V. Vodušek, Topnews: Demonstranti v New Yorku o Sorošu in nobelovcu Obami kot organizatorjema udara v Ukrajini

4

Aktivisti so nekaj ur v centru New Yorka in tudi v drugih ameriških mestih delili materiale, v katerih se navaja, da je bila sprememba oblasti v Ukrajini izvedena z neposredno podporo milijarderja Georga Soroša in administracije 44. predsednika ZDA Baracka Obame.

Organizatorji dogodka so predstavniki mednarodnega Schillerjevega inštituta. Pojasnili so, da so se zbrali na Manhattnu v okviru kampanje za osveščanje in predstavitev realne situacije v Ukrajini Američanom, na obletnico dogodkov na trgu „Majdan“.

“Razdelili smo nekaj sto primerov naše tiskovine“, je povedala direktorica Schillerjevega inštituta Diane Sare.

V dokumentu Schillerjev inštitut navaja, da je bila sprememba oblasti v Ukrajini — udar, ki so ga izvedli neonacisti. Poudarja se, da je Victoria Nuland, ko je bila pomočnica sekretarja ZDA za Evropo, izjavila, da je bilo v času zamenjave oblasti v Ukrajini aktivnih več kot 2.000 nevladnih organizacij, ki so oblikovale javno mnenje v državi. ZDA so od leta 1991 omenjenim organizacijam nakazale pet milijard dolarjev, da se v Ukrajini vzpostavi „demokratično družbo“, tako je takrat izjavila Nulandova.

Podobne demonstracije so istočasno potekale v Bostonu, Hustonu, kot tudi v glavnem mestu Nemčije Berlinu, je povedala Diane Sare. Po njenih besedah nameravajo aktivisti sporočiti svetu “resnico o tem, kaj se je zgodilo pred tremi leti v Ukrajini“, saj se lahko situacija v ZDA razvije na podlagi podobnega scenarija.

Vid: Topnews

4 KOMENTARJI

 1. To ni nič novega, nekateri smo na to opozarjali že leta 2013, ko se je vsa ta nesrečna zgodba v Ukrajini začela.

  Se pa politika ZDA do Rusije nedvomno spreminja, kljub nepsremenjeni retoriki predstavnikov uradne oblasti in kljub temu, da si pokvarjeni establišment prizadeva, da se to ne bi zgodilo.

  Evropa bo potegnila kratko predvsem v primeru, da bo vztrajala na trenutni slaboumni plitiki do Rusije.

 2. Kakšni neonacisti? O tem bo treba pa kaj več povedat. Takole zbeni kot izmišljena obtožba, lažnivo obrekovanje.
  Zakaj neonacisti v Ukrajini? Zato, ker nasprotujejo ruskim komunistom?! Zelo podobno našim “antifašistom”.
  Da Ukrajina želi biti evropska, se zdi čisto na mestu. Le Rusom je to problem. Oni bi tudi po padcu komunizma radi bili velesila. Bogatstvo z nafto in plinom namesto, da bi razvili gospodarstvo, uporabjajo kot orožje. Wannabe super power.
  Pa kaj še?! Ruse čaka še težak poraz, če ne ne bodo ponižno sprejeli Leninovih in Stalinovih zablod in se zresnili.

Comments are closed.