Diktatura Angele Merkel

63

Pretekli teden je nemška policija v usklajeni akciji v štirinajstih zveznih deželah vpadla v domove 36 nemških državljanov, jih s pomočjo posebnih enot aretirala in odpeljala na zaslišanje. Ne, aretirani niso bili člani hudodelskih združb, ki se ukvarjajo z mamili, preprodajo orožja ali z belim blagom, niti niso člani terorističnih skupin. Ne, aretirane sumijo mnogo hujših zločinov – verbalnih deliktov. Veliko večino nesrečnežev sumijo, da so po družbenih omrežjih razširjali sovražne vsebine, se pravi, da so odkrito nasprotovali politiki »odprtih mej« Angele Merkel, da bi pa zadevo uravnotežili, je policija našla še dva skrajna levičarja, ki sta osumljena pisanja ekstremističnih vsebin, in domnevnega homofoba, ki je na spletu odkrito pokazal, da mu homoseksualci niso ravno pri srcu.

Angela Merkel je svojo politiko priseljevanja tujcev v Nemčijo proti volji nemškega naroda začela izvajati na represiven način, s silo želi zatreti kakršnokoli kritiko njenega načina vladanja. Nemčija torej ni na poti v diktaturo, Nemčija je že v diktaturi. Pozoren kronist dogodkov v Nemčiji bo opazil, da ima Merklova tri prednostne naloge: prvič, pridobitev kalifornijskih podjetij, da bodo na internetu izvajali cenzuro; drugič, za vsako ceno ostati politično korektna s pomočjo pravosodja, policije in medijev; in tretjič, sprožiti sodne postopke proti ljudem, ki škodijo njenemu političnemu režimu.

To, kar se je zgodilo pretekli ponedeljek, ko je policija aretirala ljudi zaradi njihovih besed, ki so jih zapisali na družbenih omrežjih, in razmišljanja, je diktatura, za katero je, kot vemo, značilno: prikrivanje realnosti, cenzura in policijska represija. Merklova namreč dobro ve, da je izvajanje politike »odprtih mej« možno le z uničenjem svoboščin in omejevanjem človekovih pravic. Tak proces se je že začel v Franciji, na dobri poti je bila Velika Britanija (ki bo, upamo lahko, z Brexitom obrnila tok dogodkov), pravzaprav gre celotna Evropska unija (z izjemo nekaterih upornih članic, kot so Češka, Poljska in Madžarska) v smer uničenja in izničenja dosežkov zahodne civilizacije in tradicije – vse temelji na svobodi govora.

Ko so Winstona Churchilla (vsaj mislim, da je bil on, nisem pa prepričan) nekoč vprašali, kaj je demokracija (o njej ni imel najboljšega mnenja), je odgovoril nekako v smislu, da je demokracijo tisto, ko zjutraj pred tvojo hišo ustavi avtomobil, ti pa misliš, da je dostavljalec mleka. To je počela Udba, to je počel Stasi, to danes počne Angela Merkel.

Esejist in nekdanji francoski poslanec Jean-Yves Le Gallou meni, da gre za začetek totalne represije, na katero bi morali ljudje odgovoriti z uporom. Za začetek tako, da bi drug drugega podpirali v svobodi izražanja, drugače bo treba pač poiskati politični azil na Madžarskem, Poljskem ali v Rusiji. Ali pa razviti »Ru Tube« in »ru-tweet«, ki bi bila konkurenca pred Nemčijo plazečimi se ameriškimi podjetji in porok svobode.

63 KOMENTARJI

 1. Vsekakor bo zanimivo zvedeti, če je res tekla takšna akcija nemške policije, zakaj so jo izvedli in zakaj je bilo domnevne storilce kaznivih dejanj potrebno iti aretirat na domove. Kot velja v demokratičnih državah, bo policija morala svoje ukrepanje krepko utemeljiti.

