»Dekonfesionalizirajmo«!

18

V Sloveniji straši močna, bogata, vplivna in agresivna, misijonarsko goreča verska skupnost. Njeni misijonarji običajno živijo na račun davkoplačevalskega denarja, raztreseni so po vseh družbenih strukturah. Njihovi misijonarji širijo nestrpnost do drugače mislečih, njihovo delovanje razkraja kohezivnost identitete, tradicij, jezika in kulture. Utrdili so se na okopih »naprednosti«, »razsvetljenstva«, »strpnosti«, »politične korektnosti«, »enakosti«, »človekovih pravic«, »nevtralnosti«, »laičnosti« … Njihov nauk se strni okoli teorije spola in ideologije LGTB-ja.

Nimajo templjev, nimajo Boga, častijo le sami sebe in svoje izmišljotine, za katere pa zahtevajo brezpogojno in nekritično vero. Vse kar prihaja iz njih, moramo drugače misleči sprejeti brez ugovorov in brez odpora, ker je le-to pozitivno, dobro in dogmatično pravilno. Samo oni so strpni, samo oni so politično korektni, samo oni so enaki, samo oni vedo, kaj so človekove pravice, samo oni so razsvetljeni in poklicani, da drugače verujoče poučijo in spreobrnejo, zlepa ali zgrda, v to novo vero.

Ne poznajo množičnih zborovanj in ne obredov, a so napolnili svet s svojim verovanjem. Nova religija brez religije, nove dogme brez razglasitve, nov kler brez posvečenja. Najdemo jih vsepovsod, a nikjer niso kot verska skupnost. Vsepovsod uničujejo normalnost in naravnost ter uveljavljajo samovoljo njihovega prepričanja. Njihova konfesionalna dejavnost je postala uradna v izobraževalnem sistemu. Njihova pristranskost se enači z nevtralnostjo, zato so osvojili in okužili državo, ki tepta človekove pravice, pa ji nihče več tega ne očita. Peljejo nas v novi totalitarizem, v totalitarizem duha, ki je zavezan samemu sebi in praznini. Ta vsepovsod razširjena vera ne ponuja nič. Namesto križa praznino. Namesto slovenstva internacionalizem. Namesto dejstev umotvore. Namesto znanosti mite in legende, ki si jih sproti izmišljajo.

Gorje tistim, ki se ne strinjajo z njimi. S taktiko medijskega linča, zavajanja, opravljanja, obrekovanja, s pravimi grožnjami in tožbami, onemogočijo vsakega, ki se jim postavi po robu, mu zaprejo usta in ga ustrahujejo. Njihova trda pest v svilenih rokavicah je neizprosna. Ljudje so to že razumeli. Spet skrivajo svoje misli, pazijo na svoje besede, nameščajo proti totalitarne maske preživetja. Družba postaja zatohla.

Čas bi bil, da se razglasi to veroizpoved in se prepove njihovo dejavnost v šolah. Konec z LGTB-jevskim pranjem možganov nemočnim otrokom, konec z nasiljem nad drugače mislečimi, konec s kršenjem človekovih pravic in širjenjem človekovih kapric pod to firmo. Konec s financiranjem razno raznih inštitutov, društev, »asociacij«, ki s svojim delovanjem širijo to vero. Konec s tem ideološkim nasiljem!

Si predstavljate, da bi nekdo v parlamentu v imenu državne konfesionalne nevtralnosti države, v imenu »ločenosti Cerkve od države« in v imenu zdrave pameti, sodelovanja, inkluzivnosti drugače mislečih, enakosti pred zakonom, zahteval, da se razglasi to novodobno versko skupnost in potem posledično prepove njihov vstop v šolski sistem? Si predstavljate, da bi morale celo fakultete, npr. ona za socialno delo, filozofski oddelki in seveda »rdeči bunker« FDV, popolnoma spremeniti svoje učne programe, jih odpreti drugače mislečim, prilagoditi znanstvenim merilom, ki ne zanemarjajo dejstev? Si predstavljate, kako drugačna družba bi postali, ko bi konfesionalna nevtralnost bila prav razumljena in ločenost verskih skupnosti od državnih ustanov ne bila razumljena kot izločenost ali dovoljenje za preganjanje, oviranje, nagajanje posameznikov in organiziranih skupin, tudi strank, v državnih ustanovah? Si lahko zamislite, kako dobro bi delo, ko bi državo pojmovali kot pravno urejeno strukturo, ki je v službi vseh, da bi živeli v miru in pravičnosti, v svobodi in odprtosti drug do drugega najprej, potem pa tudi do tujca in priseljenca?

Dokler bodo nekateri obsedeni z osvajanjem države, da bi širili svojo ideologijo, in dokler bodo taisti zlorabljali državno blagajno za uveljavljanje svojega in edino le svojega, do tedaj ne bo pomiritve, ker ena skupina agresivno posega v intimo druge, ko hoče brez pravega razloga in s slabimi argumenti vzeti, kar je človeku najbolj dragoceno in osebno – narodno pripadnost in vero.

