Dr. Andrej Kobler protestira pri Lidlovi centrali

9

Zaradi uporabe totalitarnih simbolov, ki jih uporabljajo pri trženju v Sloveniji, je dr. Andrej Kobler iz Vipave poslal protestno pismo na Lidlovo centralo v Nemčiji.

Kopijo pisma je posredoval tudi Evropski platformi spomina in vesti v Prago, centrali Evropske ljudske stranke v Bruselj, v Ljubljani Študijskemu centu za narodno spravo in številnim medijem.

Dr. Andreju Koblerju hvala za domoljubno dejanje, ki ga je naredil namesto Vlade in vseh nas, ki se ne strinjamo s poveličevanjem zavržne totalitarne preteklosti.

9 KOMENTARJI

 1. Lidl na ta način poveličuje največjega morilca na Balkanu in žali svojce nedolžnih njegovih žrtve in vse, ki spoštujejo civilizirane vrednote!

 2. Jaz sem tudi protestiral – na Lidlovi centrali v Sloveniji – in zagrozil, da, če takoj ne odstranijo te svinjarije s Titovim simbolom, ne prestopim praga njihovih prodajaln. Vem, da zanje to ne pomeni nič, ampak če bo tako protestiralo na tisoče kolikor toliko še normalnih Slovencev, pa bo stvar drugačna.

 3. Na TV3 predvajajo Kvizkoteko, ko npr. proti nagradi iščejo razlike na dveh na videz enakih fotografijah. Prejšnji teden so pokazali različici dveh fotografij Josipa Broza. Na moje pisno vprašanje, kako je mogoče, da na slovenski televiziji prikazujejo fotografijo človeka, ki je kriv za nekaj deset tisoč pomorjenih Slovencev, odgovora niso hoteli, želeli, niso bili zmožni, podati. Slovenija uradno nasprotuje fašizmu in nacizmu, komunizmu pa ne, zato se pojavi tako pivo, kviz z Josipom Brozom itd.

  • Saj lik Hitlerja v Nemčiji tudi ni prepovedano prikazovat.
   Le da so tam naredili vse, da se ve kdo je bil.
   Medtem ko pri nas tega nismo in kaže da tudi nočemo!?

 4. Zaenkrat v moji bližnji in daljni okolici ni Lidla.
  Sicer sem pa tako ustvarjen, da ne maram trgovcev, čeprav se dobro zavedam, da so nujno potrebni.

Comments are closed.