Demofobija

134

ljudstvoV deželi Slovenski čedalje bolj razsaja čudna bolezen duha. Bolezen je izmuzljiva, prefinjena in zahrbtna, nikogar sicer ne pošlje na bolniško, a je kljub temu strupena in prinaša smrt. To je družbena bolezen, ki jo bom imenoval »demofobija«. Demofobija je človeška drža, ki razodeva globok »strah pred ljudstvom«. V demokraciji, ki se avtodefinira kot »vlada ljudstva«, ni nič bolj čudnega kakor prav demofobija, predvsem pri tistih, ki dovolijo volivcem, da jih postavijo za vladarje, pa se potem prav tega suverena bojijo. Človek razume, da se diktator ali totalitarna stranka, boji ljudstva, kakor so se ga bali komunisti, nacisti in fašisti. Našteti niso nikoli dali možnosti ljudstvu, da bi svobodno povedalo, kaj si misli o njih. To pa pomeni, da so se ljudstva, v katerem imenu so tako radi govorili, v resnici bali. Ko pa demokratični parlament izključi ljudstvo in se povzdigne nadenj, tako da zainteresirano javnost in civilno družbo izključi iz nastajanja in sprejemanja zakonov, ki predstavljajo temelj družbenih odnosov, osebnih in javnih, potem moramo prižgati vse alarmne naprave, da pozdravimo to bolezen. Demofobija je torej marsikdaj doma prav pri takih, ki imajo polna usta naroda, ljudstva, demokracije…

Demofobija je doma v vsaki oblasti, gibanju ali lobiju, ki na tak ali drugačen način hoče »zamenjati ljudstvo«, ko ljudstvo ni po njenem o okusu in to dela v zakulisju, oz. iz zakulisja, pa naj si bo to kakšna vaška gostilna ali centralni komite. Z zvijačami, propagando, medijskim pranjem možganov, z izprijenim in ideološko zabitim šolskim sistemom, z grožnjami in izsiljevanjem, s kupovanjem volivcev preko takih in drugačnih socialnih transferjev, torej z vsem arzenalom korupcije in ideološke nadvlade, demofob poskuša doseči spremembo mišljenja med ljudmi. Zato pa ne ponudi nobenega pravega argumenta, temveč s silo, ki mu je na razpolago, ker je pač trenutno na oblasti, doseže svoj namen. Ne gre torej za prepričevanje in soočanje moči argumentov, temveč gre za preprosto nasilje, ker se sklicuje na moč. Ljudstvo pa naj bo tiho toliko časa, kolikor časa misli drugače. Ko se proces »poenotenja mišljenja« zaključi, pa demofob pokliče ljudstvo na volišča, da potrdi zaključeni »učni proces« (za nekatere je tako nenormalno stanje višek strpnosti). Čeprav se komu zdi neverjetno, sprememba mišljenja ni nedosegljiv cilj, temveč je danes, ko smo ljudje tako pozabljivi, zlahka dosegljiv cilj. Kolikokrat smo že v Sloveniji videli, kako je prva anketa o nekem referendumskem vprašanju pokazala jasno večino za zdravo pamet, potem pa so, v manj kot mesecu dni, prav taiste ankete pokazale presenetljivo rast nasprotnikov normalnosti.

Demofobija je bolezen, ki se pogosto poslužuje državnih aparatov, sredstev in sistemov, da ljudstvo položi na Prokustovo posteljo kjer ga reže ali nateguje kakor je pač trenutno potreba. Pri tem je največkrat značilno tudi to, da se ljudstvo nateguje, ker noče slediti »prosvetljencem«, ki uvajajo novotarije, ki jih zdrava pamet ne more sprejeti. Naj si bo to umetna oploditev samskih žensk, splav ali evtanazija ali zdaj prevrednotenje zakonske zveze in privilegijev, ki jih ta parlament, poln demofobov, namenja neki vplivni manjšini. Saj ne gre le zato, da bi odpravili kakšno ustavno neskladje, temveč so šli pri tem novem »družinskem zakoniku« na vse ali nič pod krinko »poprave krivic«.

Značilnost demofobije je tudi, da se vedno skriva za plemenitimi cilji in vpije »diskriminacija« ali »krivica«, tam kjer to sama povsem samovoljno določi in želi. Zato pa vnaprej diskvalificira vsakega, ki bi se upal ugovarjati ali s tehtnimi argumenti zavračati »napredne predloge«. Do drugače mislečih je sistemsko nestrpna, radikalno agresivna in viralno alergična. Zase si pridrži le pozitivne pridevnike: napreden, strpen, svetovljan in kar je še takega. Veliko vlogo pa igrajo mediji in novinarji, ki služijo namenom take »naprednosti«.

Demofobija se v šolskem sistemu kaže kot indoktrinacija za enoumje, ki ne trpi raznolikosti mišljenja, svetovnih nazorov in načinov življenja. Namesto vzgoje, ki zahteva skrb in argument, vzor in doslednost, prinaša uniformiranost duha, ki ne trpi ugovora. V šolah  korak za korakom ukinja svobodo govora, svobodo vesti, svobodo veroizpovedi, pravico staršev do vzgoje otrok v skladu s svojimi prepričanji. Namesto pokončnih državljanov, oseb, ki se zavedajo svojega dostojanstva in spoštujejo dostojanstvo in nedotakljivost drugega, proizvaja porabnike, polne nerazumnega sovraštva in antipatije do drugače mislečih. Zase in svoje poglede pa zahteva absolutno strpnost, brez vprašanj in pomislekov. Zase zahteva dogmatično, versko fanatično privrženost. Demofobija blokira in ne dovoli nobene razprave o dobrem in zlem. Za dobro razglasi, kar ji paše, ustreza in kar si hoče privoščiti. Od drugih, drugačnih, drugače mislečih pa zahteva pokorščino in molk.

