri katerih je sodelovala tudi Cerkev s svojimi predstavniki in sredstvi, da se vzpostavi desnosredinsko konzervativni medij, so se izjalovili. Po moji oceni je glavni razlog v iracionalnosti, tako v primeru Slovenca kakor TV3 in T-2. Iti iz projekta v projekt, ne da se temeljito prouči položaj in izdela jasna strategija, je v Sloveniji samomorilsko dejanje, ker se ve, da javnost obvladuje nazorska konkurenca, kapital pa je v rokah tistih, ki takšnim projektom dajejo kvečjemu miloščino. Neslavne medijske zgodbe in nevešče upravljanje s sodobnimi mediji so tako Cerkvi kot krščanskodemokratski opciji povzročile več škode kot koristi. Dopuščanje solističnih akcij na tem področju v Cerkvi je nedopustno in za to je odgovoren tisti, ki ima v Cerkvi vodstveno oblast.”
  Vir – članek: dr. I. Štuhec: Odgovornost Cerkve DRUŽINA, 12.10.2008
  https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/57-41-KristjaniVJavnosti-4

  • Kristjan je dolžan to in ono … Zagotovo pa ne tega, da gre z glavo skozi zid. Zakaj so se izjalovili vsi krščanski medijski poskusi? Odgovor dobimo na drugi strani, v letu 2018. V javnomnenjski raziskavi dobi največ glasov Šarčeva stranka brez obrazov in brez programa. “Zid”, ki ga zgoraj omenjam, so volivci, ki jih je sistem prepariral, pozneje pa t. i. osrednji mediji zaplombirali v antifašistični miselnosti.

 17. Spoštovano uredništvo portala, pridružujem se mnenju gospoda Andreja.
  Ne dovolite, da vam in nam nek zadrti, umobolni, dežurni provokator, kakršen je “samoosvoboditelj”, zasvinja še ta portal, ki je bil doslej zgled kolikor toliko zmerne in konstruktivne izmenjave mnenj – v primerjavi z drugimi portali. Poglejte, kaj se je zgodilo s komentiranjem na Nova24TV – eno samo pljuvanje in zmerjanje, verbalna državljanska vojna, največkrat čisto mimo predstavljene teme. Pa na začetku ni bilo tako. Portal so zastrupili dežurni provokatorji. Očitno imajo čas in denar, da to počnejo v takem obsegu. In v interesu tistih, ki prepevajo: “Na Slovenskem smo mi gospodar!”
  Vem, da je “utišanje” nepriljubljen ukrep – v demokraciji zagotovo. Toda mi (še) nismo zreli zanjo. Da se družbena patologija, kar zadrta skrajna ideologija, ne glede na barvo, zagotovo je, ne razširi v nesluteno in neobvladljivo širino, je včasih potrebno tudi agresivno zdravljenje. Antibiotik je včasih nujno sredstvo, čeprav ima tudi neugodne stranske učinke – pač manjše zlo.
  In še enkrat ponavljam že podani predlog: zapustimo udobno skrivanje za izmišljenimi imeni in preidimo vsi naenkrat na odgovorno komentiranje s pravimi, polnimi imeni. Tako se bodo razkrinkali dežurni provokatorji. Demokracija je pač za odgovorne ljudi. To bi bil velik prispevek portala pri vzgoji za demokracijo.