  Domnevati gre, da gre za v zakonih in ustavi jasno opredeljena kazniva dejanja. Demokratične zahodne države sicer dopuščajo široko polje svobode izražanja, kar pa ne pomeni, da je prav vsakršno izražanje v okvirih ne le moralne sprejemljivosti, temveč tudi v okvirih zakonskih norm.

  Menim, da je prav tako. Menim, da je recimo prav, če je pozivanje k rušenju ustavne ureditve, pozivanje h kršenju človekovih pravic in dostojanstva človeka in pozivanje k nasilju opredeljeno kot kaznivo dejanje in da se kot tako tudi preganja. Če je omenjena 36-erica storila kaznivo dejanje, potem je v načelu tudi prav, če se jo kazensko preganja.

  Dvomim, da ima Kavarna Hayek kakršnekoli dokaze, da za pregonom stoji predsednica Angela Merkel osebno. To bi bila seveda huda prekoračitev pooblastil. Kakršna bi zahtevala odpoklic kanclerke s funkcije. Lahko pa prispeva k branosti in odmevnosti taka tudi v naslovu opredeljena pompozna obtožba. Žal moram sam tako obtožbo brez vsakršnih dokazov pripoznati v polje propagande in hujskanja in jo odločno odkloniti.

  Naj izrazim tudi začudenje, da je tak demagoški način našel pot med komentarje Časnika.

  ps. Na tak način, kot je tu očitan, sicer funkcionirajo totalitarni in avtoritarni režimi. Ničesar ne bi tvegali s trditvijo, da na tak način funkcionira Kavarni Hayek ljuba Putinova Rusija.

  • Itak me nihče ne bo razumel. Torej = je simetrična relacija. Če je Merkel = Stasi, velja tudi Stasi = Merkel. Zato bo nekdo moral odgovarjati za nasilno rušenje tako dobrega sistema, kot so ga imeli v DDR.

   • Amelie, seveda gre za sarkazem. A še enkrat. Če sami govorite, da je komunistična diktatura v Sloveniji danes hujša (bolj prefinjena a bolj groba) kot v samoupravnem socializmu, potem se ne morete v isti sapi boriti proti tistim, ki bi radi tja nazaj. Če pa sami pravite, da je tisto bilo bolje.

    Torej lepo prosim za več natančnosti.

    Najbrž avtor originalnega članka ni nameraval trditi, da je danes v Nemčiji manj svobode govora, kot jo je bilo v DDR. Politično korektno bi bilo reči, da ga skrbi smer razvoja dogodkov.

  • Demokratične zahodne države sicer dopuščajo široko polje svobode izražanja. Ali res?

   V demokratičnih zahodnih državah je v zadnjem času dovoljeno le izražanje, ki je skladno s politično korektnostjo. Kdor pove resnico, ki ne ustreza diktaturi te korektnosti ali ji celo nasprotuje, je označen za fašista, islamofoba, homofoba itd. Torej za človeka, pravzaprav bolnika, ki mu ni mesta v zahodni družbi.

   Zato ni čudno, če je prišlo do aretacij ljudi, ki se ne pokoravajo politični korektnosti. V ozračju diktature politične korektnosti je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo do njih prišlo.

   • Načeloma podpiram tovrstni angažma policije. A ob koncu policijske akcije mora biti ustrezna odločitev sodišča.

    V slovenskem primeru smo imeli farso. Sodišče je potrdilo, da je policija ravnala prav, ko je na podlagi domnevnega pogovora na Facebooku odpustila vodstvo sindikata, ki naj bi po naši zakonodaji bilo bolj zaščiteno kot v kakšni Nemčiji.

    Ne, ni moč nekoga zapreti zaradi islamofobije. Lahko širiš svoje resnične ali izmišljene slabe izkušnje z muslimani. Lahko razlagaš, kako zelo jih ne maraš. Ne boš šel v zapor!

    V zapor se gre za sovražni govor. Ni težko na spletu najti definicije sovražnega govora. Le ta vsebuje direkten poziv k nasilju. Torej se ne zapre ljudi, ki so nekaj rekli proti muslimanom, ampak tiste, ki so začeli organizirati nasilje zoper njih. Preden kdo umre. Ker potem bodo spet vsi pametni: “Zakaj policija ni ukrepala, če je pa imela informacije, da gre za nevarnega ekstremista?”

