domovina.je: Nov izbruh verske nestrpnosti. Frančiškani naj zlezejo iz njihovih vagin. Grafit tudi pred porodnišnico

11
249

Potem ko so neznanci včeraj ljubljansko stolno cerkev oskrunili z grafitom: “Cerkev marš iz moje maternice,” so danes svojo pošiljko tovrstnega primitivizma prejeli Frančiškani, od katerih neznane dame zahtevajo, da naj gredo “ven iz njihovih vagin”.

“Vzeti moč Cerkvi in jo dati ženskam” pa pravi svež grafit nasproti ljubljanske porodnišnice.

Po odvrženih prašičjih glavah na gradbišče ljubljanske džamije gre za nov izbruh verske nestrpnosti, ki je v Sloveniji očitno v porastu.

Zadnja grafitarska akcija je najbrž uperjena proti članom zavoda Božji otroci, ki se v postnem času v miru zbirajo pred ljubljansko porodnišnico, kjer molijo za rešitev nerojenih otrok in zaščito žensk pred ranjenostjo zaradi umetnega splava.

Nad molitev s skrunitvijo in primitivizmom

Resnica je, da v Sloveniji pojavov nestrpnosti ne manjka, tako proti manjšinam, kot sedaj migrantom in še komu.

A najbolj latentna in konstantno prisotna je pri nas verska nestrpnost, ki pa se, verjetno zaradi svetovno-nazorskih razlogov samooklicanih zaščitnikov človekovih pravic, v naši družbi minimizira, zatajuje, oziroma ne obravnava kot resen problem.

Več lahko preberete na domovina.je.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


11 KOMENTARJI

 1. Tu se postavlja nekaj vprašanj:

  1. Ali ta nova serija grafitarskih vandalističnih napadov na osrednje katoliške sakralne spomenike prestolnice policija resno obravnava? Je že našla storilce?

  Jih bo slovensko pravosodje kakorkoli sankcioniralo? Recimo z družbeno koristnim delom, z brisanjem grafitov in čiščenjem fasad po mestu. Tako namreč prevzgaja politične grafitarje pravosodje po svetu.

  2. Bomo videli v poročilih osrednjih TV postaj in v dnevnih časopisih to novico in ogorčena moraliziranja proti vandaliziranju spomenikov s sovražnimi grafiti, kot jih vidimo, če so grafitirani recimo partizanski spomeniki, ali če so grafiti usmerjeni proti migrantom?

  3. Bodo odzivi medijev in institucij financiranih iz davkoplačevalskih sredstev, recimo varuhinje človekovih pravic, podobni kot ob simboličnih napadih na islamsko skupnost s prašičjimi glavami?

  Pa ne mi spet o tem, dragi levi družboslovci in gospa Nussdorfer, kako je treba pred napadi braniti le manjšine. Vsakogar je treba branit!

  In mimogrede, v Ljubljani smo tudi katoličani nedvomno manjšina. Če je na državnem nivoju delež samodeklariranih katoličanov pred skoraj desetletjem nekje pri 57% in danes verjetno pod 50%, potem je v Ljubljani in drugih večjih mestih zanesljivo manjšinski! Ljudi, ki so v nedeljah po večjih mestih pri maši, je pa kvečjemu okoli 10%.

  Torej, lepo prosim ne s tem slaboumjem, kako katoličanov ali katoliških baročnih spomeniških biserov ni treba braniti, češ da niso manjšina. Ker se mi obrača v želodcu ob takšni “argumentaciji”!

 2. To je tisto, že znano:

  Nekatere resnica in prizadevanje za pravico človeka, tistega nemočnega, najbolj boli.

  Žalostno.

 3. no, ta grafit je čisto navadni vandalizem (resničen, ampak še vedno vandalizem), kje pa sedaj vi vidite napade in sovražne govore in nestrpnost, pa sam bog ve….
  (tega grafita ne bi bilo, če cerkev ne bi lezla piscu v maternico)


  sploh pa takih reakcij ne bi pričakoval od strani, ki je zelo glasna kako sovražni govor ne obstaja in kako pomembna je svoboda govora. in se zelo radi poslužujejo obojega…

  • Sovražni govor je sploh izmuzljiva formulacija in je nejasno definiran. Zato različne razlage in razumevanja in se pravosodje zelo lovi, kako bi stvari obravnavalo, če sploh.

   Se strinjam glede vandalizma – grafiti na kulturnih spominikih so gotovo najprej vandalizem; v tem primeru gre vendarle tudi za grafite s sovražno vsebino do institucije, ki so ji namenjeni.

   To, da ti trdiš, da je vsebina resnična, pa raje ne bom komentiral.

   • se popolnoma strinjam – sovražni govor je zelo izmuzljiv pojem in politična korektnost zelo precenjena.

    zato se mi zdi še toliko bolj ironično, da ravno stran, ki to najbolj glasno kriči, uradno zagovarja popolno svobodo govora in se naglas smeji, ko kdo omeni kakršenkoli sovražni govor (tudi če je tako direkten kot “imigrante je treba postrelit”) – se potem zatakne v takle navadni vandalizem.
    kjer pa resnično ni sledu o sovražnem govoru!
    (za primerjavo – nekdo mi krade denarnico iz žepa in če potem jaz rečem “tat, marš roko stran iz mojega žepa” – sem res jaz, ta ki bi moral oravičevati svoj “sovražni” govor in je tat res ubogi, napadeni revček?)

     • kaj pa svoboda govora miško?
      aja, resnico je treba zbrisat, da kdo slučajno ne spregleda. …štekam.
      to kar sami očitate “nasprotnikom”, sami najraje počnete. ker, jep, ste vsi isti. levi in desni. komunisti in verniki.

 4. “Resnica je, da v Sloveniji pojavov nestrpnosti ne manjka, tako proti manjšinam, kot sedaj migrantom in še komu.”
  =========================

  Slovencev v Sloveniji je cca 1.5 milijona- Toliko migrantov je v invaziji prišlo v EU v samo zadnje pol leta.
  Torej, kdo je(bo) manjšina?

  • Težko boš tole zrelativiziral. Če skrajšam, Cerar s stricem Kučanom vas je peljal scat. Zato bi bilo najbolje se posut s pepelom, utihnit in se kaj naučit iz tega.

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite