DNS podpira Šarca pri poseganju v medijsko svobodo

5

Društvo novinarjev Slovenije, foto: FacebookOd predsednika Vlade RS Marjana Šarca zahtevamo, da svoje izjave prekliče in se zanje opraviči. S svojo izjavo je predsednik posegel ne samo v medijsko, pač pa tudi v podjetniško svobodo.

Izjava predsednika vlade Marjana Šarca o tem, kje podjetja v pretežno državni lasti smejo oglaševati in kje ne, je po mnenju Krščanskega foruma SDS le še dokaz več, da se Slovenija vse bolj očitno vrača v čas pred letom 1990, kar je bil čas totalnega državnega intervencionizma – tudi na področju medijev.

V Krščanskem forumu SDS smo prepričani, da je sklicevanje na »sovražni govor« le puhel izgovor za napad na tiste, ki ne izražajo mnenja v okviru politične korektnosti, zato ne pristajamo na to, da bi določeni vplivni centri moči arbitrarno določali, kaj je sovražni govor in kdo ga izvaja. To trdimo tudi zato, ker je bilo v zadnjih letih že vrsta sovražnih izpadov proti kristjanom, vendar jih samooklicani borci proti nestrpnosti nikoli niso obsodili. Še več, oseba, ki je najprej začela s kampanjo za umik oglaševanja v »politično nekorektnih« medijih, je celo znana po svojem sovražnem izražanju proti katoličanom. Zato smo tudi skrajno razočarani nad odzivom Društva novinarjev Slovenije, ki je nedopustno stališče predsednika vlade celo javno podprl.

Krščanski forum SDS zato zahteva od predsednika vlade Marjana Šarca, da svoje izjave prekliče in se zanje opraviči, saj gre ne samo za poseg v medijsko, pač pa tudi v podjetniško svobodo.

5 KOMENTARJI

 1. Pomenljivo je, da se sklicujejo na sovražni govor in odnos tisti, ki nočejo dialoga in sodelovanja z desnico, torej z drugače mislečimi!

  Očitno smo spet v partijskem totalitarnem sistemu, ki bo teptal človekove pravice in svoboščine!

 2. Težko verjetno, da se bo opravičil.
  Sploh če v to tudi verjame!
  Ali načrtno zavaja ali pa izraža le svoje prepričanje !?

 3. Šarec bi bil še danes neznan in nepomemben gostilniški zabavljač, če ga na ta položaj ne bi spravili gospodarji, ki iz ozadja obvladujejo državo. Ti ga lahko tudi takoj odstranijo. Zato mora delati skladno z njihovo voljo. In tako tudi dela. Gospodarji na pomembne položaje namerno postavljajo ljudi z omejenimi sposobnostmi, ki niso zmožni misliti s svojo glavo. Saj potrebujejo samo izvrševalce njihove volje. Ko je npr. Pahor poizkušal nekaj po svoje, so ga takoj odstranili.

  Globoka država se čuti tako pri moči, da ne skriva več, da bi se rada vrnila k svojim koreninam: k (neformalni) diktaturi in enoumju. Veliko slovenskih družbenih podsistemov mentalno nikoli ni niti izstopilo iz tega. Tudi DNS ne. Zato njihovo stališče ni nobeno presenečenje. Oni so skupaj s Šarcem še naprej v službi neformalne oblasti in tudi odvisni od nje.

 4. DNS = Društvo nomenklaturnih služabnikov, torej novodobnih družbenopolitičnih delavcev. Niti enega imena, ki si zasluži pozornost in priznanje, ena sama levičarska sivina. Nepomembneži.

Comments are closed.