Demokracija: Marta Kos Marko išče “nove obraze”

25

Poslanec SDS Vinko Gorenak je pred dnevi na svojem blogu napisal: “Aleksander Lucu, novinar Nedeljskega dnevnika, je pameten mož! Ne, oprostite, moram se popraviti. Aleksander Lucu je dobro obveščen mož – vedno blizu pravih virov levice.”

/ … /

“To je to, kar se že dogaja na terenu. Aleksander Lucu ima povsem prav. Na terenu že teče koordinirana akcija zbiranja ‘pravih kandidatov’ med vplivnimi ljudmi, med nosilci nestrankarskih list in v dogovoru s ‘pravimi’ župani se že ustvarja kandidatna lista ‘nove stranke’. Kako se bo imenovala, ni pomembno, lahko tudi ‘zelena jagoda’, važno je, da bo povsem ‘nova’ in zlasti ‘prava’. …. Tik pred zdajci se morajo tej stranki pridružiti le še preverjeni kadri tipa Golobič in Kresalova. Za zmago nekaj ‘novega’ in nekaj ‘pravega’ bo tako vse nared. Ja kaj pa je s tem početjem narobe? Nič! Vse je v skladu z ustavo in zakoni – stranke pač propadajo in nastajajo nove! Res je tako – manjka le še bistvo. Gre za ‘nateg’ ljudstva v stilu ZARES nova politika,« je ob tem še zapisal Gorenak.

No, mi pa dodajmo, da po naših informacijah glavno breme pri iskanju »novih obrazov« nosi članica Foruma 21 Marta Kos Marko (strokovnjakinja za komuniciranje), ki je v stalnem stiku s šefom Foruma 21 Milanom Kučanom, ki je v teh dneh na počitnicah pri svojih prijateljih na Visu in Lastovu. Pri njenem početju ji menda pomaga njen razvpiti brat Drago Kos, drugače pa je kljub Kučanovemu patronatu precej prepuščena sama sebi. Na tranzicijski levici so namreč močno sprti med seboj, tako da bodo težko kaj posebnega ustvarili. …..  Ima pa Kučan dolgoročno v načrtu tudi prevzem stranke DeSUS.

Več: Demokracija

25 KOMENTARJI

 1. Kot ponavadi glasilo SDS spet nekaj napleta. Brez veze.

  Je pa dejstvo, da nove obraze v politiki potrebujemo. Zelo potrebujemo!

 2. Povzema zgolj besede Aleksandra Lucuja. Kaj vam tu ni všeč.

  Komunajzerji rabite nove obraze, s katerimi bi nategnili volivce.

  Rabimo predvsem alternativo naši nesposobni levi vladi – in jo imamo. In to boljšo od trenutne vlade, to je opozicija.

 3. Tov. Carlos, tov. Aleksander Lucu, oče Grega Repovža, menda je ne šloga iz kofeta? Ali pa je l. 2008 v njem prebral novico o velikem poku ki je nato prišel iz dežele gozdov in tisočerih jezer? 😀

 4. Ampak avtor tegale – “No, mi pa dodajmo, da po naših informacijah glavno breme pri iskanju »novih obrazov« nosi članica Foruma 21 Marta Kos Marko (strokovnjakinja za komuniciranje), ki je v stalnem stiku s šefom Foruma 21 Milanom Kučanom, ki je v teh dneh na počitnicah pri svojih prijateljih na Visu in Lastovu” – ni tovariš Lucu, pač pa nek/neka C. R., torej eden od pisačev politično povsem neodvisnega in vselej pokončnega lista z imenom Demokracija.

 5. Kakor koli se naš komunajzer Carlos trudi, je dejstvo, da v glavnem povzemajo Lucuja, ki je dobro poučen, hkrati so pa še malo raziskali, kdo je za to odgovoren.

 6. Pisanje Demokracije je za moje pojme totalno strahopetno. Neki anonimni novinarji producirajo neke govorice. In to naj bi bil resen tednik?

 7. KOSova MARTRA , velika predvolilna sponzorka levakov (800O evrov za celostransko reklamo ) v “DNEVNIKU ” njim v podporo, uperjeno proti JANŠI ! Novih obrazov v parlamentu imamo kar nekaj (LEVANIĆ, JURIJEV LUKEC, ŽUPEVČEVA, pa tisti mariborski poslanec, ki trdi , da mu je pes družinski član itd..), ali bi njim in podobnim zaupali vodenje države ???

