Dnevnik: Bo Janković uničevalec ali rešitelj levice?

6

Svoje navedbe (Uroš Jauševec op. admin.) o uničevanju levice nam je včeraj pojasnil z besedami, da na primer v Veliki Britaniji, ko kaže, da bodo laburisti izgubili volitve, ne pride neki magični rešitelj z novo stranko, prav tako se kaj takega ne dogaja v drugih razvitih zahodnih demokracijah. Nasprotno pa so v Romuniji, Bolgariji in nekaterih drugih vzhodnoevropskih državah poznani primeri, ko so na mesto etabliranih strank stopili populisti, demagogi. Jauševec se sicer strinja, da politične stranke delajo napake, a se sprašuje, ali to že upravičuje, da skuša nekdo na tak način vstopiti v politični prostor. Še zlasti nekdo, ki je že stokrat dejal, da ne bo kandidiral. Poleg tega glavni tajnik SD ocenjuje, da Janković proti Janši ne more zmagati, bo pa pobiral glasove etabliranim strankam.

Minister za pravosodje Aleš Zalar se sicer strinja, da bi se z Jankovićevo kandidaturo karte na političnem polju premešale. A pravi, da tega v LDS ne vidijo kot pretnjo z uničenjem. “Morda v Jankovićevi kandidaturi vidi grožnjo levica, v sredini, kjer se vidi LDS, tega ne razumemo tako,” pravi Zalar, ki je prepričan, da bo LDS s svojim programom in rezultati dosedanjega dela znala prepričati volilce.

Sekretar Zares Bogdan Biščak pa ocenjuje, da je vprašanje, koga bi uničeval Janković, napačno. Pravo vprašanje je, kaj Janković prinaša. “To pa bomo izvedeli, če bo kandidiral in ko bo predstavil program,” je dejal Biščak.

…….

Ob tem se postavlja tudi vprašanje, ali bo Janković sam sploh kandidiral na volitvah ali se bo pojavljal zgolj kot možni mandatar. Na sredinem pogovoru z novinarji je namreč odločno zatrdil, da se v parlamentu vsekakor ne vidi.

Več: Dnevnik

6 KOMENTARJI

 1. Slovenska “levica” je razklana. Ni več izrazite kohezije, ki bi jo združevala.
  Dejansko se formirajo interesne skupnosti, ki želijo ohraniti privilegije, ki so si jih prisvojile.
  Skupni interesi so edino še borba z vsemi sredstvi proti Janazu Janši in malikovanje NOB.
  NOB ni več področje, kjer bi bilo smiselno staviti na kocko politični uspeh.
  “Levici” ostane edina kohezijska snov Janaz Janša.
  Pa kljub temu, če se levica še tako poenoti, se globalno razmerje ne bo več prevesilo njej v prid.
  Ljudje so sicer naivni, vendar, ko več kot polovici trda prede in vedo, da jih je v neugoden položaj pahnila prav levica, ni pričakovati,da bi volilci še enkrat nasedli “levim” prevarantom.
  Tako levičarjem preostaja smo še medsebojni boj. Več ko bo novih obrazov, bolj bodo razdrobljeni.
  Janković bo oslabil SD, LDS in Zares. Sledniji stranki celo tako močno,da bosta izpadli iz Državnega zbora. Pdobna parazita sta Hanžek in Manca.Politično povsem neresno gibanje lahko zmede in vključi le nekaj zanesenjakov, ne more pa preseči parlamentarnega praga.
  Pojavljajo se celo fantasti, ki se želijo proključiti antiborznemu gibanju in vskočiti v predvolilni boj kot neke vrste pirati. Tudi to je neumnost, ki zapravlja glasove na levici.
  Kot resna leva stranka lahko nastopi samo DESUS, ki pa ima omejen krog volilcev.Kljub agilnemu Erjavcu jim ne bo uspelo prepričati volilcev, da postajajo prava socialdemokratska stranka,saj jih še vedno vežejo spone z upokojneci, ti pa nikakor niso proletarci.
  Potem nam ostanejo še eksoti, kot sta Žinideršič in Stanič.
  Ta dva je moč primerjati z zdravnikom, ki bi na simpoziju začel reklamirati terapijo s pijavkami.
  Levica je zaupanje izgubila s katastrofalno gospodarsko politiko v zadnjih treh letih, z notranjimi boji pa bo oslabila dosednaje stebre do te mere,da bodo nekateri popolnoma zapustili politično sceno, nekateri pa bodo morali bistveno spremeniti svoje politične koncepte. V prvi vrsti se bodo morali pričeti približevati evropski socialni demokraciji,opustiti bodo morali nesmisleni boj z Janazom Janšo in objektivizirati NOB.Ta namreč ni Vegeta, ki paše v vsak golaž, morda le partizanski.

 2. Ha, ha, ha, ti kar sanjaj, da bo tvoj oboževani idol firer Janša postal predsednik vlade. Never again! Levica se bo že poenotila, nič ne skrbi, zlasti potem, ko bodo razni ameriško-janševski lizunski petokolonaši a la Pahor, Jaušovec, Frangež … leteli ven iz SD-ja. Pa tudi SLS je vse prej kot navdušena nad možnostjo, da bi bila spet privesek v koalicijski mučilnici grosupeljskega diktatorja. Žerjav se že pogovarja z Jankovičem … Po 4. decembru bo vse tako, kot mora biti!
  Ti pa kar sladko sanjaj o tem, da se bo na slovenskih tleh udejanjala podalpska verzija klerofašistično-neoliberalne strahovlade. Se ne bo zgodilo! Ti pa privoščim veliko orgazmov v tvoji sladostrastnih sanjah!

  • Gospod Janko,
   s strašenjem ne boste dosegli drugega kot kakšnega volivca za leve stranke manj. Po volitvah ponovno preberite, kaj ste napisali in postalo vam bo jasno, zakaj so vam volivci zbežali.

 3. V kolkor “levica” zmaga, potako katastrofalnem vode jem države, Slovencem ni pomoči in lahko kolektivno spremenijo državo v norišnico in uspostavijo vzporedno oblast specialistov psihiatrije.

 4. Veliki Niko Toš je javnost obvsetil so svoji raziskavi glede volilnih preferenc.
  Med drugim je ta strokovnjak za statistiko izrazil prvovrstno neumnost, ki jo lahko sprejmejo samo popolnoma zaslepljeni ljudje levičarske provinience.
  Ta človek namreč trdi, da je po njegovih raziskavah skorajda 65% volilcev neopredeljenih.
  SDS je na zadnjih volitvah dobila okrog 30% glasov. Po debaklu levice je pričakovati, da bo ta rezultat samo še povečala, torej bi dobila najmanj 35 % glasov.
  Če ugotovitev Nika Toša jemljemo resno,ostale stranke v Sloveniji ta hip ne bi dobile nobenega galasu.
  Zelo dolgoleno praksomora imeti človek, da pride do takšne ugotovitve, zelo oprano glavo pa mora človek imeti, da nasede takšnim prognozam.

Comments are closed.