Povejmo končno na glas: teorija spola in LGTB ideologija, začinjeni s pravim ateističnim verovanjem, sta sodobni ideološko-konfesionalni dejavnosti, ki sta uspeli zasesti državo in jo spremeniti v svoje orodje. Njihovo sektaško in heretično razlaganje človekovih pravic je pristransko in škodljivo, ker tepta že osnovne in splošne človekove pravice (npr. pravico do življenja, pravico do vzgoje, pravico do svobode vesti in svobode izražanja). Njihova moč izvira iz njihovega plenjenja državne blagajne po prav zanje prirejenih razpisih in gorje, če ne dobijo toliko kolikor pričakujejo. Potem takoj razglasijo, »da so jim kršene človekove pravice«, angažirajo varuhinjo brez hrbtenice in mahajo potem z njenim ničvrednim papirjem, s pravo medijsko gonjo pa vnaprej utišajo in diskreditirajo vsakega, ki jim upa povedati vse to.

A vsak dan je igra bolj prepoznavna in bo zato odpor večine, one normalne in zdrave skupine ljudi, ki plačujejo davke, ki pridno delajo in skrbijo za svoje potomstvo. Ki je povsem zadovoljna, da smo Slovenci, ki ceni svojo vero, jo oznanja, a ne vsiljuje nikomur.

Skupina, brez katere ne more rasti niti pijavka, ki ničesar ne gradi, ampak samo ruši kar sovraži, nima neomejene potrpežljivosti. Zato bi bilo dobro, da ustavijo konje in obrzdajo svojo slo po moči in oblasti. Zaradi svoje in skupne koristi. Dvomim pa, da so sposobni kaj takega, saj ne priznavajo nikogar, še najmanj pa Božjih zapovedi kot vodilo in merilo družbenega sožitja.

Foto: Twitter profil KLM, ‘ni važno s kom se klikneš’

18 KOMENTARJI

 1. Dobro povedano in žal tudi vse resnično.

  Seveda nova vera, agresivna oblika parareligije ni samemu sebi namen. Je v funkciji globalnega spreminjanja sveta. Pri tem jim glavno oviro predstavlja krščanska kultura, ki jo kar uspešno uničujejo.

  Za vsem tem je pa “monev, money, money”. Denar, sveta vladar.

 2. Zapisano na žalost še kako drži:raznorazni kvazi instituti in izmišljena društva t.i. “civilne družbe”-kdo in kaj sploh je to načrtno ostaja zamegljeno- so presegli vse meje:kar poskusite prešteti vse te zajedalce,ki žive na naš račun:nihče ne kontrolira koliko državnega denarja neupravičeno dobivajo na nevidnih razpisih in kako ga uporabljajo oz.zlorabljajo. Vsako skladišče je treba redno kontrolirati in čistiti,da se ne zaredi tam zalega podgan in ščurkov,v naši državi pa so vsi ti dobili absolutno prostost in stalno zatočišče ter hočejo uničiti in požreti poleg naših sredstev še vse nas.

 3. Meni je bil ta vic res duhovit, ko sem ga prvič slišal, pravi bosanski vic.

  Mujo je, opogumljen z novimi časi, en dan potožil Hasotu:
  – Haso, čini mi se da sam gej.
  – Imaš kuču?
  – Ne!
  – Imaš neka dobra kola?
  – Naravno dane ne!
  – Imaš neku jahtu?
  – Jasno da ne!
  – Onda si obična pederčina, a ne gej!

  Menil sem, da bi po neki logiki moral biti smešen vsem, ki razumejo (zlasti cinične in črne) vice. Res da nisem kak pripovedovalec vicev, a vseeno sem bil presenečen nas običjno bolj hladnim sprejemom v raznih držubah. Pozneje se mi je posvetilo, da ljudi okrog sebe pravzaprav ne poznam. Zdaj vem, da je marsikdo homoseksualen, veliko več pa jih povsem zastrupljenih z LGTB logiko, ki je povsem posvinjala javni prostor in tudi zasebna življenja.

  Poznič je ponovno napisal odličen članek. V prvi vrsti zato, ker je tako rekoč po točkah naštel, kaj se pri nas sme in kaj ne (zadnje čase opažamo, da svet ni nič boljši). Ko pomislim na mrzle ljudi, ki vodijo to igro, me spreletava srh, saj imam občutek, da bi ubijali s takšno lahkoto kot nekdo spije kozarec vode. Sem homofob v pravem pomenu besede – fobija pomeni strah. Sam mislim, da gre za problem celotne človeške zgodovine, s tem, da so homoseksualci zdaj začutili pravi trenutek za popoln nadzor nad človeštvom. Na vsakem koraku so dokazi in indici za to mojo trditev. Ne kličem k nasilju, k samoobrambi pa da! Že dolgo sem prepričan, da so Jezusa križali, ker je pregloboko dreznil v homoseksualni lobi (v okviru takratnih okoliščin). Ženska nečimrnost je nekako sprejemljiva. Moška pa je ostudna.

