Delavnica Metode v Piranu

piranVljudno vabljeni na udeležbo na delavnici »Metoda« 16., 17. in 18. septembra 2016, v PKC Georgios v Piranu.

Nastopanje v javnosti je danes potreba in nuja, ki se ji ne moremo izogniti. Kvaliteten nastop ni odvisen od naključja ali od nadarjenosti posameznika, ampak se ga lahko s pravilnim treningom naučimo ali ga izboljšamo. Udeleženci se seznanjajo s temeljnimi principi nastopnaja in verbalne ter neverbalne komunikacije. Delavnica je izrazito praktična in namenjena reševanju problemov, kot so na primer »trema«, slaba slišnost glasu, neanimirani govor ipd… Prav tako je namenjena igralkam in igralcem, ki se želijo spoznati s preizkušeno in umetniško izpričano metodo nastopanja, ki jo uporabljajo svetovno znani igralci kot so: Al Pacino, Dustin Hoffman, Meryl Streep… če naštejemo le nekatere. Temelji na igralski tehniki “Method”- Leeja Strasberga, legendarnega režiserja, igralca, pedagoga in ustanovitelja Actor’s studia v New Yorku (http://www.youtube.com/watch?v=HNBRFSUXR-A). Studio bratov Vajevec goji trening Metode v Ljubljani, že več kot trideset let. Več na: www.actorstudio.si ali FB Studio bratov Vajevec.

PREDAVATELJI
V soboto 17. septembra bosta delavnico vodila brata Janez in mag. Andrej Vajevec, ustanovitelja ljubljanskega Studia. Predavatelja, ki bosta v petek in nedeljo vodila delavnico sta člana Studia bratov Vajevec že več kot dve desetletji. Mag. Irena Zagajšek si je izkušnje z nastopanjem pridobivala po svetu in tudi kot novinarka v radijskem in TV mediju in kot predavateljica na fakulteti.
Zvonko Novosel (Zagreb) je diplomirani igralec in pedagog. Je predsednik zagrebškega Studija za dramsko igro. Specializiran je za delo z glasom. Redno se pojavlja v televizijskih in filmskih produkcijah, tako hrvaških kot tudi tujih. Kot predavatelj poučuje tehniko igre v okviru Studija za dramsko igro v Zagrebu in v Sloveniji vodi delavnice. V Kanadi je vodil delavnici za igralce leta 2008 in 2009. www.zagrebactorstudio.com.

V soboto zvečer ob 20.00 uri bo predstava, ki že pet let uspešno gostuje po Sloveniji: “Zgodba o živalskem vrtu” in je nastala v okviru Studia.

Kotizacija za udeležbo na delavnici je promocijska in za tri dni znaša 65 evrov. Udeležba na posameznih dnevih je mogoča. Prispevek za posamezni dan znaša 25 evrov in se plača na račun. Potrdila o plačilu prinesite s seboj na delavnico.Kotizacijo nakažite do najkasneje 15. septembra 2016 na: DRUŠTVO ZA RAZISKOVANJE EVROPSKIH INTEGRACIJ, Slomškova ulica 14, 1000 Ljubljana, davčna številka 44720025, matična št. 4067665000, IBAN SI56 6100 0000 8852 373 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA), SWIFT BIC KODA: HDELSI22 . Za vse dodatne informacije nas lahko pokličete na telefonsko številko: 031 425 289 ali pišite na: irenairenaz@gmail.com.