domovina.je: Ustvarjalci Malih sivic celic o vsililjeni prekinitvi sodelovanja

1

Na Domovini smo pred časom poročali, da so se odgovorni na TV Slovenija iz oddaje Male sive celice odločili odstraniti dolgoletnega voditelja Pavleta Ravnohriba, z izgovorom “vsebinske in vizualne prenove oddaje,” v kateri za legendarno ikono oddaje več ni mesta.

Skupaj z Ravnohribom pa prenovljeno oddajo zapuščata tudi druga dva njena ustvarjalca, mag. Darko Hederih in Marjan Škvorc, saj se ne strinjata “z grobim posegom v avtorski koncept oddaje,” ki si ga je privoščilo uredništvo otroškega in mladinskega programa TV Slovenija.

V današnji izjavi za javnost so ustvarjalci oddaje Pavle Ravnohrib, mag. Darko Hederih in Marjan Škvorc (slednja sta glavna sestavljalca kviza) zapisali, da so z 11. 5. 2016 končali z ustvarjanjem oddaje Male sive celice, ki so jo soustvarjali dvaindvajset let.

To ne bodo več Male sive celice, ampak resničnostni šov

Kot pišejo, jim je bila prekinitev vsiljena s strani uredništva, ki želi “grobo poseči v uspešen avtorski koncept oddaje z vnašanjem iger, ki bo po tujih vzorih bolj spominjala na resničnostni šov in igre brez meja, kot pa na kviz za otroke.”

Avtorji kviza se tako distancirajo od vsega, kar bo pod imenom Male sive celice nastalo po omenjenem datumu.

Po njihovih besedah imajo še veliko idej, volje in zagona za delo, a: “nam je način komunikacije, ki nam je bil vsiljen zadnje leto (po odstranitvi režiserja in urednika Njegoša Maravića) tuj in na tak način preprosto ne moremo sodelovati.”

Več lahko preberete na domovina.je.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


1 komentar

  1. Odraz dejanskega stanja na rtv kričač in v družbi:male sive celice so sklerotične in deformirane.

Comments are closed.