  • “Že dolgo sem prepričan, da so Jezusa križali, ker je pregloboko dreznil v homoseksualni lobi (v okviru takratnih okoliščin)”

   Ta misel me je pa resnično presenetila. Sam ne mislim tako.

 4. Sicer je analogija z vero in konfesionalnostjo nekoliko neumestna in tudi nespametna. Izpade, kot da je prav, da je verska konfesionalna dejavnost prepovedana. To seveda ni prav.
  Poleg tega vse te LGBT skupnosti nimajo ničesar skupnega z nobeno vero. Še malikovanje je vprašljivo. Predvsem nimajo nič, vendar jim je to težko dokazati. Zato lahko tako jahajo vse. Odgovornost je na oblasti! Oni ne zlorabljajo “državne blagajne” ampak jih oblast plačuje! In v tem je problem. V tem, da Janković koraka z njimi na paradah “ponosa”, namesto da bi jim dal po nosu, ko pridejo k njemu z tako glupo idejo, kot je certifikat “LGBT prijazni”. On pa še to izpelje.
  In tako naprej, komaj se spodobi naštevati.
  Jaz nisem homofob. Ni me strah. Še najmanj nasilja. Neki peder me pa že ne bo provociral, rušil moralo in izzival kaos.
  Kup zakonov vsebuje pojem “če ne nasprotuje morali”. Kaj to pomeni bi torej moralo biti jasno. Tudi gejem in vsem drugim.

  • Partija je dopustila ukinitev enopartijskega režima in svobodne večstrankarske volitve. Demos pa je na svobodnih tajnih volitvah zmagal z komaj pet odstotkov, stare stranke so dobile veliko podporo ljudstva. To veliko pove in se pozablja zakaj ni prave demokracije in države prava ter imamo še vedno partijski volilni sistem in negativno selekcijo kadrov, ne levici in desnici.

   • Tudi vi nekaj pozabljate. Partija je po “demokratizaciji” in osamosvojitvi obdržala praktično vse vzvode oblasti in vsega tistega, kar sodi k oblasti. Povsod je imela svoje ljudi. V Demosovih strankah je mrgolelo podtaknjencev. Sramotno vlogo so odigrali mediji. Kaj lahko naredijo demokratične sile v takšni atmosferi? Zakaj, vi bolestni kritiki, stalno pozabljate na ta dejstva?

    • Pa so takrat volilci vedeli za prikrita grobišča, Kardeljevo depešo itd ?
     Kako naj bodo svobodne volitve izpeljane po padcu komunizma, ki ni padel ?

 5. Žal, konca tej ne-religiji ni videti, pač pa utrjeno zaledje: Zakon o varstvu pred diskriminacijo, npr.:

  – »… diskriminacija obstaja, če je oseba ali skupina oseb zaradi določene osebne okoliščine bila, je ali BI LAHKO BILA v enakih ali podobnih situacijah obravnavana manj ugodno… » (6. člen)
  – »Oseba, ki MENI, da je bila diskriminirana, lahko pri zagovorniku vloži predlog za obravnavo.« (33. člen)
  – »Kadar diskriminirana oseba v postopku …, izkaže dejstva, ki upravičujejo domnevo, da je bila kršena prepoved diskriminacije, mora KRŠITELJ DOKAZATI, da v obravnavanem primeru ni kršil te prepovedi …« (40. člen, obrnjeno dokazno breme)

  In zdaj skombiniram: menim, da sem bila (kar je čisto nekaj drugega kot npr.: »bila sem«) diskriminirana, zato nekoga zatožim (eh, malo mi gre na živce, pa mu privoščim kakšno sitnost), on pa naj dokaže, da tega ni naredil …

  Še kaj se najde:
  »Posebni ukrepi … imajo za cilj zagotoviti uresničevanje pravice do enakega obravnavanja …. Se sprejmejo z namenom preprečevanja … oz. predstavljajo nadomestilo za manj ugoden položaj. … dajejo posebne ugodnosti ali uvajajo posebne spodbude za osebe v manj ugodnem položaju … in ob enakem izpolnjevanju predpisanih meril … dajejo prednost osebam z določeno osebno okoliščino …« (17. člen, ki mu nimaš kaj posebnega oporekati, če ne bi vedel, da je napisan s točno določenim namenom in ni namenjen (morda se motim??) invalidom ali osebam par let pred upokojitvijo, ki iščejo službo …)

  In kar me pri tem najbolj moti: ob sprejemanju in zlasti po sprejetju tega zakona se ni zgodilo nič. NIČ. Da o referendumu (ki ga nihče niti omenjal ni) niti ne govorim: to bi bil naravnost jedrski napad na enakost in diskriminacija epohalnih razsežnosti …
  Ja, pa so nas res utišali in nam zaprli ‘kljune’, da si ne upamo več čivkati …

 6. »Človek je prvič oskrunil svojo mladost, ko je prvič molčal, čeprav mu je srce ukazovalo naj govori; iz živalske sebičnosti se je rodila strahopetnost«
  Ivan Cankar

Comments are closed.