Demofobija je bolezen duha, ki vzpostavi v družbi shizofren odnos do tradicije, do preteklosti, ki živi danes tukaj in zdaj. Tradicija pa je tista, ki družbi daje notranjo skladnost, ki je nujno potrebna, da ne nastane pravni, miselni in vsakršni kaos. Demofobija okuženca pripelje do tega, da ne more sprejeti svojih korenin in z vso močjo svoje biti dela zato, da bi predrugačil svoj narodni značaj ali svoje ljudstvo (zato je pripravljen postaviti na glavo ves pravni red v deželi). Po logiki »ker mi moje ljudstvo ni všeč, gorje ljudstvu«, nasprotuje vsaki stvari, ki sodi v »narodno blago«. Svojo bolečo nesprejetost samega sebe in svoje identitete, okuženi z demofobijo prenašajo na narod, da ga prikrojijo po svoji lastni podobi in sličnosti, če so se le dokopali do te možnosti, kakor se je zgodilo pri nas. A narod, ki izgubi odnos do svoje tradicije, postane raja, masa, postane ljudstvo, ki se začne raztapljati v neko novo tvorbo. Učinek demofobije na Slovenski narod povzroča prav ta razkroj. Mnogi tega procesa ne opazijo, ker ni to proces enega leta, ampak vsaj stoletja, če ne dveh.

Vsi se lahko okužimo z demofobijo. Vsi, ki se bojijo ljudstva, ko uvajajo »novosti«, ki niso v skladu z identiteto naroda so dejansko nasprotniki ljudstva, oz. naroda.

Demofobija je korozivna in agresivna bolezen, saj omogoča razgradnjo normalnosti, ker je v bistvu strah. Strah, ki je podprt z milijoni proračunskih sredstev, strah, ki se udinja lobijem in tistim, ki nikoli ne podpišejo zakonov, ampak jih v bunkerjih napišejo, strah manipulatorjev, ki se dobro zavedajo, da zdrav narod vedno gladko zavrne njihove predloge. Za uspeh demofobije je potrebno torej do konca pokvariti narod. Pokvarjen pa je narod takrat, ko dobro meša in zamenjuje s slabim, ko dela zlo, misleč, da dela dobro.

In prav to se s sprejemanjem sporne zakonodaje korak za korakom dogaja pri nas.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


134 KOMENTARJI

 1. Originalna definicija in zelo zanimivo razmišljanje polno resnic, značilnih za našo sedanjost, preteklost in žal tudi prihodnost, ki z aktivacijo komirekonkviste zadnjih let skuša uvesti mehkejšo različico totalitarizma.

  • Sarkazem,meni se aktivacija komirekonkviste ne zdi ravno tako blaga-mehka,glede
   na obnašanje oredsednika DZ.Nekaj ne smeš pozabiti Sarkazem,navidezno mirna
   in “blagozveneča reka”, dere bregove!Kaj več govoriti o včerajšni komediji absurda
   ni vredno govoriti,žalostno je,da se poveličujejo ideje marginalcev,ki so povsem v nasprotju z zdravo logiko!

 2. “Namesto pokončnih državljanov, oseb, ki se zavedajo svojega dostojanstva in spoštujejo dostojanstvo in nedotakljivost drugega, proizvaja porabnike, polne nerazumnega sovraštva in antipatije do drugače mislečih. Zase in svoje poglede pa zahteva absolutno strpnost, brez vprašanj in pomislekov. Zase zahteva dogmatično, versko fanatično privrženost.”

  Poznič očitno opisuje institucijo, ki ji – tudi službeno – pripada in njene cilje v družbi.

  • Maks,kakorkoli že,ne moreš iz svoje kože,velik človekoljub psiholog in antropolog,na tvojo žalost tudi teolog dr.A.Trstenjak govori o družini: Mož je razum, žena srce in njuna ljubezen kot kri, ki poganja skupno življenje dveh oseb kot eno celoto. Med njima je bila spoštljiva in dostojna ljubezen in otroci so iz njunega odnosa čutili vdanost drug drugemu. Zato so se v družini počutili varne.
   Notorično sovrašto do duhovnikov te ne bo pripeljalo daleč,kakor seveda tudi vseh
   tistih,ki nočejo priznati,da je bilo med duhovniki veliko klenih in domoljubnih slovencev,znanstvenikov na različnih področjih,literatov,akademskih slikarjev in
   vrhunskih glasbenikov!Dr.Anton Terstenjak je svetovno znana osbnost,bil je
   skromen in izjemen govorec,predvsem pa nevsiljiv v svojih znanstvenih razpravah!
   Opus njegovih znastvenih razprav je bogat in nepogrešljivo berilo študentov
   filozofije različnih profilov ne glede na ideološko pripadnost!
   Med književniki duhovniškega stanu je veliko pisateljev in pesnikov,literatov,katerih dela so še danes obvezno šolsko berilo:Linhart,Vodnik,
   Cigler,Gregorčič-goriški slavček,Aškerc,Jalen,Finžgar in še mnogo drugih!
   Maks,če ti je prav ali ne,je Cerkev ogromno prispevala slovenski kulturi
   spoštovanju domovine!Zat bodi v svojih izjavah previden in pošten!

   • Jaz sem v svojih izjavah povsem previden in pošten. Vsakemu priznam tisto, kar mu gre. Vsi duhovniki, ki jih naštevaš, pa so bili duhovniki bolj iz življenjske nuje kot prepričanja (z izjemo Trstenjaka) in so spadali med narodnozavedne in, kot bi se reklo danes, liberalne katolike. Klerikalci so nekatere od njih (Vodnika, Aškerca in Gregorčiča) sovražili in stalno ovajali oblastem. To je znano in dokazano.