    • To velja v Sloveniji – k sreči je še tako.

     Na Švedskem so obsodili pastorja, ki je bral Biblijo. Tam je sovražni govor že, če bereš Biblijo.

  • IF: “Dvomim, da ima Kavarna Hayek kakršnekoli dokaze, da za pregonom stoji predsednica Angela Merkel osebno.”
   =========================

   Podobno so v bivši YU govorili nekateri taboriščniki na Golem otorku, približno:
   “Če bi Tito vedel za to tega ne bi dovolil” 🙂

   • Tito bi lahko Goli otok odpravil že z enim samim govorom na javni proslavi. Katera legalna pooblastila ima nemška premierka, da se vpleta v konkretne akcije policije?

    • Saj ni treba Merklovi osebno dati povelja. Dovolj je ustvariti ozračje, da so vsi, ki se z nami ne strinjajo, škodljivci in sovražniki naše družbe.

     Potem stvari stečejo same po sebi.

 2. Hm. Merklova uporablja iste metode kot Stasi? Torej je tudi Stasi aretacije izvajal javno ob jasno dokazanih rušenjih pravne države? Zakaj so potem sploh šli rušiti Vzhodno Nemčijo? 😉

  • Opažam tvoje vidno navdušenje nad tem, da danes nekatere zahodne države uporabljajo metode znane iz komunističnih diktatur.

  • Riki, veliko komentiram na slovenskem spletu. Na spletu je ogromno sovražnega govora. Bi se tebi zdelo legalno, če bi jaz začel nabijati, da si ti lopov, ki je za svojo mamo previsoko pokojnino? Če lahko isto mnenje izrazim takole: “V Sloveniji je zmagal nacionalizem, ki potiho denar drenira iz Ljubljane in Maribora, kjer ga v slovenski proračun vplačujemo pridni delavci s koreninami iz drugih republik bivše skupne države. Ta denar se nato razmeče za pločnike v malih slovenskih občinah, v katerih redki delajo kaj ekonomsko opazno koristnega.”
   Nekdo bo moral začeti delati red.
   V Nemčiji se je že začelo nasilje nad begunci. Začne se v gostilnah in na spletu, kjer so od alkohola ali od anonimnosti opiti ljudje zelo glasni. Nato se nadaljuje z dejanskim nasiljem. Zgodovina uči, da, če ga ne zaustavimo pravočasno, bo vojna. Velika vojna.

   Tako da aretacije, ki jim bo sledil razplet na nemških sodiščih, seveda pozdravljam. O diktaturi bi govorili, če bi jih v zaporih mučili, da izsilijo priznanja. Tako kot dandanes v bližnji Turčiji.

   A me obenem zelo impresionira, kako je Nemcem uspelo ohraniti red in zakonitost kljub kar milijon beguncem. V Sloveniji jim nismo glede tega segli niti do kolen, niti ko so k nam bežali begunci iz Bosne, ki je takrat bila dojeta kot zaveznica v boju proti Miloševićevim ambicijam.

   • Seveda ti podpiraš verbalni delikt.

    Ne upoštevaš pa, da so napadi na begunce povračilni ukrep.

    Vzrok so napadi beguncev na ostale.

 3. Merklovi se očitno pozna, da je živela v Vzhodni totalitarni Nemčiji, kjer se je tedanja oblast požvižgali na mnenje civilne družbe, ampak le ščitili svojo totalitarno privilegirano rit, demokracijo pa so mrzili.

  • Tipična reakcija. Kavarna Hayek objavi nedokazano obtožbo. Časnik to objavi med svojimi komentarji. Bralci sveto verjamejo zapisani obtožbi. In začnejo sklepati o mentalnem ozadju takih spodbud kanclerke in jo celo obmetavati z nedostojnimi žaljivkami. Kanclerka je sicer v ateističnem režimu rastla v družini protestantskega pastorja ( toliko o “priviligiranih ritih”)

   • Tudi Kocbek je bil priviligirana rit. Pa je bil kristjan. Pa Ciril-Metodovo društvo pa …

    Je pa res, da je treba gledati dejanja. Če zadeva ne bo doživela sodišča, je v Nemčiji resnično že diktatura. Treba bo torej malo počakati in spremljati dogodke.

