Desni boljševiki, levi fašisti!

16

Iz leve je priletel dobro namerjen, premišljen in žaljiv projektil. V Sloveniji so dediči boljševizma tisti, ki so ostali od polnjenja Hude jame ali Kočevskega roga, smo slišali. Žrtev je naenkrat dedič svojega biriča. Tako smo izvedeli od strokovnjakinje za sovraštvo na javni tribuni v Cankarjevem domu. Nič ni bolj sprijeno kakor reči otroku demokratičnega medvojnega tabora in slovenskemu pomladniku, da je pravi dedič komunizma.

Žalitev je dosegla svoj namen. Kmalu zatem je iz Kongresnega trga bilo slišati, da imamo pri nas »levi fašizem«, kar morda sicer dobro opisuje logiko kontinuitete, vendar ne more skriti svojega žaljivega namena, saj ni nič bolj žaljivo za dediča revolucije in kontinuitete kakor da mu podtikamo fašizem, ki ga iz srca sovraži.

V kratkem predahu nekaj tednov smo v Sloveniji dosegli novo dno v medsebojnih odnosih. Kaže, da nam zmanjkuje besed, saj drhal že meče kocke, drugi pa pozivajo h klanju še vedno večino slovenskega prebivalstva. Razno razni varuhi in zastavonoše »strpnosti« pa so tiho…

Prav s tem strelom pa je »levica« spet pokazala, da je pri nas vodilna, saj je »desnico« spet določala s svojim napadom in »desnica« je spet pokazala, da je vpeta v bipolarno ločevalno logiko, ki jo od revolucije sem vsiljuje Sloveniji politična skupina, ki izhaja iz Čebin. Kulturni boj za vsako ceno, predvsem pa za obrambo sedanjih privilegijev za kar so pripravljeni destabilizirati državo, na cesto spraviti zaslepljeno in zamaskirano množico in drhal, ki odkrito naznanja svojo nestrpnost do drugače mislečih.

Na glavo postavljena dejstva

Pred več kot dvajsetimi leti smo stopili na pot svobode in demokratizacije. Nismo pa stopili na pot spoštovanja drug drugega, saj kontinuiteta nenehoma kaže svojo nepotrpežljivost z drugače mislečimi pri tem pa javka, stoka in protestira, da prihaja do »rekatolizacije«, ki je ni ne videti ne čutiti nikjer. Pomladni blok pa tudi ne zna izstopiti iz tega kulturnobojniškega vzdušja na pravi način, brez puckizma in toniniad.

Prav tako nismo stopili na pot lustracije oz. »dekomunizacije«, ki bi morala biti vsaj tako temeljita kakor je bila denacifikacija Zahodne Nemčije (na Vzhodu so se sovjetske sile naslonile na star nacistični režim in dokazali da je nacizem pravzaprav le nacionalna verzija internacionalističnega socializma), ki je danes vir mednarodnega ugleda Nemčije. In prav tu tiči ves naš problem. Ne cenimo resnice in je ne iščemo, temveč jo vedno znova sprevračamo in posiljujemo. Revolucije kakor da ni bilo. 150.000 in več umorjenih na našem teritoriju v enem samem mesecu kakor da so opravili duhovi brez imen, brez obrazov in brez struktur. Stotisočem že 60 let plačujemo dodatke, privilegije in ugodnosti, ki jih kličejo »pridobljene pravice«. Kraji se sedaj reče »nacionalni interes«. Kaosu napredek. Našteval bi lahko še veliko primerov, ki kažejo, da je naša logika postavljena na glavo. Od stalnega sprevračanja pa nas že boli glava in ker nič ne dobi svojega pravega imena, ne najdemo rešitve iz naših težav.

Zdaj je že očitno (posebno ob glasovih kdo naj bi postala nova PV), da bo prišla ona trojka, ki je Grke prisilila, da so ukinili svoje trinajste in štirinajste plače, da so znižali ugodnosti in da se jim je država sesula v prah, ker so več jemali kakor dajali. Krivi bomo po malem vsi, veliki krivci pa bodo svoj denar odnašali na Ciper. Ljudstvo bo (se pravi bomo!) plačali njihove dolgove, vendar krivec ni pomladnik, temveč kontinuitetnik.