  • Tvoja primitivna žaljivost je prišla od tebe Kapodistrias, nasilnež, kot se izkazuješ. Ja, in vajen si igrati užaljenost in dvojno vlogo, boga in hudiča (po tvoje, ker moja vera je z vedenji, ki jih ti zaničujoče popljuvavaš, preprosto izginila in postala brezverna škodna IZKORIŠČEVALKA ENEGA PO DRUGEM, k čemur si se zapisal), duhovnika ali materialista, kot ti ob kakšni priložnosti bolj ustreza, IZKORIŠČEVALCA in DOBROTNIKA hkrati. Vse kar igraš je zgolj proti poštenemu človeku usmerjena igra zmotne VSILEVANE DOBRINE ONOSTRANSKEGA BOŽJEGA KRALJESTVA S sebiškodnimi (še tega ne prepoznaš) IZKORIŠČEVALSKIMI NAKLEPI SPRENEVEDAVEGA DOBROTNO HLINJENEGA PREVARANSTVA, KI LAŽE ŽE 2018 let in se skozi »Vrata nepovrata« utaplja v njem.
   Namesto VAČNEGA ŽIVLJENJA boš skupaj z vso množico sebi enakih in podobnih deležen popolnega samosvojega uničenja, da še umobolni (mislim, da o Umu ne veš skoraj nič) patolg in zadrti skrajni ideolog ne boš mogel biti.
   So bile vse pretekle agresije RKC in tudi drugih morilcev, ki so delovali enako, morda v prepričanju, da ubijanje ni greh, če tako deluje njihov »duhovni« učitelj in propagander miru in zastopnik zapovedanih 10 tih božji zapovedi, poizkus odpravljanja MANJŠEGA ZLA v objemu antibiotikov, laži, kraje, sprenevedanj, POTVARJANJ RESNICE, lažnih obdolževanj in sprenevedavih izmikanj in vsega drugega hudega? Potem je potrebno še bolj obsoditi takšno delovanje in delovanje RKC ČIM PREJ URAVNOTEŽITI S pogoji DELOVANJEM VSEH v kakršnikoli družbi delujočih institucij in posameznikov, ki delamo, z roko v roki, v okolju Resnice življenja. Taki si zaslužite pogrnjeno mizo s priborom, orodje za delo in delovišče, da boste pridelali za svoje norčavo življenje in v njem spoznali realno RESNICO. Brez privilegijev za katere se tako in drugače sprenevedavo potuhnjeno s prikazovanjem svoje resnice potegujete. Tako bo OSMIŠLJANJE iz nezavednosti in nezavedne prestrašene blaznosti dobilo možnost ozdravitve ali samoizginitve, pošteno z vsemi enakimi možnostmi za življenje, brez slehernih ubijajočih antibiotikov.
   Vidiš Kapodistrias, koliko bolj človeški sem kot ti, četudi bi naj bil po tvojem spoznanju nezdrav in nezaželjen. Ne naganjam te s portala, ne nagovarjam urednika k izganjanju drugačnih ampak berem tvoje represijske, zmotne in IZKORIŠČEVALSKO samoizdajalske in smešne, nedemokratične sužnjeposesniške priprošnje.
   Dobrodošel Kapodistrias, z vsemi svojimi pribočniki in pripomočki, na kakšno javno okroglo mizo podprto z neposrednim avdio/video stikom, ( ko se ne bo mogel noben skrivati za drugim) z zainteresiranim samoosvobojenim gledalcem. Dobrodošel. Jaz bom deloval samo s čisto Resnico brez tvojih antibiotikov za odstranjevanje »manjšega zla«, DA BOŠ SPOZNAL, DA JE ZLO VEDNO ZLO, MALO ALI VELIKO in da nobenega zla, PATOLOŠKEGA STANJA, KO GRE ZA RESNICO, NI! RESNICA PAČ ZMAGA V VSAKI TEKMI, TUDI ČE PRIDE ZADNJA NA CILJ. In čisto slečen, nag brez oblačil zmotnih IZKORIŠČEVALSKIH prepričanj boš lahko v miru odšel tja od koder boš prišel. Morda bo še žaljenje, ki se ga vse poprek poslužuješ, izginilo iz mize pogrnjene Z RESNICO ŽIVLJENJA.
   VSE DOBRO celemu tvojemu loby klanu.

