Domovina, Izpoved Marka Jazbeca: Luko Koper obvladujejo koruptivne, pridobitniške ter nepotistične klike

7

Predsednik uprave SDH-ja v odstopu, Marko Jazbec, je na današnji seji državnozborske komisije za nadzor javnih financ blokado Luke Koper označil za “z luškim denarjem financirano ter medijsko in spinovsko podprto poulično mitingaštvo iz časov Slobodana Miloševića,” ki bi ga v tujini “v nekaj urah rešili specialci ali vojska.”

V Državnem zboru je danes potekala razprava o razmerah v Luki Koper, katere se je kot predsednik uprave SDH-ja v odstopu (funkcijo opravlja do 14. julija) udeležil tudi Marko Jazbec.

A k besedi se je prijavil v osebnem imenu in ne kot predsednik uprave SDH-ja ter v obsežnem nagovoru predstavil svoje videnje dogajanja v našem največjem pristanišču.

Kot je na začetku dejal Jazbec so v Luki in okoli nje mnogi pošteni ljudje, ki so se na pomoč obračali tudi na SDH in ki “z grozo gledajo, kaj iz Luke delajo njeni resnični ugrabitelji, nadzorni svet Luke pa naredi nič.”

Kot pravi, bo v bližnji prihodnosti, ko bo, upa, pravna država naredila svoje, vsem jasno, kje je srž problema, katerega so se v SDH lotili “z vso smelostjo in odločnostjo”. Zaradi tega je bilo vredno tudi odstopiti z mesta predsednika državnega upravljalskega holdinga, pa tudi tega, da ga razglašajo za “izbrisanega Primorca, mi javno grozijo in primitivno ponižujejo.”

Korporativno upravljanje v Luki Koper je po Jazbečevem mnenju pod to upravo in predsednico nadzornega sveta “pri -273 stopinjah, na absolutni ničli temperaturne lestvice”.

Kot pravi, je že vso kariero alergičen na kraje v podjetjih, še bolj pa ga razjezi “domnevna sistemska kraja, korupcija in kriminal v podjetjih v državni lasti,” še posebej v njegovem Kopru.

“Luke Koper ne vodi uprava kot organ vodenja, še manj jo nadzira predsednica nadzornega sveta z zgolj navideznim kompleksom Ivane Orleanske, njeni cilji pa so izključno osebnofinančni in izrazito politični – torej rušenje g. Cerarja in njegove vlade,” je nadaljeval Jazbec.

Namesto tega Luko Koper po njegovem obvladujejo “koruptivne, pridobitniške ter nepotistične klike in združbe v navezavi z nekaterimi sindikalnimi voditelji skozi fasado domnevno pristnega delavsko-ljudskega upora proti nam, t.i. plenilcem iz Ljubljane.”

Delavci niso krivi, so le orodje v rokah klik

Kot pravi Jazbec, pri vsem skupaj ne gre za 603 delavce, ki so blokirali Luko, in narobe bi bilo, če bi izgubili delo, saj da so samo nevede “živi ščit partikularnih, osebnih, pridobitniških interesov konkretnih posameznikov in združb.”

Več lahko preberete na domovina.je.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


7 KOMENTARJI

 1. Če se Jazbec odpove svoji nezasluženi ODPRAVNINI, mu bomo verjeli, v nasprotnem primeru pa samo BLUZI!!!!!!!!!!!!!

 2. Ta pravi se je oglasil. Saj vendar najprej njega dolžijo, da je del te in take “koruptivne, pridobitniške ter nepotistične klike in združbe”, ki harajo po Luki ali kje drugje. Sedaj pa misli, da je cel borec za svobodo in pravičnost. Kot da je prišel iz zajfaste mehiške nadaljevanke.

  • Ne vem ali sta Marko Jazbec in Boštjan Jazbec ( guverner Narodne banke) kaj v sorodu, ampak vsekakor gre za dve osebi. Ne vem, kje vidiš ti povezavo med zadevama, med Luko in sanacijo bančne luknje. Vsekakor jaz izbris delnic in podrejenih obveznic zavoženih bank, če jih z milijardami sanirajo davkoplačevalci, vidim kot upravičen ukrep. Kot tak je bil svetovan ali celo zahtevan tudi z evropskega nivoja.

   • IF ..”Vsekakor jaz izbris delnic in podrejenih obveznic zavoženih bank, če jih z milijardami sanirajo davkoplačevalci, vidim kot upravičen ukrep”
    ——
    Ne vem če ni bolj upravičen ukrep ponudila desnica, ko je z zadnjim prevzemom oblasti napovedala iskanje odgovornosti za nastalo bančno luknjo.

 3. Ne vem, koliko so bile namere Marka Jazbeca v zvezi z Luko čiste, reformne in pozitivne, ampak tejle njegovi diagnozi stanja v Luki bi pa glede na zadnja razkritja kar v dokajšnji meri verjel.

  Luka in načrtovani drugi tir ( za 1,5 milijarde) bi potrebovali eno orng metlo, da bi stvari počistila. Ne nasedajte tisti lokalni revoluciji v Kopru. Isti lumpi in priviligiranci so kot šaleški energetski lobi.

  • Se ti ne zdi, da je on del tega? Najbrž potem ni tako težko diagnosticirati.
   Le da so se tokrat sprle klike…

Comments are closed.