Krivda medijev in novinarjev

Lastniki slovenskih medijev in novinarji, ki prihajajo iz enoumja FDV-ja so najbolj krivi, da državljani nimamo pravega vpogleda v dogajanje. Preprosto so preveč navijaški, premalo profesionalni in preveč ideološko tendenciozni. Preveč so »levi« pri čemer je »levo« postalo »normalno« in »desno« zgrešeno, oz. bolno. Antipatija do stvarnosti in resnice ni naravna, temveč je načrtno gojena skozi nenehno medijsko bombardiranje, ki ima en sam cilj: omogočiti večino na volitvah. Težava je v tem, da se stvarnost težko v celoti sprevrže.

Novinarji pripravljajo okrogle mize kjer se govori o duhovnosti in moralnosti, pa med udeleženci ni niti duhovnika niti moralista ali vsaj etika za katerega bi vsaj vedeli kaj zagovarja in uči. Na udaru so sociologi, ki so postali »dečki za vse«.

Mediji opisujejo našo krizo in spodbujajo k nastopaštvu, manifestacijam in nestrpnosti. Rafinirano, stalno, po malem in dosledno proti pomladno. Nenehno precejajo komarja (npr. afere z diplomami, ko nikoli ne govorijo o profesorjih, ki so naloge odobrili!) a puščajo velbloda pri miru (npr. udbovce, ki so desetletja ovajali pa sedijo v parlamentu oz. delijo moralne nauke na tribunah in javnih pismih!), kar treznega človeka spominja, da je nekaj hudo narobe z našo javnostjo.

Aktivni državljani

Slovenija danes potrebuje aktivne državljane. Če je bilo v preteklosti jasno, da hočemo svobodo in demokracijo v neodvisni Sloveniji, pa je danes težje določiti za kaj se boriti in za kaj si prizadevati. Množične manifestacije imenovane »vstaje« dokazujejo, da ljudje ne vedo točno kaj se tam zahteva, saj zahtevajo nasprotujoče ali preprosto nemogoče stvari. Klici in parole, skriti obrazi in maske na koncu prinesejo le eno: ta vlada naj odide. To, da prihaja druga, ki bo dejansko zaključila, kar je LDS nekoč začela, pa niso sposobni doumeti. Preveč so nasedli preprostosti medijske gonje in načrta stricev iz ozadja.

Bratuškova in Virant v orkestru z Erjavcem in Lukšičem, morda s Türkom kot zunanjim ministrom, da bo še naprej potoval na naše stroške? Bo to sad »vstaj« in medijskega linča sedanje vlade in njenega predsednika? Kmalu bomo videli in poznali odgovore, a potem se bo začel proces pozabe obljub, besed in moralizirajoče zahteve po poštenosti.

Aktivni državljan je že tisti, ki ne pozabi, kar je bilo izrečenega pred kratkim, ostaja zvest svojim prepričanjem in sodeluje s svojimi somišljeniki tako, da v stranki, ki jo je izbral uveljavlja merila po katerih hrepeni vsak navaden človek.

Sodelovati se učimo le v praksi. Dobro bo, če se čim več ljudi aktivno vključi v javne zadeve, da bomo imeli vsi čim več prakse v skupnem reševanju odprtih vprašanj naše družbe.


16 KOMENTARJI

 1. Rešitev vidim v strogih kodeksih medsebojnega obnašanja in v izobraževanju.

  Vsakdo, ki javno nastopa, mora upoštevati strogi kodeks javnega obnašanja, s katerim se zagotavlja spoštovanje medsebojnega dostojanstva.

  Takšen kodeks se naj čimprej sprejme.

  Za različna združenja že obstojijo kodeksi.

  Tudi stranke bi jih morale imeti.

  Stranke in druga združenja bi morale takoj izpeljati izobraževanje o spoštovanju človekovih pravic, osebnega dostojanstva, etike in morale v medsebojnih odnosih.

  Isto velja za šolske ustanove.

  To pa ne pomeni, da se ne sme opozoriti na škodljive pojave, ki so v nasprotju z gornjimi prizadevanje. Vendar se opozori na etičen način.

  Če pa ti pojavi pomenijo spodbujanje neneakopravnosti ali nestrpnosti pa se uvedejo ustrezni kazenski postopki.