   SPOZNAVANJE RESNICE ŽIVLJENJA

   Začetki ujemajo se s konci

   Te pesmi sem izbral in dal v zbirko ProfitMân,
   da bralec vsak bo mogel biti z upanjem navdan:
   »Element, večmilijardne množice, en sam, toliko ima moči,
   da množico vso, nezmotno, more urejati k resničnosti.«

   Spoznanja ne naslanjajo na mistična se verovanja,
   niti ne na šolsko dvomno programirana poučevanja.
   Naslanjajo se nase, v realni stvarnosti iščoč življenje
   v skupni tvorni gradnji, vsi za enega, eden pa za vse.

   Dva delujeta v dogajanju, dva v eno, dva za eno.
   Življenje njun je cilj, ki KAJ ga da, ne KDO.
   Dialog pošten, svoboden, stalen je in miren,
   v delovanju neprekinjeno življenju podrejen.

   Dialog poteka tvorno, strpno, v misli stvarni,
   ki moč življenja ima v energiji samoobnovljivi.
   Neneheno ustvarjalen dialog gradi se v resnici,
   ko samoobnovitveni začetki ujemajo s konci.

   UMIRAJOČI bodo rekli:
   »Zpisan smrti si!«
   NE-VEDNI:«Naj neumnost gre v koš!«
   NORCI: »Da nor sem, kot kokoš«.
   NEUKI:«Učenostim, da nisem kos«

   VERNI bodo z božjo kaznijo grozili.
   VLADNI, mojo psiho bi podili.
   FILOZOFI:«Glej človeka v sili!«

   LAŽNIVCI:« Ta je poln nesmiselnih laži.«
   PREVARANTI, da vse mogoče je prevarati.
   IZKORIŠČEVALCI, z davki jeli bi me daviti.

   Vsak, pa zase ve, da sodi le po sebi,
   kot v možganskem umu blodi.
   Le BiUmen more krčiti poti,
   za vsespoštljivo k Resnici hoditi.

   Napadov bom deležen, umirajočih,
   nevednih, norčavo demagogovernih,
   lažnivih, prevarantov, blablablablapolitikantov.
   Žal, ne s čutov logike, le z mnenj izkoriščevalcev.