    • Lastna hvala cena mala.

     Ti si enako hudoben in poln sovraštva kot obveznoime, le, da ti tega ne znaš skrivati.

     Vse to te sili, da pišeš laži.

     • alojz – ne pripisuj svojih lastnosti drugim!

      čeprav, ti je tokrat, ponesreči, uspelo napisati resnico – Maks je najbrž hudoben in poln sovraštva ravno toliko, kot jaz – nič.

     • obveznoime, ne pripisuj svojih lastnosti drugim.

      Saj tudi to, da pri Maksu ne vidiš sovraštva dokazuje, da si enako poln sovraštva do kristjanov kot on.

      Oba sta hudobna in polna sovraštva do kristjanov.

   • tolmun – nihče ne oporeka izjavi “Mož je razum…..se počutili varne”. (no, razen, da je velikokrat ta razum hudo pod vprašajem, ampak to je že druga zgodba) .. to so ta zavajanja iz vaše strani. nihče ne pravi da mama&oče&otroci niso družina in niso ljubeči ali karkolidrugega, kar želite podatkniti.
    se pa z zakonom razširi/prilagodi videnje družine na realno stanje – da obstajajo tudi drugačne družine. in to največ z namenom, ker gre res za otroke, da država tako poskrbi res za vse otroke. ne samo za “tiste prave”. ker za otroke gre.
    ….
    glede slovenskih pisateljev se popolnoma strinjam in ne oporeka (in pri slovenščini se ne zanika, da niso bili duhovniki) .. je pa seveda treba vzeti v obzir tudi to, da je bilo duhovniška izobrazba skoraj edina možna izobrazba za nebogate slovence v tistem času.
    tako da, se strinjam, cerkev je veliko prispevala k izobrazbi v tistem času.

    • se pa z zakonom razširi/prilagodi videnje družine na realno stanje
     =============
     A glumiš čebelico!?

     • zdravko – kar si hotel povedati je?

      dejstvo je, da ta trenutek v Sloveniji obstaja 17 družin v istospolnih skupnostih. in v prihodnje jih bo še več (nikoli ne bo tako ogromna številka, kot jo vi predstavljate, sigurno pa bo rasla).
      ta zakon pa poskrbi za pravičnost – da ti otroci, ki že sedaj živijo v teh družinah, niso zapostavljeni (sej poznate ustavo ane – država ščiti družino in otroke? in ker so oni tudi družina in ker so otroci- je prav da jih takole še pravnoformalno zaščiti) … si ti s tem kaj izgubil?

     • Ne obstaja 17 družin. Obstaja 17 sprevrženih zvez, ki nimajo niti toliko odgovornosti, da so si kar prilastili še otroke.

      Zakon, kot je, skrbi za krivičnost.

    • obveznoime, nehaj tako lagati o neki skrbi za otroke, ker ti je za otroke eno figo mar.

     Tvoj cilj je uničenje družine, ker sovražiš vse, kar diši po krščanstvu.

     • alojz – prosim, če mi nehaš manipulantsko podtikati neresnic !! (tudi to šteje za laž, veš – ti, ki nikoli ne lažeš)

      Meni je do otrok (in do vseh ljudi) in vsem želim dobro. In, ne, ne želim uničevati družin (in tudi nobene še nisem uničil). In nisem škodoval še nobenemu kristjanu (ali komurkoli drugemu) – če pa je kdaj slišal resnico in je bil zato užaljen, je pa njegov problem, ne moj.

     • obveznoime, jaz ti ničesar ne podtikam, pišem resnico o tebi.

      Sicer res, da to delaš prikrito in hinavsko, ampak le bruhaš sovraštvo do kristjanov.

      Ne. Ne želiš dobro vsem. Vsem, ki ne delimo tvoje ideologije želiš le slabo.

      Da ne govorimo o otrocih – nič jih ne spoštuješ in jih siliš v zanje škodljive homoseksualne zveze.

      Tisto, kar ti pišeš, pa ni resnica ampak laž.

 3. Spoštovani Maks, očitno potrjujete, da ste homofob. Komentirate ad personam z stilom sovražnega govora.
  ZL in SMC z SD so v zlagani koaliciji v DZ potrdili svojo avantgardno kontinuiteto in ideološko avtokratsko in demofobno naravnanost. Kot taki nebi smeli biti v parlamentu EU države in upamo lahko na naslednje volitve. Volilci, po njih delih jih boste spoznali, pa tudi komentatorji se spoznavajo!
  Avtorju vsa čast in hvala za konkreten besednjak !

  • Jaz homofob?? Hahahaha Jaz sem veliki homofil, imam številne prijatelje homoseksualce in lezbijke, že od pubertete naprej sem precej nesrečen, ker nisem sam homoseksualec ali vsaj biseksualec.

   • No vidiš, kakšne travme ti je povzročil gejevski lobi – ti pa ga še podpiraš.

    Ampak se ne upaš samo povedati, da si sam tak.

    • Na žalost nisem homo- ali biseksualec (četudi si tega srčno želim). Imam ženo, dva otroka in mačka. In seveda kot skoraj vsak poročeni heteroseksualni Slovenec si občasno privoščim kakšno ljubico.

     • Saj lahko rataš. Probaš ene partkrat, morda ti bo pa všeč.

      Namesto ljubice si lahko privoščiš ljubčka – ali pa kar oba.

     • Če je to, kar trdi Maks, res, potem je problem za vas tudi, ker postavlja na laž tudi vašo (seveda totalno zmotno) predstavo o “učenjih” teorije spola.
      (zmotno zato, ker teorija spola ne uči tega, kar vaši predstavljajo nakoli, da uči – ampak o tem ne bi sedajle)

   • Maks,ali se lepo počutiš med svojimi prijatelji,upam,da daš vsaj tvoji mački mir in je ne nadleguješ!