  • To bo pa težko spoštovani kolega komentator, se strinjam z Vami, da bi bilo potrebno veliko več etike, morale, spoštovanja.Zelo rad prebiram stare časopise ,z časa A-O monarhije in tam se bere spoštljive pogovore, tudi med nasprotniki. Zakaj je temu danes, medij, internet je vsakemu dovoljen, dosegljiv in tam zdravijo nekateri svoje komplekse. Drugi problem je izobraževanje, na spletu so pač tudi taki, ki ne preberejo ene knjige, verjamejo samo določenemu mediju, časopisu. Vzgaja jih ulica, bi dejali. Pa, da se vrnem v šolstvo, ki dovoljuje totalno demokracijo in že šest leten otrok ve za svoje pravice, za dolžnosti se večini žvižga. Vsa čas učiteljem, ki se trudijo, tudi katehetom a od obeh strani slišim pritožbe, kako je nemogoče danes. Kakšna je vzgoja doma? Ali pa TV, malo poglejmo program in 80 procentov filmov, kjer je kriminal, pobijanje, da o resničnostnih neumnostih niti ne govorim. Žal je tako.

 2. Koristen bi bil tudi splošen etičen kodeks, da bi vsak državljan vedel kako mora ravnati v odnosu do soljudi. Potem jih različni “strokovnjaki” ne bi mogli zavajati.

  S takšnim kodeksom bi ogromno pomagali ljudem. Marsikdo ne ve kako je potrebno ravnati.

  Tudi družinski kodeks bi bil zelo koristen. Preprečil bi mnoge nepotrebne prepire, nerazumevanja in razveze.

  Množi se kopica tehničnih in podobnih pomagal za življenje.

  Le, ko gre za medsebojne odnose je mrtvilo.

  Življenje pa nas uči, da smo tu najrevnejši in da rabimo pomoč v različnih oblikah, da lahko napredujemo.

  To je najpomembnejša investicija v Sloveniji, ki najmanj stane in ima največji efekt.

  Začnimo jo! Ni potrebno gradbeno dovoljenje.

  Ustrezni odnosi, so najvčja motivacija za ustvarjalnost v življenju!

 3. Levo je normalo? Ko povprašam levičarja, daj razloži mi tvojo idejno podstat, največkrat slišim:

  Mi smo naprednjaki.

  Kaj pa je napredno? Svoboda posameznika in skupnosti. Svobod čez vse.

  Kaj pa je svobodno? Pravica do splava, pravica do umetne oploditve, pravica do samoorganiziranja, pravca do demokracije po naši podobi……, pravica, da imamo vedno prav, pravica, da drugačne misleče “odstranimo” iz družbenega življenja in jim odvzamemo pravico do pravice. Pravica da sovražimo, kar je sovraštva vredno. Mi pa odločimo o tem, kaj je sovraštva vredno.

  NOB je naša svetinja.
  Vse, državljanska vojna med NOB, povojni poboji,totalitarnost povojne oblasti, so normalna družbena evolucija. Revolucije pa pri nas nikoli ni bilo.

  Nostalgija za bivšo državo nas krepi v kulturnem boju in nam daje moč za vstrajanje in preživetje. Antifašizem in Antijašisez sta naša idejna temelja.

  Katoliška cerkev je naš notranji sovražnik.
  Brez notranjih sovražnikov smo obsojeni na umiranje na obroke. Da, se temu izognemo, kurimo še ogenj bolestnega sovrašta: Zapadlo je veliko snega. Prekleti Janša in njegovi!

  Vedno smo bili pripravljeni in smo živeli na tuj račun, z lepa ali pa z grda.
  To nam pripada. Saj smo po svoji naravi demokratični, inovativni, jeklena pest
  kulture, vneti za neposredno demokracijo in še in še …..napredni.

  O svojih dolžnostih in odgovornosti pa nič! Mi vse vemo, kako je prav, le udejenjiti teg ne znamo! Naj v naše dobro to storijo dugi. Komaj čakam nove levičarske svobode.

