Dr. Marko Pavliha: Zakaj se ne strinjam z dr. Virantom?

6

Dr. Marko Pavliha na svojem blogu takole komentira dogajanje okoli oblikovanja vlade narodne enotnost:

“Ljudje so vse bolj zbegani, zmedeni in jezni, saj imajo dovolj političnih igric, matematičnih mahinacij in permutacij, ki jih kujejo slovenski politiki raznovrstnih barv.

Čeravno je bržkone večina bolj ali manj odobravala dogodke v državnem zboru na »črno sredo«, ker so pač pripeljali do konstituiranja parlamenta, zdaj pričakujejo, da bo vlada oblikovana v skladu z volilnim izidom. Zanimivo je, da so nekateri vplivni tuji ambasadorji že pred volitvami opozarjali na (nedemokratično) nevarnost, da morda predsednik republike ne bi podelil mandata relativnemu zmagovalcu (kar bi se lahko zgodilo v primeru Janševe zmage), zategadelj morajo tudi sedaj veljati enaka merila in omogočiti Jankoviću, da oblikuje vlado.

Zato menim, da bi morala Državljanska lista kot deklarirana sredinska, sodelovalna in spravna stranka upoštevati demokratično abecedo in ravnati takole:

A. Nadaljevati moramo že začeta pogajanja z relativnim zmagovalcem na volitvah, gospodom Zoranom Jankovićem oziroma Pozitivno Slovenijo in poskušati uskladiti še nekaj preostalih odprtih programskih zadev, ki jih menda ni več veliko.

B. Če to ne bo mogoče, se moramo začeti pogajati z gospodom Janezom Janšo oziroma SDS kot drugo uvrščenim na volitvah in poskušati najti programski in kadrovski kompromis.

C. Šele v primeru, ko bosta točki A in B izčrpani, …”

Preberite članek do konca na blogu Mare liberum

6 KOMENTARJI

 1. DR , MARkO PAVLIHA je sprejemljiv politik in strokovnjak na področju pomorskega prava ! ZA PAHORJEV “DOSEŽEK ” na pogajanjih s HRVAŠKO nas še zna boleti glava !
  Škoda , da je kdajkoli svoj ugled zapravljal na skrajni levici !

  • CACTUS,, mar ne veš, da so na tako imrnovani levici sami strokovnjaki?

   Zakaj bi bil Pavliha izjema?

 2. Uskladiti morate kolaicijsko pogodbo z Jankovićem, z njim sestaviti vlado in pokazati, da ste enkai faloti, kor Janković in njegovi sinovi.
  Slovenija pri tem ni zanimiva.

 3. Če se izkaže, da bo Virantova stranka načelna, kar se tiče svojega programa, se bo izkazalo, da je Marko Pavliha zmotno mislil, da je to nova LDS in je pristal pri napačni stranki.

 4. Med skrajnimi levičarji čas izgubljajo samo skrajni levičarji.

  V tem primeru je primerna izjava samo to, da Pavliha ne ZNA logično razmišljati.
  To je značilno tudi za skrajne levičarje, ki jim je logika zadnja stvar.

 5. MEFISTO , VSEKAKOR sem hotel povedati , da je dr. PAVLIHA bolj “prebavljiv ” od drugih , kakšnega VLAČIČA , JURI- a, LEVANIĆA in podobnih POTRAT !

Comments are closed.