Dober tek!

7

Naša ministrska ekipa je prišla do spoznanja, da ni nikjer določeno, kaj so to tekoče zadeve. To je nerodna zadeva, posebno še za tistega, ki nima razvitega karakterja in moralne zavesti in ga zanima zgolj to, kje tiči policist s palico, da se mu bo pravi čas izognil.

Ministrom in predsedniku vlade, ki nima več mandata za vladanje, zato nudim v premislek svojo definicijo tekočih poslov. Zelo preprosta je. Tekoči so tisti posli, pri katerih poštenega človeka ne mine tek. Zavedam se, da vam nisem kaj dosti pomagal, saj poštenje v naši ustavi, zakonih, poslovnikih in drugih debelih aktih ni nič bolje definirano kot “tekoči posli”. Pa tudi zdržljivost želodca je dokaj subjektivna zadeva. Eden prenese vse, drugemu se obrne že ob misli na krvavico.

Ravno v tem grmu tiči zajec. Služba ljudstvu predpostavlja, da so nosilci oblasti inteligentni in imajo zdrav, normalen čut za moralo. S tem čutom je podobno kot z okusom in posluhom: človek si ga mora privzgojiti. Nobene enciklopedije ne pomagajo, ampak samo poslušanje mojstra in vaja. Morala ni teorija. Morala je praksa, ki jo je mogoče in potrebno tudi teoretično utemeljiti.

Ljudje, ki imajo zdrav moralni čut, pač vedo, kaj v politiki tekne in kaj ne. Kaj se spodobi in kaj ne. Zato ne poštenje ne tekoči posli niso definirani, ker ne morejo biti. Ministri sami morajo presoditi, kaj je pošteno in morajo ukrepati skladno s tem. Volivci edini lahko presodijo, ali je določen ukrep legitimen ali ne.

Ekipa Boruta Pahorja je do preteklega torka imela mandat in dokaj proste roke, da je upravljala z milijardami našega premoženja, z našo prihodnostjo in s prihodnostjo naših zanamcev. Od torka naprej tega mandata nima več. Če stori več kot je nujno potrebno, da se izogne škodi, goljufa. Za to goljufijo v naših zakonih ni predpisana kazen. Kaznujejo jih lahko le Bog in volivci. Bog nikoli ni kazal posebnega navdušenja nad tem, da bi neposredno posegal v naše zadeve. Poleg tega smo mu v zadnjih časih dali naravnost vedeti, da na tem področju ni zaželen. Z volivci pa je tako, kot pač je: kar so si skuhali na volitvah, to bodo prej ali slej pojedli. In plačali zapitek.

7 KOMENTARJI

 1. V naslednjih dneh in tednih ali celo mesecih se bodo v Sloveniji še dogajale katastrofalne reči.

  Kdor misli, da se bo tranzicijska levica kar tako odpovedala oblasti, se bridko moti.

  Za oblast so pripravljeni storiti vse.

  Ne pozabite, da so bili njihovi ideološki predniki pripravljeni tudi iztrebiti Slovence, če bi bila to cena, da bi prišli na oblast.

  Zdaj imajo seveda sredstva, da se znebijo konkurence tudi brez prelivanja krvi.

  V areni pa je ljudstvo, ki je željno krvi.

 2. “in imajo zdrav, normalen čut za moralo. S tem čutom je podobno kot z okusom in posluhom: človek si ga mora privzgojiti.”

  Ali se pravičnost dobi po veri ali po samovzgoji? Ali ne diši to po pelagianizmu? Sicer pa napadati človeka, ki je nekoliko neodločen in ima očitno celo moralne skrupule, ni ravno, kako naj rečem, okusno.

 3. PRJATLI: tu se MORA stvar resiti po posteni muslimanski zakonodaji v centralni Aziji!
  Kdor ocitno laze, kdor je kaj ukradel, kdor si je sposodil, pa ne vrne, gre takole:
  -prvega dne ga obisceta dva plecata mozakarja in ga prjazno opomnita, da bodidi laze, bodidsi bo moral vrniti, kar je vzel! In mu tudi prijazno povesta, da ga bosta obiskala naslednji dan ponovno!
  -naslednji dan ga najdeta in obisceta!
  Sedaj pa sta dve varianti, da ima tisti, ki je lagal ali kradel ali ne vrnil sposojenega, vse lepo zlozeno v kovcku ali pa potrdilo, da je objavil demanti lazi v vseh medijih, kjer so se pojavili!
  Sicer ga vzameta s seboj na “pogovore”
  Silom ali milom!
  -cez teden dni najdejo okostje zazgane osebe v bliznjem gozdu in s tem se ukvarjajo v nadaljevanju raziskovalci DNK!

  In povem vam, V RU in centralni Aziji, HUDICEVO drze besedo in HUDICEVO pazijo na besede
  in hudicvo ne kradejo, ce pa, so tudi “okradeni”!
  Pa imajo prav tako sodisca in policijo!

 4. Vsaka vlada do sedaj je na koncu svojega mandata opravljala tekoče posle, pa to vprašanje ni bilo nikoli nejasno. Očitno pa je slovenska družba v treh letih popolnoma izgubila kompas, ko ne najde enoznačnih odgovorov na elemetarna vprašanja. Relativizem je preplavil vse pore družbe.

 5. Če vlada ne ve, kaj so tekoče zadeve, naj o tem vpraša prvega natakarja v državnozborski restavraciji ali bližnjem bifeju,

  O tekočih zadevah bi vedel veliko povedati tudi kalicijski poslanec Tone Anderlič.

  Le vprašati ga je treba.

 6. Prijatelji, ki v srcu nam pljuje kri dedov!

  In se mi je posvetilo; poglejte, v cem so panslovani enaki crncem, v treh stvareh:
  1. Po nivoju povprecnega IQ (okoli 60)!
  2. Po tem, da jim ne mores verjeti popolnoma nic!
  3. Po tem, da ne drze nobene obljube, kaj sele zaveze!
  IN MI JE KAPNILO!
  Srbjanec Jankovic je vsaj 100x zatrdil, da se ne bo sel politike!
  Torej se bo politike sel!
  In bo novi OF (krscanskega socialista Peterleta+levicarske bandite vseh barv)! To bo Organizirana Fronta proti pametnim!
  S tem pa bo:
  -mislim, da izven Ljubljane Jankovic nima moznosti!
  -mislim, da bo s tem dokoncn pokopal vsaj: SD, LDS, ZARES.
  Zbil na prag DESUS!
  Pri vseh neumnostih levice bi bila to genijalna poteza, kako se s srbjacem sama unici!

Comments are closed.