  • Dare, nehaj žaliti drugače mislečih. Tvoji “argumenti” so prazni in ničevi.

   Ti pa še veš ne, kaj zdrava pamet je.

   Raje naj si tvoji ideologi in aktivisti zaslužijo za plačo, pa bo.

   • Težka, bo. Ves razviti svet in njegove družbene dosežke obtožuješ ničevosti in praznih argumentov.

    In poveličuješ hrvaško-poljsko paradigmo.

    Smo v zgodovini že šli skozi pravice temnopoltih, žensko pravico in splav, pa bomo še čez to.

    Smešen si.

    • Ne Dare, ne obtožujem vsega razvitega sveta tega, kar ti praviš. Je kar nekaj držav v tem razvitem svetu, ki še ščiti družino.

     Poleg tega se začenja oglašati tudi nasprotna stran.

     Smešen si kvečjemu ti v svoji aroganci, ko enačiš pravice temnopoltih (ki v Evropi nikoli niso bile kršene) in žensk z ubijanjem nedolžnih otrok in razvrednotenjem družine.

     Na koncu boš ti plačeval za nesposobne ljudi, ki jih ustvarja ta tvoj “razviti” svet.

     • Razvrednotena družina… to je ena floskula, kot so bili piškotki, pa na neznanem kraju, ob neznanem času, pa strici iz ozadja …

      … ki jih mali ljudje ponavljate za svojimi mnenjskimi voditelji. In v resničnem svetu nimajo nikakršnega učinka, razen posmeha.

      Daj nam za začetek pokaži, kje na Švedskem imaš razvrednotene družine?

      #stopthebullshit

     • Ja, nekaj pa že moraš imet, na kar se opiraš pri tem, ko težiš celotnemu narodu?

      Povej nam, kje so te razvrednotene družine?

     • Saj si tu že sam priznal kako je s tem. ne zdaj lagat. In sploh te ne sprašujem po harmoničnosti odnosov, ampak je vprašanje razvrednotenje družine. Ne moreš niti dva komentarja dolgo držati nit pogovora?

     • Glej Zdravko, tu teče resna razprava in nihče pri najboljši volji ne more razumeti, kaj si nam hotel povedati?

      Kje imaš kake razvrednotene družine? Moja recimo ni.

     • Jaz, in nihče, ki ga poznam, ne razumemo – zato prosim za preprosto razlago za nas neumne.

     • Na kakšen način bo razvrednotena družina?

      (Na kakšen način se ti ravzrednosti sadovnjak, če poleg jablane posadiš še hruško? in kako je ta hruška sedaj razvrednotila že obstoječe jablane? .. če se gremo, tako za hec, primerjavo jabolk s hruškami.
      Ali pa si predstavljaj ograjen sadovnjak samih jablan, čez ograjo pa rastejo tudi hruške. Povečaš sadovnjak, da so sedaj tudi hruške znotraj ograje. Kaj se je spremenilo? Samo sadovnjak se je povečal. Za jablane je vse ostalo nespremenjeno. Za hruške pa lahko sedaj rečemo, datudi rastejo v sadovnjaku (česar prej nismo mogli, ker so rasle pol metra stran od bivše ograje)

     • Aha, spoštovano bralstvo, pred vami je primer Zdravkovega nadvse preprostega načina sklepanja:

      Če ne veruješ v preluknjanega bradatca in s tem povezane bajke – si pač kar komunist.

      Bravo!!!

      Samo svet ni črno bel, a veš?

 4. Koliko energije in za zadeve, ki se vas res ne tičejo (ne glede na to, kako apokaliptično vam predstavljajo ta zakon – je dejstvo, da se za vse vas ne bo spremenilo čistočisto nič). Ko bi je pol toliko vložili v sprejemanje vseh ostalih zakonov, sklepov, ukrepov in v iskanje idej za gospodarstvo, skrb za okolje, skrb za otroke – bi že zdavnaj živeli v raju…
  Kakšna potrata energije.
  …in ne sprevidite, kako vas izkorišča vaša stran, da ravno s tem tritedenskem kričanjem delate v korist levici – ker se zaradi vsega tega okoli te za vas tako nepomembne spremembe ne sliši ničesar drugega .. Politika pa si mane roke, kako ste jim spet padli na limanice. Desnica si je spet utrdila bazo. Ljudje so spet lepo razdeljeni (kot je treba pri vladanju) – ljudstvo pa pač nikoli (nikoli!) ne vlada. Vladajo vedno izvoljeni politiki. In še pogosteje kapital, ki visi za njimi…

  Ampak vi pa v miru naprej kričite in kokodakajte medtem ko nas vse skupaj lepo vozijo stričt (in samo upejmo, da je tokrat spet samo striženje, da ni zakol)

  Škoda res kakšna škoda.

  • Bomo videli. Zahtevam, da učitelji v šoli spoštujejo mojo versko pravico in učijo otroke, da je edina prava veza med moškim in žensko – vi se pa poročajte kot hočete.

   Če bi vi gejevski aktivisti toliko vlagali v dobro ljudem, ko vlagate v sovraštvo do kristjanov, bi že živeli v raju.

   Kar naj vse pokradejo zaradi mene – saj boš tudi ti trpel.

   Zate je škoda, ker je jasno, da se ne bomo pustili. In bomo oteževali gejevsko diktaturo – ne boste je dosegli.

   Otroke bomo učili, da ste hudobni, da ne dovoljujete svobode mišljenja in silite druge v homoseksualnost – predvsem otroke.