    • Priviligirana rit pa taka. Da pesnik – umetnik ni mogel besedice javno objavit desetletja. Da je vsak trenutek svojega preostalega življenja, po objavi Straha in poguma še posebej, imel udbovce nad sabo. Celo tak privilegij, da mu je še ob smrtni postelji do zadnjega trenutka ob njem budno bedela udbovka.

   • IF: “… Kanclerka je sicer v ateističnem režimu rastla v družini protestantskega pastorja ( toliko o “priviligiranih ritih”)”
    ============================

    In ta pastor je prebegnil iz Zahodne Nemčije v Vzhodno, kar veliko pove o norosti te družine. 🙂

 4. Po spletu sem pregledal nekatere vodilne nemške medije. Nikjer nisem zasledil obravnave tega, o čemer piše članek Kavarne Hayek. Možno je sicer tudi sklepat, da je današnja Nemčija spet postala totalitarna in da veliki mediji zavestno ( zaukazano) molčijo, medtem ko politična policija po domovih ugrablja tiste, ki jih ima režim za nevarne.

  Mariborski Igor sicer nekaj namiguje v tej smeri, ampak tokrat piše tako misteriozno, da ne vem, ali so to šale ali sarkazmi ali burka, ali pa celo resno misli. Skratka, če bi jaz v tak konstrukt verjel, da gre namreč Merklova po stasijevi ali celo Hitlerjevi poti, bi sebe verjetno obenem začel preverjati po stanju psihičnega zdravja oz. prisebnosti.

  • Igorjev posmeh nisi prav razumel.
   Leti pa upravičeno. In ko je causa justa pri Igorju, takrat bi res lahko desnico zaskrbelo. Ampak ne. Neki svitase, veliki človekoljub in demokrat, podpihuje takele Brščičeve izpade in insinuacije.
   Čeprav bi se strinjal, da gre tu za neprimeren policijski izpad, je vendarle to taka izjema, da ji ne gre pripisovati takšne dimenzije. Nemčija je še vedno dokaj v tirih.
   Tale zadnja novica s homoseksualnimi porokami mene veliko bolj politično skrbi. Kako da teh gejev nihče ne more ustavit?! Kaj se nam dogaja?!

   • Enako je treba biti dosleden pri svobodi govora. Ne more biti dovoljeno zmerjati muslimane, a obenem prepovedano zmerjati žide. Ali obratno. Ali lahko zmerjamo vse (vključno z vašo versko pripadnostjo), ali pa ne moremo zmerjati nikogar.
    Če lahko meni nekdo brez preverjanja dejstev reče pedofil, potem imam tudi jaz vso pravico razbobnati celemu svetu, da sem videl, kaj je včeraj delal kozi…

    Ljudje nočejo razumeti biblijskega sporočila, ki gre po smislu takole nekako: “Meč dvigni in z mečem boš pokončan.”

    • Zakaj se odzivaš na komentar, ki je očitno do tebe neodobravajoč. O sovobodi govora ali žalitvah nimaš sploh pravice do besede, ker sam sodiš med hujše cinike in žalivce na tem portalu.
     Karkoli tebi kdo reče si ti prej že stokrat huje zmerjal druge. Nimaš torej nobene pravice v tem smislu.

     Da bi se ateist skliceval na biblijo, pa je že nesramnost, ki presega vsak komentar.

     • Ne razumem, Zdravko.

      Nekatere trditve v Bibliji so očitno pravilne in popolnoma razumljive tudi ateistom.

      Tudi Visoko pesem smo se učili vsi. Ne pri verouku pač pa pri slovenščini.