 4. Janša in SDS bi se malo lepše obnašala do koalicijskih partnerjev,pa bi vlada zdržala.Tako pa eno samo sranje po Virantu in Žerjavu s strani Janševih slug-Vasle,B.M.Turk,Brščič,Zver…..Povsem brezglavo zaletavanje v koalicijske partnerje,pri tem so pa mislili,da bodo oni ta drek kar požrli

  • Roman, spet ste postavili kočijo pred konja, se vam ne zdi?

   Glede afere s KPK: Virant je bil prvi. Na vašo žalost. Od postavitve sedanje vlade do objave poročila KPK nisem slišal žal besede s strani SDS (ok, razen kakšnega vročekrvnega simpatizerja, ampak to pustimo ob strani).

   Sicer pa se strinjam, da je odveč govoriti karkoli grdega o Virantu. Dovolj je, da sam pokaže to, kar zna.

  • kaj naj vam rečemo ostali, ki nismo levičarji? Da naj od 1945 molče poslušama in trpimo vaše udarce. Ne gre več in čas je, da se nekomu pove v obraz, kar mu gre. Samo eno vprašanje:Ali je razbijanje in zvonenje, ter grožnje svetnikom iz Maribora fašizem ali ne? Seveda, da se pa podpira nekoga, ki se hvali, kako dobro vzgaja svoje otroke, le ti pa grozijo skupno z tastom novinarjem…potem lahko rečem, lahko noč in pozabite, da vas bomo tolerirali. Še smo ljudje, ki imamo radi Slovenijo in ne želimo Srboslavije, kjer nekateri tudi po 30-letnemu življenju NOČEJO, NE ZNAJO, NISO SPOSOBNI se naučiti SLOVENSKEGA JEZIKA in vedite, to jezi in ponižuje SLOVENCE! Zaradi mene vi doma favorizirajte Srboslavijo , KPS, lopove, ki so kradli od 1945 dalje in voditelje, ki so vam všeč a prvo počistite svoj prag, svinjarije so se začele že pred 1941…tako pač je. Neobsojene žrtve so nad vami!In vas gledajo!

 5. Dediči revolucije in kontinuitete iz srca sovražijo fašizem? Ah, dajte no. Sovražijo besedo fašizem, ker so jih tako učili v šoli in nato v partiji. Da je fašizem v resnici tisti komunizem, ki ga obožujejo že vse življenje, pa ne razumejo, ker jim tega partija iz razumljivih vzrokov ni povedala. Pravzaprav obožujejo narodni socializem, samo ta izraz je partija prepovedala, ker pove, da sta nacizem in komunizem v bistvu isto.

  • boČas je pokazal, kako nepremišljeno so ravnali tisti, ki so izstopili iz vlade.

   To je podobno kot v družini. Tudi v družinah se dogaja, ko zakonec zaradi svoje egoistične nepremišljenosti zapusti zakon. Otroci mu niso mar. Le svoje “koristi zasleduje”. Pa čeprav je splošno in zakonsko znano, da mora zasledovati le otrokove koristi. Te pa so: da mora zakonska zveza ostati.

   Tudi izstopljeni prvaki strank so gledali le svoj sebičen interes. Pozabili pa so na interes otrok, nas državljanov, ki hočemo, da se sodeluje in gradi naša skupnost, ne pa siromaši s spori.

   V Sloveniji so zaradi krize izredne razmere, zato je logično, da je potrebno stopiti skupaj in preprečiti poglabljanje krize.

   Videli so drevo na gozd pa so pozabili. Drevo bo čas podreti, če bo se izkazalo. da je to upravičeno. Gozd bo pa težje obnoviti.

   Tudi v zakonu prihaja do nesoglasij. Vendar je dolžnost zakoncev, da jih razrešijo kot to veleva razum in skupno dobro. Skupno dobro ima prednost.

   Sinoči smo slišali po dnevniku iz intervjuvov predsednikov izstopljenih in opozicijskih strank, da ne najdejo med seboj soglasja o najpombnejših vprašanjih.

   Na primer o odstopu župana Ljubljane, ki ga bremenijo težki očitki, podprti z dokazi.

   Vendar ga večina Ljubljančanov zagovarja, da naj ne odstopi.
   Pa čeprav je Ljubljana podpirala odstop mariborskega župana in pošiljala svoje protestnike v Maribor. Povsem je očitno, da gre za dvojna merila.