   • alojz – v šoli že sedaj spoštujejo tovjo versko pripadnost (pri čisto nobenem predmetu naprimer ne učijo da bog ne obstaja) … učiti, da je edina “prava” veza med moškim in žensko, pa bi bilo učenje neresnice in čist hinavščina – dejstvo (in s tem mislim – dejstvo!) da obstajajo tudi homoseksualne veze. in da obstajajo celo samski ljudje.

    in gejevski aktivisti neverjetno malo časa posvečajo “sovraštvu do kristjanov” – pravzaprav vas pustijo čisto pri miru – dokler seveda jih tudi vi (ne morete jim pa zamerit, če ne nastavijo drugega lica, ko jih ponižujete in jih imate za drugorazrede državljane)

    in nikomur se ničesar ne krade (če se vi tako počutite, pomeni morda samo, da si lastite nekaj kar ni vaše)

    vem ja, da boste še naprej (tako kot doslej) oteževali gejem normalno življenje (kaj drugega od vas nisem pričakoval), ne morete pa potem vi pričakovat, da bodo pa potem vas geji pustili pri miru.

    in z zadnjim stavkom poveš vse, kar sicer neprestano govorite, da ni res, še na glas. učiti otroke, da je nekdo hudoben je res lepo starševsko početje (strpnost in ljubezen in vse te lepe stvari, ki vas jih je poizkusil jezus naučiti. škoda ker mu ni uspelo) … učiti otroke sovraštva in lagati jim v obraz – lepo, res lepo.

    in še zadnjič – vidite kako ste zmanipulirani in zaslepljeni – nihče nikogar ne sili v homoseksualnost. (silite pa vi nas v heteroseksualnost in heteronormativnost)

    saj bi ti rekel, da se zamisli nad seboj, ampak ker vem da se ne boš…

    • heteronormativnost
     ====
     Vzemi si en učbenik biologije za osnovno šolo.

     Ko boš toliko intelektualno zrel, da boš razumel in sprejel, da se o absurdih ne razpravlja, da absurd predstavlja mejo argumentacije, potem boš šele lahko štel za sogovornika. V vsem. Tudi v vprašanjih postave.

     • zdravko – pa ti veš, kaj pomeni sploh beseda heteronormativnost?

      me pa zanima, kje v svojem zgornjem pisanju sem tokrat posegel po absurdu?
      (včasih se te figure res poslužujem, poanvadi, kot poskus prikaza absurdnosti (ali pač totalne neumnosti(sogovornika)

      torej, intelektualec, kje je po tvoje absurd?

     • Ves čas: pojem “istospolna družina” je absurd. Delaj se ti glup ali bodi glup komu drugemu, ne meni.

     • kljub temu, da se tebi to zdi nesmisel in v nasprotju z logiko – je dejstvo (torej obstaja v resničnem življenju) v sloveniji skupnost dveh lezbik z otroki in skupnost dveh gejev z otroki.

      in ne pomaga kako močno si zatiskaš oči – obstajajo. in ker so istospolno usmerjeni in ker so družina – so torej istospolna družina. lahko pa seveda rečemo tudi, čisto normalno – družina.

      pa če se razpočiš.

     • Ne moreš ničemur reči “istospolna družina”. To je absurd. Ne glede na to če obstaja.

      in namen postave ni posnemanje realnosti. ne razumeš niti čemu postava služi, pa bi jo urejal.

     • To, da obstaja, še ne pomeni, da je dobro.

      Niso družina, ampak neka sprevržena skupnost – žrtev pa je otrok.

     • Se strnijam – če nekaj obstaja še ne pomeni, da je dobro. (sedaj pa apliciraj to na karkoli)

      In, recimo, da imaš prav in je otrok tu žrtev – se ti zdi pošteno, da žrtev še brcneš, ko je na tleh?
      Ali bi bil svet lepši, če bi pomagal vzpostaviti tako okolje in družbo, da tudi, če se izkaže, da je ta otrok žrtev – se bo lahko vsaj na družbo zanesel, da ga bo ujela?

      (al bi raje videl, da se povrnemo nazaj, v čase “tradicionalne družine” in z njimi ravnamo tako, kot si zaslužijo – kot s pankrti včasih?)

    • Gejevski aktivisti večino časa posvečate sovraštvu do krščanstva.

     V šolah so zelo nestrpni do kristjanov in do krščanstva in ne spoštujejo verske svobode.

     Spoštvoanje verske svobode je to, da se uči, da je edina prava veza med moškim in žensko.

     Mi nikogar nimamo za drugorazredne državljane – vas bom pa od zdaj naprej imel za take, saj ste arogantni in hudobni pa sovražni do kristjanov.

     Do sedaj gejem nisem oteževal življenja, ker me ni niti zanimalo, s kom seksa. Od zdaj naprej bom to počel aktivno in s čisto vestjo – ker ste hudobni in polni sovraštva. Ker nas ne pustite pri miru.

     Vi ste tisti, ki nam kršitev verske pravice in ne obratno.

     Jaz bom otroke učil resnico – to, da ste gejevski aktivisti hudobni. Jezus je učil strpnost in ljubezen do pravičnih ljudi – do hudobnih pa ne.

     Pa nehaj že enkrat zlorabljati Jezusa za napadanje kristjanov!

     Zmanipuliran si ti. Ves čas trdiš, da nikogar nič ne siliš, hkrati pa nam vsiljuješ, da moramo otroke učiti gejevsko ideologijo.

     Sam kažeš svojo skrajno hudobnost. Pusti naše otroke pri miru!

     Ti si hudoben!

   • Ko bodo otroci nekoč odrasli, in ugotovili, da je življenje njihovega očeta determinirano s praznimi bajkami, s katerimi je skušal težiti tudi njim ….

    Boš videl, koliko spoštovanja te čaka.

