Domovina: Na zidovih frančiškanov grafiti o splavu

3

Po predvajanju videa Čudež življenja so se na zidovih Frančiškanske cerkve v Ljubljani ponovno pojavili grafiti.

Še precej huje pa je v Argentini, kjer so te dni ženske z razgaljenim oprsjem napadle katoliško katedralo v Rosariu, vanjo metale kamenje in steklenice ter izzivale policijo, naj strelja v množico z gumijastimi naboji.

Zahtevale so legalizacijo splava ter pravno potrditev prostitucije kot legalne podjetniške dejavnosti.

Filmček Čudež življenja o razvoju otroka v maternici od spočetja do rojstva, ki ga je v tednu otroka na pročelju frančiškanske cerkve prikazoval zavod Živim, je sprožil močan odpor slovenskih feministk in liberalnih aktivistov.

Ker v njem vidijo “prefinjeno propagando” proti splavu, so njegovo predvajanje skušali prepovedati, a neuspešno. Zato so se nekateri izmed njih zatekli k že znanim ilegalnim metodam iznakaženja z grafiti, katerih tarča so v Sloveniji najpogosteje zidovi katoliških cerkva.

Nekaj takšnih se je na frančiškanski cerkvi pojavilo včeraj, ko je zavod Živim zaključil predvajanje za nekatere spornega videa.

Več lahko preberete na domovina.je.

3 KOMENTARJI

    • To velja tudi za tiste akcije, ki jih ti podpiraš. Tudi napovedi privatizacije recimo pri nas vedno izzovejo še kako hude (proti)reakcije. A bomo za to rekli: ” Nehajte provocirat, dajte mir z privatizacijo, dajte mir že z govorjenem o in napovedmi privatizacije”? Tebi so ene teme pomembnejše, drugim so druge. Kot ni prav, če se tebi odreka pravico polemizirat o zadevah ekonomskega liberalizma, verjetno tudi ti nimaš pravice drugim odrekat za njih bistvenih tem.

  1. “Prefinjena propaganda” je v tem primeru kompliment. Tako da, hvala. Res je. In prav je tako. Odlična stvar. Bravo za vse, ki so tole realizirali.
    Kakšen povsem zbluzen hrup je nastal, neverjetno. Levičarji se še nikoli niso tako globoko diskreditirali, kot tokrat. Še enkrat, čestitke vsem.

Comments are closed.