   • … “nihče ne more ustavit ?”
    ——-
    Pač, živimo kot da ni Boga. Nadomešča ga denar in vidimo, da še pridobiva na moči.

   • Zdravko .. “kaj se nam dogaja” ….
    ——–
    Zakaj mislimo da je to normalno, če nam vlada človek ki ga vodi denar ?

  • IF, hecam se na račun tistih, ki pravijo, da je Merklova = Stasi, a obenem jih moti rdeča zvezda. Če sami dokazujejo, da tudi v Sloveniji sedaj živimo v trdi komunistični diktaturi hujši od tiste pred 1991, potem se ne da razumeti, zakaj jih motijo tisti, ki nosijo rdečo zvezdo in si želijo nazaj samoupravnega socializma. Če pa sami pravijo, da je takrat bilo bolje.

   Skratka besede bi bilo treba uporabljati bolj odmerjeno. Besede so zelo močne. Z njimi lahko naredimo veliko škode. Verjamem, da tudi sam pogosto s svojimi besedami delam škodo. A je že tako, da je pri drugih lažje opaziti. In pri tistih, ki se hkrati zaletavajo v Merklovo, ki da je slabša od Stasija, a obenem so proti vrnitvi v DDR, nekaj v glavi ne štima. Malo bolj umirjeno je treba navijati.

 5. p.s. Pač pa v Nemčiji ta hip veliko pišejo, kar je pod drugo temo načel Demaistre, okoli glasovanja, menda že ta teden v Bundestagu o ” Ehe fur Alle ” ( Zakonska zveza za vse), kjer naj bi kanclerka dala koalicijskim partnerjem SDP proste roke, da glasujejo po svojem prepričanju. Obeta se kot kaže tesna leva večina ( socialdemokrati-zeleni-levica), ki naj bi izglasovala homoseksualne poroke v Nemčiji. CDU/CSU je sicer doslej vedno glasovala 100% proti. Pojavljajo se pa tudi znotraj CDU drugačni glasovi.

  AfD, ki ji je Demaistre nekajkrat pokazal naklonjenost, se sicer niti približno ne izreka enotno, kot se je doslej CDU/CSU proti Ehe fur Alle. Ena od vodilnih političark te stranke je celo velika podpornica in sama živi v lezbični zvezi z žensko s Sri Lanke ( in njenima dvema otrokoma).

  Mene sicer tak razvoj ne preseneča. Če se ne motim, je razen v Italiji in kot kaže samo še nekaj dni v Nemčiji že v vseh zahodnoevropskih državah legalizirana homoseksualna poroka. Za Avstrijo tudi ne vem čisto natančno, mislim da je glede adoptiranja otrok v homoseksualne zveze nasprotnica teh – OVP 8 ljudska stranka) že popustila parlamentarni večini.

  • Homoseksualne poroke so del ideologije kulturnega marksizma in politične korektnosti. Vse države, ki hočejo veljati za “napredne” in so podlegle tej ideologiji, imajo homoseksualne poroke. Najbolj “napredne” jim dovoljujejo tudi nakup otrok. Da ne bodo v slabšem položaju kot normalne heteroseksualne družine. Otrokove pravice ob tem niso pomembne.

   Merklova nenehno dokazuje, da je “napredna”. Množični uvoz islamistova, homoseksualne poroke, ženske kvote, zahteve po politični korektnosti… Pridna. Bo pohvaljena. Žal se pa ob tem Evropi slabo piše.

    • Res je. Nekdo ji je rekel, da bo z množičnim uvozom islamistov, homoseksualnimi porokami, ženskimi kvotami, zahteve po politični korektnosti namesto pravičnosti … postala prinašalka luči.

  • IF, to glede AfD ne drži. Stranka se zavzema za ohranitev zakonske zveze, njeni poslanci so v zveznih parlamentih povsod glasovali proti uvedbi “teorije spola” v šole itd. Poglejte samo tisti video iz Brandenburga, ki sem ga tukaj enkrat že “prilimal”. Je na Youtubu (napišite npr. “AfD gegen gender”.