   Ljubljana je prestolnica Slovenije. Očitno pa je tudi prestolnica korupcije, ker ni demonstracij, ki bi to preprečile in ker večina Ljubljančanov zagovarja takšno stanje. “Gliha skup štriha.” Ta rek pove vse. Kar spomnimo se, kako malo je kazenskih postopkov v Ljubljani, pa čeprav gre za center gospodarstva in politike in zagovarjanje korupcije. Očitno so tudi tudi tu določene povezave.

   Dokler ne bo ozdravitve prestolnice, ne bo ozdravitve Slovenije.

 6. Tisti, ki je bil pobudnik izstopa iz vlade iz načelnih razlogov, je ta načela v pogajanjih z bodočo vlado povsem prezrl in se odrekel poglavitnemu načelo svoje politike, ki jo zagovarja njegov Šušteršič. Prav tako ni več pomembno, da bo ostal še naprej župan Jankovič.

  Ali se tako gradi zaupanje v politiko?

 7. Večina parlamentarnih strank najmanj zadnje dve leti že obeta, spremenili bomo način izbire političnih elit, volilni sistem za DZ RS.
  Pred kratkim je tudi Janez Janša to izpostavil kot rešitev za blokade delovanja vlade, politike, države. Ali so vsi liderji strank zopet to počeli s figo v žepu? Upam, da ne!?
  Na potezi je torej vsa aktualna politika, tudi SDS in Janez Janša, da oblast preda ljudstvu!
  Slovenija je vredna demokracije in volitev po meri ljudstva, koraka do države prava!

 8. V čem je v resnici naš problem? Star pregovor pravi: “Kdor laže, tudi krade.”Če je to posameznik, ne gre za družbeno nevarne kraje, razen za kakšno staro kolo, konzerve ali skret papir. Bolj ko iz posameznikov raste povezava v mafijske združbe, bolj je takšno deviantno početje nevarno za širšo družbo, še posebej, če je takšna mafija na oblasti, z nadzorom nad državnimi mediji in financami. Pri nas se je to pred sedmimi desetletji posrečilo svetovno organizirani teroristično boljševiški eliti v podpori s praznimi obljubami zavedenim in od njihovega terorja prestrašenim ljudstvom.

  Stvari so kljub poplavi kritik levice, ki so seveda večinoma le dviganje prahu in zamegljevanje resnice, zelo preproste in jasne.
  Zavedati se moramo, da je resnica komunizma samo ena: Komunizem, tako kot nacizem, fašizem… in vsi brezbožni; bolje rečeno proti Božji sistemi se napajajo z duhovnostjo, podobno duhovnosti Egipta pod faraonom, iz Biblije poznanim tiranom, ki so Izraelce celo nekajkrat odvedli v suženstvo (npr. Babilon).
  Izraelci so imeli opravka s poganskimi ljudstvi s kulti mnogoboštva. Enako je bilo z vsemi njihovimi nasprotniki, ki so jih na koncu njihove oslabele države z ognjem in mečem izgnali, da so se razkropili po vsem rimskem cesarstvu. Vendar moč njihove kulture se je očitno izkazala v njihovi veri. Preživeli celo najbolj totalen genocid so se v nekaj letih ponovno naselili v deželi njihovih očetov, medtem, ko vse njihove sodobne kulture izpred dva tisoč let spoznavamo le še iz zgodovinskih zapisov. Je po dveh tisočletjih, po selitvah narodov, vojnah in revoluciji kaj drugače na svetu, kot ga vidi in nekako napoveduje evangelist Janez v svojem Razodetju in ga je slutiti iz drugih preroških napovedi Sv. Pisma?

  Resnici na ljubo, če bi komunizma ne bilo, bi lahko Biblije odvrgli proč, na smetišče zgodovine. A stvari stojijo drugače. Mar ni namreč ravno v komunizmu in njegovem počasnem in zanesljivem odstavljanju na smetišče zgodovine dokaz, da je Sv. Pismo še kako resna in pomembna knjiga, ki ima tudi za današnjega človeka bistveno sporočilo in napotke, po katerih naj uravnava svoje življenje, da bo podoben preudarnemu možu, ki je svojo hišo postavil na skali, da je vode in nalivi(zgodovinsko bi lahko rekli, poplave ideologij in revolucij) ne poderejo in odnesejo s seboj. Ta skala je v prispodobi lahko le resnica, resnica o vsem, kar nas obdaja, resnica o vseh v še tako lep celofan zavitih ideoloških konstruktov, ki se nam ponujajo kot rešitev.

