Dežman Šarcu: Bo tudi Macesnova gorica doživela usodo Hude jame?

12
Vstop v brezno pod Macesnovo gorico pri določenem delu politike sprožil panično reakcijo, ki smo jo doživljali ob vstopu v rov sv. Barbare v Hudi jami. Foto: I. Žajdela

Marjan Šarec, predsednik Vlade Republike Slovenije

V pismu 18. januarja 2019 (dostopno tukaj) smo vas opozorili na težave, s katerimi se zaradi neukrepanja Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) pravzaprav onemogoča delovanje Komisije. S tem se krši Zakon o prikritih vojnih grobiščih in pokopu žrtev. Prav tako se ne izpolnjuje program Komisije, ki ga sprejema Vlada RS.

To naše pismo so iz vašega kabineta poslali v rešitev na MGRT. Tam se minister ni odzval, le tajnik Komisije nam je sporočil, da uživa ministrovo zaupanje. Skratka, Komisiji je bilo dano na znanje, da se ne bo nič spremenilo.

Potem, ko je delavka, ki je skušala z najboljšimi močmi urejati zadeve, odšla na porodniško, se je vsako poslovanje MGRT v zvezi z uresničevanjem Zakona in programa Komisije ustavilo.  Tajnik je sicer po razrešitvi s položaja direktorja Direktorata za notranji trg obljubil, da se bo posvetil delu za Komisijo. Žal pa je resničnost zadnjih dni taka, da kljub večkratnim pozivom še vedno nimamo zapisnika zadnje seje, nimamo pregleda stanja letošnjih projektov – zato nas upravičeno skrbi, da  program, ki ga je sprejela Vlada RS, ne bo uresničen, niti niso začeti postopki za sprejem programa dela v letu 2020. S človekom, ki se tako obnaša, Komisija ne more več sodelovati. Zato  kot predsednik Komisije vztrajam, da nam Vlada RS omogoči normalno nadaljnje delo. Da se izbere tajnika Komisije, ki bo Komisiji v skladu z Zakonom v pomoč in ne ravno obratno.

Možno je, da je vstop v brezno pod Macesnovo gorico pri določenem delu politike in njihovih predhodnikih sprožil panično reakcijo, ki smo jo doživljali že ob vstopu v rov sv. Barbare v Hudi jami.

Zato vas, g. predsednik, prosimo, da nam sporočite, ali bo Vlada RS Komisiji omogočila delovanje v skladu z Zakonom o prikritih vojnih grobiščih in pokopu žrtev.

V pričakovanju vašega odgovora vas lepo pozdravljam.

Predsednik Komisije: Dr. Jože Dežman

Foto: I. Žajdela

12 KOMENTARJI

 1. Ja, resnica je še vedno glavni nasprotnik komunistov in njihovih naslednikov.

  Zločine tajijo in jih pometajo pod preprogo, dokler lahko. Ko to ni več mogoče, pravijo, da so bili ubiti itak krivi. Verjetno krivi, da so sploh obstajali.

  Dokler nam vlada mafija zločinskega porekla, bo tako.

 2. Gospod Jože Dežman je pač naletel na blokado oblasti, ki je seveda razumljiva. Na moremo pričakovati, da bo ropar prostovoljno vrnil naropano?!

  Rešitev je zelo enostavna. Vsako nedeljo naj imajo slovenski škofi mašo pod Macesnovo gorico.

 3. Reakcija sedanjih levih oblastnikov na odkrivanje zločinov njihov prednikov, je dodatno zaničevanje barbarsko pomorjenih in tistih, ki si prizadevajo, da se končno v Sloveniji uveljavi civilizacijsko človekoljubje!!!
  Črka A civilizacijskega in demokratičnega obnašanja je, priznavanje in uveljavitev človekovih pravic in dolžnosti živih v odnosu do mrtvih.

 4. Šarec je preveč okupiran s svojim rednim udeleževanjem zezebe procesij, da bi mogel razmišljati še o čem drugem. Zato tudi ničesar ne ve, kadar ga novinarji kaj sprašujejo.
  Iz istega razloga prezasedenosti s partizanjenjem je Dežmanovo pritožno pismo preposlal tistemu, na katerega se je pritožba nanašala. Tako je Šarec sklenil krog onemogočanja delovanja Komisije.

  Popolnoma v slogu verbalnih šarcizmov, ki sami sebe lovijo za rep, Šarec izvaja tudi performativne šarcizme.

  Ali si je od Šarca kdorkoli kdajkoli obetal karkoli drugega kot šarcizme???

  • Še nekaj o šarcizmih:
   na spodnji povezavi je en od stotine šarcizmov, v katerem je Šarec izenačil zezebe versko obredje s katoliško mašo. Namreč, po Šarcu so bili nekoč partijski politkomisarji v enaki vlogi kot danes katoliški župniki.

   Nekdo bi temu Kopitarju* moral pojasniti, da k maši ne hodimo zato, da beremo berila, temveč zato, da poslušamo Božjo besedo.

   https://twitter.com/sarecmarjan/status/1094509238536290305

   *le svoje čevlje sodi naj Šarec

 5. Preprosto vas je ovirat. Odkar se je izkazalo, da nimate interesa po prekopu ostankov, ampak samo po odkrivanju novih in novih kosti, vam je lahko nagajati in odrekati sodelovanje.

 6. “Zato vas, g. predsednik, prosimo, da nam sporočite, ali bo Vlada RS Komisiji omogočila delovanje v skladu z Zakonom o prikritih vojnih grobiščih in pokopu žrtev.”
  Jaz bi boj odločno zapisal:
  Zato vas, g. predsednik, pozivamo, da Vlada RS Komisiji omogoči delovanje v skladu z Zakonom o prikritih vojnih grobiščih in pokopu žrtev ter se drži osnovnih civilizacijskih norm.

 7. Kaj sanjate. Za kaj so se borili domobranci? Za demokracijo ne, ker so bili ustanovljeni s strani SS kot Slowenische Landeswehr. Nacisti se niso borili za demokracijo. Za kralja? Tudi ne, ker se jih je kralj odrekel. Torej za privilegije rkc , ki so se šli kulturni boj. V Nurembergu so bili označeni kot kriminalna organizacija, dandanes bi bili označeni kot teroristi. SS je bila strankarska vojska, kriminalna organizacija, in domobranci kot njihove pomožne enote prav tako. Sojeni so bili na vojaških sodiščih, ki so rigorozna in hitra.
  Pokopljite jih, ampak na lastne stroške.

Comments are closed.