   Alice Weidel, ki jo omenjate, res živi v lezbični zvezi (v Švici), a kolikor je meni znano, se ni nikoli javno zavzemala za uvedbo homoseksualnih porok. Praktično vsi vidni člani stranke (Petryjeva, Gauland, von Storchova) temu odločno nasprotujejo. Če je že govora o tem, morate vedeti, da so tudi v CDU javno deklarirani homoseksualni politiki, ki tudi zagovarjajo uvedbo “porok”. Med njimi seveda prednjači Jens Spahn, ki je celo podpredsednik stranke.

   Skratka, da ne bo kdo narobe razumel.. jaz nisem vesel, da je prišlo do takega razpleta in da je CDU popolnoma opustošila svoje desno krilo. Nasprotno, to me izredno žalosti. CDU “napadam”, ker se mi zdi zelo važno, da se slovenska desnica izogne taki usmeritvi.

   • Demaistre, kakor želite. Res je odpiranje vrat v javno nastopanje homoseksualcem med ljudmi zelo nepriljubljeno in razumljeno salonsko prilizovanje elitam. A zavedajte se. Dokler bo homoseksualnost preganjana bodo obstajali močni homoseksualni lobiji. Ki, na kar nas opozarjajo tudi papeževe besede, niso vedno dobri. Ne ustavijo se pri zagotavljanju enakih pravi homoseksualcem, pač pa, potem ko so enkrat povezani v javnosti skrito mrežo, pomagajo določenim svojim članom do nesorazmernih privilegijev. Ne želim si nadaljevanja družbe, v kateri homoseksualci imajo več poslancev, kot je njihov delež v slovenski družbi. A dejstvo je, da, dokler jih Slovenija potiska v tajnost, tako bo ostalo.

    • Če jih je res toliko v politiki, bo kmalu treba zahtevat garantirane kvote za heteroseksualno usmerjene (vsaj 40%). Sicer ne vem, če jih res kdo kam potiska. Nekaterim ustreza tako in podobno delovati. Prostozidarjem, recimo. Niso netransparentne oz. tajne lobistične zveze le reakcija na občutek preganjanja.

     • In on se proti homičem bori tako, da jim prizna vse kar hočejo. Kakšna budala. In pri tem se sklicuje celo na papeža! Ateist.

     • Zdravko. Ugibam, da je papež govoril o homoseksualnih pedofilskih lobijih. Ki so za povrhu organizirani tako, da svoje člane potiskajo navzgor po družbenih lestvicah.
      Jaz temu dodajam motiv, ki je po mojem mnenju dominanten za takšno interesno združevanje. Ne verjamem, da so homoseksualci po svoji naravi bolj nagnjeni prostozidarstvu kot ostali. A sem močno prepričan, da vsaka organizacija, ki deluje tajno, pade v močno skušnjavo svoje člane ne glede na njihove kompetence potiskati navzgor po raznih družbenih lestvicah.

     • Mimogrede, jaz se proti homoseksualcem sploh ne borim. Motijo me le prostozidarska združenja ne glede na spolno orientacijo članstva.

     • In še to. Če hočeš spraviti mene iz politike, nič lažjega. Uredi, da bo ob razvezah ustrezno poskrbljeno za otroke. Še posebej da ne bodo slabe mame imele večji vpliv na vzgojo otrok od kompetentnih očetov. (Res je bolj pogosto obratno, a tudi takšna situacija sploh niti malo ni redka.)

      V hipu bo izpuhtel glavni motiv, ki me žene, da se zapletam v spore na spletu.

     • V tem primeru je škoda mojega truda. Sam sebi si najboljša diskreditacija.
      O očetovstvu, odnosih do žensk in otrok, nimaš blage veze. Tvoja borba je tako zaman že v temelju.

     • Zdravko, nisem računal na tvojo pomoč.
      A sem računal, da boš uvidel analogijo. Kakšne posledice bi imelo, če bi skupnost LGBT v Sloveniji bila manj prestrašena. Pri nas je njihov ilegalni lobi bistveno bistveno močnejši kot v Združenih Državah.