 5. To ni floskula, to je dejstvo.

  Jaz za nikomur ne ponavljam, saj razmišljam s svojo glavo.

  Ti pa ponavljaš za svojimi mnenjskimi voditelji, saj so agresivni pa še močnejši. Ti sploh ne znaš razmišljati s svojo glavo.

  Tebi se drugi posmehujejo za hrbtom, pa tega sploh ne opaziš.

  • Hahaha. Ker s svojo glavo preprosto ne znaš argumentirati (ves čas v krogu vrtiš Primčeve bizarnosti), si zdaj – kot otrok – samo ponovil in obrnil moje stavke.

   Pozabil si dodati pikapikastoj.

   Joooj, če bi vi vedeli, kdo v resnici je Alojz. 🙂

   • Dare, ne sodi drugih po sebi. Jaz znam argumentirati, samo bizarnosti pišeš ti.

    Jaz ti ne morem pomagati, če ti nezavedno opisuješ sebe – pa moram stavke obračati tako, da postanejo pravilni.

    • Kaj pa če ti nihče ne verjame, da je kar dejstvo?

     Alojz, nismo vsi verniki, eni živimo real life. 😉

     • Zakaj ne bi vedel?

      Podpiši se s polnim imenom, niče, da vidimo, kaj si razen nakladača po forumih.

     • Alojz, ne izogibaj se odgovoru, ker na njem sloni vse tole tvoje pisanje.

      Zakaj je razvrednotena družina dejstvo?

      Pa naj pade kako dejstvo, prosim. 😉

 6. Dare, ne, ti si komunajzer zato, ker to pač dejansko si.

  Taka aroganca je posledica pranja možganov – imaš oprane možgane.

  Seveda pri sebi tega ne vidiš.

  • Pozor.

   Oprane možgane mi očita človek, ki ima jajca javno in pri polni zavesti priznati, da verjame v brezmadežno spočetje in vstajenje od mrtvih.

   Ker sta mu mama in župnik tako rekla.

   Alojz, oprosti, vsi si bomo zdaj vzeli kratek odmor za krohotanje.

 7. Dare, saj vemo, da ti nič ne razumeš. Jaz Zdravkota čisto dobro razumem, ker sem bolj inteligenten od tebe.

  Tvoja družina res nemore biti razvrednotena – ker nima vrednosti od začetka.

    • Moji komentarji so zaničljivi?

     Ker vprašam, na kaj se sklicujete, razen da ponavljate floskule enega bizarnega združenja, v isti sapi pa dajete v nič povsem pozitivne dosežke zahodne civilizacije?

     Sprijaznite se, v vseh razvitih družbah geji trenutno po ugledu kotirajo bistveno višje, kot pa denimo kristjani.

     Krivda za to gre pa ljudem, kot si ti.

     • Dare …. “Sprijaznite se, v vseh razvitih družbah …..”

      Po katerih merilih pa, morda po razvrednotenju vrednot ?

     • Mali človek, ves zatrt in brez argumentov, se je ponovno zatekel k laži.

      Pomilovanja vredno. Ampak, dosledno katoliško.

      🙂

     • Ne žal niso.

      Dosežki so bili prej v antiki, pa potem v razsvetljenstvu.

      Vmes pa grda črna luknja, povzročena z mrakom krščanstva.

     • Javnomnenjske raziskave in sestava parlamenta te grdo zanikajo.

      Ne samo pri nas, v vseh razvitih državah.

     • Priznavam! Ponižno trepetam v soju tvoji nadpameti. In te prosim, podaj mi odgovor, na moje vprašanje. Razsvetli me:
      Kako/na kakšen način bo razvrednotena družina?

     • Ti bom jaz pojasnil, kako. Če ti npr. do nekega človeka gojiš nek čustven odpor, zaradi neke okoliščine, ki je pri tem človeku prisotna, potem si želiš takega človeka čim bolj odstranit iz tvojega življenskega okolja in to na vseh ravneh.

      Ti bom dal nek praktičen primer iz realnosti. V Afganistanu imaš npr. polja v okviru neke kmetijske dejavnosti, na katerem kot zaposlene delajo ženske. Večina tam je seveda muslimanov, ampak najde se tudi kak kristjan, do katerih pa so tamkajšnji muslimani zelo negativno nastrojeni, smatrajo jih za odpadnike, krivoverce, skratka za manj vredne, zavržene. In tako se je zgodilo, da je na enem izmed teh polj, med množico muslimank, delala tudi ena kristjanka. Tem delavkam je lastnik polja dal na voljo vodo v pač enem takem večjem vedru, da so se lahko odžejale. In potem je pač nastopil problem, ko se je iz tega vedra hotela odžejati tudi ta edina kristjanka med temi muslimanskimi delavkami. In ko so te muslimanske delavke to opazile, so začele protestirati, češ da one že ne bojo pile vode iz istega vedra, kot ta zavržena kristjanka, ker s tem, ko ona to vodo pije, postane ta voda umazana.

      In to mentaliteto sedaj preprosto prenesi v Slovenijo glede vprašanja porok istospolnih. Velja povsem enak princip. Če “pokvarjenim” in “zavrženim” gejem dovolimo, da si ustvarijo družine, da se poročijo, potem to družino in poroko razvrednotimo na enak način, kot je tista kristjanka “razvrednotila” vodo. Skratka, gre za tipično rekacijo homofobnih primitivcev, kot je šlo v zgornjem primeru za tipično rekacijo kristjanofobnih primitivcev. Tu imamo pač opravka z ljudmi, z nekimi patološkimi problemi, na osnovi katerih preprosto niso sposobni sprejeti drugačnosti v smislu neke osebne okoliščine posameznika, torej v tem primeru istospolnosti.