  Vendar, samo če bomo svoje življenje gradili na resnici, bomo obstali kot posamezniki, kot narod. Naša resnica je sodelovanje, sprejemanje drugačnosti, vendar tudi kritično. Naivnost je namreč že mnoge pokopala. Trojanski konj so v mesto sprejeli kot dar bogov, ki pa jim je bil nastavljen v pogubo. In moč pozitivnega mišljenja, lahko še tako verjamem, da je v steklenički napitek, ki me bo poživil, pomladil. Kljub moji dobri veri in še tako močnemu pozitivnemu mišljenju bo strup deloval po svojih kemičnih zakonitostih v mojo škodo.

  In sedaj pomembno vprašanje. Se zavedamo trojanskih konj in njihove škodljivosti, ki jih izumlja naša tranzicijska levica in njeni somišljeniki?
  Poglejmo samo večje iz naše sedanjosti: Referendum o nedeljskem delu trgovk, ki ga je pod vplivom rdečih pionirjev povozil naš dobri sosed rdeči merkator.
  Novi družinski zakonik in prizadevanja homoseksualnih združenj za sprejetje določenih pravic, ki bi jih močni uveljavljali nad šibkejšimi. Laži, da je homoseksualno življenje lahko vrednota a je samo v sebi deviacija in je potrebno tem ljudem pomagati in jih spodbujati za človeka vredno dostojanstvo in življenje po navadah, ki za zdravje pomenijo manjše tveganje in so v harmoniji z njegovim dostojanstvom, ki mu ga daje njegov Stvarnik.

  Še bi lahko nadaljeval… Naj zaključim z mislijo, da človek na svet ni postavljen zaradi slepih zgodovinskih sil(po Marksu). Iz poročila o stvarjenju človeka(sv. Pismo) jasno vidimo, da je človek postavljen na ta svet z namenom, da je njegov skrbnik, da dela dobro in da ga Bog kljub prvi in usodni zavrnitvi Boga in njegovega čudovitega načrta ni odpisal, temveč se je v svoji neskončni ljubezni zanj zavzel in mu po svojem Sinu in veri vanj ponovno dal možnost, da se odloči Zanj. Vendar ga v to noče siliti, pusti mu svobodo odločitve. Resnica se torej ne vsiljuje. Enostavno je prisotna tu in vsenavzoča, da se spoznati tistemu, ki jo išče.
  In Laž? Njena narava je negacija resnice a vendarle ne njeno uničenje. Laž ima moč le tam, kjer je odsotnost resnice večja. A ob prihajanju resnice laž postaja kljub vsemu sklicevanju na strpnost, agresivna. Namreč Laž ne prenese srečanja z Resnico. Že samo srečanje z njo je zanjo neizogibna smrt.
  O človek, išči Resnico in jo preiskuj in spoznal boš užitnost njenih sadov.
  Ali pa se pečaj z lažjo in bridko boš objokoval odločitev zanjo, ko ti bodo do smrti zagrenili življenje njeni strupeni sadovi.

  In zapomni si, Laž ob čutenju bližine Resnice postaja nestrpna, agresivna, sovražno razpoložena in vsa njena sladkobna prilizovanja se v hipu razblinijo. ZATO POSTANI AKTIVEN DRŽAVLJAN, POVEŽI SE Z LJUDMI DOBRE VOLJE, SLAVI SVOJEGA STVARNIKA ZA RESNICO IN NAJ TE ZAKRINKANA LAŽ VEČ NE ZAPELJUJE S SVOJIMI NAVIDEZNO BLEŠČEČIMI ZLAGANIMI ČARI!

 9. Zakaj pa SDS In Janez Janša ne prepreči izvolitev novega levega mandatarja in nas povede na volitve?
  Če SDS res noče novega levega mandatarje, naj Janez Janša prehiti Bratuškovo in preveri svoj zaupnico, ki jo gotovo ne dobi, Slovenija pa takoj dobi volitve namesto leve vlade!?

Comments are closed.