Domovina.je: Kdo se boji Požarja in njegovih revij?

0

S prvim septembrom je približno 40 znanih revijalnih znamk, med njimi Jana, Lady, Obrazi, Stop, Kih in druge, prevzel znani novinar Bojan Požar, skupaj s finančnim podpornikom Jocem Pečečnikom. Šest izmed njih naj bi ponovno začelo izhajati še ta mesec, a s Pečečnikom se je zapletlo.

Na trgu sicer pod drugimi imeni že izhajajo nekakšne dvojnice omenjenih revij, ki jih dela prejšnja ekipa.

DODANO: Bojan Požar je v ponedeljek pozno zvečer po twitterju sporočil, da se projekt s Pečečnikom normalno nadaljuje.

Bojan požar je pravice uporabe revijalnih blagovnih znamk podjetja Delo Revije ter dveh prireditev – Viktorji in Slovenka leta, odkupil od upnice NKBM po ceni okoli 4 milijone evrov (ocena Financ).

A dotedanji najemnik revij, direktor družbe Krater Gregor Repič je nemudoma opozoril, da arhiv, tipografija in baza naročnikov pripadajo družbi Krater, ker so to kupili iz stečajne mase.

Pod patronatom družbe Medija 24 je res prišlo do izdajanja revij, na izgled zelo podobnih prejšnjim, vendar z drugimi imeni. Na policah so se znašle Zarja, Zvezde, Vklop. Avenija itd., ki vsebinsko ne odstopajo od nekdanjih Jane, Lady, Stopa, Obrazov in ostalih.

Proti izdajatelju teh revij, družbi Medija 24, so bili v imenu prejšnjega lastnika – NKBM sproženi sodni postopki, je Požar povedal v nedavnem intervjuju za portal FokusPokus.

Požar: sem strateški lastnik in zaposlujem ljudi

Bojan Požar medtem zase pravi, da je edini pravi strateški medijski lastnik in tudi edini, ki bo zaposloval, medtem ko drugi odpuščajo. Šest revij bo ustvarjala ekipa 40 ljudi, od katerih bo v dveh, treh mesecih redno zaposlena polovica, je še zaupal bralcem portala FokusPokus.

Več lahko preberete na domovina.je.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.