     • In če nadaljujem. Kakšno rešitev so predlagale tisti kristjanofobne muslimanke? Ja, tako, da se tej kristjanki da posebno vedro, iz katere bo pila samo ona.

      Kakšno rešitev predlagajo homofobni slovenci, večinoma gre za katolike? Ja, ta se za homoseksualce sprejme neka posebna zakonodaja, neka pravna rešitev, ki naj velja le za njih.

      Takle mamo v državi, ki naj bi bila moderna, civilizirana, demokratična itd., mapak kot sam vidiš, smo dejansko na nivoju Afganistana.

     • Ne, če t. i. navadne ljudi definiraš kot nizko inteligentne in pomanjkljivo izobražene katoliške fanatike, ki živijo na zaostalih ruralnih območjih.

   • Dare, tebi ne more zmanjkati vsebine – ker vsebine pri tebi nikoli ni bilo.

    Pri tebi je bila le prazna aroganca.

    • Se strinjam Alojz glede Dareta: Aroganca zavita v celofan strpnosti in kultiviranosti. Geji in njihovi podporniki se ne bodo nikoli mogli znebiti dvojnosti: prijaznosti in hinavščine, ki je skrita v prijaznosti.

     • Hja, glejta, če ne preneseta dejstev in vztrajata na bizarnih bajkah, s katerimi so vaju indoktrinirali starši in duhovnik …

      Potem se ne čuditi, da vaju ljudje čudno gledajo in da zelo verjetno ne moreta dobiti nobene pametne službe.

      Dojemljivost, naslonjenost na dejstva in sposobnost nadaljnjega sklepanja …. to je tisto, kar ima danes ceno.

      In zaradi česa bi vaju lahko mirno opisali kot družbeno nekoristna proizvajalca CO2.

 8. Seveda so.

  Razsvetljenstvo je produkt krščanstva. O ateizmu takrat ni bilo še duha in sluha.

  Javnomnenjske raziskave kažejo, da bi zakon na referendumu padel.

  Tudi na levi niso vsi zaplankani z gejevsko ideologijo.

  • Daj, Alojz, no. Nismo pri verouku.

   Razsvetljenstvo pomeni osvoboditev iz spon krščanstva v Evropi. Na področju znanosti, umetnosti in družbe nasploh.

   Pri nas še to delno poteka.

   • Dare, nismo v komunizmu. Razsvetljenstvo je produkt krščanstva.

    Krščanstvo je ustvarilo znanost in umetnost družbe.

    • Dare samo hoče reči, da je nekdo prižgal luč in je bila luč. Prej pa je cerkev držala elektriko izklopljeno in noben ni nč vidu.

    • Japaja.

     A lahko prosim nehaš otresat z neumnostmi? Krščanstvo je pred tem neusmiljeno preganjalo svobodno znanost in umetnost.

     Še danes se to dogaja.

     Skratka, razsvetljenstvo nas je ponovno vrnilo na pot antike, potem, ko smo se stoletja otepali verska nasilja.

     Ernst Troeltsch je o razsvetljenstvu dejal, da je to začetek in temelj modernega obdobja evropske kulture in zgodovine v nasprotju z dotlej uveljavljeno cerkveno in teološko usmerjeno kulturo.

     Jaz bom postregel s povezavo, Alojz pa kot običajno s prazno trditvijo. Le kako bi šlo drugače, resne povezave, da nam je krščanstvo kaj pomagalo pri znanstvenih in kulturnih dosežkih, namreč bolj težko najdeš. Sploh za Slovenijo.

     Evo:
     http://en.wikipedia.org/wiki/Age_of_Enlightenment

 9. Strah pred primitivizmom je vedno bil in vedno bo upravičen. Sicer pa bi osebno raje videl, da bi referendum bil in da ne bi uspel. Potem bi bil končno mir. Ampak v tej točki bi bila katastrofa, če bi do njega prišlo, ker bi to pomenilo, da imamo Ustavno sodišče, ki podpira diskriminacijo na homofobni osnovi. Jaz res upam, da ta primitivizem tako visoko vendarle ne seže in da smo vendarle država sodobnih standardov človekovih pravic, ampak glede na predhodne odločitve te sestave sodnikov nisem prepričan, da je temu tako. Bomo videli.

  • Nihil, kdaj boš dojel, da ne gre za nobeno diskriminacijo.

   Ustavno sodišče mora razsojati v skladu z razsodbami ESČP. Torej dovoliti referendum, ki bo seveda padel.

  • Nobenega miru še vedno ne bi bilo. Vi mislite, da vam zmaga daje tudi prav?! Ne daje. Naprotno. Ravno zmaga bi od vas terjala, da ste diskretni v zadevi, da ne učite v šolah queer in gender teorije in podobno. Tega seveda ne boste naredili, ker ne veste kaj je čast in pravičnost.

 10. Ta zapis je zelo precizen psihološki profil mnogih slovenskih ultralevičarjev, a najprej mi na misel pade Jani Möderndorfer

 11. Tema je ne le razdelila Slovenijo, ampak je povzročila dvojni narobe svet. Poznam kar nekaj zadrgnjenih nazadnjakov, ki so proti referendumu samo zaradi tega, ker volijo Kučana oziroma sovražijo Janšo.

  Sam sem tu za najostrejši nastop zoper zahteve homoseksualcev. Poroka in posvojitve? Sam sem prepričan, da niti sami ne mislijo resno. V bistvu gre za norčevanje. A ne navadno norčevanje, ampak Norčevanje z veliko začetnico. Vodeno je iz onostranstva.

  • Norčevanje vodeno iz onostranstva? ..bi se dalo to misel malo obrazložiti?

   Drugače pa, zakaj bi šlo za norčevanje. Gre pač za pravico, da se dva istospolna človeka pač poročita in s tem skleneta simbolno in pravno zvezo.