    • Homoseksualnost ni preganjana. Kvečjemu postaja agresivna, ker si izmišljuje nekatere pravice ki ji že po naravi stvari ne pripadajo.
     Je to preganjanje ?

     • Amelie, jaz poznam nekaj homoseksualcev. Niti na kraj pameti mi ne pade, da bi jih javno izpostavljal. Ne, ne verjamem, da bi jih kdo šel ubiti. Tudi pretepeni verjetno ne bi bili. A zasmehovani gotovo.

     • Zakaj bi jih kdo zasmehoval, če svojo usmerjenost skrijejo za štirimi stenami?
      Pa saj tud hetero usmerjeni ne stremijo za tem, da bi kazali svojo usmerjenost, ali ne ?
      Kakšne norosti !

     • Zakaj si ne najdejo bolj normalnega izpovedovanja pripadnosti? Naj bo nekdo ribič, drugi planinec, tretji šahist. Koga briga ali homoseksualni ali heteroseksualni ali aseksualni, koga briga, kaj kdo počne med rjuhami!

   • Merklovi je uspelo nekoč ugledno konzervativno stranko CDU preoblikovati v stranko, ki servilno služi t.i. progresistom ali globalnim liberalcem.

    Po tem receptu in vzoru na Hrvaškem Plenković nekoč konzervativni HDZ spreminja v “progresivno” evropsko stranko, ki postopno uveljavlja degenerativne globalistične vrednote.

    V Slovenji za enkrat SDS ne kaže teh nagnjenj.

 6. Amelie, kdo provocira?

  Otrokom, ki jim starši dajejo preveč svobode in pustijo, da se grdo obnašajo do vrstnikom, znate jasno v obraz zabrusiti, da so permisivci.

  Spletnim komentatorjem, ki povprek žalijo, pa branite njihovo “svobodo govora”. Tudi njim je jasno treba reči, da so permisivci.

  Za tiste, ki gredo čez vsako mero, in se pogovarjajo že o konkretnih akcijah zoper od njih drugačne ljudi, pa v zapor. Tu dileme ni.

  • Ti provociraš, potem bi rad utišal tiste, ki ti kaj zabrusijo nazaj?! Ti imaš vse ljudi za idiote! Razen sebe. Aroganca, vredna komunista.

  • > Ti imaš vse ljudi za idiote! Razen sebe.

   Ni res Zdravko. Na primer svoje učitelje izredno cenim. Veliko je pametnih ljudi. A po drugi strani je znanstveno dokazano, da vsem nam (da, zapisal sem “nam” torej tudi meni) radikalno pade IQ, kadar se pogovarjamo o političnih temah. Nasploh o temah, o katerih imamo izoblikovano močno stališče in smo temu stališču ustrezno tudi socializirani (povezani z podobnomislečimi). Zato je naša odgovornost, da trikrat premislimo, preden kaj rečemo. Sploh na spletu, kjer smo na javnem prostoru in ne za svojimi štirimi stenami. Moj način, ki ga priporočam vsem, kako sebe prisiliti k bolj kulturni komunikaciji, je, da se podpisujem s svojim imenom in priimkom.

   • Ti, ki komuniciraš brez vsake kulture, bi o tem poučeval druge?
    Ti imaš vse ljudi za idiote!
    Kaj ti govoriš koga ceniš ni važno. Ti se lahko hvališ kolikor hočeš.

   • Idiot je žaljivka. Prav tako je do mene osebno žaljivo, če mene zoperstavljaš vsem ostalim ljudem, o katerih ničesar podobnega nikoli nisem ne rekel niti mislil.

 7. V komunizmu izobražena evrofašistka pač uporablja edine metode, ki jih zna – to je represija.

  • Hm, Rx170. In kaj je tvoj recept, kako zmanjšati število umorov v Sloveniji? Verjamem, da ima vsaka ideja večji potencial od represije. A zaenkrat, kolikor vem, še nobena alternativa represiji ni dovolj dodelana.

Comments are closed.