 8. cactus, ne bodi zloben. Marta Kos Marko je pač sama plačala oglas in pojasnila, zakaj je proti Janševi vladi. In to je pogumno dejanje, da žrtvuješ več tisoč evrov za blagor vseh.

 9. žrtvovala je več tisoč evrov za BLAGOR (sem večkrat prebrala, je že pozna ura, pa sem mislila, da ne vidim dobro!) vseh – ne vem na katerem planetu se nahaja Janez – v Sloveniji (Zemlja) zagotovo ne!

  Ne vem, če si bo Slovenija sploh lahko opomogla od blagrov v obliki KBG!

 10. N’č bat, kmalu pride Mesija s Kaščakovega hriba, ki bo davkoplačevalske evrčke podelil sveti in grešni Cerkvi, pa še dedi bo ne le vzhičen, ker mu ne bo treba gledati dokumentarcev o Kučanu, pač pa utegne fasati še penzijon kot nagrado za nošnjo Himmlerjevih gat pred sedmimi desetletji … ali pač ne? Duh veje, kjer hoče …

 11. CC – wanna be duhovitež

  za razliko od vas in ostalih rdečih, ki za svoj obstoj nujno potrebujete takšne in drugačne mesije, jaz od političnih voditeljev pričakujem le korektno opravljanje svojega dela. O tem kaj si mislim o biznisiranju RKC sem tudi že povedala.

  Kar se pa Himmlerjevih gat našega dedija (ni moj ded, ampak tast, dedi ga pač kličemo zaradi otrok) tiče pa samo tole – glede na to, da je imel ob koncu vojne manj kot 14 let je res aktivno sodeloval v 2. vojni. Je pa celo življenje prepričan antikomunist. Ne vem, mogoče je k temu pripomoglo tudi to, da se je v vasi govorilo, da so partizani, kamor je vstopil njegov mladoletni brat, radi postavljali fante iz katoliških družin v prve bojne vrste……..
  no dedijev brat je bil ubit po enem tednu….

 12. ” da se je v vasi govorilo, da so partizani, kamor je vstopil njegov mladoletni brat, radi postavljali fante iz katoliških družin v prve bojne vrste……..”
  Bedna kolaborantska medvojna propaganda najslabše vrste.
  Glede na to, da je velika večina partizanov bila katoliške veroizpovedi, bi težko v prve bojne vrste postavljali hinduiste ali koga drugega :).

 13. 1leny: Ne bom trdil, da lažeš, ampak pretiravaš pa vseeno, ko na nek način izpostavljaš, da so katoličane postavili za kanonfuter, kot praviš. Tako ali tako pa je bila velika večina partizanov katoliške veroizpovedi. Ne izključujem pa, da se je vmes znašel tudi kdo, ki je odkrito simpatiziral s politično usmeritvijo vodstva ljubljanske škofije (danes nadškofije), ki je tedaj radikalno odklanjalo OF.

 14. Ja lenny. Samo komunajzerji lahko lažejo in o njih lahko pišeš samo dobro.

  Je pa smešno, kako naši komunajzerji manipulirajo. Res je, da niso pobijali (oz. dajali za topovsko hrano) enih povprečnežev, če so bili dovolj poslušni.

  Vsekakor pa so ljudi, ki bi utegnili biti problem za komunajzerje pošiljali za topovsko hrano. To pa so bili bolj verni kristjani, bolj zavedni Slovenci ali podjetnik itd.

  Janez pa še sedaj ni povedal, ali lahko kristjan podpira stranke, ki podpirajo zločinski komunizem in njegove zločine.

 15. janez – sem samo napisala kaj se je govorilo v dotični vasi (in ne – ne gre za kakšno protikomunistično vas z Dolenjske!)

 16. Ja, ja, “v vasi se je govorilo”. Vaške čenče so zgodovinsko preverjen “verodostojen” vir informacij …

 17. cc – če lahko nekoga le na podlagi tega, da ne mara Kučana, proglasite za nacija – pove precej …o vas…

 18. Oh, Leny, ne bodite tako domišljavi: šlo je le za domnevo (pa ne o nacistih, pač pa pomožni SS-policiji alias domačih kolaborantih). Mea culpa; kaže, da gre le za simpatizerja, ki je bil že iz plenic vun antikomunist. Na delu je pa ista paranoidna miselnost kot pri veseljakih Zaveze inu slično. To pa ni mea culpa. 😉

Comments are closed.