 18. Tvoja primitivna žaljivost je prišla od tebe Kapodistrias, nasilnež, kot se izkazuješ. Ja, in vajen si igrati užaljenost in dvojno vlogo, boga in hudiča (po tvoje, ker moja vera je z vedenji, ki jih ti zaničujoče popljuvavaš, preprosto izginila in postala brezverna škodna IZKORIŠČEVALKA ENEGA PO DRUGEM, k čemur si se zapisal), duhovnika ali materialista, kot ti ob kakšni priložnosti bolj ustreza, IZKORIŠČEVALCA in DOBROTNIKA hkrati. Vse kar igraš je zgolj proti poštenemu človeku usmerjena igra zmotne VSILEVANE DOBRINE ONOSTRANSKEGA BOŽJEGA KRALJESTVA S sebiškodnimi (še tega ne prepoznaš) IZKORIŠČEVALSKIMI NAKLEPI SPRENEVEDAVEGA DOBROTNO HLINJENEGA PREVARANSTVA, KI LAŽE ŽE 2018 let in se skozi »Vrata nepovrata« utaplja v njem.
  Namesto VAČNEGA ŽIVLJENJA boš skupaj z vso množico sebi enakih in podobnih deležen popolnega samosvojega uničenja, da še umobolni (mislim, da o Umu ne veš skoraj nič) patolg in zadrti skrajni ideolog ne boš mogel biti.
  So bile vse pretekle agresije RKC in tudi drugih morilcev, ki so delovali enako, morda v prepričanju, da ubijanje ni greh, če tako deluje njihov »duhovni« učitelj in propagander miru in zastopnik zapovedanih 10 tih božji zapovedi, poizkus odpravljanja MANJŠEGA ZLA v objemu antibiotikov, laži, kraje, sprenevedanj, POTVARJANJ RESNICE, lažnih obdolževanj in sprenevedavih izmikanj in vsega drugega hudega? Potem je potrebno še bolj obsoditi takšno delovanje in delovanje RKC ČIM PREJ URAVNOTEŽITI S pogoji DELOVANJEM VSEH v kakršnikoli družbi delujočih institucij in posameznikov, ki delamo, z roko v roki, v okolju Resnice življenja. Taki si zaslužite pogrnjeno mizo s priborom, orodje za delo in delovišče, da boste pridelali za svoje norčavo življenje in v njem spoznali realno RESNICO. Brez privilegijev za katere se tako in drugače sprenevedavo potuhnjeno s prikazovanjem svoje resnice potegujete. Tako bo OSMIŠLJANJE iz nezavednosti in nezavedne prestrašene blaznosti dobilo možnost ozdravitve ali samoizginitve, pošteno z vsemi enakimi možnostmi za življenje, brez slehernih ubijajočih antibiotikov.
  Vidiš Kapodistrias, koliko bolj človeški sem kot ti, četudi bi naj bil po tvojem spoznanju nezdrav in nezaželjen. Ne naganjam te s portala, ne nagovarjam urednika k izganjanju drugačnih ampak berem tvoje represijske, zmotne in IZKORIŠČEVALSKO samoizdajalske in smešne, nedemokratične sužnjeposesniške priprošnje.
  Dobrodošel Kapodistrias, z vsemi svojimi pribočniki in pripomočki, na kakšno javno okroglo mizo podprto z neposrednim avdio/video stikom, ( ko se ne bo mogel noben skrivati za drugim) z zainteresiranim samoosvobojenim gledalcem. Dobrodošel. Jaz bom deloval samo s čisto Resnico brez tvojih antibiotikov za odstranjevanje »manjšega zla«, DA BOŠ SPOZNAL, DA JE ZLO VEDNO ZLO, MALO ALI VELIKO in da nobenega zla, PATOLOŠKEGA STANJA, KO GRE ZA RESNICO, NI! RESNICA PAČ ZMAGA V VSAKI TEKMI, TUDI ČE PRIDE ZADNJA NA CILJ. In čisto slečen, nag brez oblačil zmotnih IZKORIŠČEVALSKIH prepričanj boš lahko v miru odšel tja od koder boš prišel. Morda bo še žaljenje, ki se ga vse poprek poslužuješ, izginilo iz mize pogrnjene Z RESNICO ŽIVLJENJA.

 19. In še to Kapodistrias. Preberi si nedavno izdano knjigo PATRA (noče biti ne tovariš, ne gospod) Karla GRŽANA, 95 TEZ! In, ker misliš koliko pameti imaš, boš morda zlahka spoznal vse svoje antibiotične lastnostni in zmote, ki poštenega človeka niso vredne. Le koliko poštenosti premoreš? Prav dobro ti ne kaže. Seveda tudi pater podlega ideološkim pegavostim in nevednostim kot ti ideološko oprane imenuješ. Vendar primerjalno, s Štuhcem, je veliko dostojanstvenejši in bolj nepristranski. Lep pozdrav in vse dobro, kot bi dejal škof KRAMBERGER, ki ga kot človeka veliko bolj cenim. Ki je vsem odgovornim, okoli sebe, brezpogojno verjel, pa so ga hudo IZKORISTILI. Dobroto so izkoristili Štuhci in drugi v knjigi imenovani.

 20. In še to Kapodistrias. Mislim, da urednik ne potrebuje tvojega pouka, da bistveno razločnejše vidi za kaj gre, in loči kaj od napisanega je ustrezna DEMOKRATIZACIJSKA vzgoja po kateri kličeš.
  Morda boš ti sam, Kapodistrias, spoznal, kdo s svojimi komentarji in odzivi ne spada sem?
  Morda in morda se znaš kdaj opravičiti brez dodatnih bolj doziranih ANTIBIOTIKOV? Lp, vd, S

Comments are closed.