Delo: Župan Janković o volitvah, Titovi cesti in Stožicah

5

Danes je ljubljanski župan Zoran Janković uradno otvoril prostore nove enote šentviškega vrtca MišMaš v Guncljah.

Po uradnem delu smo ga vprašali o tem, ali si bo za odločitev o tem, ali bo kandidiral na prihajajočih volitvah vzel še deset dni časa odgovoril, da naj govorice preverimo pri tistih, ki jih širijo. Ko smo vztrajali z vprašanjem od česa je odvisen njegov premislek, se je zavil v molk.

V zvezi z informacijo, da bo morala zaradi napak v prijavi na razpis ministrstva za šolstvo in šport Mestna občina Ljubljana ministrstvu vrniti 1,9 milijona evrov, je župan dejal, da nameravajo denar vrniti »čim kasneje«. Pojasnil je: »Na sodišču smo poskušali dobiti začasno odredbo, da se to naredi, ker se dela škoda Ljubljani. Mislim, da so na šolskem ministrstvu naredili veliko napako. Imamo celo mnenje ministrstva za finance, ki nam je dal prav, ampak oni so vztrajali. Tožili smo in moje prepričanje je, da bomo tožbo dobili.«

…..

To, da Titove ceste ne bo, se mu zdi preprosto dejstvo: »Sodno odločbo ustavnega sodišča moramo spoštovati. Verjamem v pravno državo, zato bomo naredili tako, kot je odločilo sodišče. Glede imenovanja ceste po Titu smo spoštovali predlog pokojnega mestnega svetnika Petra Božiča. Tudi po tem, ko je stvar postala sporna, smo jo preverili z anketami in dobili več kot šestdeset odstotno podporo Ljubljančanov. Žal mi je, da je ne bomo upoštevali.«

Več: Delo

5 KOMENTARJI

 1. Oh ta “fini”tovariš. Ninamedija mu je namerila 25 odstotkov. Od koga?
  Opanković, kaj je Jovanko broz na otvoritev povabil Božič? NE! Ti si jo!

 2. Izgovarjanje na anketo, ki jo je opravila “NINA ” media, razgonjenega NIKOLE DAMJANIĆA, je “naverodostojnejši ” izgovor župana JANKOVIĆA, izgovarjanje na pokojnika PETRA BOŽIČA, pa nesramna ! TAKO, SE JE VSESKAKOR MORALO KONČATI !

  VRTOVCU PA ČESTITKE !

 3. Trojica slovenskih državljanov, bogat oče in dva potratna sinova, ustanavljajo Stranko za spremembo namembnosti kmetijskih zemljšč.

  Kdor bo uganil, kdo je ta zaslužna trojica, bo za nagrado smel kandidirati na listi te domoljubne stranke.

 4. MEFISTO, ali bi s političnim pokopom na britof zgodovine, SD-eja, LDS-a, ZARESA, GOLOBIČA, PAHORJA, KRESALKE , JANKOVIĆA, moral zaprositi za spremenbo namenbnosti ???

 5. Pahor je bil popolnoma nesposoben vase zagleda premier, Janković pa bo še bolj egocentričen in brezobziren presednik vlade, za katerega se bo kmalu pokazalo, da svoji funkciji ne bo kos.

  Janković je prevzel že oblikovan Merkator, ki je bil in je še v veliki meri monopolist.

  Zaradi njemu naklonjene poltične volje so mu nekdanja trgovska podjetja po vsej Sloveniji poceni padala v naročje kot zrele hruške.

  Je mar boljši od Tuša, ki je takrat, ko je bil Mecator že veletrgovec in monopolist, začel iz nič in je brez politične naveze in podpore kljub temu zgradil trgovski imperij.

  Kaj je počel Janković kot ljubljanski župan?

  Brez denarja se je loteval populističnih projektov in od države ter od bank naknadno izsiljeval denar.

  Ker si je podredil KGB, ga je tudi dobil.

  Menda ni treba posebej omenjati suženjskega dela delavcev pri gradnji Stožic in ekonomsko ter finančno izčrpanih izvajalcev, ki so jih gradili.

  Kaj lahko naredi Janković s svojim bizantinskim slogom vodenja?

  Ničesar!

  Država je izropana in oplenjena. Ne glede na siromašno stanje države bodo omrežja zahtevala plačilo svojih uslug, ker so pač privezana k državnim jaslim. V nadaljevanju se bo prej ali slej sprl s socialnimi in koalicijskimi partnerji. Socialne nemire bo skušal začasno miriti z dragimi posojili in še bolj preko vsake pametne mere bo zadolžil državo.

  Na bližnjem koncu nas čaka grški scenarij in ulica, ki bo pometla z njim in njegovo kamarilo.

  Še nagradno vprašanje!

  Ugani, Rado, s koliko stotimi milijoni je udeleženJankovć s svojo Ljubljano pri izgubi NLB in pri nujnosti njene dokapitalizacij?

  Jankovića so naredili mediji in politika, zato bo na kocu pristal kot strašilo na njivi, zaradi katerega bodo vrane vračale še predlansko koruzo.
  #

Comments are closed.