    • Norčevanje je prav v tem, ker hočejo poroko in ne simbolno in pravno zvezo. Poroko in nič drugega.

     Na to pa ni mogoče pristati.

     Skratka ne gre za pravico (kdo jim jo pa je podelil), ampak za izsiljevanje.

     • In zakaj se ne bi smela poročiti?
      Kdo pa je vam podelil pravico oz. vam dal moč nekomu odrekat to pravico – če si jo želi?
      (in kaj misliš, da se bi s tem, če se dva geja poročita, škodilo ali spremenilo tvojo poroko?)

      Zanimivo, sedaj vsi zagovarjajo, da nimajo nič proti sklenitvi simbolne/pravne zveze – ampak so pred dvema letoma to možnost (ki je sedaj vsem tako všeč) na referendumu zavrnili… hmmm – mejčkeno hinavsko morda?

     • Obveznoime …. imamo pravico povedat to kar mislimo in vemo.
      Da gre pri tem za razvrednotenje.
      Da človek ne more imet vsega kar si želi, ne zato ker jaz tako mislim, ampak ker je do takega spoznanja marsikdo že prišel sam.

     • “Da človek ne more imet vsega kar si želi”

      Zakaj pa tega ne upoštevaš pri sebi in se sprijazniš s tem, da so homoseksualci enakopravno obravnavani, čeprav si tega ne želiš. Saj človek ne more imeti vsega, kar si želi, a ne?

     • Obvezno ime in Nihil, vidva, vsaj tako mislim, nista homoseksualca. Sta tipična predstavnika tistih, ki so nasedli temu norčevanju iz Boga in življenja.
      Kdo je podelil pravico do poroke moškega in ženske? Bog!

     • obveznoime, spet se lažeš.

      Pred dvema letoma smo zavrnili še slabši zakon od današnjega.

     • nihil, saj homoseksualci so enakopravni – lahko se poročijo z osebo nasprotnega spola. Nihče jih ne upraša po spolnih nagnjenjih.

     • Obveznoime, nehaj lagati. Prejšnji zakon je počel isto – spreminjal definicijo družine.

      Zakon o registraciji pa je sprejela DESNA vlada.

     • Zakona sta samo povzela dejansko stanje; za večino ljudi na tem ozemlju je bila definicija družine že ves čas taka, kot je zdaj uzakonjena.

      Eni bodo pač morali malo prilagoditi svoje svete knjige. Saj ne bo prvič. 😉

     • alojz – pokaži mi, konkretno kje in zakaj je prejšnji zakon (ki ste ga zavrgli na referendumu) bil “še slabši”. prav specjalno se je “poroka” med istospolnimi partnerji poimenovala drugače in posvojitve niso bile mogoče. skratka – vse o čemer imate danes mokre sanje…
      žal, lucijan, te moram razočarat 🙂

      (glede definicije družine pa si pravzaprav vi lastite nekaj kar ni vaše)

     • (glede definicije družine pa si pravzaprav vi lastite nekaj kar ni vaše)
      ============
      kaj spet gobezdaš. Do včeraj civilne poroke sploh niso obstajale! Kaj je torej tu “vaše”?
      Nimaš kančka notranjega poštenja da bi bila kakršnakoli debata sploh možna.

     • Hahaha. Ne vem kdo tukaj gobezda? A civilna poroka ni obstajala po rimskem pravu?

      Kaj je bilo prej zgodnji kristjani ali rimsko civilno pravo?

      V starem Egiptu se niso ženili?

      Mislim, a vi res vso zgodovino v župnišču izveste, al kako? Tako, malo prikrojeno, za bolj počasne?

     • Aja, to imaš ti probleme. Ti bi nazaj rimski imperij ali morda egipčanske faraone? Tebe pa muči nostalgija, vidim. Hudo.

     • Sem kdaj omenil, da je kaj “naše”? Nisem – vi pa si lastite besedo družina, kot da bi jo vi izumili in patentirali. Skozi zgodovino in tudi ob istem zgodovnskem času, so obstajale in še obstajajo raznorazne oblike družin.
      Od patriarhjalnih, do matriarhalnih. In družb, kjer so za otroke in vzgojo vzgajale samo ženske prostovljno In družb, kjer so vse moške pobili – in so ženske bila pač primorane same skrbeti za naraščaj. Od poligamije do poliandrije. Od razširjenih družin s starši, prastarši in prapra starši do enostarševske družine. Družbe, ki so poskrbele za sirote in pankrta, do družb, ki so slednje zavrgle ..
      In koji si mi ta faktor, da boš ti (oz. vi) govorili katera točno je prava družina. Kako si drzneš jemati pravico do družine materi ali očetu samohranilcu. Ali družini, ki poleg staršev vključuje tudi stare starše. in….
      Ampak seveda ne – družina je zgolj in samo otrok+mati+oče. drugo ne obstaja. Vzvišenost predrzna.

     • zdravko – če koga muči nostalgija, mislim da predvsem vas sprbijo prsti po raznih grmadah in podobnem…

     • Ja ne vem, Zdravko. Malo višje je bil nekdo, s tvojim imenom, ki je želel trditi, da ima krščanska poroka globlje korenine kot civilna.

      Ampak, ti si veliko bolj bister, zagotovo nisi bil ti. 😉

 12. Komunajzerjem se ni treba bati ljudstva ker so jim že popolno oprali pamet čeprav jo večina slovencev izgleda nima.Boječi komunajzerji se najbolj bojijo najbolj sposobnega in to je JANEZ JANŠA.Imeli so smrtni strah med vojno zato pa so se skrivali po gozdu štiri leta pa še danes se bojijo domobrancev kolikor jih je ostalo in jih niso pomorili.

Comments are closed.