Desus in Zares ločena od koalicije, a s skupnim gospodinjstvom

6

Za oba izstopa je značilno, da sta le delna, saj so funkcionarji Zaresa in Desusa ohranili pomembne funkcije v državni upravi in v državnem zboru. Iz Desusove kvote so v koaliciji ostali nekateri uradniki ter podpredsednik državnega zbora mag. Klavora, iz Zaresove kvote pa več njihovih pomembnih direktorjev direktoratov, npr. mag. Janez Kopač, ki ga povezujo z vsem, kar se dogaja v energetiki.

Ti ”nečisti” izstopi kažejo, da tej koaliciji ni ravno za zaupati, saj zelo veliko dajo na ustvarjanje prividov, na vzbujanje občutkov, ki jim veliko državljanov zaradi močne medijske podpore tudi nasede. Dejanska stanja so pravzaprav ravno nasprotna od tistega, kar govorijo. Če trdijo, da lovimo francosko-nemški vlak, potem za njim dejansko zaostajamo; če trdijo, da jim gre za pravno državo, se borijo za privilegije in posebno zaščito tistih, ki so se zapletli v afere (Kresal, Golobič, Horvat, Dimic,..); kadar pravijo, da smo na pravi poti, potem smo zašli; če pravijo, da so izstopili, potem so ostali noter, in še in še bi lahko naštevali.

/ … /

Do konca leta bo na sporedu državnega zbora in vlade še precej pomembnih odločitev, ki jih bo sprejemala ta ‘tiha’ koalicija in ki bodo sledile predvsem zahtevam in interesom njihovih lobijev in podpornikov ter bodo močno vplivale na našo prihodnost. Ne bomo odločali samo o proračunih, ampak tudi o številnih zakonih, ki bodo imeli zapisano »nalepko« oziroma zakonsko finančno ali drugačno obveznost, iz katere se bo napajala posamezna interesna skupina. In ko se bo to odpravljalo, bo ponovno veliko vpitja, kot je bil to že primer pri avtomobilskih nalepkah. Ko smo plačevali nekaj, kar ni imelo nobeno praktične koristi, le izbran krog je veliko kasiral.

Tudi zato ali predvsem zato je nujno, da so volitve čimprej. Nezdrave razmere, ko je koalicija navidezno ločena, dejansko pa vse pomembne odločitve sprejema kot da je ostala trdno poročena, bodo pustile hude posledice. Dlje bo trajalo, hujše bo.

Več: Demokracija, povzeto po izjavi SDS (Jože Tanko)

6 KOMENTARJI

 1. “Dlje bo trajalo, hujše bo.”

  Kaj hočemo, tako pač je. Stara nemška modrost pravi, da so izkušnje najdražja šola. Ampak edina, ki jo bedak obiskuje.

 2. V TAKEM skupnem gospodinjstvu, z eno kuhinjo, dislocirano v MURGLAH,
  se znajo med sabo požreti, tako je pač pogosto v španoviji !
  Spominjam se gospoda GROSA , BIVŠEGA POSLANCA IN ŽUPANA, KO JE DEJAL.: “S komunizmom bo konec šele takrat, ko bo vse pokradeno, ko se bodo med sabo po-bili za plen ! Tragično pa bo,ko bodo podjetja uničena, ker jih ne bodo znali vodit “! Od te izjave ,je petnajst let in to se nam dogaja !

 3. V TAKEM skupnem gospodinjstvu, z eno kuhinjo, dislocirano v MURGLAH,
  se znajo med sabo požreti, tako je pač pogosto v španoviji !
  Spominjam se gospoda GROSA , BIVŠEGA POSLANCA IN ŽUPANA, KO JE DEJAL.: “S komunizmom bo konec šele takrat, ko bo vse pokradeno, ko se bodo med sabo po-bili za plen ! Tragično pa bo,ko bodo podjetja uničena, ker jih ne bodo znali voditi “! Od te izjave ,je petnajst let in to se nam dogaja !

Comments are closed.